Inlägg

Inlägg som Kroax har skrivit i forumet
Av Kroax
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Landsfiskalen
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=1B28...

User Hive Profile Cleanup

Jag använder den själv på samtliga av mina burkar som har XP. Det hjälper nämnvärt med avstägningen. Detaljerna om vad den gör står på sidan, men i princip kör den en process som bara påverkar nedstängingen.

Tar bar 900k i minne eller så. Kanske var mindre, minns inte just nu och har inte tillgång till min egen dator.

Av Kroax

Efter att ha läst artikeln OrnLu länkade tror jag nog att det kan vara vettigt att satsa på ett Asus P5Q-E (Deluxe-modellen var i artikeln). Det är lite billigare än Abit IX38 QuadGT också.

Jag hittade även en recension av kortet.

Av Kroax

Den enda stora skillnaden jag hittat hittills mellan X38 och X48 är att vissa mobos med X48 har stöd för DDR3. Med mindre du är sugen på just det ser jag ingen anledning att välja det ena chipet framför det andra.

Jag har sett att Abit IX38-QuadGT har fått rätt så bra kritik för det priset. Det finns en recension av det i Sweclockers arkiv också, så du kan ju kika där om du är mer nyfiken av det.

EDIT: Mycket intressant OrnLu! Det här var något som jag hade hoppats på att få se. Nu återstår bara att se om HD48XX har liknande bandbredd eller om det blir någon flaskhals som visar sig där. Tack för länken.

Av Kroax

X38/X48 har ju två stycken PCI-E-kontakter som kan köra i 16x samtidigt. P45 har också två stycken 16x PCI-E-kontakter, men de kan bara köra i 8x om de används samtidigt.

Frågan är alltså, hur mycket bandbredd används, särskillt i CF? Helt klart är i alla fall att X38/X48 är bättre lämpade för CF, men jag vet inte med hur mycket.

Av Kroax

Länken funkar inte.

"Your support portal session has expired due to inactivity and the requested action has not been completed."

Av Kroax

@KoorWiz: Antagligen inte så mycket mer än klisterlappen på kylaren, eventuellt någon bundlad mjukvara.

Av Kroax

Hmm, jäkligt sant. Det är inte ens 200kr, mer 150kr. Jag måste ha missat att de sänkt priset. Tack för tipset!

Av Kroax

Speldator ca 6000 och funderingar kring framtiden

Ja, då var det (äntligen) dags att skaffa ny burk! Min 3,5 år gamla följeslagare har tjänat mig väl men nu känner jag att jag vill spela på de lite högre inställningarna igen. Crysis var kul, men inte lika snyggt på lägsta inställningarna.

Listan:

Antec Sonata III 500
Corsair XMS2 Xtreme TwinX DDR2 PC6400/800MHz CL5 2x2GB
Gigabyte GA-EP35-DS3
Gigabyte 8800GT (Zalman)
E8200 Box
Noctua NF-S12-1200 120mm
Samsung SH-S203D
Seagate Barracuda 7200.10 ST3320620AS 16MB 320GB
+ X-Fi Music stulet från den nuvarande burken (Hey, jag gillar SVM)

Budgeten är tänkt kring de 6000kr, men syftet med bygget är att jag även ska kunna uppgradera datorn om sisådär 1-1,5 år och eventuellt resterande delar om lika lång tid igen. Därför är framtidskompabilitet av hög vikt, till den mån det är möjligt. Jag skulle nog prioritera i följande order: Pris, prestanda (spel), ljudnivå (idle), uppgraderingsmöjlighet, klockning ljudnivå (load).

Tyvärr jag inte är så påläst som jag skulle vilja så det är några frågor som jag skulle ha hjälp med att besvara.

1. Är det något med det här bygget som är totalpuckat som jag missat?

2. E8200, den borde gå att få upp till 3Ghz med det här systemet, eller hur? Kanske inte med stock kylning, men det kan fixa senare.

3. HD4850. Mmm, skönt att ATI är tillbaka. Saken är den att jag kan få ett 8800GT för ca 1100kr, alltså ca 500-600kr mindre än HD4850. Valet blir inte lika enkelt för mig då. En av sakerna som jag funderar över är om jag köper ett HD4850 nu om det lönar sig att köpa ett till om ca ett år för att köra i CF? En av sakerna jag oroar mig över är om det inte kommer att funka bra med ett HD4850 som jag köper om ett år, förutsatt att jag inte kan få ett av exakt samma modell. Det andra jag funderar över är hur prisvärt det är då, om det då kanske är bättre att köpa ett singelkort istället. Visst, här finns många riktiga svar, men spekulationer från kunnigt folk är alltid trevligt.

4. EP35-DS3 vs. EP35-DS4 vs. EP45-DS4? Om jag inte ska ha crossfire, tjänar jag verkligen så mycket på att ta ett av de andra mobon? Hur är det med överklockning? Just minnet och mobot hade jag ingen aning om och utgick bara från de rekommenderade som fanns på Sweclockers "månadens system" och "bästa datorpaketen".

Beställningen kommer att ske den 24-25:e. Alla tankar, svar och tips som jag kan få inom dess uppskattas.

Av Kroax

Om "externa" ljudkort är bättre än integrerade kretsar?

Kort svar: Ja (i nästan samtliga fall).

Långt svar: Ibland. Det beror lite på vad du ska använda den till och hur kräsen du är.

Personligen sitter jag på ett X-Fi Music. Jag använder först och främst datorn för spel och musik och en del film. Jag har ett billigt surroundsystem som jag köpte för runt 500-lappen för länge sedan. Jag hör skillnaden mellan mitt integrerade kort och mitt ljudkort.

Om du har väldigt billiga högtalare (ännu billigare än mina) och inte hör att det är dåligt ljud i dem när du spelar musik och film, då behöver man oftast inte ett ljudkort. Om du har integrerat och inte tycker det låter illa, spara dina pengar och använde det på något annat.

Med det sagt, det bästa X-Fi är SVM-funktionen enligt mig. Att ha 128 kanaler för att använda i spel är mest en trevlig bonus.

Av Kroax
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nuukeer
Låt er inte luras, han har mixtrat med time of day-inställningarna så spelet ser ut så där. Dessutom är flera av de där texturerna oanvända i demot.

Vad är det att bli lurade av? Han visar vad motorn kan göra. Och man kommer nog att få se spelet under olika tider av dygnet under spelet lopp.

Sen det där med texturer så misstänker jag att du kanske läste lite för snabbt. Han säger att han inte har tillgång till alla texturer i demon, inte att han använder texturer som inte finns med. Det var i alla fall så jag uppfattade det.

Av Kroax
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jonathan82
Skrev han något om vad för FPS han hade?

15-25 om jag minns rätt, men det var visst nog också när han spelade in med FRAPS.

Två av hans filmer finns ute på Gametrailers (originallänken till hans film verkar inte funka längre):
http://www.gametrailers.com/player/usermovies/127682.html
http://www.gametrailers.com/player/usermovies/127381.html
Just nu är Gametrailers i maintenance, men de är värda att se.

Av Kroax

Jag följde vägarna tillbaka till originaltråden: http://www.incrysis.com/forums/viewtopic.php?id=12333&p=1

Citat:

And my computer specs:
-Q6600 OC'd to 2.8, but can easily go higher
-2 Gigs Mushkin Redline 1066 Ram-Downclocked to 933Mhz with 4-4-4-11 timings(Dont ask me why, but going to full 1066 gives me the infamous Nvlddmkm has stopped responding error)
-8800 Ultra Oc'd to 655 core and lets just say insane memory speeds
-Vista Ultimate 32bit
-Nice monitor with great response time and 1100:1 contrast ratio, but native resolution of 1280X1024

Vad jag har förstått så har han gjort näst intill ingenting med grafikinställningarna, utan det hela handlar om level design. Han har t.ex. satt tiden på dygnet till det mest optimala tiden (från ett estetiskt perspektiv) och gjort en bana som passar bra för ändamålet.

Han nämner något om några ljusinställningar men han har nog inte mixtrat allt för mycket med dem.

Det roliga är i alla fall att folk kommer att kunna ha den där grafiken med datorer som finns ute nu och inte behöva vänta i tre år för att kunna spela det.

Av Kroax
Citat:

Ursprungligen inskrivet av xphaze
Demot är både 32 och 64 bitars. Finns två dir som innehåller executables i min install, den ena heter bin32 och den andra bin64.

Åhå? Ja, då är det nog bara min version som inte har det. Jag har både kollat och dubbelkollat.

Finns det två versioner av demot eller känner den av vilket operativsystem man kör när man installerar och väljer därefter vad som ska läggas in på hårddisken?

Av Kroax

En sak som jag undrar är var de har hittat en demo för 64-bitars processor? Jag har bara hittat den för 32-bitars.

Se, jag kan ha fel och själv sitta med samma demo, men om den enda mappen i demon som har binärfiler heter "Bin32" så är det nog knappast den som är optimerad för 64-bitars.

Som folk redan har skrivit så räcker det inte bara med att slänga ihop ett program och säga "och så funkar de bättre i 64-bitars också" utan man måste programmera det för just 64-bitars. En jämförelse att ha två bilar, en som max kör i 110 km/h och en som kör i 180 km/h. Du lär inte märka någon skillnad om du åker på en 110-väg och följer hastigheten.

Jag är 90% säker att demon endast är optimerad för 32-bitars då den följer samma mönster som andra spel med 64-bitars stöd och deras 32-bitars version. Det brukar t.ex. ofta finnas två exe-filer då, en för 64-bit och en för 32-bit.

Så varför lade de inte med 64-bitarsversionen? Bra fråga. Min första gissning är bandbredd, att de inte vill göra demon större än nödvändigt för att testa på gameplay. Ju mindre fil att ladda ner desto fler testar spelet, och syftet med en demo är ju trots allt att ge folk en försmak av produkten så att de blir lättare att övertala till att köpa den. Det kan ligga andra faktorer bakom men storleken är vad jag gissar på.

Summa sumarum: Vänta på fullversionen innan vi börjar dra slutsatser. Detta är trots allt en demo och inte en full produkt. Om ca två veckor lär vi veta.

Av Kroax
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hockexx
varför inte göra ett image av org dvdn å sedan mounta med DT pro ?. då slipper du allt bök å stök å fippl amellan skivor när du ska spela olika spel ?
så gör jag på mina flesta spel
dock behöver man en virtuell IDE för the witcher.

Jo, det var något i den stilen jag först hade tänkt mig. Tyvärr fick jag inte IDE-adaptern till att starta ordentligt, men det har inget att göra med The Witcher.

En intressant sak med systemkraven som jag upptäckt är att även på min dator (Athlon 64 3200+, 6800 Ultra, 1GB RAM) fungerar det mesta på högsta inställningarna i 1280x1024.

Det blir ingen större skillnad om man ändrar på inställningarna, med undantag för AF över 4x och någon form av AA, samt intressant nog gräset. Särskillt där det finns mycket av det (tex i träsket) märker man hur allting saktar ner om man har gräset på high eller medium. För tillfället kör jag på näst lägsta då inget gräs alls tar bort mycket av stämningen, särskilt i träsket (kolla hur mycket som försvinner där om du inte redan vet).

Av Kroax

Noxxer, har du installerat patch 1.1? Den hjälper väldigt mycket under cutscenes, så det kanske blir bättre under dialoger? För mig är de dock fortfarande lite sega, men inte med så stort glapp som du beskriver. För min del skulle det kunna handla om att jag bara har 1 Gb RAM.

Förresten, det hjälpte inte med att bara avinstallera Daemon-Tools (eller rättare sagt, det gjorde det, tills nästa gång jag slog på burken) utan Tages copy protection tycker antagligen inte om Alcohol heller. Nu startar det helt utan problem dock.

Det är bara två saker jag stört mig på hittils (förutom kopieringsskyddet). Det ena är att dialogerna ibland ger något att önska då de ofta låter lite krystade, fast det kanske bara är jag som tycker det.

Det andra är loading times. Då man ofta hoppar in i olika hus många gånger bara för att byta några enstaka ord så blir det lite drygt att sitta och vänta 1-2 min varje gång man byter area.

Men i det stora hela gillar jag spelet.

Av Kroax
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gambit_2K
Spelet får inte känna av några SCSI enheter som tex. deamontools skapar. Om du har några andra program som skapar virtuella drives så avinstallera dem.

Ack! Jag hade glömt att starta om datorn efter att jag avinstallerat det! Hade inte tänkt på det om det inte var för det du skrev. Tusen tack!

Här ska spelas!

Av Kroax

Jupp, jag gjorde det direkt. Har även läst att om man har Daemon Tools så ska det inte funka, men jag har testat att försöka med det avinstallerat. Ingen skillnad. Börjar bli något frustrerande nu.

Av Kroax

Personligen kan jag inte få mitt spel till att funka. Antagligen är jag inte den enda då spelet säger Please insert original DVD of "The Witcher"! *** så fort jag försöker starta spelet och andra har också rapporterat samma problem. Men ingen lösning hittils som verkar funka.

Känns lite surt. Förhoppningsvis kan jag fxa det utan att behöva ta till fula knep som folk använder för få piratkopierade spel att funka.

Av Kroax

Ping 4ms, RiskTelecom i Västerås.