Artiklar

Artiklar skrivna av Jacob
32

TSMC går in i produktion med 7 nanometer första kvartalet 2018

Kontraktstillverkaren TSMC meddelar att 7 nanometer blir redo för volymproduktion första kvartalet 2018, och att arbetet på 5 nanometer pågår för fullt.

55

Apple dubblerar lagringsutrymmet och prissänker Ipad- och Iphone-modeller

Två nya telefoner av Apple får sällskap av justerade priser och dubblerad lagringskapacitet på äldre enheter, vilket innebär att 16 GB försvinner som instegsalternativ.

132

Sony presenterar Playstation 4 Pro

Speljätten Sony slår på stort inför julhandeln och lanserar en ny, slimmad Playstation 4 till lågpris. Samtidigt presenteras mytomspunna Neo – Playstation 4 Pro.

483

Apple lanserar Iphone 7 och Iphone 7 Plus

I traditionsenlig ordning lanserar Apple en ny generation Iphone under sitt årliga höstevent. Det blir helt nya designer ackompanjerade av trimmad hårdvara.

32

Apple lanserar Apple Watch Series 2

Sedan lanseringen av Apple Watch har bolaget klättrat upp till att bli andra störst i världen på klockor. Nu tillkännager Apple nästa generation – Watch Series 2.

38

Nya finesser i Intel Kaby Lake och AMD Zen bakom Windows 10-krav

Att nästa generations processorer inte får officiellt stöd med äldre Windows-versioner tillskrivs stöd för nya finesser, vilka kräver ingrepp i operativsystemets kärna.

38

Fri roaming inom EU får 30-dagarsgräns

Den som planerat köpa ett billigare abonnemang utomlands när roamingavgifterna slopas får tänka om. Nu lägger EU fram ett nytt förslag som ska sätta stopp för eventuella missbruk.

5

Softbank avslutar förvärv av ARM Holdings

Knappt två månader efter Softbanks avsikter att förvärva ARM Holdings går förvärvet i lås, i vad som blir Europas största teknikrelaterade affär någonsin.

63

AMD lanserar Bristol Ridge och sockel AM4

Processormakaren AMD lanserar idag A-serien Bristol Ridge av processorer och den helt nya sockeln AM4 med tillhörande styrkretsar, dock endast för OEM-tillverkare.

45

Nvidia Geforce GTX 1050 med GP107 får 768 CUDA-kärnor

Efter Nvidias intåg i entusiastklassen och prestandasegmentet har det blivit dags för arkitekturen Pascal att inta lägre prisklasser med Geforce GTX 1050, som nu får fullständiga specifikationer.

40

AMD "Naples" med 32 kärnor i prestandatest

Med hela 32 kärnor och arkitekturen Zen hoppas AMD åter göra avtryck på servermarknaden med processorfamiljen Naples, som nu hittar ut i ett första prestandatest.

35

Fredagspanelen 119: AMD detaljerar Zen, Intel Kaby Lake för bärbart och Battlefield 1

Jonas och Jacob laddar för hösten med snack om både AMD och Intels kommande processorarkitekturer. Därtill avhandlas den senaste tidens piratjakt och betatestet av Battlefield 1.

295

Bahnhof anklagar Spridningskollen för varumärkesintrång

Innan Spridningskollen skrider till handling och skickar ut kravbrev stöter de på motstånd från internetleverantören Bahnhof, som anklagar initiativet för varumärkesintrång.

20

AMD sluter avtal med Globalfoundries om 7 nanometer

Processormakaren AMD och kontraktstillverkaren Globalfoundries sluter ett nytt avtal, vilket förutom säkrad tillgång av kretsar innefattar ett ramverk för framtida 7 nanometer.

618

Spridningskollen ska kräva svenska fildelare på skadestånd

Initiativet Spridningskollen med Gothia Law i spetsen söker att slå ned mot illegal fildelning, genom att under hösten börja skicka ut kravbrev till svenska fildelare.

52

Acer Predator 21X är bärbar speldator med välvd 21-tumsskärm

Under IFA 2016 släpper Acer ett riktigt monster till bärbar speldator. Paradnumret är en enorm, välvd 21-tumsskärm, Intel Kaby Lake och dubbla Geforce GTX 1080 i SLI.

68

EU förtydligar lag om nätneutralitet – kan bli slutet för fri surf-kampanjer

En EU-myndighet släpper förtydligande riktlinjer gällande lagen om nätneutralitet, någonting som kan sätta käppar i hjulen för teleoperatörers fri surf-kampanjer.

71

Valve stäms för patentintrång rörande chatt och videoströmning

En av världens äldsta teleoperatörer anklagar Valve för patentintrång, gällande alltifrån basala funktioner som chatt till videoströmning i distributionstjänsten Steam.

14

Direktrapportering från IFA 2016 i Berlin

Teknikvärldens blickar riktas mot Tysklands huvudstad Berlin. SweClockers kontorskollegor är på plats och rapporterar löpande från IFA 2016.

269

Microsoft tvingar Intel och AMD att endast stödja Windows 10

I ett försök att få användare att omfamna Windows 10 får nästa generations processorer inte stöd för äldre versioner av operativsystemet, detta efter påtryckningar från Microsoft.