Inlägg

Inlägg som candybag har skrivit i forumet
Av candybag

@anon81912: Ja precis, man får nog se det som en snittid

Av candybag

Jag pluggade till högskoleingenjör efter gymnasiet. Den största skillnaden var att jag faktiskt behövde PLUGGA på universitetet, till skillnad från grundskola/gymnasium. Det funkade inte att gå hem och spela WoW efter föreläsningarna i samma omfattning. Nu gjorde jag ju det i alla fall eftersom det var så satans kul, och fick en del omtentor pga det.

Skulle säga att en normalbegåvad människa behöver lägga minst 40h i veckan på universitetsstudier (föreläsningar/plugg) beroende på inriktning. Teknisk fysik är ingen barnmat direkt.

Mitt tips är att lägga ner studietiden som behövs, såvida du inte är mer intelligent och rapp än snittet.

Av candybag

Jag tänker inte köpa ett till par BT-lurar förrän ljudlagget är bekräftat noll. Bose QC ligger säkert 500ms efter vilket gör dem helt värdelösa för t ex spel. Corsair verkar ju ha fixat det eftersom den här Testpiloten inte klagat på det, men ljudkvaliten verkar inte vara på topp.

Är det viktigt för dig att ljudet synkar vid datorn/telefonen? Dubbelkolla att lurarna du väljer inte laggar. Har för mig att filmer/youtube/etc kan synka ljudet mot fördröjningen, men som sagt... ska lurarna användas i realtid kan det bli trubbel.

*gubbgrinig*

Av candybag

@xelente: Roadrunnern är fin, skulle nog säga att det är min favorit så länge det inte är motvind Blir nästan religiös när man får se den segla ner från en hög kulle.

Av candybag
Skrivet av ClintBeastwood:

Vet vi något om 9700k än, var ju tal om 8/16 på den?

Låt oss vända våra fuktiga ansikten mot gud och be en stilla bön om att det är sant.

Av candybag

Mjukvara för visualisering av musik

Hej,

Jag är på jakt efter ett videoredigeringsprogram för att göra visuella effekter till musik. Tycker jag har ganska enkla krav egentligen och tänker mig ett upplägg typ så här;

- Skivomslag som statisk bakgrund (custom image)
- Grafiskt EQ-band synkat till musiken (såklart)
- Puls som ökar kontrast på skivomslaget i takt till musiken
- Artist/låttitel som overlay
- Kanske lite partiklar eller rymdgelé som flyger förbi

Jag är en van googlare och har hittat många alternativ på både online-presets och gratismjukvaror men det är alltid nåt av grejerna ovan som inte finns med. Dessutom har jag inte riktigt tid att testa mig fram bland allt, även om jag är sugen.

Resolume verkar ju vara the shit, men jag är osäker på om jag vill lägga 3000 spänn innan jag konsulterat mitt favoritforum.

Nån som har erfarenhet av Resolume och kommer det åstadkomma det jag vill?
Har ni några andra förslag som inte involverar att köpa hela Adobe-sviten eller googla?

Tack på förhand!

Av candybag
Skrivet av Sveklockarn:

Nej, jag hade otur när jag tänkte.

<3

Av candybag

Du får skaffa ett bly-case? *fniss*

Av candybag
Skrivet av ClintBeastwood:

Kolla upp hur det fungerar med Zen först. I början så var det en del problem med latency (?) som gjorde att den hade problem i just musikproduktion. Det är mycket möjligt att det är fixat men innan du hostar upp pengar för massa kärnor så är det värt att gräva ner sig först och inte bara kolla på kärnor/trådar.

Ja du har helt rätt. Intel är bättre än Zen vad jag läst också, men jag förstår inte kopplingen till dålig latency eller hur det berör mig. Man vill inte ha 600ms latency när man spelar på midiklaviaturet, om det nu är det som menas...

Av candybag
Skrivet av qquality:

Ja i så fall är det ju nödvändigt för dig. Men det har ingen påverkan på prestandan, lättförståeligt om man funderar på hur en daw fungerar.

Intressant, utveckla gärna för en okunnig som inte förstår så lätt!

Av candybag
Skrivet av qquality:

Hyperthreading har ingen (positiv) påverkan för musikproduktion.

I Reason som jag använder finns det möjlighet att bocka ur hypertrhead audio rendering. Har läst att den kan ställa till med problem, men i mitt fall klarar jag mig inte utan det. Har jag inte den rutan bockad säckar programmet ihop totalt, så jag skulle snarare säga att det är livsviktigt

Av candybag
Skrivet av tc2200:

Hm.. Vad för typ av applikationer kan utnyttja alla dessa cores effektivt?
Handlar det om simulationer eller redigering ex?

Musikproduktion! Min 6700k går på knäna, den ligger på ~50% load bara man laddar ett stort projekt med många mjukvarusynthar. Det slutar ofta med att jag exporterar c:a 80% av ljudspåren till .wav (läs: tidsödande) för att öht kunna spela upp arrangemanget.

Hitills skalar det riktigt bra på 4c/8t. Med 64 (!?) trådar skulle jag "aldrig mer" behöva exportera spår eller bry mig om att undvika CPU-tunga pluggar/synthar. Frågan är hur prollen presterar i praktiken!

Av candybag

@Icte: Det är det väl redan?

Av candybag

Är det bara jag som reagerade på att det kändes väldigt följsamt och mjukt? Betydligt mer än 30 fps...

Av candybag

@frong: Tydligen, men troligtvis inte i Sverige. Har för mig att Asien var hett, men kan inte minnas riktigt vad jag läst.

Om det förvarats i byrålådan och ändå ligger kvar så är det troligtvis amatörer som gjort inbrottet. Här är det lite enklare att spekulera om var datorn befinner sig eftersom det då inte rör sig om en liga.

Av candybag

Har du kollat så de inte tagit något mer? Har du kvar passet? Många förvara dem i en byrålåda i hallen, där kollar tjuven först. Ett pass på svarta marknaden är värt c:a 10-20 000, betydligt enklare och bättre att sno än en stationär dator (!)

Märklig stöt för övrigt, du kanske bor i ett hus på landet? Känns osannolikt att man får så stora prylar stulna om man bor i lägenhet.

Av candybag

Testa att lägga ut en köpes-annons för XB270HU eller XB271HU här i marknaden, de borde gå för max 5k begagnade och har både IPS och G-sync.

Av candybag
Skrivet av st33l:

Japp har nyss läst oxo...väldigt intressant@Ragnvlad:

Skrivet av Ragnvlad:

Lutar åt att satsa på denna plattformen!

Har vi någon final verdict, så här ett år senare? Funderar själv på att uppgradera från min 6700k men det är svårt att hitta vettiga källor med förstahandserfarenhet av Skylake X och DAW's. Jag sneglar mer åt 7060x, för varför inte?

Nu sitter jag bara i Reason och använder inte många VST-pluggar, men tänker att processorn borde översätta hyffsat från Cubase etc etc.

Av candybag

Facebook är ju rätt restriktiv om man loggar in från en annan plats än där man normalt är inloggad. Har hon inte fått några mail om suspekta inloggningsplatser så är det troligtvis inte en hacker utan något störigt tillägg.

Använder hon Facebook på telefonen borde ni kolla där också, kanske finns nån eländig app där som ställer till det.

Av candybag

@Paddanx: Eller så kan vi börja med 2160i, det borde väl hjälpa? Progressiv scanning är ute!