Inlägg

Inlägg som ReZZiE har skrivit i forumet
Av ReZZiE
Skrivet av strejf:

Ja jag tycker att det är extremt smidigt, det har sparat många timmar för mig.

Din dator laddar heller inte hem ett enda dugg om du inte aktivt har valt att automatiskt hämta hem uppdateringar, kör du på manuella uppdateringar så får du heller ingen Windows 10 installation nedladdad.

Det är 75 miljoner maskiner enligt Yusuf Mehdi, vice president på MS och det är 75 miljoner människor enligt Microsofts VD Satya Nadella om man läser deras tweets ord för ord.

Eftersom "automatiska uppdateringar" är standardinställningen, samtidigt som många inte känner till hur man ändrar detta så förstår man varför Microsoft valt det här fulspelet för att trycka ut Windows 10 till så många som möjligt.

Skrivet av Sveklockarn:

Som sagt, det finns en klick människor som känner sån ångest inför förändringar att de hittar på vilka anledningar som helst för att rationalisera sitt motstånd mot förändring inför omvärlden. Det är tämligen meningslöst att diskutera sakfrågan med dem, då det inte handlar om sakfrågan utan om den djupt rotade rädslan för förändring.

Fler och fler upptäcker hur mycket bättre Windows 10 är än tidigare versioner, ska bli intressant att läsa en rapport om antalet uppgraderingar efter juli 2016. Det ska även bli intressant att se vad som händer med alla pirat-Windows som åtminstone till synes uppgraderats till Genuine Windows 10.

En massiv crackdown mot Windows-pirater skulle vara sådan episk rättvisa, även om det är extremt osannolikt.

Såg att det redan finns diverse aktiveringsverktyg för piratversionen av Windows 10, precis som till föregående versioner. Så kör man piratversion av Windows 10 idag kan Microsoft inte göra någonting åt det, om de inte också samtidigt ska spärra i stort sett ALLA OEM-nycklar.

Sedan så hoppas jag att Microsoft redan börjat jobba på Windows 11 eller vad det nu ska heta... nästa version i alla fall. Windows 10 är ingen stor förändring gentemot 8/8.1... så därifrån finns det ingen större anledning att byta i alla fall.

Skrivet av fermia:

Skillnaden i windows 10 emot tidigare windows är att i 10an kan du installera kritiska uppdateringar oavsett om det är en pirat eller inte.Däremot kommer du ej kunna använda Windows security men vem använder det inte jag iallafall..Så att köra crackat windows 10 är ju inte direkt nödvändigt längre

Vad jag vet så gick det precis lika bra i Windows XP, 7, 8 och 8.1.

Av ReZZiE
Skrivet av Rajat:

Du kan inte komma upp högre än vad de klarar av.

Nej, det är väl ganska så självklart?

Av ReZZiE
Skrivet av Rajat:

Nej, för det är bara en teoretisk siffra, men i praktiken kommer du inte upp i det

I praktiken så kommer man upp i en ännu högre bandbredd. Givetvis med rätt utrustning.

Av ReZZiE
Skrivet av Rajat:

Nej, det är något i Windows som krånglar

Skrivet av cokojj:

jag testade och kopplade det till min bärbara och det var samma sak där så1 det är nå1gonting med tangentbordet...kan den memm orera olika funktioner eller liknande? Nå1gonting med num luck?

Inte så vanligt, men visst händer det att tangentbord kan få spelet och bete sig som de smakat på svampar. ^^

Har du möjlighet att testa tangentbordet i ytterligare någon dator för att helt säkert säga att det blivit något fel på det?

Eller prova något annat tangentbord till din dator?

Av ReZZiE

Steampunk tänker jag när jag ser de färgerna. Läckert. ^^

Av ReZZiE
Skrivet av Rajat:

Dessa högtalare kommer inte göra sig bra i ett hem alls, de är anpassade för att sitta i en bil, i ett hem kommer de bara låta skit.

Baserat på egen erfarenhet eller lite spekulationer?

Har själv haft bilhögtalare hemma när man var yngre. Inte tusan lät det sämre än vilka andra högtalare som helst.

Av ReZZiE
Skrivet av strejf:

Snarare så att det är en helt och hållet valfri uppdatering. Ingen är behöver uppdatera om de inte vill och blir heller inte det utan att själv aktivt göra det valet.

Flera här på forumet har fått Windows 10 installerat utan att de ville det.

Sedan så gör Direct X 12 att det blir en påtvingad uppdatering för alla som vill kunna spela de nyaste spelen.

Av ReZZiE
Skrivet av strejf:

Windows 7 = 60 miljoner licenser sålda till butik efter två månader
Windows 8 = 100 miljoner licenser sålda till butik efter sex månader

Windows 10 = 75 miljoner installerade hos slutanvändare efter fyra veckor

Om det här fortsätter lär vi få se många DirectX 12-spel väldigt snart.

Verkligen inte förvånande att Windows 10 installerats på så många då det mer eller mindre rullas ut som en påtvingad uppgradering.

Av ReZZiE
Skrivet av Rajat:

Med tanke på att de sålt 10 miljoner i augusti 2014, 18,5 miljoner i januari 2015 och nu har det gått ytterligare 7 månader och de fortsätter klättra, så absolut är majoriteten nöjda och de är nog definitivt mer nöjda att spela på en PS4 än på en dator för 4000kr.
Hittade även nyare siffror, i juli i år hade de sålts 25.3 miljoner enheter.

"Sony has revealed that its seemingly unstoppable console has now shifted a staggering 25.3m units worldwide, and its sales are only increasing."

http://www.wired.co.uk/news/archive/2015-07/30/ps4-sales-over...

Jo det tror jag säkert. En komplett dator för 4000 kr är absolut ingen speldator i alla fall. Bara en skärm går ju på ca 1000 kr om man inte ska nöja sig med absolut minimum. Finns ju begagnat också såklart.

Även om det nu bara är själva datorlådan med sitt innehåll man ska ha så blir det inte så mycket speldator.

Av ReZZiE
Skrivet av Rajat:

Inte? Därför det sålts fler än 18,5 miljoner (18,5 miljoner var resultatet i Januari) av dem? Och dålig prestanda är det absolut inte, du får mycket sämre prestanda från en dator i samma prisklass, den är inte ens i närheten.

18,5 Miljoner nöjda kunder menar du också då eller?

Av ReZZiE
Skrivet av -=Mr_B=-:

Det är inget jag har lagt märke till, men jag har sällan handen på en disk avsedd för en NAS, de stoppas i sina kabinett, och får sen bo där tills de ska ersättas, eller felsökas. Dock är jag inte helt säker på om det är rättvist att skylla eventuella vibrationer på lagringarna. I så fall måste man vänta på en tidsperiod då disken inte utför internt arbete, och skivorna bara roterar, utan att den övriga mekaniken arbetar.
B!

Kan säga att det behöver man inte ha. Det räcker gott o sätta disken i ett chassi utan dämpning för hårddisken och sedan ha detta placerat på skrivbordet. Då känner man vibrationerna.

Upplever själv detta med 5 st WD Green. 2 st monterade i ett kabinett på skrivbordet, de andra 3 använder jag som moderna disketter i en hårddiskdocka.

Men om dessa vibrerar mer än övriga diskar vet jag inte, eftersom de sistnämnda sitter monterade i gummiringar.

Av ReZZiE

Är nog inte många äldre produkter vi kommer få se några dedikerade Windows 10-drivrutiner till.

Av ReZZiE
Skrivet av Kakann:

Verkar som att folk missförstod mig lite. Jag ifrågasätter inte att vi har klantat oss och får betala en del, det jag ifrågasatte var om man ska betala 100% av värdet på ett handfat som har suttit där i 30 år. Rimligtvis borde det finnas en avskrivningstid och att vi betalar värdet som återstår på handfatet plus arbetskostnaden. Det jag efterfrågade var om någon rent juridiskt/ekonomiskt vet om det måste finnas en avskrivningstid på även porslin i badrum.

Ålder på det gamla är ju ganska ointressant egentligen. Frågan är väl mer, vad kostar ett nytt? Det är ju vad man får betala. Inte det gamla.

Av ReZZiE

Med hjälp av ett 3:e-partsprogram så kan man avaktivera Windows Update totalt... precis som i föregående Windows-versioner. Nackdelar finns säkert ifall man gör det.

Winaero tweaker tror jag programmet heter.

Av ReZZiE
Skrivet av Rajat:

...så vinner IPS ändå på betraktningsvinklar, TN är usel på dessa

Om du inte jämför en dålig IPS med en bra TN som sagt. Jag har själv haft ett par sämre IPS-skärmar där betraktningsvinklarna inte var något vidare. Dock fungerade det ganska bra med de skärmarna ändå eftersom man satt ganska rakt framför. Men tittade man på dem lite snett blev bilden lite grå/vit.

Av ReZZiE
Skrivet av Rajat:

Bättre betraktningsvinklar på en TN skärm än en IPS?! Det betvivlar jag starkt, VÄLDIGT starkt.

Jämför en bra TN mot en dålig IPS.

Av ReZZiE

Hm... jag har spenderat betydligt mer tid vid min laptop sedan jag installerade Windows 10 på min stationära dator.

Av ReZZiE
Skrivet av MatrimVidz:

Instämmer med ovanstående, köp ingen bläckstråleskrivare!! Om du ska använda den sällan så kommer bläckpatronerna ha torkat igen sen senast den var framme. Köp en billig laserskrivare istället.

Såklart beror det väl också på vilken skrivare och vilka patroner. Men efter att vår skrivare fick stå mer eller mindre övergiven under ett halvår så fungerade den sedan lika bra som när patronerna var nyöppnade. Canon Pixma MG6250 tror jag den heter.

Annars är det betydligt billigare att köpa en riktigt billig bläckskrivare för att sedan byta ut den när patronerna tar slut. Skrivarna är billigare än själva patronerna. Speciellt när man gör färre utskrifter. Miljövänligt NEJ, däremot ekonomiskt.

Av ReZZiE
Skrivet av Mo0rbid:

jag får inte gta4 att funka på w10 :/

GTA IV fungerar väl inte längre på grund av att "Games For Windows Live" är nedlagt? Samma sak gäller väl för Fallout 3 t.ex. som också använder "GFWL".

Av ReZZiE

Om du menar "återställning" som återfinns under "inställningar", så ja. Jag provade det. Valde att återställa utan att behålla någonting på systemdisken. Det tar ungefär lika lång tid som att göra en vanlig installation från DVD/USB.