Artiklar

Artiklar skrivna av Jacob
47

HP tillkännager Envy 27 4K med IPS-panel och AMD Freesync för 5 500 kronor

Inför julhandeln visar HP en 27-tummare i Envy-serien som kombinerar egenskaper som 4K UHD med IPS-panel, adaptiv synkronisering och avskalad design utan att skena iväg prismässigt.

21

Nvidia Geforce GTX 1050 Ti och GTX 1050 lanseras den 25 oktober

Från att ha planerat en stegvis lansering av Geforce GTX 1050 Ti och GTX 1050 ser det ut som att planerna ändrats och att båda grafikkort lanseras samma dag.

42

Samsung säljstoppar Galaxy Note 7

Kort efter rapporterna om produktionsstopp uppmanar Samsung samtliga användare av Galaxy Note 7 att stänga och returnera telefonen, något som ses som spiken i kistan för modellen.

40

Nvidia Geforce GTX 1050 Ti överklockas till närmare 1 800 MHz

Orosmoln att Geforce GTX 1050 Ti inte kan nå högre klockfrekvenser skingras, då ett exemplar tar ett jätteskutt till närmare 1 800 MHz vid överklockning.

24

Deus Ex: Mankind Divided får officiellt DirectX 12-stöd

Efter en dryg månad i beta tillkommer nu officiellt stöd för DirectX 12 i Deus Ex: Mankind Divided, med brasklappen att gränssnittet kan ge sämre prestanda med vissa system.

1

VRGeeks söker VR-entusiastiska skribenter

SweClockers syskonsajt VRGeeks har stora ambitioner och söker nu uppbackning av drivna eldsjälar, som vill ingå i ett team av VR-entusiaster.

34

Asus Macbook-utmanare Zenbook 3 på väg till svenska butiker

Efter sommarens tillkännagivande av Asus slimmade Macbook-utmanare Zenbook 3 är modellen på väg ut till svenska butiker, med löfte om högre prestanda och mer kompakt formfaktor.

66

Spotify i gratisversion öppnar webbplatser med reklam och skadlig kod

UPPDATERAD! Sedan en tid tillbaka öppnas webbplatser med reklam och skadlig kod för användare med gratisversionen av Spotify, men vad problemet beror på är ännu inte känt.

98

Nvidia Geforce GTX 1070 med GDDR5 från Micron dras med minnesproblem

Efter den första vågen av Geforce GTX 1070 har Nvidias partner vänt sig till Micron för att fylla behovet av högt klockat GDDR5-minne, någonting som för vissa resulterat i instabilitet.

41

Google lanserar Chromecast Ultra med stöd för 4K UHD och HDR

Det blir en tredje och mer exklusiv generation av mediapucken Chromecast, som utöver bättre prestanda ger stöd för såväl 4K UHD, HDR och Dolby Vision.

174

Google lanserar Pixel och Pixel XL

I enlighet med rykten blir det nya telefoner från Google, som frångår Nexus till förmån för mer exklusiva Pixel. Det handlar om två i stort identiska modeller med olika skärmstorlek.

52

AMD lagerrensar inför lanseringen av Zen

I början av nästa år gör arkitekturen Zen entré och inför lansering börjar AMD prisjustera priserna på äldre processormodeller, däribland den snart fyra år gamla FX-serien "Vishera".

36

Nvidia Geforce GTX 1050 Ti och GTX 1050 får lanseringsdatum

Det blåser upp till storm i instegssegmentet av grafikkort. Nu publiceras lanseringsdatumen för Geforce GTX 1050 Ti och GTX 1050, varav den senare går upp mot AMD Radeon RX 460.

8

Nvidias grafikkrets GP107 kan tillverkas av Samsung på 14 nanometer

Lanseringen av Geforce GTX 1050 Ti och GTX 1050 kan bli startskottet för Nvidia att börja tillverka grafikkretsar hos Samsung, vid sidan om TSMC som huvudleverantör.

39

Fredagspanelen 121: AMD Vega 10, Geforce GTX 1080 Ti och den nya kemikalieskatten

Rykten om nya värstingkort från både AMD och Nvidia florerar i veckans Fredagspanel. Därtill blir det snack om regeringens kommande kemikalieskatt samt Bahnhofs trollande av Spridningskollen.

35

Nvidia: "Founder's Edition konkurrerar inte med våra partnertillverkare"

Den dyrare referensdesignen Founder's Edition konkurrerar inte med partnertillverkare. Det är budskapet från Nvidias VD, Jen-Hsun Huang, som menar på att de har en fortsatt god relation.

29

Geeks Gaming strömmar Civilization VI klockan 20:00

Efter en avstickare till yttre rymden återvänder Civilization till rötterna med den sjätte upplagan av spelet, som Geeks Gaming kommer ge en försmak av senare under kvällen.

108

Nvidia Geforce GTX 1080 Ti ger prestanda i klass med Titan X

I samband med lanseringen av Geforce GTX 1080 började entusiaster efterfråga ett GTX 1080 Ti, en modell som enligt nya uppgifter kan lanseras i början av 2017.

29

Nvidia presenterar Tegra Xavier med Volta och 7 miljarder transistorer

Under GPU Technology Conference Europe 2016 tillkännager Nvidia med god framförhållning nästa generations Tegra, som förutom åtta skräddarsydda kärnor huserar arkitekturen Volta.

46

Alina ansöker om företagsrekonstruktion

Ekonomiska problem gör att återförsäljaren Alina ansöker om företagskonstruktion, någonting som dock inte ska påverka befintliga och nya kunder.