Inlägg

Inlägg som kineto har skrivit i forumet
Av kineto
Skrivet av zelxi:

Sökt efter virus etc?

Japp.

Av kineto

Java slukar onormalt mycket processor-kraft

Jag märkte nyligen att min processor plötsligt låg på nästan 100% belastning, vilket visade sig bero på java.exe *32. Efter att ha stoppat denna process föll processor-belastningen omgående till mer normala nivåer. Tyvärr dök samma problem upp igen dagarna därpå.

Vad kan detta bero på och vad kan man göra för att komma till rätta med problemet?

Jag kör med Windows 7 Ultimate (64-bit).

Av kineto

Kollade att alla drivrutiner var uppdaterade och inställningarna riktiga. När jag sedan kopplade skärmen till moderkortet fick skärmen ingen signal. Varför är det så?

Nu har jag återigen kopplat skärmen direkt till grafikkortet. Kommer Lucid Virtu inte att funka nu? Hur kollar jag att allt fungerar som det ska?

Av kineto

Jag har (haft?) samma problem och fått reda på att man ska sätta "Initiate Graphics Adapter" på "PCI/PCIe" och sedan aktivera "iGPU Multi-Monitor" innan man installerar Lucid Virtu. Dock är jag inte säker på att det nu verkligen fungerar, jag hittar nämligen ingen inställning av hur grafikkretsarna ska prioriteras inbördes, dvs. i-mode resp. d-mode. Min dvi-kabel satt för övrigt i grafikkortet hela tiden.

Nån som har fått det att snurra som det ska?

Av kineto

Är det någon som har haft detta tangentbord under en längre tid där detta INTE har hänt?

Av kineto
Skrivet av HoBb3:

Är det som du beksriver det och du inte har skitiga fingarar har du antagligen fått ett måndags exemplar. Kontakta butiken och se vad dom säger.
Om du inte tyckte dom var helt kritvita fast dom var så vita dom brukar vara och du tvättade bort färgen då du trodde att dom var skitiga?

Är lite nyfiken, kan du ta en bild på ditt tangentbord på nära håll så man kan få se hur gråa dom är?

Så här ser det ut:

http://img155.imageshack.us/img155/6449/img0333uh.th.jpg

Ganska sunkigt, och verkligen inte den kvalitet jag väntat mig av ett tangentbord som detta, oavsett om det är smuts eller om det skulle visa sig vara att färgen har börjat skavas av.

Skrivet av laasek:

Samma här, spelat kanske 2 timmar Bf3, wasd börjar redan mattas av..
Köpte du ditt på inet-sweclockersrean nu i samband med "årets datorubutik" som mig?

Japp, men de borde väl inte vara av sämre kvalitet?!

Av kineto

Jag har precis köpt ett SteelSeries 6G v2. Efter bara ett par timmars användning konstaterade jag att vissa av tangenterna redan har börjat bli skitiga så att de vita bokstäverna ser rejält grå och trista ut. Är det nån annan som har gjort liknande erfarenhet med detta tangentbord? Hur tusan kan det komma sig? Det är mitt första lite dyrare tangentbord, tidigare har jag bara haft mer eller mindre enkla saker, men jag har aldrig varit med om nåt liknande. För ett lite mer påkostat tangentbord som detta hade jag definitivt väntat mig bättre kvalitet.

Har också försökt få bort det grå men inte lyckats. Vad bör man använda när varken tvål eller diskmedel funkar?

(Nej, jag har inte skitiga händer och fingrar...!)

Av kineto

Jag står inför ungefär motsvarande beslut. Kör idag med HarmanKardon SoundSticks II och ska precis köpa ett par riktiga hörlurar. Nu klurar jag på om det ska vara ett bra ljudkort med hörlursförstärkare eller hellre en DAC med hörlursförstärkare. Om det skulle bli ett ljudkort har jag sneglat på Asus Xonar DX samt E-MU 0404. Vet dock inte om det är vettigt att köra med ett 7.1-kort när jag egentligen bara vill köra 2.0- resp. 2.1-ljud. Och hur bra funkar det senare om om jag skulle välja ett 2.0-kort?

Åsikter och funderingar?

Av kineto

Så där ja, nu är Windows helt nyinstallerat på SSD:n, allt ser bra ut. HHD:arna har jag nu också monterat och formaterat, nu ska jag bara fixa speglingen så är det bara att köra på.

Tack för hjälpen!

Av kineto
Skrivet av tcntad:

Det är just så man ska göra när man installerar ett OS.

Will do.

Av kineto

Jag antog att det inte har drivrutiner eller nåt sånt. Den hittar varken det trådlösa eller det "vanliga" tangentbordet med sladd.

Nu är jag inne på att göra en komplett nyinstallation av operativsystemet, men vill först vara säker på att hela installationen hamnar på SSD:n. Borde det inte funka med att helt enkelt köra installationen med HDD:arna urkopplade?

Av kineto

Ett steg framåt och två steg tillbaka...

Med förhoppningen att lösa startproblemen kopplade jag nyss ur HDD:arna (som jag förstått att jag skulle göra?!) och försökte sedan starta om datorn med endast SSD:n inkopplad. Resultatet blev ett felmeddelande om att "bootmgr is missing". Tyvärr hjälper inte heller en omstart, varken med eller utan HDD:arna inkopplade, och jag kommer inte in i BIOS eftersom datorn inte hittar tangentbordet.

Vad göra?

Av kineto

Okej, har precis testat med Partition Wizard, verkar funka bra. Vad är det som talar emot att man bara har en enda partition på systemdisken? Just nu vet jag ju inte ens var på disken som mina program installeras.

Av kineto

Okej, hur gör jag för att reparera datadiskarna med Windows 7-skivan då?

Innebär det att det inte finns något sätt att bli av med systempartitionen annat än att installera om hela operativsystemet?

Vad är det som ska finnas på bootpartitionen, är det mer än operativsystemet? Just nu behövs ca. 20GB för Windows 7. Jag hade tänkt lägga alla program på systempartitionen, således får denna gärna vara så stor som möjligt. Kan man definiera en systempartition så att alla program installeras där?

Av kineto

Problem med "system reserved partition"

Har en ny dator bestyckad med en 120GB SSD (tänkt som systemdisk) och två 2TB HDD (tänkt som speglade datadiskar). Har installerat Windows 7 på SDD:n. Efter installationen upptäckte jag att det har skapats en 100 MB stor "system reserved partition" på ena HDD:n. I mitt försök att få bort denna partition lyckades jag ställa till det lite grann: Nu räknas hela denna HDD:n som systemdisk. Dessutom, i ett försök att dela upp SDD:n i en bootpartition och en systempartition lyckades jag visserligen skapa en andra partition, dock kan jag nu varken göra om denna till systempartition eller förändra storleken på den.

Nån som vet vad jag kan göra för att:
- Dela upp SDD:n i en boot- och en systempartition. Hur stor bör dessa respektive partitioner i så fall vara?
- Göra båda HDD:arna till rena datadiskar, där den ena automatiskt ska speglas mot den andra?

Skulle helst se att jag slipper installera om hela operativsystemet.

Tacksam för hjälp!

Av kineto

Gäller detta alla RAID-varianter?

Av kineto

Offerter

Jag har tagit in ett antal offerter med de "gamla" priserna och försöker precis beställa. Enligt avtalslagen är offerter bindande för säljaren, men nånting säger mig att trots detta kommer ingen acceptera priserna man gett mig.

Nån som har förslag på vad man kan göra?

Av kineto

Kan man (och ska man?) på något sätt få ner spänningen till 1,5V? Vad får i så fall detta för konsekvenser i övrigt?

Och vad är de andra spänningsangivelserna för något?

Av kineto

Har en fråga angående just spänningsangivelsen på arbetsminnen.

Tänkte köra Kingston HyperX DDR3 PC12800/1600MHz CL9 XMP 2x4GB tillsammans med en Intel i7 2600K och ett Asus P8Z68-V. Som jag förstår det ska Sandy Bridge-processorerna helst (?) ha arbetsminnen med 1,5V, annars finns det på lite sikt en viss risk för skador på processorn. Kingston anger på sin hemsida att dessa minnen ska funka med moderkortet i fråga, trots att minnena har 1,65V. När jag tittade på minnets specifikationer finns dock ytterligare ett par spänningsangivelser, JEDEC och VDDQ, vilka är just 1,5V.

Jag vill inte köpa minnen som inte funkar eller som riskerar leda till skador på processorn. Är det någon som kan bringa klarhet i hur detta funkar?

Av kineto

När det gäller P8P67-moderkorten finns tydligen en variant som kallas B3. Vad är detta?