Inlägg

Inlägg som Lerduvan666 har skrivit i forumet
Av Lerduvan666
Skrivet av thompson:

Så då fick vi det vi alla redan visste bevisat minneshastigheter gör mycket liten skillnad.

http://www.sweclockers.com/artikel/17810-prestandaanalys-batt...

Tråd låst

Av Lerduvan666
Skrivet av jonasies:

http://www.youtube.com/watch?v=3NjtRPnPsSc Vid min 55 så diskuterar dom BF4 och minneshastigheter. Han anser att det visst kan vara fullt möjligt just för att BF4 är mer CPU krävande.

Intressant, vore ju katastrofalt om man kan pumpa ut 10-15% eller något pga. minneshastighet vilket inte någon gång de senaste 5-6 åren varit en betydande faktor. Är helt obevandrad på området men en sådan avvikelse känns ju sannolikt kunna vara kopplad till kommande Mantle (om det nu fungerar på det sättet, kanske en mer insatt kan spekulera vidare). Hur som helst vore det ju vansinnigt om en hel marknad blir betydligt flaskhalsad pga. det. Sitter själv på 1600mhz cl10 så om jag köpte fel blir jag ju nästan ledsen i ögat ;).

Av Lerduvan666
Skrivet av osca_r_00:

Kan vara det, inväntar resultat ifrån sweclockers eller Linustechtips för pålitligare källa

Gör så, men Linustechtips har ju dock redan gjort ett test, inte med BF4 men med andra, och inte ens BF4 är undantaget från programmeringsregler Har dock märkt att det använder ca. 6gb vid fri tillgång till ram.

Av Lerduvan666

Iofs rör detta SP-kampanjen, men spelade igår med endast ett av mina GF 570 aktivt på high och låg mellan 40 och 60 fps. Detta är alltså 1280mb grafikminne. Gissningsvis så kräver Siege of Shanhai med 64 spelare en hel del extra, men även på betan och den banan så var det inte helt oacceptabel fps med bara ett kort, tycker mig dra till minnes att det var där runt 50 fps då också. Detta kanske kan vara till hjälp för den med liten plånbok som oroar sig för att inte kunna spela öht.

Av Lerduvan666
Skrivet av osca_r_00:

http://www.overclock.net/t/1438222/battlefield-4-ram-memory-b...

Som ni ser så verkar det som att snabba RAM-stickor ger en bättre upplevelse i BF4

Edit: Dags att byta mina 1333 minnen

Givetvis så är det där manipulerade tester av tillverkaren för att rida på BF4-vågen. Bry dig inte om det och gläds ett par år till åt din 1333mhz ;-D

Av Lerduvan666

Oregelbundna grafikproblem med 4870x2

Har haft problem ett tag med mitt 4870x2. Dessa startade till synes från ingenstans med att jag fick vertikala ränder över hela skärmen, därefter låste sig systemet. När jag nu skulle sätta igång den igen så startade den inte alls, utan skärmen stod och blinkade. Ibland kan den däremot gå igång och efter jag tagit bort några nvidia/inteldrivisar så fungerade den galant, samma sak om jag höjde hastigheten på fläkten manuellt.

Så gick den till omformatering och när jag intstallerade chipsetdrivisarna till mitt p5q deluxe så kom omedelbara grafikproblem, samma som förut. När jag tog bort dem fungerade det igen ett tag, nu står den och vägrar starta. I början verkade det ha att göra med temperaturen eftersom det fungerade när jag ökade hastigheten på fläkten. Datorn är överklockad men har ställlt tillbaka den till stock settings med samma problem, har även bytt och testat olika minnesbussar, samma med grafikkortet.

Tycker det är mystiskt att den fungerade perfekt tills omformateringen, och att problemen uppstod i samband med att jag installlerade nyaste chipsetdrivisarna.

Någon som upplevt något liknande?

Tack på förhand

Av Lerduvan666

Skojade bara lite i sammanhang med 2012grejjen. Men någon speltillverkare borde ju spela på den lilla flugan

Av Lerduvan666

Sjysst slogan, "WHAT LEVEL CAN YOU REACH BEFORE THE END OF THE WORLD? DIABLO III IN STORES NOW!"

Av Lerduvan666

Tryck i lite karamellfärg där så får du en sjysst medelhavskänsla, eller sumpmark, blodbad eller vad man nu vill ha :S

Vid närmare eftertanke kanske det inte löser så bra i oljan

Av Lerduvan666

Snart har skynet vaknat på riktigt.!

Av Lerduvan666

Har sett tal från Bill Gates som funnits hur länge som helst, och han pratar väldigt ofta om hur vi ska kunna göra världen till en bättre plats osv. Tror inte att man offrar ett liv bara för en så fåfäng grej som att vinna fredspriset. Kan ingen göra något bra för världen utan att det måste sågas av en massa konspirationsteoretiker?

Av Lerduvan666

Testat Bahnhof, deras förslag var att skicka in en rapport från tptest till stadsnätet. Dock så var testservern så förbannat dålig att det gav om möjligt ännu sämre hastigheter, den här gången både upp och ned. Men då gör jag nog så att jag ringer stadsnätet och hör vad dom har att komma med Hoppas att det inte blir nå svammel och att de börjar skylla på varandra, orkar inte stå i telefonköer för att lyssna på en tekniker som inte ger något konkret alls.

Av Lerduvan666

Har testat med tptest5 eller vad det heter. Dessutom får jag hög ping och packetloss när jag spelar online så jag tror inte det är felet. Antar att det inte har med nätverkskortet att göra heller. Virus har jag testat ta bort+spyware. Testat olika nätverkskablar också så det känns nästan uteslutet att det har med datorn att göra.

Av Lerduvan666

5mbit/s upload med 100mbits lina

Verkar nu i en vecka ungefär haft problem med min upphastighet. Som titeln lyder så har jag endast 5mbit/s upp med bredbandskollen.se.
Däremot inom Luleå stadsnät har jag den hastigheten som utlovas. Jag har Bahnhof och undrar om det är någon som varit med om liknande problem och vem som har "ansvaret" över detta?

Av Lerduvan666

Har provat det, gjort det och testat byta sataportar och sätta den på boot prio 1. Verkar inte hitta den i bios. Tycker det var särskilt konstigt.

Av Lerduvan666

Hårddisk bootar inte efter strömavbrott, trasig?

Min styvfar gjorde det smarta draget att rycka ur en säkring medans datorn var igång, datorn startade normalt efter det och hårddisken fungerade. När jag senare den dagen skulle starta upp datorn så verkar inte hårddisken finnas, den bootar inte, hittas inte av biosen utan gör bara något knorr och det tar lång tid innan bios kommer förbi "detecting hardware". Undrar nu om det är helt kört eller om någon har en möjlig lösning på detta?

Av Lerduvan666

Ja precis, köp en av 775prollarna och fila kolven lite så står du dig länge som fan på det. Onödigt att kassera ett fullt fungerande moderkort som ändå står sig
De 1200kr+ddr3minnet du måste lägga på i5packet kommer du att göra bättre prestande/pris på om du köper den äldre.

Av Lerduvan666

Han vill bara provocera folk tror jag

Av Lerduvan666
Citat:

Ursprungligen inskrivet av astrob0y
Om det laggar så föreslår jag att du undersöker om det är fel på din uppkoppling. När jag kör TF2 och jag upplever lag så brukar jag oftast be Vista att reparera min internetuppkoppling och sen är problemet löst.

Löjligt att spela dum när det av hans inlägg är uppenbart att han menar hackar. Ja tack vi vet det är vanligt att blanda ihop uttrycken men fortfarande inte SÅ viktigt att påpeka det varje gång.

Av Lerduvan666

Ja, det kan kan tänka på såhär rakt av är att du kan sätta en 80gbs intel x-25 istället och få en större och bättre ssd på samma pris, sen tycker jag precis som föregående kille skrev att det är nog smart att köra på ett dx11 kompatibelt kort med tanke på att resten av grejjerna du har håller längre än vad ett 4890 kommer att göra. Kör på en intelssd till den där och ett 5870 kanske, det hade jag gjort! Särskilt om du tänkt klocka prollen.