Inlägg

Inlägg som Johan1W har skrivit i forumet
Av Johan1W

En indikation på slitage av en bev kontra ice är serviceavtalen där alla större tillverkare tar mer för avtalen på bev (på tunga fordon) vilket pekar på att även tillverkarna tror att beven kostar mer över tid. Den stora osäkerhetsfaktorn är hållbarheten på batterierna där det verkar som att dom inte håller mer än 5, tom ner mot 3 år vid tyngre användande. Man får idag inget pris eller indikation på vad ett batteribyte kommer kosta annat än att det blir dyrt.

Trots ovan finns det redan idag många uppdrag som går att lösa billigare med en bev så länge vi inte åker på 5+ sek för elen men man måste verkligen göra hemläxan innan köp.

Av Johan1W

Glöm inte att köpa en flaska rakvatten så ni kan fylla på passet vid behov.

Av Johan1W
Skrivet av Savage_Gray:

@Casten83:

Det yttersta måttet av hyckleri - en coca cola kyl fylld till fullo av pepsi burkar! (:

Det är ju smart så länge det inte är glasdörr på kylen. Samma princip som att det bästa stöldskyddet på en skoter är ett polariskapell.

Av Johan1W

Dubbdäck är givet för mej, men så är jag aldrig i Stockholm eller Göteborg och kör med privatbilen.
Värsta halkan är svarthalkan och då biter bara dubb.

Av Johan1W

9900K stock 3,6 GHz
32GB vengeance 3000Mhz
4853 cb
499 cb

Av Johan1W
Skrivet av PippiRull:

+ 35 veckor semester

Bara att hoppa på!

Av Johan1W

Tänk på att ha allt du vill visa rätten med dej på papper då det kan vara svårt (omöjligt?) att visa saker på dator eller tv.

Av Johan1W
Skrivet av ågren:

Ja, det tycks onekligen vara så. Varför vet jag inte riktigt men det finns nog många egenföretagare här på Sweclockers som kan förklara saken. Mer administration kanske är en förklaring? Högre krav från kunder i form av garantihantering m.m.?

Det är mycket som är dyrare för företagare än privatpersoner plus att garantier osv är obefintligt jämfört med om man handlar som privatperson. Om man däremot handlar mkt blir det ju rabatter men den jämförelsen haltar lite tycker jag.

Det är ofta bättre att köpa sakerna som privatperson och sen lägga in det på firman.

Av Johan1W
Skrivet av Celebmir:

Tidformatet i Excel är helt sammanfogat med datum. Inte konstigt i sig, tid är tid. Så om varje heltal betyder ett dygn, 24-timmar så blir tid decimaler. T.ex. 0,5 är klockan 12:00, 0,25 är 06:00 och 21:00 ser Excel som 0,75.
Förstår hur Excel arbetar med tid så blir det enkelt att få till det mesta. För huvudräkningens skull så skall jag visa ett exempel; Jag vill addera tre arbetspass som varade i 12, 6 och 21 timmar. Med en enkel huvudräkning så ser jag att det är 39 timmar. Om jag skriver in det i Excel så kan det göras på två sätt, antingen som '0,5+0,25+0,75' som ger 1,5 eller 12:00+06:00+21:00 som ger 1900-01-01 12:00 men det är bara som Excel presenterar informationen i cellen och det går att anpassa det som du vill. Markera svarscellen och ge CTRL+1 och välj att gå till anpassa så kan du skriva
D" dagar och "t" timmar och "m" minuter" så kommer det som visas i rutan vara "1 dagar och 12 timmar och 0 minuter" men datan som finns i cellen är 1,5.

Förmodligen bara ett slarvfel men 21 blir 0,875 och totalen 1,625

Av Johan1W
Skrivet av Agile:

Så du har sett den fullständiga filmen? För den som finns uppladdad är inte komplett och förhoppningsvis har den inte rätta ljudmixen heller.

Nej jag har troligtvis sett samma version som alla andra. Men ljudet i den versionen är inte förstört pga rippning eller uppladdning.
Med lite tur så att dom lagt upp en ofärdig kopia och inte bara misslyckats med uppladdningen av rätt version.

Av Johan1W

För att förtydliga, problemet med ljudet har inget med rippning eller uppladdning att göra, dom har bara misslyckats totalt med ljudnivåerna mellan olika klipp.

Dokumentären i sej håller tråden rätt bra men skulle gärna fått gått lite djupare men vi får hoppas att detta blir en start på vidare debatt och genomlysning av detta.

Av Johan1W
Skrivet av Agile:

@morxy49: och ljudet, det här måste vara en misslyckad uppladdning eller nåt.

Ljudet är ju en katastrof, bland det sämre jag hört.

Av Johan1W
Skrivet av stimy09:

Väldigt svårt att jämföra så. En erfaren och specialiserad IT-tekniker kan utan problem tjäna 40-50 tusen. Den löneutvecklingen har inte en lagerarbetare. Så även om man ibland som junior börjar lägre än en lagerarbetare kommer man snabbt ifatt och förbi.

Det är enklare att gå upp i lön som tekniker men du kan även som lagerarbetare kliva upp över 40' i lön. Fler än en som börjat i botten och gått vidare till lagerchef och längre.

Av Johan1W

Vad kör han med för tangentbord?

Av Johan1W

Om det är torrt under luckorna så bör du lämna in den då telefonen är felande, inte kul att ha en trasig lur!

Av Johan1W

Under varje lucka så sitter det en liten indikatorplupp som ska vara vit, är den nån annan färg så är den fuktig. Kolla in swedroid så får du tips hur du kanske kan få igång den igen.

Av Johan1W

Är det nån som sett om det finns inbyggt 4G i nån av dessa? Klart intressant isf!

Av Johan1W

Jo jag har redan en fräsch 7 installation på SSD:n som jag kört ett tag. Men jag vill minnas lite vagt att windows kan få spel om man kör i en systemdisk till även utan att man aktiverar dualboot manuellt. Men det är bara jag som minns fel då?

Av Johan1W

Vill helst inte formatera om HDD:n, har hellre kvar den som backup om möjligt. Tanken var att ta bort så lite filer som möjligt så inte min nya win 7 installation känner av den gamla installationen på HDD:n och drar igång dualboot. Om man sen kan lägga tillbaka dessa filer på HDD:n och få en fungerande systemdisk igen vore det kalas.

Jag skulle gärna vilja ha kvar kakan samtidigt som jag kalasar på den så att säga.

Av Johan1W

SSD + HDD i Laptop, vad radera för att slippa gamla win 7?

Har satt i en SSD i min Laptop och tänkte ha min gamla HDD som lagringsdisk. Vad ska jag ta bort från gamla disken för att slippa dualboot osv. Gör inget om allt ligger kvar i övrigt och ser gärna att det går att lägga tillbaka filerna jag tar bort från den för att kunna ha den som backupdisk om SSD:n skulle packa ihop. Båda diskarna sitter alltså internt.