Inlägg

Inlägg som slackr har skrivit i forumet
Av slackr
Skrivet av buddaz:

Inte för att vara elak. Köp ordentliga prylar. Det du har tänkt köpa kan man väl jämföra som du köper en ny Volvo och vill använda ett par billiga sönderanvända däck.

Du behöver inga monsterwatt för att få bra ljud däremot skall det ju vara något seriöst.

Din kommentar är utbota skitkorkad.

T-amp ger utmärkt ljudkvalité på rimliga volymer, med de små högtalarna vid ett skrivbord räcker det utmärkt. Jag tror inte TS är ute efter något disco direkt.

Ser med glädje fram emot att håna kommande förstärkarrekommendationer.

Av slackr

Ta dig till en mediamarkt om möjligt å känn på olika brytare innan du bestämmer dig. Bara för röda är "vanligast" behöver det inte vara de som passar dig bäst.

Av slackr

Asfett, överväger skarpt att klona idéen!

Av slackr
Skrivet av OWNEG:

https://static.sys.kth.se/uf/red/audio/romi.mp3

Ett sample från inspelningen. Verkar hyffsat då det är en prototyp. Kul med nytänkande inom en stor industri.

Har du länk till deras paper?

Av slackr

Du får bläddra lite i dropdownmenyn på toppen.

Men köp inte NAS på uppmätt prestanda, ta och läs lite trådar om NASval i det subforumet, användarvänlighet och tillverkarsupport skiljer sig otroligt mellan olika tillverkare. Synology och QNAP verkar väl vara de mest lovande.

De är verkligen inte billiga, men kasta inte pengar i sjön på att köpa något som behöver bytas ut efter ett år eller två.

Av slackr
Skrivet av sisyfus:

På vilket sätt upplever du owncloud dålig i linux? Det lilla jag har använt den i linux är jag nöjd med så här långt.

Detta kan dyka upp efter ett tag utan "rimlig" lösning: https://forum.owncloud.org/viewtopic.php?f=14&t=16800

Samt vissa timing-fel som inte finns i windowsklienten, säg att du modifierar en textfil som ligger i syncmappen, den autosparas och laddas upp, men servern får inte rätt timestamp och filen på din lokala disk ersätts med en som är 3 sekunder gammal med katastrofala konsekvenser (i alla fall för kod).

Rättigheter sedan är ett annat problem, en fil som markeras som körbar ses inte som körbar i serverlagringen och den syncade lokalfilen är således inte heller körbar vilket blir lite irriterande i längden.

Av slackr

Idealt så fungerar det så ja.

Med ett något varnande finger höjt, synology som i mångas (även mina) är den "bästa" NAS leverantören, verkar inte 100% smärtfritt att använda: http://www.eg-blog.de/?cat=13

Det verkar bero på något bristande rutiner i utvecklingen av owncloud, jag hoppas det förbättras framöver.

Av slackr

owncloud, bittorrent sync, seafile är ett par alternativ. De har olika syn på hur implementationen bäst utförs och resulterar i ett par för och nackdelar.

Jag använder owncloud, vilket fungerar väl med windows och iOS sync client, linuxklienten är tyvärr riktigt dålig. En blogpost med några korta beskrivningar fanns här: http://blog.patshead.com/2013/04/self-hosted-cloud-storage-so... i övrigt är det dåligt med tester, läs lite och testa!

Extern-disk tillverkarna verkar erbjuda sina egna lösningar, vilket kanske passar dig, jag hade aktat mig för att låsa mig till en specifik tillverkare dock.

Edit: Jättebra reddit tråd om du vill ha mycket att läsa: http://www.reddit.com/r/linux/comments/1efdnd/sparkleshare_ow...

Av slackr

Ni som svarar med glada tillrop om röda brytare eller varför inte länkar till tangentbord som inte ens är mekaniska. Läste ni ens ursprungsposten? Det låter som han har tänkt igenom vad han är ute efter och hade ni provat fler än en brytarsort hade ni nog förstått också, men seriöst har ni inget å tillföra, låt gärna bli att posta.

Till saken då: OP, du vill nog absolut ha MX clears, alternativt en icke MX brytare. Tyvärr verkar tillgången på tangentbord med clears vara ytterst bristfällig, inet har något listat som inte funnits i lager på någon månad. WASD har som någon nämnde CODE-keyboard som är slutsålt i 1a batchen, det finns dessutom inte i 105 eller 88key EU layout enbart 104/87. Men skicka dem ett email så kanske det kommer, WASD har dessutom ett "MX switch sampler kit" med en av varje brytare för 10 usd, bra för att känna sig fram till vad man gillar.

Av slackr

Det står också att din processor sitter i en socket 939 eller AM2 så du kanske borde överväga någon annan mjukvara innan du får panik.

GPU-Z kanske kunde vara något.

Av slackr
Skrivet av ThomasLidstrom:

I steg 1 ja.
Steg 2: Alla spel på Frostbite-motorn
Steg 3: Steam OS?

Vi behöver en konkurent till Direct X.
Bäst vore ett "gaming OS".
Där tror jag Steam OS är en passande kandidat.

Fast alla valves steam machines (till betatestet) kör nvidiakort?

Jag säger inte att stöd för mantle kan komma implementeras, men det är nog inget att räkna med de närmsta åren.

Hur är det med source-motorn, är den tillgänglig för utomstående utvecklare? Edit: svarar mig själv, ja det är den, i alla fall delvis http://source.valvesoftware.com/sourcesdk.php

Av slackr

Jag har haft koll på det med, verkar vara det enda som går att få tag i med gröna brytare här, synd att det är så överjävla fult bara

Den gamla designen på CM's quickfire TKL var ju schysst...

Av slackr

Sensei's klick-känsla är riktigt urusel. Zowie EC2 är schysst för claw grip, har vettig känlsa i de övre två knapparna, bra ytbeläggning och god kvalité övrigt, tumknapparna är dock svampiga och scrollhjulets hackighet något i överkant.
Hurvida detta även stämmer för den du tittat på vet jag inte, men jag är nöjd med min, min sensei står på hyllan.

Av slackr

Hoppas på bra double precision compute prestanda!

Av slackr

Du borde ta en titt på owncloud, det löser det mesta du söker.

Av slackr
Skrivet av rockjet:

Jag förstår inte denna "nyhet". Seagate har ju haft 4TB diskar med 1TB/platta på marknaden i snart två månader nu i form av ST4000DM000 (5900 RPM). Har de inte koll på sina egna diskar ens?

Det är dessutom ännu mer missvisande eftersom ST3000DM001 har tre platters på 1 TB vardera och enligt prisjakt lanserades redan 2011.
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=984882

Skärpning på titelsättning Sweclockers!

Av slackr

Sennheiser, visst deras produkter är dyra, kanske t.o.m överprisade. Men de har tillverkat solida och hållbara hörlurar väldigt länge, till skillnad från företag som Qpad, Steelseries och så vidare, som existerat en kortare tid med begränsad erfarenhet av tillverkning överhuvudtaget (och typ allt görs av underleverantörer?) och dessutom väldigt nyligen gett sig in på marknadsområdet headsets.

Edit: Det kanske ska tilläggas att jag har ett par PC360 (och HD600), så visst jag är subjektiv. Jag hade gärma haft ett par AKG, några Beyerdynamic också, inte så att Sennheiser är the be-all-end-all. Jag har däremot ett par Steelseries nåt med, å de är verkligen inte särskilt bra på något.

Av slackr
Skrivet av Electrix:

Undrar vad WAN-to-LAN är på dessa.. Blir kul att se tester när det kommer.

De tidigare modellerna är ju onekligen bra för att vara konsumentprodukter, frågan är väl snarast vad de hittat för A9a och (finns det några med inbyggd(a) gigE kontroller(s) och vilken extern kontroller som i så fall används.

Av slackr
Av slackr

Ger mig på en bredsidegissning. Det är verkligen inte mitt område men:

Du vill skicka en signal med relativt låg frekvens (säg 300 Hz, ala wikipedia), mycket störningar existerar i det frekvensbandet och överföringen blir relativt dålig om du sänder ut signalen med denna frekvens, istället skickas samma information (i den givna låga frekvensen (300 Hz) ut som en högfrekvent (ett par KHz? Hur man "översätter" uppåt vet jag inte) signal, denna signal samplas sedan med en medvetet låg frekvens så att den utsända högfrekventa viks (http://en.wikipedia.org/wiki/Folding_(signal_processing)#Fold...) ner i det frekvensområde som ursprungligen avsågs och på så vis får mottagarsidan en fin 300 Hz signal med rätt information utan stora störningar.