Inlägg

Inlägg som ieex har skrivit i forumet
Av ieex
Skrivet av Zache_:

Stämmer bra, adaptern du köpt kommer att ladda kameran snabbare pga högre ström. Ett tips är dock att kolla vad en extern laddare kostar, som du sätter batteriet i. Väldigt skönt att slippa ha kameran inkopplad när du laddar, speciellt om du köper ett extra batteri. Tänkte jag skulle tipsa om det då du skrev att du ännu inte packat upp adaptern och därmed kan byta den på öppet köp.

EDIT: Nu blev jag osäker på om du ens kan ladda batteriet genom usb. Min D5100 kom med den sortens extern laddare som jag beskrev, tycker D3100 borde ha gjort det med. Den här borde passa för ditt batteri. Billigare än så kommer du nog inte undan. OBS: Kolla inlägget under mitt. Missade att man behövde en laddare och att denna plattan var endast ett tillägg.

Skrivet av videfix:

Nope, USB-anslutningen är endast för data. Manualen rekommenderar att man har fulladdat batteri vid datoranslutning för att undvika avbrott.
Du behöver nån av följande,
http://www.pricerunner.se/sp/nikon-batteriladdare-mh-24.html
http://www.ebay.com/bhp/nikon-battery-charger-mh-24
Eller den som Zache tipsar om, med visst tillägg, se nedan.

Den plattan är bara ett tillbehör till http://www.kjell.com/sortiment/ljud-bild/foto-video/kamerabat... men har man flera olika apparater med Li-Ion-batterier så kan det systemet nog löna sig.

Yes, får väl beställa någon av dem och skicka tillbaka adaptern jag köpte. Tack för svar!

Av ieex

Ladda Nikon D3100 genom mini-USB?

God morgon!

Köpte en begagnad Nikon D3100 till julen och fick självklart inte med en laddare, så jag undrar helt enkelt om det går att ladda den genom mini-USB + en adapter att sätta i väggen? Har för tillfället en adapter från min Samsung Galaxy S3 med en output på 5,0V/1,0A.
Jag har även en annan adapter som jag köpt in men inte packat upp på 5,0V/2,1A, skulle denna vara bättre eller laddar den bara batteriet snabbare?

Mvh

Av ieex
Skrivet av EnNickeMan:

Tänkte bara informera om en fin rabatt nu på Steam, Om man ännu inte har EVE och vill köpa det, och inte får någon att recruita dem.

5 Euro kostar det, då får du 30 dagars spel-tid på det, så slipper man trial begränsningarna
Erbjudandet gäller till 7e December.

För övrigt, om någon vill bli recruitad, skicka mig PM, kan ge er min del av recruit bonusen, vilket är antingen 1 spelmånad eller 1 plex(en in-game timecard, som du kan antingen aktivera eller sälja, i skrivande stund är de värd ca 590 miljoner isk)

Samt att ni får hjälp av mig, så länge det inte är för många som vill bli recruitade

Hej! Jag är helt ny när det gäller EVE. Jag har spelat en trial, alltså 14 dagars speltid, där jag efter runt 10 dagar dog med mitt sprillans nya skepp och gav upp. Jag hittade tillbaka till denna tråd och blev otroligt sugen att testa spelet igen så jag har en fråga angående recruit, får man gratis speltid om man blir recruitad? Eller måste man ha köpt spelet för att detta ska gå? Missade tyvärr erbjudandet på Steam med en enda dag, riktigt surt!

Edit: Kom på en till fråga, om man beslutar sig för att köpa EVE, köper man endast det senaste expansionet (Retribution) eller måste man köpa något mer?

Av ieex

Jag har lösningen på ditt problem (OM DU FÅR UT MER FPS ÄN VAD DIN SKÄRM KLARAR AV, ÄR INTE DETTA FALLET SÅ HJÄLPER INTE HELLER DENNA METOD), jag gillar själv inte att mitt kort ligger på 100% användning och pumpar ut FPS som jag inte behöver. Lösningen är helt enkelt att begränsa antalet FPS som kortet ska rendera. Detta gör du på lättaste sätt så här:

1. Gå till "Program Files\Steam\SteamApps\common\dota 2 beta\dota\cfg\".
2. Öppna filen "config.cfg", om du inte har en sådan fil så skapar du ett textdokument och döper det till "config.cfg", se till att inte spara det som ett textdokument utan som en ".cfg"-fil.
3. Inne i filen så lägger du till kommandot: fps_max "XX", där "XX" står för antalet FPS du vill att din dator ska rendera, om du har en 60Hz skärm så kan du skriva in numret "60". Det räcker att du skriver in kommandot längst ner i dokumentet.
4. Spara sedan och öppna upp Dota 2, din GPU-användning ska nu ha sjunkit.

Av ieex

Kan ej formatera om datorn.

Hej! Gör om detta för jag visste inte en sak. För en vecka sen så installerade jag worms 4 mayhem på min dator och sen när jag hade installerat spelet så kom det fram en ruta som det stod att jag behövde starta om datorn och ngt mer som jag inte vet för jag läste inte så noga. Och sen när jag hade gjort det och kom till den "windows loading saken" asså innan man kommer till logg in skärmen så blir skärmen bara svart och jag kan inte logga in eller ngt, och jag har väntat i ca.20 min men då kommer bara muspekaren fram. Och ngn annan dag innan detta skedde så var min bror tvungen att formatera om sin dator och när han gjorde det så funkade prima men när jag gör det med samma filer så kommer jag inte till innlogningsskärmen(formaterade om från USB). Har också testat med både hans och mina skivor men är samma där. Safemode så står det att den inte kan avsluta installationen och då blir tvungen att starta om datorn. Och har startat om med skiva och valt vilken HDD den ska installeras på och också tömt HDD:n.

Så finns det ngn som kan hjälpa mig med detta? För jag vill spela dator och sånt å har inte mkt tålamod kvar.

Av ieex

Kan ej formatera om datorn.

Hej! För en vecka sen så installerade jag worms 4 mayhem på min dator (länk till spelet: *** piratlänk raderad *** och sen när jag hade installerat spelet så kom det fram en ruta som det stod att jag behövde starta om datorn och ngt mer som jag inte vet för jag läste inte så noga. Och sen när jag hade gjort det och kom till den "windows loading saken" asså innan man kommer till logg in skärmen så blir skärmen bara svart och jag kan inte logga in eller ngt, och jag har väntat i ca.20 min men då kommer bara muspekaren fram. Och ngn annan dag innan detta skedde så var min bror tvungen att formatera om sin dator och när han gjorde det så funkade prima men när jag gör det med samma filer så kommer jag inte till innlogningsskärmen(formaterade om från USB). Har också testat med både hans och mina skivor men är samma där.

Så finns det ngn som kan hjälpa mig med detta? För jag vill spela dator och sånt å har inte mkt tålamod kvar.

Av ieex
Skrivet av Blesk:

Skriver på mobilen nu så sparar på orden. Men jag håller med dig. Fick en betanyckel idag och körde 2 timmar. Jag är lite besviken. Känslan är liksom för mjuk! Sen tycker jag kartan är lite diffus. Inga tydliga gränser mellan jungle och path.

Aldrig hört folk klaga på att ett spel är "för mjukt", inte förrän nu. Efter att ha spelat Dota, LoL, HoN och Dota 2 så kan jag säga att när jag testar en match vanlig Dota så är upplevelsen horribel. Jag tycker helt klart att Valve har gjort ett riktigt bra jobb, fast än att det kanske saknas några funktioner för tillfället så är det ändå en av de starkare betorna genom tiden.

Av ieex

Spelet är inte precis topp-optimerat i dagens läge, finns inte mycket mer än att vänta på optimeringar.

Av ieex
Skrivet av LeafBox:

Jag har lite äldre drivare, men jag har faktiskt fått ett litet dropp nu med releasen. Numera peakar det runt ~85 fps.
Vet inte vad dom har gjort D:

Vet du vilka drivare du kör med?

Av ieex

Antar att du har full koll på det redan, men Space-tangenten är upp och ner. Vill även säga att hela projektet verkar väldigt trevligt, faktiskt något som jag hade kunnat tänka mig att göra.

Av ieex

Antar att jag bara är löjlig, men när jag spelar med polare så blir det ofta en p*nismätartävling, mest score = mest skill vilket gör att man har mer press på sig. Att spela själv gör att jag kan koppla av och testa nya saker som annars kanske skulle påverka min score negativt, t.ex. lattja runt med diverse vapen.

Dock är det galet roligt när alla kan lägga ner "jag är bäst"-attityden och bara spelar för skojs skull.

Av ieex
Skrivet av Björnen123:

Kommer upp i allt mellan 200-1000 i ping vilket gör spelet helt ospelbart i några sekunder. Väldigt drygt.

Kommer bara upp i runt 150, men redan där så är det rubberbanding. Ska kolla hur det är när jag kommer hem dock.

Av ieex

Exakt samma här, trodde att det var fel på internetet här eftersom att jag sitter och spelar med några andra på LAN. Vet inte om de fixar det idag, enligt Battlelog så skulle de applicera några fixar till PC idag.

Av ieex
Skrivet av Demonoidz:

Ah, yes. Det har du rätt i. Personligen kör jag det i sign, och upplever inga problem alls.

Antar att jag har otur helt enkelt.

Av ieex
Skrivet av Demonoidz:

Får du musproblem även om du bara kör renderdevice i konsollen? Jag har tyvärr inte Nvidia, så jag kan inte svara för hur det fungerar för er, dock kan jag säga att renderdevice på AMD är som natt och dag, och ger inga problem alls med musen.

Musproblemet kan beskrivas som en lättare version av den seghet man får av V-Sync, det känns alltså som att röra runt musen i honung. Jag har ett HD6950 och jag har problemet, dock har ju inte detta kommandot något med grafikkortet att göra utan det är processorn som påverkas.

Av ieex
Skrivet av Deba:

Jag kände det med, samma sak med V-sync. Känns som att musen glider på is efter hela tiden. Blir enligt mig helt ospelbart då :/

Precis, har aldrig kört med V-sync när jag spelar andra spel än slöa strategispel eftersom att jag varje dag i veckan väljer tearing framför oresponsiva kontroller.

Av ieex
Skrivet av Demonoidz:

"For Nvidia Users:

Threaded Optimization + MaxPrerenderedFrames:

Open Nvidia Control Panel --> Manage 3D Settings --> Program Settings --> Battlefield 3
Set Maximum Pre-rendered Frames to 1. (effect: system prerenders only 1 frame instead of 3, results in less game stuttering)
Set Threaded Optimization On. (effect: loading times reduced)"

Eller så ställer du "renderdevice.forcerenderaheadlimit 1" i console. Gäller även AMD.

Det löser stutterproblemen, men man får istället delay på musen. Man får liksom välja antingen eller.

Av ieex

Har samma typ av "hackighet" som du beskriver, i vissa fall måste jag till och med sätta igång någon applikation som visar FPS:en eftersom att det verkligen känns som att FPS:en åker ner till 40-50, men icke, FPS:en är klistrad på 60 men även är det hackigt när man tittar runt.
Kan tillägga att hackigheten är värst när det visas mycket på skärmen, som ett stort område. Ännu en gång: FPS:en är klistrad vid 60 även då.

Av ieex
Skrivet av Yorgo_:

Även om spelet är gammalt så är ARMA II blad de roligaste spelen jag någonsin lirat.
Enormt underskattat spel. Så 250:- för liren är inte dyrt..

Jag tyckte tvärtom efter de 15 min jag orkade spela, nog för att det var lite för avancerat för mig och därför kommer jag inte ens pröva DayZ.

Av ieex

Mus-stutter i hög fps.

Jag har ett konstigt problem som jag särskilt märker i de nya CQ-mapsen. Min FPS är cappad vid 60 eftersom att min skärm körs i 60Hz. Mitt problem är att även fast att jag har 60 fps, så känns det i musen som att FPS:en är nere i 30-40 när jag tittar på stora områden och datorn renderar mycket information.
Jag har testat att mäta min FPS med Fraps, MSI Afterburner och BF3:s egna FPS-mätare och alla visar samma sak.

Det blir bättre om jag sänker alla grafikinställningar, men hur kommer det sig att musen hackar fast än att jag har 60 FPS? Kan vara värt att tillägga att min VRam-användning inte går över 1GB när detta händer (mitt kort har 2GB).

Jag har pillat runt med en hel del kommandon (WorldRender.DxDeferredCsPathEnable 0/1, RenderDevice.ForceRenderAheadLimit 0/1, enderDevice.TripleBufferingEnable 0/1 etc), Vsync och klocks på grafikkort men problemet återstår tyvärr och jag söker nu hjälp här.

Skrivet av haoko:

Okej
Mitt problem kan inte joina någre servrar alls, blir kickad precis innan startscreen. (det står inte något om punkbuster bara"you were kicked from the game")

Enda temporära lösningen jag hittat hittills:
Avinstallera Punkbuster helt starta om datorn installera uppdatera sen brukar det funka tills jag stängt av spelet. Sen nästa gång samma visa.

• i7-920
• HD5870
• 12gb ddr3 Dominator

Testa att avaktivera uPnP inne på routern.