Inlägg

Inlägg som kineto har skrivit i forumet
Av kineto
Skrivet av mrqaffe:

Börja med att undersöka om enheterna stöds av DD WRT/Tomato.

Kan du förklara för en som inte pysslat med sånt här förr:

1) Vad är DD WRT/Tomato?
2) Varför ska jag göra detta?
3) Hur gör jag detta?

Av kineto

Jag har ett liknande problem som jag skulle behöva hjälp med; kör med en Netgear WNR2000 i husets nätverk, till vilket jag dels har kopplat den stationära datorn, dels en Netgear WG602 för trådlös uppkoppling. Hur gör jag för att lösenordsskydda den senare? Just nu tappar jag ofta kontakten med nätverket, vilket inte var fallet tidigare när jag körde direkt mot routern. Hur kommer jag till rätta med detta? Har också försökt med 192.168.0.227 men inte kommit åt inställningarna.

Av kineto

Problem med proxyinställningar i Opera

Jag verkar ha klantat till det med mina proxyinställningar i Opera och kan nu inte komma ut på nätet. Trodde att man bara kunde klicka i alternativet "use automatic proxy configuration" så skulle allt lira igen, men så är tydligen inte fallet.

Vad gör jag för fel? Hur ska jag göra för att det ska funka igen?

Av kineto
Skrivet av Widholm:

Jag körde med ett tjockt lager diskmedel på mina gamla ps2 spel, funkade bra

För att polera?

Av kineto

Hur långt ut skrivs data på en DVD, ända ut till den transparenta kanten?

Av kineto
Skrivet av carlosxbox82:

Polera med tandkräm brukar jag göra vid akuta fall o de brukar hjälpa, tänk på att ta de försiktigt då det finns polerings medel i tandkräm o gnuggar man för mycket så kan man göra det värre. Skölj med ljummet vatten efter.
Ett gammalt familje recept

Obs görs på eget ansvar

Har redan testat, hjälpte tyvärr inte. Men som sagt, det är snarast kanterna som är skadade. Tack ändå för tipset!

Av kineto

Rädda skadad DVD?

Jag har en DVD där jag inte kan läsa allt innehåll. Jag tror inte att skivan är repad, det verkar snarare vara ytterkanten som är skadad. Jag har för mig att skivan klämdes fast för att skivan låg snett när släden drogs in. Har försökt rädda skivan med olika program men inget har fungerat.

Är det någon som har några kloka tips och idéer på en möjlig lösning?

Av kineto

Jag har precis haft samma problem (konstiga tecken i undertexten där det egentligen ska stå å, ä eller ö) och fick först inte heller till det genom att bara ändra kodningen i VLC-spelaren, som ofta anges som lösning på problemet. Däremot fungerade det när jag dessutom gjorde som SweCarn beskrev ovan, dvs. att öppna .srt-filen i NotePad och sedan spara om den med nytt namn, och samtidigt ändra kodningen till UTF-8.

Av kineto
Skrivet av prixt:

Men om du har tänkt att ha en webläsare med runt 3-6 flikar, skype och spela online spel samtidigt så kan det bli lite slött.Skickades från m.sweclockers.com

Ja, det där kommer man ju inte långt med, oftast kör jag betydligt mer parallellt...

Tack för hjälpen!

Av kineto
Skrivet av TrueType:

Som svar till dig kineto, så tycker jag personligen att du ska köra trådlöst om du bor i lägenhet och inte spelar så mycket. OM du spelar mycket, eller bara bor i villa eller där du har rätt att borra etc hur mycket du vill så tycker jag du skall borra ett litet 2cm hål genom gipsväggen.

Jag spelar inte särskilt mycket och inte heller de mest resurskrävande spelen, så det låter som att jag kanske klarar mig hyfsat med en trådlös lösning tills vidare, trots allt?! Bor i villa, dock inte så väldigt länge till, så frågan är ju om det är värt att börja borra i väggar...

Av kineto

För min stationära dator står jag precis i valet och kvalet mellan att antingen dra kabel genom en vägg eller att skaffa en USB-sticka (exempelvis en ASUS USB-N13). Routern (en D-Link DIR-615) står precis på andra sidan väggen, mindre än en meter bort från datorn. Det finns inget nätverk i närheten som kan störa signalen och väggen är gjort av gipsplatta.

Vad rekommenderas?

Av kineto
Skrivet av Zakire:

Installera den gamla drivrutinen igen?

Jag vet ju inte vilken det kan vara fel på, har installerat ny drivrutin till både ljudkortet och den integrerade ljudkretsen (samt en massa andra), inte heller vilken version av dessa som jag tidigare hade.

Av kineto

Låg ljudvolym efter uppgraderade drivrutiner

Jag har sett att det finns en hel del trådar som tar upp olika ljudproblem på datorer men har ändå inte hittat nån lösning på just mitt problem.

Efter att ha uppdaterat diverse drivrutiner på min dator har ljudvolymen generellt sett blivit väldigt låg, både från högtalare och hörlurar. Jag kör med Windows 7 (64-bit), ett E-MU 1212M ljudkort, aktiva högtalare och en separat hörlursförstärkare. Har kontrollerat alla inställningar som jag har kommit på och även om jag kör med maximal volym både i Windows, i det aktuella programmet, på högtalarna och på hörlursförstärkaren så är det ändå avsevärt lägre än det var tidigare.

Ett annat, mindre allvarligt problem är att volym- och muteknappen på tangentbordet samtidigt också slutade att fungera. Kan dessa problem hänga ihop?

Vad kan det vara för fel? Tacksam för all hjälp...!

Av kineto
Skrivet av oyegie:

Aha ok,
Du får kolla igenom dina inställningar.

Jag har gjort följande:

1) Raderat alla strippar förutom en som heter "Wave 1/2"
2) Skapat en strip som heter "I/O Card L/R"
3) Skapat en strip som heter "ASIO Out 1/2"
4) Lagt "Send" på 2) genom att välja "Host ASIO In 1/2"

Detta körs på 44.1 kHz.

Vet inte om jag har gjort rätt, men det hörs inget i alla fall...

Av kineto
Skrivet av oyegie:

Det ljudkortet är ju inte ämnat för hörlurar då det inte har nån hörlursjack utan bara lineout,om du nu koppar lurarna direkt i kortet dvs.

Jag kör med hörlursförstärkare.

Av kineto
Skrivet av oyegie:

I privat meddelande sa du att du fick ljud från kortet på vänster kanal,kör du med lurar eller med högtalare?

Jag kör med lurar, hur jag kopplar in högtalarna får bli ett senare problem. "Ljudet" från vänster kanal kom bara med volymen nästan på max.

Av kineto
Skrivet av oyegie:

Enklaste vore kanske att lämna tillbaks och köpa ett annat kort som funkar bättre om det nu skulle vara drivisarna som krånglar eller nåt annat.

Det är ett privatköp så det blir tyvärr lite svårt att lämna tillbaka.

Jag tror inte det är fel på drivrutinerna, det är snarare ett klassiskt fall av "skit bakom spakarna"...

Av kineto

Problem med E-MU 1212M PCIe

Jag har precis köpt och installerat ett E-MU 1212M PCIe, i dagsläget endast för att spela musik på datorn. Således behöver jag egentligen bara en välljudande grundinställning. Tyvärr har jag stött på problem vid konfigurationen i Windows 7 (64-bit), vilket tydligen inte är helt ovanligt, trots aktuella drivrutiner och mjukvara. Jag får inte ett ljud ur kortet, inte ens med någon av de fördefinierade inställningarna.

Är det någon som har en idé om hur man löser detta?

Jag är inte särskilt kunnig i ämnet så jag skulle behöva väldigt konkreta råd och tips. Tacksam för all hjälp!

Av kineto
Skrivet av oyegie:

Kan säga att ljudkort också har en DAC om du har missat det.

Skrivet av bjjb:

Alla ljudkort, även integrerade, har en DAC (Digital to Analog Converter).

När jag skriver DAC avser jag naturligtvis en extern sådan.

Skrivet av bjjb:

Däremot kan olika DACs vara olika bra, därför kan en extern som tar emot digitala signaler från datorn vara bättre.

Samma sak gäller för ljudkort, varför också det omvända kan gälla.

Av kineto

Finns det någon anledning till att ha ett bra ljudkort om man tänker köra med en DAC?