Inlägg

Inlägg som Celly har skrivit i forumet
Av Celly
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hagis2k
Men är det inte enklast att köpa 2st cclf kit och sen köpa en vanlig 230V AC
till 12V DC nätadapter ?

Dessa ccfl drar ju försumbar effekt, så i teorin skulle du kunna köra den på
12V från datorn med tex denna:

http://www.kjell.com/content/templates/shop_main_details.aspx...

Eller om du har en gammal liggande 12V adapter så kan du ju ta den men se till att det står DC på den bara

Nån adapter liggandes vet jag att jag inte har så det är köpa som gäller.

Men om jag köper den du länkade så måste man iaf löda själv får att få kontakterna att fungera? det där uttaget kommer ju inte fungera.
Har du tänkt att man ska använda dosan man får med när man köper ccfl då också eller? Det jag inte förstår är hur det ska kopplas. =/

vägguttag --> 230v AC till 12v DC adapter --> ???

sen då?
Jag e verkligen inte hajj på att löda och koppla själv så det är inte att jag är lat och frågar, för jag vet verkligen inte

Av Celly

Jaha ja så man måste löda om själv då om man vill använda ccfl, ne det låter för jobbigt och känner jag mig inte så hajj på. Tack för svaret angående 12v DC iaf, och tack för den alternativa länken, får kika runt lite där

Av Celly
Citat:

Ursprungligen inskrivet av burk404
väggvårta?

Mjaha det är så de heter, skulle t.ex denna fungera isf? 12Voltarn då självklart.
http://www.clasohlson.se/Product/Product.aspx?id=135236373
Sen behöver man ju ett annat uttag på den också detta fungerar ju inte.
Vet nån kanske var det finns en 12V adapter som leder till ett uttag som passar i en ccfl?

Den har ju växelspänning AC? vad kräver ccfl för sorts egentligen?

Av Celly

ccfl i hylla?

Hejhej.

Jag har de senaste veckorna blivit intresserad av att få upp en ccfl i en hylla med flaskor jag har för att få lite snyggt ljus i den, för just nu ser den verkligen tråkig ut, och i mörkret syns den knappt.
(Klaga inte på bilden, tagen med iPhone kamera:()

http://i47.tinypic.com/28a134l.jpg

Jag har sett flera bilder där folk använder ccfl på liknande ställen(utanför chassi), men utan förklaring. 2 fina exempel här:

http://i45.tinypic.com/33tnrzd.jpg

http://i50.tinypic.com/ouw32r.jpg

Det jag inte förstår är hur de kopplar de. De ska ju in i en 12V strömkälla av något slag i alla fall. De kopplar ju i alla fall inte via en nätagg molex, eftersom mja jag tvivlar på att de köper ett nätagg och ett modekort för det. Så var kan man få tag på en sådan 12V strömkälla?
Angående sladdar också, som ni ser på 2a bilden i inlägget så syns de inte äns, och känns inte som det finns några ställen att gömma på de heller för delen om de inte är inne i metallrören typ. Hur skulle man kunna få upp en ccfl i min hylla, utan att ha sladdar som hänger ner ifrån den, för det skulle verkligen se fult ut:confused:

Tacksam för alla tips jag kan få:D

/Celly

Av Celly

Har handlat länge ifrån Maxfps.se, och de har alltid haft bra leveranstider och support. Priserna där på det mesta tycker jag är standard. Du kan säkert hitta något för 50kr billigare på nån annan sida men tycker de 50kronorna är de värda för snabb leverans och garantin att om något krånglar vet man att de fixar det. Sen att de har användarbetyg på väldigt många artiklar från deras sortiment är också ett stort plus tycker jag.
Det ända minuset är väl att de inte säljer hårdvara som grafikkort, processor och modekort t.ex.

Tveka inte att handla från maxfps, enligt mig en av de bästa gaming butikerna på nätet.

Av Celly

Jag har kört med Saitek Eclipse I från release tills Saitek Eclipse II kom, och använder fortfarande det idag.
Jag har inte testat Cyborg men jag tvivlar på att det är ett dåligt bord, om de inte gjort bort sig på något sätt med LCDn vilket är "nytt" för Saitek.
Saitekborden håller enligt mig länge, är sköna och ser bra ut och kostade mindre än de "större" företagen. Cyborg däremot var rätt dyrt måste jag säga för ett Saitekbord, men det är antagligen för de också gått över till LCD nu. Men mja det är ju fortfarande billigare än de flesta nylanserade gamingtangentborden.

Hur som helst, när man kommer upp i en prisgrupp över 700kr på tangentbord, skulle jag nog i alla fall satsa på Logitech eller Razer. Saitek är för mig mer en ekonomi-klass på tangentbord, fast som fortfarande håller bra klass, men ändå inte går upp emot Logitech/Razer.
Byter själv ut mitt Saitek II i jul mot Lycosa, vilket enligt mig fortfarande är det regerande tangentbordet på marknaden, och varför jag inte gjort det tidigare är en bra fråga

Mitt tips till dig är ett Razer Lycosa, kostar bara 200kr mer än Cyborg och har fått rekordbra betyg, både från användare, företag och hemsidor.

Lycka till hur som helst och hoppas du blir nöjd med vad du än köper

Av Celly

Ah då förstår jag, tack så mycket!=D

Angående att söka först, jag sökte faktiskt här på forumet men hittade inget. Antagligen bara jag som använde mig av fel/dåliga sökord helt enkelt. Ledsen för "multi-thread" men jag försökte faktiskt, även fast jag failade

Av Celly

Processor hastighet växlar?

Halloj.

Nu är det så att jag har en Intel Core 2 Quad CPU Q9300 @ 2.5GHz.

När jag kollar hur den lever runt i CPUZ så växlar Core Speeden mellan 2.5 och 2.0 typ varannan sekund. Med detta så ändras också Multipliern från x7.5 till x6.0.
Vad multipliern är har jag ingen aning om men mja eftersom den också ändrades tänkte jag varför inte ge så mycket information som möjligt till experterna x)

Jag har orginalkylarn till CPUn och har inte bytt nånting alls i datorn faktiskt, bara flyttat över det till ett nytt chassi. Har inte överklockat eller något sånt roligt heller.

Jag undrar helt enkelt varför CPUZ visar att min processor shiftar mellan 2 och 2.5 i core speed?=/

Är det någon mer information ni behöver är det bara att fråga.

Tacksam för svar.

/Celly :>

Av Celly

Underbart!:D

Tack så mycket för hjälpen <3

Av Celly

Modekort/Nätagg strömpin

Hallo.
Det är så att jag spanat in ett nätagg (http://www.apevia.com/ProductsInfo.asp?KEY=ATX-WA750W) men är inte helt säker om det kommer passa in i mitt modekort. Agget har 1xATX12V 4/8pin. Pinen är på bilden 8 (http://i46.tinypic.com/261nono.jpg), men jag antar efter namnet att den då är brytbar så om du har ett modekort som har ett 4pin så funkar det alldeles utmärkt?

Min fråga är helt enkelt om detta nätagg skulle fungera i ett modekort som har en 4-pin ATX12V-kontakt?

Om det nu är som jag tror att det är brytbart och det fungerar utan problem i ett modekort med 4pins kontakt, vad är egentligen skillnaden mellan 8, och vad förlorar jag på att inte köra med 8 pga att mitt modekort inte har stöd till det?

Väldigt tacksam för svar
/Celly