Inlägg

Inlägg som Cryx har skrivit i forumet
Av Cryx

Problem när jag ansluter mer än en dator till min skärm, det går inte att byta input

Hej, som vi alla vet är det ju mycket hemmaarbetande just nu.

Jag har min bärbara jobbdator hemma i en dockstation uppkopplad till min skärm. Nyligen köpte jag en till skärm, en Gigabyte G27Q, som jag är väldigt nöjd med. Den har 1 DisplayPort och 2 HDMI-portar. DP:n har jag satt i min Hem-PC och tänkte att det är ju rätt segt att slita ut min DP-kabel ur skärmen och byta till den som går till min jobbdator två gånger per dag, bara för att ha 2 skärmar uppkopplade till motsvarande dator. Men så tänkte jag, borde inte jobbdatorn kunna vara kopplad med HDMI-kabel till Gigabyten istället samtidigt, så får den kabeln sitta i hela tiden, och sen med hjälp av skärmens inställningar byta från DP:n till HDMI. Men nej, det här går inte... Den vägrar erkänna att det finns en HDMI-kabel inkopplad till min jobbdator, så länge en sladd sitter i DP:n. Följande är saker jag har provat:

- Provat båda HDMI-portarna.
- Laddat ner ny Firmware till skärmen. Hjälpte inte.
- Stängt av en inställning kallad Input Auto Switch, så den inte ska switcha tillbaka till DP:n. Funkade inte. Nu blev det snarare svårt att hitta tillbaka eftersom skärmmenyn syns inte när min skärm sätts i viloläge, vilket den gör när den inte får någon koppling... Så man måste navigera i blindo (man styr knappen åt höger för att komma in i displaylägemenyn)

Jag har bifogat lite bilder på hur min skärmmeny ser ut. Jag fattar inte varför det här ska vara så krångligt. Det är inte något fel på min jobbdators HDMI-port heller eftersom jag har använt den innan. Det finns inte heller nån bildskärmsinställning jag kan sätta på heller eftersom den vill inte ens identifiera min Gigabyte.

https://imgur.com/a/jtQluEr

Edit: Jag har inte provat köra endast HDMI till min Hem-PC än. Jag ska göra det senare idag, bara för att prova så inte det är nåt fabrikatsfel.

Av Cryx

Konstigt nog så har mitt problem fixats nu. Jag stoppade in ett nytt nätaggregat och provade starta - samma fel, vägra starta. Så tog jag ut mitt grafikkort för att jag skulle kunna komma åt moderkortsbatteriet lättare, så tog jag ut det och blåste lite på det och stoppa tillbaka det, satt tillbaka grafikkortet och tro på fan att den startade då... Jag är alldeles förbryllad. Jag gjorde egentligen inget speciellt och jag ska prova sätta tillbaka mitt gamla nätaggregat imorgon om jag orkar och se om den fortfarande funkar - vilket den borde.

Av Cryx

Hej. Jag har exakt samma problem som dig. Dator startar upp lite, fläktar går igång ledlampor lyser, sen... Ingenting förutom ett klickande ljud var 3e sekund i takt med att sys fan 1 blinkar. Jag har ett corsair 620 som jag har haft i ca 1,5 år nu och har aldrig krånglat, jag måste dock erkänna att jag har varit dålig på att blåsa rent den på damm om det nu rör sig om en överhettning.

Jag har haft samma problem förut med ett corsair 450 men ett sämre grafikkort (jag har 5870 nu). Lösningen då var att jag drog ut alla externa kablar och någon strömkabel från moderkortet och lät den sedan stå över natten. Då funkade den igen konstigt nog, och länge. Kanske blev den tömd på ström - inte vet jag - är ingen elektriker

Ska prova detta knep inatt igen och se om det hjälper. Störigt är det att vara utan dator när sånt här händer. En grej som jag också kan koppla ihop med alla dessa gånger som detta har hänt är att jag trycker igång datorn på knappen för snett (den är avlång) så att den kanske fastnar på nåt sätt och spammar igång datorn typ eller nåt. jag har iaf noterat detta vid dem gånger det hänt så jag vet inte.

Av Cryx

Tänkte att jag skulle skriva lite lovord om Komplett.

Hade grova problem med min dator, som går att läsas om här, för den som vill:
http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&threadid=8...

Iaf, kom fram till att grafikkortet (9800gx2) inte fungerade längre, för att det fungerade med ett annat grafikkort som jag provade.

Skickade in det till komplett och försökte se vad som kunde göras. En vecka senare får jag ett mail som sa att jag ska få ett GTX 295. Wow tänkte jag, fan vad schysst.

Det kortet skulle dock inte komma i lager förrän 1:a februari, men jag såg att de hade inne 5870 och det kortet är ju bättre även. Ringde en dag och frågade om jag kunde få välja det istället. Gick utan som några helst problem bra och 2 dygn senare sitter jag här med en fungerande dator och ett skitstarkt grafikkort.

Tack Komplett!

Av Cryx

Ja, men jag har ju lyckats installera datorn förut, när jag köpte den och installerat om den kanske 7-8 gånger därefter. Så varför ska den krångla nu helt plötsligt? Skärmen lägger ju inte av eller nåt sånt, den fungerar ända tills man ska in i Windows, då blir BILDEN svart, men skärmen lyser blått och är på. Har en LG 22" Flatron L225WT.

Steg för steg hur det ser ut.
1. Jag startar datorn och Gigabyte BIOS-skärm dyker upp.
2. Den visar massa DOS-text och radar upp USB-devices etc...
3. Windows Vista loadingbar dyker upp.
4. Loadingbaren försvinner och datorn ska ladda windows
5. Datorns laddningsljud försvinner, det blir tyst och svart/mörkgrå bild.

Av Cryx

Nah, det är inte exakt samma problem som jag hade. Jag provade flera äldre drivrutiner och det hände samma sak - datorn vägrade komma förbi windows-loggan. Sen hade jag inte svart skärm heller fram till desktop och inte heller några grafikproblem någonsin. Men nu efter jag provat min brorsas kort och skulle sätta i mitt 9800gx2 igen så startar inte ens datorn längre. Vette fan vad det är för fel. Allting sätts igång, fläktar, lampor i 4-5 sekunder, sen stängs den av, startar upp igen automatiskt, går i 4-5 sekunder, stängs av. Så håller den på i evigheter. Vafan???

Mitt Corsair 450w har ju klarat av mina datordelar i mer än ett år, och jag provade att mäta volten, den understiger aldrig 12.08 volt, vilket verkar ju helt friskt. Ska prova byta plats på ram-minnena lite snabbt och kolla om det gör nån skillnad.

Edit: Nu funka det när jag bytte plats på ram-minnena och verkligen klickade i alla komponenter på plats. Men grafikkortet fungerar fortfarande inte om jag tankar in några drivrutiner... Men som sagt, Komplett ska ta en titt på kortet till veckan förhoppningsvis.

Av Cryx

Provade mitt brorsas 9600GSO idag och det funkar utmärkt nu med drivrutiner och hela köret. Håller på att skriva till komplett nu och be om returnering av grafikkortet då jag är säker på att det är det som är boven i dramat.

Av Cryx

Glöm vad jag sa, gjorde en tabbe.

Min dator fungerar fortfarande inte med grafikkortsdrivrutiner i alla fall. Någon som vet en lösning?

Har provat den här:

http://www.techsupportforum.com/microsoft-support/windows-vis...

Utan vidare resultat. Fan, jag blir galen.

Av Cryx
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mupp3n
Prova ta bort drivrutinen igen med driversweeper och starta upp datorn efter det (normalt läge) och prova installera igen, annars prova ta en äldre drivrutin.

Har ju redan gjort det två gånger. Även provat installera endast drivrutinerna som följde med grafikkortet, typ 2 år gammalt kanske?

Av Cryx

Nej, det står ingenting. Det är en sån där lite ljusare nyans av svart precis innan man ska se Vista-loggan, alltså efter laddnings-baren, och där sitter den i evigheter. Har ju funkat när jag installerade Vista för länge sen, varför måste den krångla nu.

Av Cryx

Svart skärm efter drivrutin (9800x2)

Specifikationer:
Processor: Intel quad core 9450.
Grafikkort: Geforce 9800x2 1gb
Ram-minnen: Corsair 4gb
Hårddisk: 500gb Samsung
Moderkort: Gigabyte GA-ep45-DS3P
PSU: Corsair 450w
DVD: Nån gammal, oväsentligt.
OS: Windows Vista 64-bit

Problem:

Jag har just formaterat min dator efter en massa strul med Windows 7 och power failure, som går att läsa i den här tråden, om man vill:
http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&threadid=8...

Lyckligtvis så löste sig allt när jag installerade in Vista igen, trodde jag.

Allting fungerade. Jag började med att stoppa in Gigabytes drivrutinskiva och installerade allt där, för att få igång internet bl.a. Efter det så laddade jag ned den senaste drivrutinen för moderkortet på deras hemsida. Datorn startades om med de nya drivrutinerna och allt var frid och fröjd.

Nu var ju upplösningen 800x600 eftersom grafikkortet inte har vaknat. Så jag begav mig in på nvidia och tankade hem senaste drivrutinerna för 9800gx2 vista 64-bit. Installerade det och blev tillsagd av datorn att starta om. Vistas loading-bar drog igång, men efter det tar det stopp, blir helt svart. Inga meddelanden, skärmen är igång, datorns fläktar surrar. Vad fasen händer?

Tryckte reset, provade att gå in i Safe Mode, det funkade. Så tog jag bort alla grafikkortets drivrutiner både i Lägg till och ta bort program och driver cleaner, startade om datorn och det funkade i normalt läge igen. Testade installera några versioner tidigare av drivrutiner, samma problem. Tog bort de igen och installerade drivrutinerna från MSI:s skiva som följer med grafikkortet - som alltid funkar. Samma problem.

Dxdiag visar n/a när drivrutinerna är installerade i safe mode av någon okänd anledning, står dock "works correctly" några rader under. Har även DirectX10 installerat direkt från Vista-installationen.

Någon som vet vad problemet är?

Saker jag har provat:
- Kört med ett ram-minne i.
- Dragit ur all usb
- clear cmos
- allt annat som kanske blev kvar från när jag brottades med W7

Av Cryx

Problemet löst. Det var Windows 7-skivan som var paj. Datorn funkar nu när jag installerat Vista. Lol. Första gången jag installerade så var det en ISO-fil, därför visste jag inte om att den var kaputt.

Av Cryx

Windows 7 hänger sig på loggan

Hej, jag har ett grovt problem här.

Specifikationer:
Processor: Intel quad core 9450.
Grafikkort: Geforce 9800x2 1gb
Ram-minnen: Corsair 4gb
Hårddisk: 500gb Samsung
Moderkort: Gigabyte GA-ep45-DS3l
PSU: Corsair 450w
DVD: Nån gammal, oväsentligt.
OS: Windows 7 64-bit

Bakgrund
Jag har haft Windows 7 64-bit installerat sedan den fullständiga versionen sen några månader tillbaks. Har fungerat helt felfritt och flashade även biosen för ett tag sedan. Men jag tror detta fel som jag ska berätta om inte har med det att göra, tror jag.

Felet
Det hela började en dag för typ 3 veckor sedan, efter jag hade vart i vardagsrummet och kollat på TV. Jag återvände till min dator, som jag nu fann i hibernate-läge. Jag tryckte på valfri tangent på tangentbordet och fläktarna och datorn snurrade igång. Men skärmen stannade svart, så jag tänkte "okej, resetar väl då". Det skulle jag aldrig ha gjort, nu kommer jag inte in i Windows, den startar upp, gör sin lilla animationseffekt med loggan, datorn arbetar, sen blir det tyst och kvar blir loggan i sitt fulländande på skärmen, i evigheter.

Vill bara klargöra att detta är nästan 1-2 månader efter flashningen av moderkortet, så ni inte tror att de hade en relation med varandra.

Dagen därpå, funkade datorn helt plötsligt, inga errors, inga ovanligheter, ingenting. Allt var som vanligt. "Okej" tänkte jag, "kanske bara var nåt slags ram-minne fel, att den inte tyckte om att jag störde dennes sömn och behövde ladda ur sig."

Om jag minns helt rätt nu så funkade datorn nästa dag och dagen därpå, sen blev det samma fel igen, den stannade på loggan. Sen kunde den funka nästa dag, för att dagen därpå hänga sig igen. Ganska så frustrerad blev man, vad i helvete är det som pågår??

Körde en reparation, fick reda på att det var nåt slags Power Failure. Lät ganska logiskt tyckte jag, med tanke på att den failade efter en hibernate. Men hur man fixade det visste jag inte, hittade en hel del på forum som jag provade utan vidare resultat.

Problemlösningar jag försökt mig på:
- Dragit ur alla kablar, grafikkort, ram-minnen, dvd, hårddisk. Låtit det stå över natten, ingen skillnad.
- Bytt plats på ram-minnena två gånger, inga resultat.
- Kört repair av windows både med och utan skiva i dvd-romen samt provat skrivit in en massa /repair-kommandon i kommandotolken som erbjuds i windows meny för reparering.
Exempel på kommandon:
bootrec
- /fixmbr
- /fixboot
- /rebuildbcd
- bcdedit /set {default} recoveryenabled no
- Kört windows egna minnestest, hittade inga fel.
- Clear cmos.
- Fail-safe och default settings i bios.
- Provat ett annat sämre grafikkort (geforce 9600GSO)
- Körde in Ubuntu, funkade utmärkt.

Räknat ut att datorn tar på sig cirka 6 timmar för att gå att starta igen, men några gånger kan det ta upp till 14 timmar.

Jag provade den ultimata lösningen. Förde över alla mina viktiga filer och program när datorn väl funkade till en extern hdd. Nästa dag, när datorn valde att sura stoppade jag in Win 7-skivan och gjorde en clean formatering. Wow, det fungerar... tills den måste starta om, då stannar den vid en svart screen (efter ominstalltionen är klar) med ett blinkande understreck i övre vänstra hörnet. Har väntat som max 35 minuter i det läget, men den vill inte vidare. Resetar jag då datorn så väljer jag alternativet "Starta windows normalt" eftersom den blir ju lite ledsen när jag resetade den utan förvarning, så kommer den in i windows 7:s fina bakgrund och error kommer upp "Datorn startades om mitt under installationen av windows 7, var god starta om datorn och låt installationen fortsätta", typ. Okej, trycker jag på och den gör samma sak om och om igen.

Slänger snart ut skiten, börjar nästan ana hårdvarufel, tänker då främst på mitt nätaggregat. Jag köpte datorn för snart 2 år sedan, så den har ju fått kräma till sitt yttersta med min rigg ganska länge.

Någon som vet vad jag kan göra för att lösa detta? Ska prova ett nytt nätaggregat på måndag, samt försöka komma in i Windows imorn (om den vill dvs) och göra en formatering från skrivbordet istället för dos.

Av Cryx

JVC modell: DR-MH20SE

Hej, jag vet inte om detta är korrekt avdelning för detta men jag provar i alla fall.

Problemet

Jag har en HD DVD-spelare från JVC, modellnr: DR-MH20SE som bara blinkar Loading där hårddisken sitter och dvd-spelaren blinkar blått. Den är helt hängd alltså, går inte göra någonting.

Åtgärder

När det hände så hade jag en skiva i, så jag fick köra in ett gem i "tvångsöppnarn" och tog ur den. Men det blev inget bättre för det.

Provade även att koppla in en extern IDE-disk och det funkade utan problem, men vet inte om det är någon bild då jag inte har en TV i närheten.

Någon som har nån idé på vad det skulle kunna vara för fel? Jag skulle gissa att det har nåt med strömmen på själva moderkortet så att säga.

Vet någon hur man kan reseta hela skiten? Tycks inte hitta någon resetknapp, JVC skrev "Låt din återförsäljare reseta den åt dig", men det orkar jag inte. Vill ju helst göra det själv om det är enkelt.

Hjälp tack.

*Läste även runt på google och det verkar vara ett känt fel på denna modell*

Av Cryx
Citat:

Ursprungligen inskrivet av 0ozker
Enda bärbara jag hittade för 70k
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=343702

But why? Följer det med en väska med smaragder och rubiner på?

Av Cryx

Körde HDtuner nu, hittade inga fel. Gjorde omformatering och sket i att installera uppdateringarna, provade starta om och det fungerade. Håller på att installera windows update nu för att testa igen. Annars får jag väl helt enkelt köra utan service pack och det suger ju. Dell fucking Hell.

Av Cryx

Okej, tankade det nu, men är det inget man ska köra igång, det enda jag ser är Temperatur och Health, som ligger på hälften respektive 98% (health). Det är alltså inget man ska köra igång?

Av Cryx

Tackar.

Jag körde ju check disk, det som finns inbyggt i windows.

Så stod det typ massa "C47488248 har blivit *nånting*" typ fixad eller nåt sånt, minns inte vad det stod. Men det var skitmånga sådana uppradade på skärmen.

Av Cryx

Dell Vostro 1400 blåskärm vid omstart

Specifikationer

Dell Vostro 1400

Intel Celeron 550 @ 2.00ghz (det står dock Core 2 Duo på klisterlappen på skalet av nån anledning :s)
2gb ram
74gb hdd
Windows Vista Home Basic 32.

Problem

Vid mjukvaruomstart så får jag en blixtsnabb blåskärm precis innan Vistaloggan kommer fram och datorn startas om.

Vid mjukvaruavstängning och påsättning så går det bra, likadant om jag håller in startknappen så den stängs av och sätts på så funkar det att komma in i Windows och allting fungerar utan problem.

Kan som sagt inte se vad blåskärmen säger, har försökt tagit kort men det går inte, typ millisekunder.

Åtgärder

Har kört memtest, hårddiskkontroll (där den reparerade rätt mycket, men fungerade ändå inte), installerat uppdateringar för moderkort, ethernet, grafikkort samt Service Pack 1, ungefär 75 uppdateringar.

Detta var alltså efter en ren omformatering, eftersom datorn hade nåt fel med service pack 1 innan dess. Gick inte starta windows då, den kom bara till en skärm där det stod typ "Gick inte installera service pack 1. Åtgärdar felet. Var god vänta" sen stod den så ett tag tills den startade om för att köra samma visa om och om igen. Systemåterställning med hjälp av vista-skivan, omformatering efteråt och nu är jag där jag har beskrivit i ovan stycke.

Gissningar på fel

Skulle tippa på att det är nåt hårdvarufel eftersom en omformatering inte hjälpte, samt att det händer bara när man startar om datorn, inte stänger och sätter på, precis som om nånting kalibreras och registeras om...(?)

Tror även att det kan vara Service Pack 1 som inte vill gå ihop med Dells standarder, typ deras BIOS-version eller nånting. Glömde nämna att allting funkade innan jag installerade alla windows updates, men vafan, dem kan man ju inte leva utan.

Nu vill jag ha hjälp av er.

Av Cryx

Är så jävla sugen på det där. Körde ettan i Oktober eller nåt sånt, men slutade efter en fjärdedel för att jag itne gillade animationerna och vapnen tog ingenting. Sen plockade jag upp spelet igen någonstans i februari och det var ju ett av de roligaste och grymmaste spelen jag spelat.

Jag köpte nyss spelet från steam för £19.99, helt klart värt det. Hade laddat ned det förut men det försvann i ominstallationen, men som sagt. Ska liras i helgen igen.