Inlägg

Inlägg som Newlund har skrivit i forumet
Av Newlund

Har försökt med allting, annat nätagg, andra minnen, bios flash...letat sneda pins, utan GPU(ja IGPU)..lödpunkter ja allt jag kan komma på. Drog in till stan idag för att köpa nytt moderkort men Netonnet hade bara ett likadant och ett aorus Elite, haha! Blir nog att beställa ett annat men inte bestämt mig än. Försöker fortfarande leta lösningar. Säkert nåt fel på faserna/vrm...svårt att se om pins är trasiga på moderkortssidan dock.

Kan inte vara annat än moderkortet....
Tack för svar.

Av Newlund

Jo jag tänkte samma sak. Har testat det mesta. Tänkte om det kanske kunde vara cpu-kylaren som kanske var paj eller felkopplad...EK-aio 360 Elite...en miljon kablar... men då kommer det väl kanske uteslutande bild och cpu-fan error? Har testat det mesta förutom att flasha faktiskt. Tack för svaren.

Av Newlund

Okej! Hur uppdaterar jag det utan att få bild? Trycker i andra ramminnen?

Av Newlund

Stödjer MSI Z690 Pro 3600MHZ Ram?

Hej! Köpte en ny burk utan att kolla kompatibla minnen...för jag trodde aldrig att det skulle bli problem. Har ett MSI Z690 pro med g.skill 3600 MHz CL 16...och en 12600k. Det borde väl fungera tycker jag, trots att jag precis såg att moderkortet inte stödjer 3600mhz... Hur som helst så får jag ingen kontakt med skärmen och datorn startar om sig var 10e sekund ungefär och CPU-indikatorn lyser rött på moderkortet. Jag skickade in CPU men den fungerade utmärkt tydligen.
Några idéer?

Av Newlund

@Byvejret: Läste en liknande tråd fast utan bilder så det var inget jag vågade mig på, tack så hemskt mycket.

Av Newlund

@Bebben: Jaså... känns bra, haha. Får nog ta och byta stol, har ju tänkt att ha den i mer än ett år iallafall. Har haft den i en vecka och det ska redan börja.

Tack för svar uppskattas

Av Newlund

Kinnarps 6000 Free Float - problem, låser sig inte - låser upp sig direkt.

Jo, köpte nyligen en begagnad Kinnarps för 2800kr, som ny i princip - de fixade allt, bytte fjädring, smörjde in allt, ångtvättade m.m... MEN jag har ett problem som får mig att undra om jag gjorde ett bra köp eller inte.

Den bakre högre 'axeln' för att låsa ryggstödet/sittdynan fungerar inte riktigt, om jag ska låsa den i ett läge så krävs det kanske 5kg för att bryta låsningen. Ifall jag håller ned tyngd på låsningsmekanismen så håller den sig låst - med andra ord har någonting släppt litegrann eller dylikt. Jag kan ingenting om stolar. Alls. Hade en Kinnarps innan som jag var nöjd med därför köpte jag en till.

Det känns som jag flyter fritt nu när jag inte kan låsa det viktigaste låset så jag började skruva lite på free float för att kanske åtgärda det men det förstår jag mig inte på alls, haha.

Någon som har en aning? Ska ta och ringa snubben jag köpte av i värsta fall tänkte höra snabbt med Er först.

Fick 1 års garanti som tur var ifall det är helt kört.

https://bbsmobler.se/produkt/kontorsstolar-blatt-kinnarps-600... exakt en sådan stol är det.

Av Newlund

@upf: Inställningar, kolla vad Shroud kör (bästa PUBG-spelaren). Använder du tab när du lootar?

Man ska ALLTID tab-loota, alltså trycka på tab och dra in saker, då kan man även "fuska" till sig loot som annars inte går att få tag på. Som för er erfarna - när man går in i en container och man kommer upp från marken och kan se looten ovanför i 0.3 sekunder ungefär, är man snabb då så kan man ta det ovanför sålänge det inte är alltför långt in ovanpå. Hinner man ta två saker på det sättet så är man omänsklig, men en sak räcker för att vara jävligt snabb.

Hoppar du fort ned så måste du lära dig att flyga fallskärm ordentligt också, kolla videos. Det är nämligen väldigt speciellt. "Ska jag köra 126kmh tills jag är nära sedan dyka och komma upp i 234 för descend? Eller ska jag satsa på något mittemellan, säg 160."

Så, använder du F när du lootar kan du räkna med att det är långsammare. Med tab så lootar jag instant, kan springa över flera saker och ta upp dem i farten liksom utan problem. När det kommer till renderering så tror jag inte att det är värt att köpa något tills du vet att det inte är servern, för det kan det lika gärna vara. Spelet är som tidigare sagt fortfarande extremt buggigt och inte ens i närheten av ett e-sport-spel som de påstår.

Av Newlund

@Teknikrädd: Jag har inte haft sådan adrenalin sedan Dark age of Camelot när jag var 11 bast.

Det är lätt för en erfaren FPS-spelare att komma igång, grunderna är simpla, men ändå krävs det enormt lång tid med tanke på all desync i spelet och att ja, det är 100 pers och man måste hela tiden ha koll. Gamesense är lika viktigt, om inte viktigare, i PUBG som i Counterstrike. Finns inget härligare än att använda sig perfekt av granater (som dessutom kan ta död på en hel squad) och vinna ett game solo när man är kvar mot en hel 4-man squad i slutet.

Jag har haft polare som aldrig kunnat spela ett FPS ordentligt som har 2000 timmar i PUBG idag. Själv sitter jag på 700 timmar och ingen av de jag känner är uttråkade, fast det är en enorm hat-kärlek till spelet då det är väldigt... inkonsistent. Om någon springer så måste du sikta framför, och man vet aldrig hur långt framför (beroende på avstånd också, såklart) p.g.a lagg/desync, du kan bli skjuten till döds när du själv tror att du gömt dig bakom en vägg (på din skärm).

Det har buggar, det har varit 1000 gånger värre men behöver bli 100 gånger bättre om de fortfarande ska kalla skiten för en e-sport. Det värsta är desync och lagg, men med så många som spelar så är det inte så konstigt att det laggar. Däremot vet jag att det finns bättre servrar än vad de säger att det finns. (kommer ihåg att de sa att de satt på det bästa möjliga vid något tillfälle, lol)

Om du är ok med allt det här, vilket jag inte är men jag spelar ändå för att det är så jävla kul trots all den skiten som har en viss charm i sig, "clunkyness", tar tid att ta upp ett vapen, du sätter inte ett HS med sniper bara sådär utan du kan vara 100% på ett headshot och missa skottet totalt. Limb damage är helt åt helvete dessutom. Det finns HUR mycket skit att klaga på som helst, men vi alla älskar det.

Köp det bara, om du direkt innan 2 timmar inser att det suger, få pengarna tillbaka genom steam bara, man kan inte ogilla det, nu finns det även Death Match mode i beta så du kan komma in i aim/vapen osv mycket mycket snabbare, för det krävdes en hel del timmar för att lära sig använda olika vapen då det är så 'realistiskt' med en smula sarkasm.

Nu är de väl mer intresserade av loot-crates och optimering till Xbox one X (varför bara xbox? jo jag antar för att PS4 Pro inte klarar av det. One X har mycket bättre hårdvara, men det kanske är exklusivt vad vet jag) så de är nog lata på PC-fronten.

Mvh overall top 50 EU
Ursäktar stavfel, snabb summering av PUBG

Av Newlund

Kinnarps begagnad

@Ad4m: Det var visst Kinnarps, hade ingen aning. Hade inte kollat någonstans efter namn, vet inte modell dock.

Av Newlund

@Bitfenix: Köpte den begagnad på "Kontorsstolar" i Karlstad, fick den och en annan billigare skitstol för 1500 totalt.

https://imgur.com/TmTgq2p en sådan är det. Ignorera gärna örngottet och nackvärmaren jag har liggandes, den är helt nedsutten med massa hål i.

Vet inte alls vad den heter, haft den i 6 år nu och alla, inklusive folk med DXracer-stolar tycker att den är skitbekväm. Älskar armstödet som böjer sig sådär och platsen man har att sitta på (jag sitter ofta på ena foten och sådär så plats är viktigt.

*edit* För den som letar stol, rekommenderar starkt att kolla upp ifall ni har en sådan butik där de har gamla kontorsstolar, många företag som gått i konkurs vars stolar hamnar där... och priset på en begagnad 'lite äldre' stol är enormt nedsatt, och det går ofta att pruta.

Av Newlund

Letar också!

@Ad4m: Letar också efter en stol as we speak men har inte gått in i närheten av något så avancerat som det där... sitter just nu i en (nypris 12.000) stol vars skumgummi hade förvandlats till pulver, skulle öppna upp ziplåset och skruva fast någonting, var tvungen att nämna, lite kul. Bara rann ur liksom haha...

Av Newlund

@Ratatosk: Jag hade tydligen sett fel, det är minnena som som det indikeras fel på, den oranga färgen var inte uppenbar tills jag bytte färg på CPU-kylaren och moderkortet. Har HWmonitor på konstant. Testat ram-stickorna solo.

Minnesfelsom indikeras alltså. Nyligen fick jag detta i windows efter att ha aktiverat Virtualization (Vanderpool technology-skiten) för Device Security i windows. (Har nu Secure Boot och Core Isolation med Memory Integrity påslaget) Värt att tillägga är att jag inte kör TPM 2.0, vet inte vad DEP är heller. (olika saker man måste ha för att få device security att fungera ö.h.t, men nöjde mig med detta tills vidare då TPM 2.0 rensar massa data och backup rekommenderas och orkar inte med det riktigt )

Windows-felmeddelande / eller rätt

Känns verkligen som vissa Asetek-kylare kan ställa till rejäla problem. Hatar CAM-mjukvaran, så onödigt mycket skit, hade det inte konflikter med allting så hade det varit skitbra eftersom det nästan visar lika mycket som HWmonitor, men kan överklocka GPUn och allt dessutom...

Hur som helst, är det en bra sak att ha Memory Integrity och saker i Device Security på eller är det onödigt som fan och bara nödvändigt för företag?

Har testat ramstickorna solo och det lyser ändå orange... kanske moderkortet som jävlas med mig då jag inte märker ett enda jävla fel förutom att ett nätagg dog, vet inte om lampan kom under natten INNAN och mördade agget. Ska testa att paper-clippa det och se om det kanske inte var det. Men någonting borde ha hänt med datorn, lös inte ens på moderkortet.

Hänvisning till första tråden: https://www.sweclockers.com/forum/trad/1524046-device-securit..., väldigt mycket kaos där för den som gillar felsökning och huvudvärk.

Av Newlund

Device Security och hur det blockerar program från att komma åt minnet.

Hej! Bild på windows-meddelandet som kommer upp.

Insåg att jag inte hade någonting aktiverat i Device Security så jag satte på Core Isolation (Vanderpool Virtualization) och Secure boot. *edit* Har inte TPM 2.0 på för att jag inte vågade, lät risky.

Får popups i Windows. Undrar hur det påverkar mitt system och om det verkligen är nödvändigt att ha på någon Device Security över huvud taget, visst Secure Boot låter ju bra för att inte kunna ladda Malicious Software när man startar datorn.

Här är bilden, NZXT CAM (mjukvara för vattenkylare) kör en Kraken X62-kylare, hittils inte märkt några problem, Asetek USB-skit Har något minnesfel som gör att den oranga lampan på moderkortet lyser så ska köra ett memtest också ifall det är relaterat. Kom efter att mitt Seasonic 750 Focus Gold plus dog efter fyra månaders användning. Datorn var stendöd när jag vaknade på morgonen så satte i mitt äldre 850w Corsair RM850x... som också nu surrar som ett bi ifall jag lyssnar nära. Mina specs finns i sign. men kör ingen OC ö.h.t p.g.a lampan förutom XMP, ironiskt nog. Kan tillägga att datorn verkligen var stendöd och inte ens försökte boota, aldrig någonsin hänt mig med de våghalsigaste överklockningarna på 24/7.

Senaste bios (1002, 02/07) på Z370 Asus ROG Gaming-F. Kan tillägga att det fanns stora säkerhetsrisker med just hårdvaran och senaste bios adresserade dem. Bootar Windows på en 970 EVO M2 NVME.

Gjorde en mycket längre tråd om mina problem som jag inte fick några svar i, TL;DR. Ursäkta för att jag blandar olika kategorier men undrar mest just nu om Device Security är något att bry sig om.

Av Newlund

Detta kommer bli korta tråden som är läsbar antagligen, TL;DR

Jag tror att mitt Kraken X62 kan ställa till problem också... ASETEK-usb connectors är så pre-gen känns det som, men vad finns det för val om man kör AIO.

Det jag är mest nyfiken över är om OC kan vara relaterat till PSU-fail. Känns inte som det när jag tänker efter men ni vet bättre.

Detta kommer bli korta tråden som är läsbar antagligen. Får ha fotnoter, haha.

Av Newlund

Asus Z370-F Gaming + 8700k, röd lampa(CPU) efter nätagg dog/bytt nätagg+lite event errors+OC osv (vet inte vart jag skall posta pga diversity, TL;DR warning)

Hej och välkomna till smått och gott. Blir alltid såhär när jag gör en tråd, ber om ursäkt och tackar i förväg för de som orkar läsa och framförallt kanske till och med skriva även om du är mer ute och cyklar än jag själv.

Hade datorn på över natten som jag alltid har och haft, körde en OC på 4.8GHZ alla kärnor, MCE av, 140%, LLC 3, ibland 7(auto).. och 1.25 vcore, XMP Ram 3000mhz 15-17-35, SA/IO orörd. Inget man borde oroa sig över såvida processorn känner för att dra gasen i botten helt random eller? Nu sitter man här på 1.3 vcore i stock-turbo och lider.

Nätaggregatet som dog under natten var ett Seasonic Focus Plus Gold 750w, topklass sweclockers f.ö, när det borde varit 0%ish load. (hade konstant volt och frekvens dock men det är ju load som är farligt för CPU'n, right? Right, är ju CPU'n jag är mest rädd om liksom). Lyckligtvis hade jag mitt gamla Corsair RM850x (v1) så jag bytte ut till det och det fungerar 'fint', men en röd lampa lyser på moderkortet vilket indikerar CPU-problem efter jag har lagt precis allt på default i BIOS(gjorde innan också, men trodde det skulle lösa sig med default).

Inga temperaturproblem någonsin, aldrig BSOD'at med ovanstående klockning, Prime95 stoppade workers med samma klockning tidigare idag, kan ju inte köra voltages som krävs för 24/7 Prime95-användning. Nätagget dog liksom under natten när jag inte har någonting på över huvud taget vilket jag finner märkligt. Nu kan det ju vara så att lampan och att nätagget dog inte är relaterat alös, men ni vet... "You're a detective now, you're not allowed to believe in coincidence".

100% stabilt i spel och dylikt, och då snackar vi 1440p Ubisoft-spel på max settings. (division, AC: origins etc, vet inga spel som tagit mer av CPUn) Så jag trodde helt enkelt att allt var ok för mitt bruk, var ingen dödlig överklockning direkt och borde väl ha räckt med 1.250vcore för en 4.8 utan att förstöra processorn... men kanske hade otur eller missade något viktigt. Har väl kanske inte förstört processorn men är väl det jag är rädd för.

Har inte gjort en CMOS-reset ännu, men den kommer givetvis tillsammans med ett memtest imorgon när jag har lust. Det här jäkla nätagget får inte ens plats i Corsair Define R6 hahaha det hänger utanför, är så less just nu. Var så nöjd med mitt Seagate-nätaggregat.

För övrigt kör jag
W10 Pro, Bios 1002 (senaste, 02/07)
Asus ROG Z370-F Gaming + 8700k som sagt
Vengeance LPX 8x2
SC2 Hybrid EVGA 1080Ti, oklockat (dock 120% power target because why not)
Samsung 970 EVO M.2 PCI-E som system boot
Kraken X62 som kylning
1440p 144/165hz

Vad tusan kan vara fel och hur tar jag reda på det när det bara lyser en röd...j..lampa? Och hur kan nätagget ha dött efter...4 månader kanske? Är det relaterat eller inte liksom, kan ett nätagg ens dö p.g.a något jag gör i bios? Haha, finns problem att lösa även om det inte är så.

Fick massor av event log errors tills jag satte på default i bios och har varit lugnt sedan dess, i system iallafall, i princip, inga kernel-errors etc, fick (antagligen...) voltage-relaterade errors trots 100% stabilt i spel och dylikt, och då snackar vi 1440p Ubisoft-spel på max settings. (division, AC: origins etc, vet inga spel som tagit mer av CPUn) Så jag trodde helt enkelt att allt var ok för mitt bruk, var ingen dödlig överklockning direkt och borde väl ha räckt med 1.250vcore för en 4.8... men kanske hade otur eller missade något viktigt.

Två errors jag funderar över är dessa om någon vet. Device Security i Windows Defender is not supported säger det btw, koppling?

DCOM 10016 (2st) (Windows.SecurityCenter.WscDataProtection och Windows.SecurityCenter.WscBrokerManager)
The application-specific permission settings do not grant Local Activation permission for the COM Server application with CLSID
{D63B10C5-BB46-4990-A94F-E40B9D520160}
and APPID
{9CA88EE3-ACB7-47C8-AFC4-AB702511C276}
to the user DESKTOP-B88DCF8\Johan SID (S-1-5-21-2021575745-2295510405-1706205049-1001) from address LocalHost (Using LRPC) running in the application container Unavailable SID (Unavailable). This security permission can be modified using the Component Services administrative tool.

Sedan undrar jag om de två följande är något att oroa sig över, rätt låg prio här och kan nog lösa själv men lyckades hitta under tiden jag skrev här så blev med ändå.

Perflib 1008
The Open Procedure for service "BITS" in DLL "C:\Windows\System32\bitsperf.dll" failed. Performance data for this service will not be available. The first four bytes (DWORD) of the Data section contains the error code.

Perflib 1023
Windows cannot load the extensible counter DLL rdyboost. The first four bytes (DWORD) of the Data section contains the Windows error code.

...Vilka jag inte har en aning om vad de gör, hittade dem precis så har inte hunnit luska själv. Får spell-checker också, men har ingen aning om vad som kan vara relaterat.

Är just CPU-biten jag är mest orolig över, känns som det mesta är kopplat dit(obv hehe men ni förstår vad jag menar), det andra hör kanske inte hemma här riktigt men chansar på att någon råkar kunna slå 17 stenar med en smäll eller om det kan vara relaterat. En röd lampa säger mig ingenting förutom att "något" är fel. Min gamla clock fungerar fortfarande om jag vill liksom så VAD är fel på min CPU i default? Är lite vresig av mig och tycker inte att en CMOS-reset ska vara nödvändig för att få bort "danger, danger" liksom.

Mvh high voltage (ber om ursäkt, det finns ingen kategori för denna tråd och känns dumt att dela den på 5)

Viktigt, känner mig dum, har gjort samma tråd i Intel-forumkategorin och jag vet inte om det är OK att göra 2 trådar, men har inte fått 1 svar på 105 visningar sedan igår natt. Skriv gärna om ni tycker att jag har med för mycket info, men jag försöker verkligen ge vad jag kan för att se vilka saker som hör ihop och inte och hur fan ett sådant nätagg dör efter 4-5 månaders bruk.
Seasonic, inte Seagate, förlåt...var trött *edit*

Om ni inte har någon vettig idé/tanke om vad som kan vara fel på mitt system, något jag kan kolla förutom memtest t.ex för att utesluta problem genom att låta er hjälpa mig på mitt bästa sätt genom att ge Er information, så är allt superuppskattat. Vet att jag skriver mycket men jag skriver så fruktansvärt fort så det här är en tiondel av vad jag skulle kunna skriva, har lite diagnoser tror jag.

Av Newlund

Ska jag lägga den här tråden någon annanstans? Ska jag dela upp den? Märker att jag inte får något svar och jag är helt kass när det kommer till datorer så behöver hjälp.

Av Newlund

Asus Z370-F Gaming + 8700k, röd lampa(CPU) efter nätagg dog/bytt nätagg+lite event errors

Hej och välkomna till smått och gott. Blir alltid såhär när jag gör en tråd, ber om ursäkt och tackar i förväg för de som orkar läsa och framförallt kanske till och med skriva även om du är mer ute och cyklar än jag själv.

Hade datorn på över natten som jag alltid har och haft, körde en OC på 4.8GHZ alla kärnor, MCE av, 140%, LLC 3, ibland 7(auto).. och 1.25 vcore, XMP Ram 3000mhz 15-17-35, SA/IO orörd. Inget man borde oroa sig över såvida processorn känner för att dra gasen i botten helt random eller? Nu sitter man här på 1.3 vcore i stock-turbo och lider.

Nätaggregatet som dog under natten var ett Seasonic Focus Plus Gold 750w, topklass sweclockers f.ö, när det borde varit 0%ish load. (hade konstant volt och frekvens dock men det är ju load som är farligt för CPU'n, right? Right, är ju CPU'n jag är mest rädd om liksom). Lyckligtvis hade jag mitt gamla Corsair RM850x (v1) så jag bytte ut till det och det fungerar 'fint', men en röd lampa lyser på moderkortet vilket indikerar CPU-problem efter jag har lagt precis allt på default i BIOS(gjorde innan också, men trodde det skulle lösa sig med default).

Inga temperaturproblem någonsin, aldrig BSOD'at med ovanstående klockning, Prime95 stoppade workers med samma klockning tidigare idag, kan ju inte köra voltages som krävs för 24/7 Prime95-användning. Nätagget dog liksom under natten när jag inte har någonting på över huvud taget vilket jag finner märkligt. Nu kan det ju vara så att lampan och att nätagget dog inte är relaterat alös, men ni vet... "You're a detective now, you're not allowed to believe in coincidence".

100% stabilt i spel och dylikt, och då snackar vi 1440p Ubisoft-spel på max settings. (division, AC: origins etc, vet inga spel som tagit mer av CPUn) Så jag trodde helt enkelt att allt var ok för mitt bruk, var ingen dödlig överklockning direkt och borde väl ha räckt med 1.250vcore för en 4.8 utan att förstöra processorn... men kanske hade otur eller missade något viktigt. Har väl kanske inte förstört processorn men är väl det jag är rädd för.

Har inte gjort en CMOS-reset ännu, men den kommer givetvis tillsammans med ett memtest imorgon när jag har lust. Det här jäkla nätagget får inte ens plats i Corsair Define R6 hahaha det hänger utanför, är så less just nu. Var så nöjd med mitt Seagate-nätaggregat.

För övrigt kör jag
W10 Pro, Bios 1002 (senaste, 02/07)
Asus ROG Z370-F Gaming + 8700k som sagt
Vengeance LPX 8x2
SC2 Hybrid EVGA 1080Ti, oklockat (dock 120% power target because why not)
Samsung 970 EVO M.2 PCI-E som system boot
Kraken X62 som kylning
1440p 144/165hz

Vad tusan kan vara fel och hur tar jag reda på det när det bara lyser en röd...j..lampa? Och hur kan nätagget ha dött efter...4 månader kanske? Är det relaterat eller inte liksom, kan ett nätagg ens dö p.g.a något jag gör i bios? Haha, finns problem att lösa även om det inte är så.

Fick massor av event log errors tills jag satte på default i bios och har varit lugnt sedan dess, i system iallafall, i princip, inga kernel-errors etc, fick (antagligen...) voltage-relaterade errors trots 100% stabilt i spel och dylikt, och då snackar vi 1440p Ubisoft-spel på max settings. (division, AC: origins etc, vet inga spel som tagit mer av CPUn) Så jag trodde helt enkelt att allt var ok för mitt bruk, var ingen dödlig överklockning direkt och borde väl ha räckt med 1.250vcore för en 4.8... men kanske hade otur eller missade något viktigt.

Två errors jag funderar över är dessa om någon vet. Device Security i Windows Defender is not supported säger det btw, koppling?

DCOM 10016 (2st) (Windows.SecurityCenter.WscDataProtection och Windows.SecurityCenter.WscBrokerManager)
The application-specific permission settings do not grant Local Activation permission for the COM Server application with CLSID
{D63B10C5-BB46-4990-A94F-E40B9D520160}
and APPID
{9CA88EE3-ACB7-47C8-AFC4-AB702511C276}
to the user DESKTOP-B88DCF8\Johan SID (S-1-5-21-2021575745-2295510405-1706205049-1001) from address LocalHost (Using LRPC) running in the application container Unavailable SID (Unavailable). This security permission can be modified using the Component Services administrative tool.

Sedan undrar jag om de två följande är något att oroa sig över, rätt låg prio här och kan nog lösa själv men lyckades hitta under tiden jag skrev här så blev med ändå.

Perflib 1008
The Open Procedure for service "BITS" in DLL "C:\Windows\System32\bitsperf.dll" failed. Performance data for this service will not be available. The first four bytes (DWORD) of the Data section contains the error code.

Perflib 1023
Windows cannot load the extensible counter DLL rdyboost. The first four bytes (DWORD) of the Data section contains the Windows error code.

...Vilka jag inte har en aning om vad de gör, hittade dem precis så har inte hunnit luska själv. Får spell-checker också, men har ingen aning om vad som kan vara relaterat.

Är just CPU-biten jag är mest orolig över, det andra hör kanske inte hemma här riktigt men chansar på att någon råkar kunna slå 17 stenar med en smäll eller om det kan vara relaterat. En röd lampa säger mig ingenting förutom att "något" är fel. Min gamla clock fungerar fortfarande om jag vill liksom så VAD är fel på min CPU i default? Är lite vresig av mig och tycker inte att en CMOS-reset ska vara nödvändig för att få bort "danger, danger" liksom.

Mvh high voltage (ber om ursäkt, det finns ingen kategori för denna tråd och känns dumt att dela den på 5)

Seasonic, inte Seagate, förlåt...var trött *edit*

Av Newlund

@Emil Hansson: Inget som Vdroop kan åstadkomma? Är väldigt dålig när det kommer till överklockning men tänkte bara scenariot: Avsluta Super pi, boom, Vdroop - kört? Kollat event logs om något kan hjälpa där?

Vet inte om det är självklart för dig, men antar att du håller koll på spänningen med t.ex HWMonitor och kör på stabil volt och klockfrekvens? Kanske är något sådant om du inte har testat. Första jag tänkte på, mest för att jag läser på om vdroop och llc just nu så kanske är lite insnöad.

edit: Du kanske inte hinner se vdroopen för att den kraschar också? Vore kul att lösa detta, om det hände mig... men jag är envis även om datorn brinner.

Av Newlund
Skrivet av Rupertens:

@MashedPotato: Det var resetknappen på chassit som var fel från fabrik! så dom felsökte och det var den som hängt sig.

Hahahaha fyfan, du tänkte aldrig på att jumpstarta? Skulle aldrig orka skicka in för något sånt, men å andra sidan så är min dator på 24/7. Just nu med ett ostadigt Rog Strix Gaming-F med senaste bios som jag nyss hade skrivit skitmycket om men väljer nu att starta tråd istället. Klokt för att inte se ut som en riktig dåre.