Inlägg

Inlägg som candybag har skrivit i forumet
Av candybag

Tycker det ser ut som ett bra kit för en nybörjare. Det enda tråkiga är att högtalarna rullar av redan vid 51hz, vilket betyder att du inte kommer höra "fet bas" från kaggar och 808:or på ett värdigt sätt. Kan gå att komplettera med ett par hörlurar i framtiden dock, eftersom de normalt har ett bredare frekvensomfång.

Om du har högtalarnas frekvensomgång i åtanke och inte boostar för mycket bas i mixen så borde det funka bra!

Är du händig kan du göra egna akustikskivor av stenull, finns många DYI-instruktioner på internet. Det är extremt billigt jämfört med proffsgrejer och ger i princip samma resultat.

Av candybag
Skrivet av robbankentor:

Något är riktigt fel med priserna på gpuer

2009 köpte jag HD5870 topkort 3500:-
2011 köpte jag HD7970 topkort 3700:-
2014 köpte jag GTX 970 tredjekort 3600:
2016 köpte jag GTX 1070 tredjekort 5100:-

känner mig inte det minsta sugen på att köpa grafikkort dyrare än 5000:-.
den här utvecklingen tar på sikt död på pc spelandet...

HD5870 bankade dessutom slafset ur allt som redan fanns på konsumentmarknaden. Tror jag betalade 2500 kr för HD5850 på releasedagen, vilket också var ett riktigt pangkort. Tråkig sits idag helt enkelt.

Av candybag

Tänk om scenariot med bristande konkurrens också fanns i t ex klädindustrin.

En tröja från sommarkollektionen kostar 199 kr. Lite bättre tröja ur höstkollektionen landar på 399 kr. Vinter, 799 kr. Vår, 1599 kr samtidigt som sommarkollektionen fasas ut till oförändrat pris.

Ett år senare kostar en moderiktig tröja 25 papp.

Av candybag
Skrivet av trollhattan:

Jobba gratis åt postmord, på riktigt? Aldrig

Skickades från m.sweclockers.com

Om vi ska vara korrekta är det faktiskt Adressändring man jobbar gratis åt, som i sin tur har avtal med ett 20-tal brevoperatörer

Av candybag
Skrivet av Esseboy:

För att man inte vet att Intel stryp processorn med flit! Man tror att det är nått fel på CPUn, men i verkligheten låser de HT med ett knapptryck.

Om man inte vet att Intel strypt vissa modeller och gjort om namnschemat har man antingen bott under en sten eller gjort dålig research före köp. Då får man skylla sig själv.

Det är ingen företagshemlighet som du vill få det att framstå som

Av candybag

@Sideburns: Vad gör du med ditt Focusrite 6i6?

Av candybag

Kan känna likadant om jag haft uppehåll från träning en längre period. Tränar jag då på kvällen är det omöjligt att somna.

Skulle dock inte kalla det stresskänsla för min del. Jag inbillar mig att det är endorfinkicken som ger mer energi (vilket ju är en av fördelarna med att träna.)

Händer det med regelbunden träning? I så fall är det bara att snällt lägga om schemat till morgonträning

Och ja, ät riktig mat om du känner dig hungrig och joggar en timme varje dag. Det är helt normalt.

Av candybag

Har köpt 4-5 fyndvaror på Webhallen, t ex två av mina skärmar; senast en Dell innan sommaren som var klass två men även en Acer XB270Hu som var klass tre. Märkte ingenting speciellt.

Iskallt av mig så här i efterhand att köpa en Fyndvara - klass tre IPS-skärm utan att blinka...

Av candybag

Om du köper något från Akai tror jag man får en lite-version av Reason till (som jag själv använder och tycker är helt skitkul.) Nu får du dock bara ett 32-tangentersklaviatur (MPK2 Mini) för 1000 spänn, kanske snegla på Akais MKP249 istället? M-audio har också en del klaviatur i prisklassen (keystation, oxygen för mer rattar), men är osäker på vad man får för programvara med vid köp.

I det stora hela borde det inte vara svårt att hitta ett paket där det ingår någon lightversion av en
DAW. Gå till närmsta musikhandlare (4sound, djservice, etc) och kolla.

49 tangenter kan också kännas väldigt lite, det beror på helt vad du ska göra Man kan göra fina kap på begmarknaden också. Titta in här t ex https://vend.se/klaviatur-saljes

Av candybag
Skrivet av perost:

Självklart inte. Men det är alltid folk som drar upp Steam när DRM diskuteras, trots att Steam i sig är neutralt när det gäller DRM. Det är ju inte som om alla speltillverkare som använder DRM i dagsläget plötsligt skulle ändra åsikt om Steam stängdes ner, de skulle bara använda andra distributionsmetoder som tillåter DRM istället.

Absolut, Steam var dock det första jag kom på eftersom alla spel jag köpt och är intresserad av där har någon form av DRM så för mig är det ingen skillnad. Kan tänka mig att den bleka massan som också bara köper AAA-titlar (=DRM) hamnar i samma båt. Jag har ingen åsikt om Steam, men jag hoppas poängen gick fram i alla fall.

Speltillverkarna kommer definitivt inte reagera först, utan såklart köparna som plötsligt står utan produkt. Troligtvis med uppror och förhoppningsvis bojkott om det inte kommer någon vettig dialog ur det.

Av candybag
Skrivet av perost:

Det finns faktiskt en hel del spel på Steam som inte har DRM, se denna lista. Den stora skillnaden mellan GOG och Steam är att GOG kräver att spel de säljer är fria från DRM, medan Steam tillåter DRM (men det är på inget sätt ett krav).

Ja, då är det bara spelen på listan som går att spela om dagen kommer och Steam hamnar på andra sidan järnridån. Är det tillfredsställande menar du?

Av candybag

Krävs nog att en stor tjänst som Steam eller dylikt går i graven för att det ska bli förändring. Asbest funkade också skitbra innan det byttes ut mot stenull.

Av candybag
Skrivet av Dunde:

Men det är väl ingen som "gnäller", spelprestandan ÄR dålig på 2990WX, det är fakta.
Det är heller inte en särskilt lyckad CPU för något, undantaget viss specifik programvara/användningsområde.

Har du hittat några tester på spelprestanda i 4k? Letade snabbt på google men kammade noll.

Vi vet båda att den flaskar i lägre upplösningar, men vem (med någorlunda självrespekt) skulle sitta på denna setup tillsammans med enbart 1080p eller ens 1440p skärm?

Vill inte tro att spelprestandan är "dålig" om man bygger bort flaskhalsarna...

Av candybag

En vecka låter extremt långt för en kick-off. En vettig chef borde förstå detta om resonemanget är att det inte funkar med familjen. Måhända en vit lögn eftersom du säger att du hellre är hemma, men vem kan ifrågasätta?

Ett annat alternativ är att du joinar sista två dagarna. Ser inte hur det skulle påverka lönen, men däremot sammanhållningen.

Av candybag

Henry Jackmans Magneto tycker jag är riktigt fet.

Brian Tyler gör mycket bra också, Army of Two (the devil's cartel) t ex.

Gladiator-rullen har mycket nämnvärd musik.

Det blir sällan sådär smäktande episkt utan körer, är det just körerna du diggar?

Av candybag

Generellt gillar jag varken att bli blåst eller känslan som eventuellt kommer med blåsningen. Jag skulle känna mig korkad, plus att det är något djupt rotat som gör mig jävligt förbannad på folk som utnyttjar andra. Kan jag undvika det utan att ta några chanser så gör jag såklart det. Jag tycker om när saker går bra.

En scammer är en scammer med ett aktivt val; att INTE stå vid sitt ord. Fattar inte riktigt trådämnet, det kanske är en retorisk fråga?

Av candybag

Laterala krafter, hillariöst Jag önskar mig fempunktsbälte på toppmodellerna!

Datorstolar är lite som sängar, man spenderar mycket tid i dem och då ska budgeten vara därefter. Tycker personligen att Marcus från IKEA är rätt svampig och budget. När jag pluggade hade jag en vanlig trästol vid datorn. Man sitter som man ska i en sådan, även fast jag saknade armstöden att vila armbågen för musen på.

Nu har jag IKEA's Volmar med armstöd som jag tycker funkar hur bra som helst med tanke på priset (2800.) Den är lite hårdare än Kinnarps som såklart är bäst enligt mig, men hårdheten är inget jag tänker på.

Provsitt och spara ihop till Volmar, det är värt det. Använd en pilatesboll tillsvidare?

Av candybag

Va märkligt. Det kanske har hänt nåt allvarligt, eller så har han gjort en inverterad scam?

Av candybag
Skrivet av anon127948:

De sa samma skit på LiU. Du har betalt (CSN) för 40 timmer per vecka så alla låtsas att det är vad som krävs. Betyder inte att det är sant.

Jag respekterar din åsikt men det betyder inte heller att det är ett falskt påstående. TS (eller andra blivande studenter) som läser tråden är inte statiska datorkomponenter som presterar likadant i hela ledet. Vi är människor, alla är individer och alla behöver olika mycket tid.

Att rekommendera mindre tid utan kunskap om någons förutsättning tycker inte jag är särskilt klokt eller hjälpsamt.

Av candybag
Skrivet av anon127948:

Skärpning nu, 40 timmar per vecka behövs inte ens om man är död och begraven.

Du är varmt välkommen att kontakta kursledningen på Karlstads Universitet för att upplysa dem - uppenbarligen har de fel när de sa att våra studier var att likställas med ett heltidsjobb tidsmässigt. Med stor sannolikhet är de både döda och begravna.