Inlägg

Inlägg som kineto har skrivit i forumet
Av kineto

Med "aktiva" menar jag torrents som kördes i qbittorrent när jag råkade radera dem, alltså både till filer som hade laddats ner till 100% (dvs. de torrents som jag ville radera) och till filer som inte var helt nerladdade än (dvs. de som jag nu skulle vilja återaktivera).

Jag kan inte qbittorent särskilt bra så jag vet inte om jag har nån sån filhistorik/recovery/backup eller motsvarande påslagen, det är väl en av de saker jag skulle behöva förstå hur jag kollar upp.

Av kineto

Jag inser att det är en dålig lösning men torrentfilerna ligger i "downloads" tillsammans med allt möjligt annat, däribland gamla avslutade torrentfiler.

Finns det någon slags "historik" i qbittorrent som visar vilka downloads som har varit aktiva senaste tiden?

Av kineto

Bara för att förtydliga: jag har alltså bara raderat filerna i qbittorrent. Själva torrentfilerna finns ju kvar på hårddisken men de ligger bland hundratals gamla torrentfiler så det är hopplöst att veta exakt vilka av alla dessa som nyss varit aktiva i qbittorrent. Magnetlänkar finns ju per definition inte kvar.

Av kineto

Återskapa raderade torrents i qbittorrent?

Jag råkade nyss av misstag radera ett antal ej färdigladdade filer (både torrents och magnetlänkar) i qbittorrent. Jag vet inte exakt vilka dessa filer var och kan således inte återskapa dessa genom att bara starta om dem. Finns det något sätt att se vilka torrents och magnetlänkar som har varit aktiva den senaste tiden och kanske återaktivera dem?

Av kineto

Märkligt nätverksproblem

Har sedan några dagar problemet att min laptop (Lenovo ThinkPad X100e) inte hittar något nätverk, varken trådlöst eller via Ethernet.

Problemet började med att processorn konstant gick på 100% belastning. Efter många försök att fixa detta genom att rensa upp på datorn kom jag till slut fram till att det var en process tillhörande Spybot Search & Destroy som orsakade den höga CPU-belastningen. Efter att ha deaktiverat den tillhörande funktionen arbetar processorn återigen på mer normala nivåer. Däremot hittar datorn inte längre något nätverk, varken trådlöst eller via Ethernet. Har försökt installera nya drivrutiner, hittills utan framgång. Efter upprensningen på datorn finns heller ingen användbar systemåterställningspunkt.

Enhetshanteraren säger att nätverksadaptrarna är fungerande med aktuella drivrutiner. Ett annat program för att läsa ut systeminformation hävdar däremot att adaptrarna är inaktiverade. Windows kan inte heller hitta någon nätverkshårdvara. Ett ping på 127.0.0.1 ger felmeddelandet "Unable to contact IP driver", vilket som jag har förstått det indikerar att TCP/IP inte är rätt konfigurerat. En återställning av TCP/IP hjälpte inte heller.

Någon som har en idé om hur man kan lösa detta?

Av kineto

D-Link DIR-845L som repeater/range extender/access point?

Jag har en router ståendes på övervåningen i en villa. På nedervåningen är signalen hyfsad men jag skulle ändå gärna öka räckvidden. Är det någon som vet om man kan använda en D-Link DIR-845L till detta syfte? Alternativt har jag också en gammal D-Link DIR-615 liggandes som eventuellt skulle kunna användas.

Av kineto
Skrivet av nikitalord:

Om du gör tvärtom, ta din nya disk som är troligen snabbare och har längre livslängd och tillförlitligare. Gör den till ny systemdisk och låt den gamla vara extra , backup eller dyl eller för att lägga tillfälliga spelinstallationer.

Jag tänkte ha den gamla (mindre) disken till systemdisk eftersom den bara behöver rymma operativsystemet medan den nya (större) disken nog behövs till övriga program.

Skrivet av nikitalord:

Så gör en image kopia på nuvarande system lägg tillbaka den på nya disken eller kör en clone direkt mellan diskarna, div fria clone program finns på tillverkarsidorna, även gratis kopior på acronis fungerar bra.

Det var nåt sånt här jag var ute efter men det lär väl knappast funka om jag vill göra en "clean install" på den gamla disken, eller?!

Å andra sidan kanske det inte är en så dum idé att installera alla program på nytt allt eftersom de behövs...

Av kineto

Brukar det finnas data på systemdisken som man bör säkra innan man installerar om programmen? Jag tänker exempelvis på bokmärken och sessioner till de webbläsare man använder.

Av kineto

Visst går det alltid att få tag på programmen igen men det är en hel del jobb om man börjar från scratch. Samtidigt är det ju som redan nämnts en poäng att inte installera om allt man har förrän man verkligen behöver det.

Det låter således som att jag helt sonika får skriva upp alla bra program som jag har i dagsläget och kan tänkas behöva senare, sedan formatera om den nuvarande (mindre) SSD:n och göra en nyinstallation av operativsystemet och slutligen installera all ny övrig programvara på den nya (större) SSD:n.

Av kineto

Jag återupptar min gamla tråd med en följdfråga:

Vilket är smidigaste sättet att installera om operativsystemet på den mindre SSD:n (som idag är full med diverse program) och övriga program på den större SSD:n? Måste alla program installeras om helt från början eller finns det någon genväg?

Av kineto
Skrivet av henkiii:

Jag hade köpt en extradisk och bara fortsatt att fylla den, om du inte tänkte slå två flugor i en smäll och formatera samtidigt.

Jag hade tänkt installera om operativsystemet, det är väl lite därför jag funderar på att ha en separat disk för just detta.

Av kineto

SSD endast för Windows?

Jag har idag en SSD på 120 GB där jag har installerat operativsystem (Windows 7 Ultimate) och alla övriga program (Office-paket, spel och diverse nyttoprogram). När disken nu har börjat bli full funderar jag på att skaffa en till SSD där jag endast skulle installera operativsystemet och resterande program på den andra disken.

Är det vettigt att köpa en mindre disk för detta ändamål? Hur stor bör denna i så fall vara? Eller är det bättre att köpa en större SSD där jag sedan lägger övriga program och sedan installerar om operativsystemet på den gamla disken? Eller är det smartare att installera exempelvis spel på datadisken (vanlig HDD) för att frigöra plats på SSD:n?

Tacksam för alla tankar och idéer!

Av kineto

"Tom" pop-up i Google Chrome - Virus eller Malware?

Jag har den senaste tiden haft ett märkligt problem i Google Chrome. Det är precis som ett "tomt" pop-up-fönster som dyker upp allt som oftast. Det enda man ser är ett rött kryss som sitter längst till höger på en tunn vit balk, ungefär som överkanten på ett pop-up-fönster. Det är bara att klicka bort det men det är ändå oerhört irriterande.

Är det någon som har haft samma sak? Vad är det för något? Nån känd lösning på problemet?

Av kineto
Skrivet av Nevil:

När du får välja vilken partition du ska installera på, Så får du trycka på "visa mer" eller vad de står under rutan, Där har du möjlighet att ta bort, Skapa ny partition m.m..

Mycket riktigt var det här jag hade missat ett steg. Det är inte ett standardsteg som man automatiskt går igenom vid installation så det är väldigt lätt att missa. Det var precis detta som hände mig, jag klickade mig förbi det alternativet och installerade således med befintlig partitionering.

Tack för hjälpen, allihopa!

Av kineto
Skrivet av Nevil:

När du får välja vilken partition du ska installera på, Så får du trycka på "visa mer" eller vad de står under rutan, Där har du möjlighet att ta bort, Skapa ny partition m.m..

Now we're talking...

Det låter som att det är här jag har missat något, ska kolla när jag kommer hem.

Av kineto
Skrivet av Moli:

Lättaste och bästa sättet enligt mig är att göra en bootable USB med Windows 7 och boota ifrån USB.

Som jag skrev i första inlägget så har jag gjort detta (med Microsoft Windows USB/DVD Download Tool) men när jag påbörjar installationen medges varken partitionering eller formatering av hårddisken. Gör jag nåt fel här?

Av kineto
Skrivet av jycken:

Du kan inte formatera C: inifrån windows (skrivbordet) Vilket det låter som du försöker göra. Detta görs från skivan under installationen.

http://windowshjalp.se/?page_id=34

Det är precis detta som inte funkar...

Guiden på sidan du länkade till beskriver endast "hur du gör en ren installation med en återförsäljarversion av Windows 7", vilket inte är fallet. Dessutom står att de målenheter som står till buds för installationen beror på den nuvarande disk- och partitionskonfigurationen, vilket är kärnan i problemet. Detta måste man alltså fixa innan man installerar.

Av kineto
Skrivet av mrqaffe:

Ska du partitionera om disken så måste du börja med det, det kan kanske finnas nån dold partition för återställning som hindrar dig att partitionera om, men du verkar blanda ihop partitionera och formatera så om du försöker formatera när du egentligen borde partitionera så blir det svårt att veta vad du egentligen försöker göra och hur, du kan tex inte formatera den partition win ligger på i diskhanteraren eftersom det innebär att win ska utpplåna sig självt vilket det är förhindrat att göra.

Visst förstår jag skillnaden mellan att formatera och att partitionera. Men problemet är just det du säger att jag inte kan formatera den partition där Windows ligger. Men jag kan inte heller formatera (partitionerna på) hårddisken i samband med installationen. Vad hände med det gamla hederliga "format c:"?

Av kineto

Hur formatera hårddisk innan installation av Windows 7?

Jag har köpt en bättre begagnad laptop och vill nu installera om operativsystemet på denna. Tanken är att först formatera om hårddisken för att sedan skapa två partitioner (systempartition och datapartition) innan jag slutligen installerar Windows 7. Men hur tusan formaterar jag hårddisken? När jag ska påbörja installationen från ett USB-minne medges ingen formatering av hårddisken och när jag går via Diskhantering finns det en partition som inte går att formatera.

Lösning på detta?

Av kineto
Skrivet av mrqaffe:

Bra frågor, jag citerade och klistrade in ett svar till en annan tråd märkte jag.

DD-WRT och Tomato är operativsystem till routrar och de brukar ge mycket mer möjligheter än det tillverkarna skickar med, du kan gärna läsa lite och kolla om det är nått för dig.
http://www.dd-wrt.com/site/index
http://tomatousb.org/

Okej, men om jag skulle börja med att försöka hitta en lösning med det jag har idag, vad skulle det vara?