Inlägg

Inlägg som kevvs har skrivit i forumet
Av kevvs

Som @peppar2014 nämner så bör du slå ett öga på datorn "Lenovo Erazer X310" som Inet.se säljer för 6499kr just nu.

En av recensenterna säger: "Har visserligen bara spelat CS:GO hittills, men den fungerar finfint!".

http://www.inet.se/produkt/1972519/lenovo-erazer-x310-gtx-750

Av kevvs

1. Jag kör PHP 5.6 på min VPS och jag vet inte om det är jag som inbillar mig eller ej men 5.6 känns mycket snabbare än 5.4.
2. https://css-tricks.com/snippets/htaccess/active-gzip-compress...
3. https://www.cloudflare.com/ = gratis, lätt att konfigurera samt bra prestanda

Av kevvs

1. Varför kör du PHP 5.3?
2. Aktivera GZIP för css/js
3. Skaffa ett CDN för statiska filer

Av kevvs

Jag har inte någon källa att hänvisa dig till men vad jag vet så visar arkivsidan för din huvudkategori även inlägg som är tilldelade underkategorier, exempelvis om du visar arkivsidan för "Datorer" så får du även upp inlägg som har kategorin "Hårdvara" samt "Mjukvara". Däremot om du visar arkivsidan för en underkategori så filtreras ju alla orelevanta inlägg bort.

Som svar på din fråga så hade jag alltid tilldelat mina inlägg en huvudkategori och i den mån det går även en mer specifik underkategori.

Av kevvs

Har du programmerat något förut?
Har du all mjukvara som krävs för att du skall kunna jobba med Wordpress lokalt? Exempelvis WAMP om du kör Windows.

1. Jag rekommenderar också att du läser mer om bbPress. Efter att du har installerat pluginet så finns det en omfattande guide här. Längst ner på varje sida i guiden så finns det en länk till nästa del, exempelvis "part 2".

Man kan enkelt tala om för Wordpress och bbPress att alla anonyma besökare som registrerar sig automatiskt skall få Wordpress användarroll "Prenumerant" och bbPress användarroll "Participant". Detta innebär att nya medlemmar kan läsa och skapa nya ämnen och inlägg i forumet. Medlemmarna kan då inte ändra/skapa nya sidor eller blogginlägg.

Med ovanstående konfiguration så är det bara du som administratör som kan skapa nya forumdelar.

2. Ja, för att du skall göra din webbsida tillgänglig för alla så måste du ha ett webbhotell. Jag kan rekommendera One.com som ett första webbhotell med hänsyn till priset. Det kan ta lite tid att jobba i adminpanelen men framsidan av webbsidan kommer gå fort att visa (förutsatt att din kod inte är dålig). Du kommer få många olika tips om du ställer frågan till oss här på SweC, att välja webbhotell är en lika tidskrävande uppgift som att utveckla själva webbsidan.

När du lanserat ditt forum och du börjar få koll på Wordpress funktioner och de plugins som du väljer att använda så kan du relativt enkelt flytta din webbsida till ett snabbare webbhotell eller VPS.

Har du några frågor om hur du går vidare så ställ frågorna här i tråden och citera mig så skall vi tillsammans kunna hjälpa dig att skapa ett forum med bloggfunktion för dig som admin.

Ändring:
Angående frågan om det är möjligt att skapa flera bloggar och tilldela rättigheter till en specifik användare så är svaret ja, det är möjligt men det blir genast mycket mer avancerat då. Läs på om Wordpress Multisite här. Jag rekommenderar dig att köra på forum + blogginlägg till en början och därefter se om forumet får någon trafik innan du ger dig på Wordpress MU.

Av kevvs

Användarroller och custom meta boxes lär väl vara det du söker? Skapa oändligt med fält som användarna kan uppdatera själv via front-end.

Av kevvs

När du är klar med layout, funktioner och innehåll så är det dags att optimera webbsidan innan du spenderar tid på att få trafik till den. Gzip, headers, minifiera/kombinera css/js o.s.v. Se länk för referens: http://gtmetrix.com/reports/www.mimswell.net/f3UgdamB

Du kan PMa mig när det är dags om du vill ha hjälp.

Edit:
Man kan inte ändra språk utan att fylla i lösenordet två gånger, jag antar att detta byter lösenordet? Har ej provat då jag använde mig av testkontot som du gett oss tillgång till.

Det bör även finnas en enkel knapp för att ta sig till sin profil, att klicka på sitt kontonamn kanske inte är så uppenbart för samtliga användare.

Av kevvs
Skrivet av sankaboy:

Trodde det var något som hade med HTML5 och CSS3 att göra, men tydligen inte. Antar att jquery lazy load finns som plugin till Wordpress och Joomla?

Ja, det finns det. Tänk på att du oftast måste lägga till ett attribut på dina bilder för att lazy load skall fungera, d.v.s det kan kräva egen kod för att det hela skall fungera med just ditt tema.

Av kevvs
Skrivet av forcevision:

Finns det något i wordpress tex tillägg som man kan installera för att säkra upp lite extra när det gäller begränsa antal inloggningsförsök till admin panelen ?
Jag har min wordpress sida idag hos one.com jag använder mig av deras https som dom erbjuder i abonnemanget.

Wordfence.

Av kevvs

Är dina webbsidor baserade på något publiceringsverktyg? Vilket språk är sidorna kodade i? Hur många besökare per månad har du?

Av kevvs

Att bygga en ny hemsida i Magento har ju sina fördelar. Att importera kunder och produkter från den befintliga hemsidan lär ju bli lätt som en plätt om ni inte byter plattform.

Jag har byggt ett par hemsidor i Wordpress med e-handelsfunktioner men det är inte att rekommendera för en större verksamhet. Ni kan ju göra en liknande hemsida men med andra grafiska element och kanske en lite smått förändrat layout.

Äger ni rättigheterna för logotyp och grafisk profil för Gymkompaniet?

Av kevvs

Varför måste webbsidan byggas om i just Wordpress? Den är ju byggd på Magento idag.

Av kevvs
Skrivet av Oseriöstnamn:

Jasså, Har då inte hittat nåt sånt plugin

Vad får dig att tro att det finns ett plugin till Wordpress som ger dig alla funktioner som du behöver? Tog du dig ens tid att googla de saker som jag tog upp i mitt inlägg?

Av kevvs

Det går att göra med Wordpress med hjälp av custom post types samt användarroller och behörigheter.

Av kevvs

Intel 2500k + AMD 5770 eller långsammare.

Slå ett öga på detta testet, där ser man tydligt att en snabbare CPU är att föredra.
http://www.sweclockers.com/recension/18924-intel-core-i7-4790...

Av kevvs

http://i.imgur.com/O7xWZPc.jpg

Två veckor gammal bild. Just nu är det bara fåtal löv kvar på träden...

Av kevvs

Förutom Drupal och Wordpress så kan du slå ett öga på nedanstående alternativ:
http://www.concrete5.org/
http://www.pagekit.com/

Av kevvs

Översätt temat till svenska. Det är engelska lite här och där.

Av kevvs
Skrivet av tokar86a:

Hi

Jag flyttade nyligen min blog till digitalocean och allt ser ut att flytta på hyfsat bra men jag har problem med att ta bort plugins från admin panelen. Jag kan aktivera och deaktivera dem. Någon som vet vad felet kan vara? Jag kan ta bort mappen från ftp.

Sen har jag även problem med att jag kan inte spara ändringarna som jag gör i W3TC. Det går liksom inte igenom. Någon som vet vad felet kan vara där?

Kör du LAMP eller LEMP?

Av kevvs