Inlägg

Inlägg som pcman har skrivit i forumet
Av pcman

blåskärm av senaste versionen av utorrent

hej
upplever ni blåskärmar med senaste versionen av utorrent och windows 7? har om senaste återupptagit initiativet att sedda.kubuntu linux men mina två datorer kraschar båda två. båda kör windows 7 home men ena är 64 bitars. har dual boot men upplever inte samma problem under kubuntu
i windows brukas avsåg men enligt rapporterna hittar DN ej några virus. tycker det hela verkar suspekt.

Av pcman

finns här någon som använder amd a8-3850?

hej
finns det någon på detta forum som har köpt denna och som kan skriva något om huruvida ni upplever köpet. inte nödvändigtvis i spel men även i vardagliga sysslor såsom enklare bildbehandling, surfning, och kanske lite programmering.

tacksam för svar värmen till trots kanske där ute finns någon som läser forumet?

Av pcman

amd a8-bygge

hej
vilket moderkort och minnen skulle ni rekommendera till amds nya processor, a8-serien?
vill minnas att minnenas frekvens gjorde relativt stor skillnad men mer än så kan jag ej minnas.

avser uppgradera från conroe e6600 och geforce 7600 gs. nya maskinen torde prestera bättre överlag om jag förstår saken rätt. så länge det inte blir till det sämre är jag nöjd! spelar inte mer än gamla spel från början av 2000-talet. måste köpa nytt då nuvarande maskin börjat få problem med blåskärmar, dvd-spelaren slutar fungera mm.

skulle helst vänta på versionen med 65 watts tdp men utan utsatt lanseringsdatum vet man ej hur länge man behöver stå utan dator.

Av pcman
Av pcman
Skrivet av Sound Shower:

Mycket sämre.

9800GTX motsvarar GTS250/GTS450 och AMD HD5750/HD6750.

Llanos bästa GPU motsvarar ungefär HD6450, det är iaf sämre än ett HD6570.

hej

och jämfört med geforce 7600 gs 256 mb hur borde grafikdelen i llano prestera då?

Av pcman

hej

i en gammal dator sitter
intel e6600
geforce 7600 256 mb
6 gb ram
och det märkas att delarna blivit till åren.

frågan om skillnaden vid en bytet till llano och amd blir märkbar
ställer jag mig själv och er bättre vetande.
hoppas slippa undan externt grafikkort pga utrymmesskäl och
det faktum att spelar? ja det gör jag ibland men bara unreal tournamet, första upplagan, samt
diablo 2.
ur diagrammen framgår det ej för mig hurvida den integrerade
grafikkretsen presterar gentemot kortet som sitter i maskinen idag.
bättre eller sämre?

Av pcman
Skrivet av facedark:

775 sockeln har ju varit med oss en lång tid..

i jämförelse med...?

Av pcman

hej
är användningsområdet så smalt eller hur kommer det sig att man här ej får några svar?

det torde finnas någon före mig med liknande funderingar!

Av pcman

köpråd: word och surfdator

hej

skall på uppdrag från en släkting införskaffa ny dator för liten peng men samtidigt skall den ha tillräcklig prestanda. Fler än 4 usb-portar är ett måste.

Datorn som skall ersättas med nytt alternativ är
cpu: AMD Athlon 3200+, single core socket 939
ram 1000 MB DDR 2

windows xp/7 kommer att vara operativsystemet.

överväger starkt att köpa Asus Eee Box EB1501 - 1,6GHz DC 2GB 250GB DVD±RW

frågan är hur hastigheten upplevs kontra den gamla athtlon 3200?
andvändningsområdet är uteslutande word-skrivande samt hemsideläsning.

vad tror ni? kommer man som ovan användare uppleva nya datorn som långsammare eller inte?
slutanvändaren startar i regel aldrig flera program samtidigt vilket får mig att tro att atom-processorn torde duga tillräckligt bra.

tar gärna emot synpunkter och svarar på frågor om ni har några gällande mitt ärende.

tack på förhand.

Av pcman

visst skall det vara fullt möjligt att först köpa x aktier och 5 minuter senare lägga ut en säljorder med samma antal?

försökte göra det via kapitalförsäkringen på avanza men det nekades. är det inte lite konstigt?

Av pcman

grafikkretsen i Intel Core i5-661

god afton
i Intel Core i5-661 finns integrerad grafik.
prestandamässigt: är den bättre eller sämre än gamla grafikkort te.x. geforce 7600 gs 128mb. sett till 2d och 3d.

är det planerat för quad gores med motsvarande grafik som i 661?

hejdå

Av pcman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av cic
Hum, det finns ganska många exempel på när klasser används för att märka upp saker HTML 4.01 saknar stöd för t.ex. hCalendar & co. I övrigt håller jag nog med You men har inget att tillägga.

ojsan här får man lära sig något nytt. här satt jag och trodde att w3c var ensamma om att
utfärda rekomendationer gällande html och relaterade teknologier.

ny information till trots: man kan argumentera om hcal verkligen är semantik. är det inte så att det är kombinationen och sammanhanget av klasserna som gör innehållet betydelsefullt? utan sammanhang kan exempelvis <span class="dtstart"> anges för att märka upp vad som helst.
<p> betyder alltid samma sak. <h1> likaså. det är en ohygglig skillnad anser pcman. måhända behöver det ges tid för nya kunskapen att sjunka in men fortfarande är jag av den åsikten att klassnamn inte påverkar informationen inom den omslutande taggen.

Skrivet av you:

Man skulle kunna argumentera på samma sätt för själva elementen i HTML, men de är vi ju överens om att de har en semantik. Skillnaden mellan HTML-element och semantiska klassnamn är att HTML-elementen har en klart definierad semantik enligt gällande HTML-specifikation, medan klassnamn inte alltid har detta. I vissa fall, som cic påpekar, har man försökt skapa en klart definierad semantik för en grupp klassnamn, men oftast är det (som du egentligen säger) en lös, oklar semantik som kanske bara är vettig i utvecklarens ögon.

precis som du skriver: ingen spec - ingen semantik. sedan är jag fortsatt negativ till om klasser är semantiska enligt ovan. kanske är det jag behöver mer tid.

Skrivet av azoapes:

Men CSS handlar ju om visuella detaljer. Är inte då det mest semantiska att beskriva vad klassen innehåller för visuella detaljer, snarare än att försöka beskriva syftet eller elementet klassen sitter på?

you beskriver det mycket bra men notera att syftet med klasser sträcker sig utöver grafisk presentation. de är även till för att deklarera beteende. och tydligen semantik.

Av pcman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av azoapes
Såvitt jag vet finns ingen fungerande teknik för att använda LINQ 2 SQL för MySQL, och eftersom detta är ett CMS blir det ett krav. Därför är jag åter igen inne på NHibernate som ORM, filosofin är helt rätt där. Det jag är tveksam till är om .NET är rätt plattform för ett litet CMS... det finns inga direkt billiga hostinglösningar för .NET jämfört med PHP, och folk är ju rätt snikna. Men visst, Box har ju .NET-hosting för 39 kr/mån.

tråkigt gällande linq. hade förhoppningar om att det blivit bättre på den fronten men tydligen inte. missminner jag mig inte finns det bra stöd för entity framework och mysql men det verkar inte vara hundraprocentigt. sedan bör man undersöka vad man behöver. det skulle kanske räcka med en implementation på 40%!

spelar verkligen kostnaden av webbhotell så stor roll? det var nytt för mig. väljer man inte efter andra kriterier som upptid, kvaliteten på kundtjänst och teknisk support? inte logiskt alls om så är fallet anser pcman.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av azoapes
Status är att jag har skissat fram ett par GUI-delar men fastnat i detaljer som jag inte vet hur jag ska lösa på bästa sätt. Kanske det är dags att posta lite skisser och fråga er hur ni vill se ert CMS. Jag kommer aldrig att börja koda på detta innan varje liten funktion är spikad. Förutom möjligtvis något Proof-of-concept.

det låter bra. vi finns här om det finns behov av att bolla ideer.

Av pcman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av You
Det har ju visst med semantik att göra, det är bara semantik på ett annat sätt. Element så som strong och em har en strukturell semantik som gör det enkelt för webbläsare/screenreaders/etc. att tolka materialet, medans semantiska klassnamn har en klassificeringssemantik som kan vara meningsfull för tolkar men även för utvecklaren.

Det senare föerfaller sig inte lämpligt då det inte står i specifikationen att det skall fungera så. Dessutom har det med sammanhang att göra och det finns ingen tolk som kan analysera innehållet och göra en bedömning utifrån det. Således tas det ingen semantisk hänsyn till klassnamn.
att tolkar" kan" göra det är irrelevant om det inte står att de skall eller bör.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av You
Ponera att du har ett felmeddelande, som du vill ska vara rött. Du kan ju gå den enkla vägen och använda klassen red. Då har du ett problem när du vill byta ut färgen, och du tjänar inte direkt något på att använda sagda klassnamn. Det enda den säger är att där finns något rött. Använder du istället klassen error så vet du (och alla tolkar som läser din HTML) att det handlar om ett felmeddelande, om detta sedan är rött eller grönt eller kanske transparent är inte viktigt; det är fortfarande ett felmeddelande.

Återigen: jag säger inte emot. snarare är det så att jag håller med fullkomligt på denna punkten!

Citat:

Ursprungligen inskrivet av You
Tänk dig sedan att det finns något skript som vill använda din sida, och gärna se om den får ett felmeddelande. Den kommer (om den är någolunda bra skriven) att leta efter ett element med ovannämnda klass. Vad är då mest logiskt och framtidssäkert? Jo, error förstås! Bonus: om alla andra också använder semantiska klasser behöver detta skript knappt ens modifieras för att hitta felmeddelanden på andra sidor!

För klientskript har strängen röd ingen underliggande mening på samma sätt som error inte har det. För en utvecklare däremot är det som jag tidigare skrev - och som man kan se ovan att vi håller med varandra om - mer logiskt med förklarande klassnamn men det påverkar inte sidans semantik. klassnamn kan ha en innebörd för oss människor men väljer man klassen röd kan man inte ta bort någon semantik som du ju skrev. det förutsätter att det finns något från början och man kan inget ta bort om inget där finns. däremot kan man lägga till logiska värden som för oss människor gör koden mer lättläst. om det påverkar semantiken är jag som sagt skeptisk till men att det gör koden mer lätthanterlig är det få som kan argumentera mot.
jag ser det som två skilda ting medan du anser dem vara relaterade. det är ok. vi ser ut att ha snarlika värderingar men med vissa undantag. välkommen är du att motargumentera eller komma med synpunkter på sådant jag kan råkat förbise.

slutet gott, allting gott.

fortsatt trevlig kväll önskar pcman

Av pcman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Broder Truck
Man kan även annars göra en mjukvaruraid inne i windows, men det är mest crap tycker jag. Gör det riktigt i Post isället, som sagt så läs moderkortsmanualen!

vad för sakliga argument ligger bakom den åsikten? min fråga ställs då jag har fått i uppdrag att sätta ihop en maskin åt en bekant. själv äger jag en intel g2 80 men de tycks vara svåra att få tag på i dagsläget. överväger därför två av dessa mindre varianter i raid, och moderkortet har ett sk fuskraidläge (mjukvara!), därav min fråga. tack på förhand

hejdå

Av pcman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ako
Vitrolife - jag inte vet mycket om Vitrolife egentligen men efter att ha skummat igenom deras affärsidé känns det som det mycket väl skulle kunna vara en het kandidat i depån. Givetvis krävs mer research men dessvärre har jag dåligt med tid och motivation till detta just nu.

först och främst vill jag passa på och tacka för en bra tråd.
bra initiativ att väcka intresse bland de unga. det är bra att börja tidigt. se på warren buffet.

för det andra:
hur går det till då man gör en fundamental analys? om vi ser till exemplet ovan, vitrolife, hur kan man göra en analys utan att vara insatt i branschen och alla dess konkurrenter? om vi tar ett mer marknära exempel från ovan, clas ohlson blir det lite lättare, åtminstone inom sveriges gränser.
går det inte åt en herrans massa tid till dessa analyser? som vuxen har man begränsat med fritid efter arbete. så det jag undrar är ungefär hur man går till väga och hur lång tid det tar. förstår att det blir mycket räknande på dosan. finns det genvägar att ta? kanske en mall att fylla i.

tack ska du ha

hejdå

Av pcman

nej, jag kan inte hålla med.

olika klassnamn påverkar inte innehållet och således har de inte inget semantiskt värde. enkelt och tydligt uttryckt.

för utvecklare är det bättre - mycket bättre - med genomtänkta klassnamn som beskriver innehållet (comment, draggable etc) men det har ingenting med semantik att göra. och det är det länken di bifogade förtäljer. semantics i det sammanhanget är inte detsamma som semantics vad gäller taggarna bold eller strong.

Av pcman

hej

hur har det gått?

för egen del anser jag .net vara mer intressant om källkod kommer göras tillgänglig eller om det planeras för möjligheten att skriva tilläggsprogram. annars är det ovidkommande då php fungerar i win/*nix och .net fungerar i win/*nix.

gällande rättighetssystemet anser somligal att det membership som följer med .net framework är en god start. vet ej om det är lämpligt att användas tillsammans med andra plattformar. kanske finns det portade versioner av klassbiblioteket membership.

alternativ till nhibernate tror jag att du kan finna i linq2sql eller entity framework. tyvärr har jag ej laborerat med dessa men av videoklippen på www.asp.net att döma ser det ut att vara enkelt. ha i åtanke att en kort initial startsträcka kan visa sig vara dyrt när allting kommer kring. vill man undvika oväntade hinder på banan kan man alltid välja barebone: datareader till egna klassobjekt. betydligt mer snsvar läggs på utvecklaren vilket man bör tänka på. dessutom tar det i många fall längre tid att utveckla. det är alltjämt ett alternativ.

Av pcman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av You
Hemskt. Du tar bort all semantik genom att göra så, det är lika bra att använda <font> och liknande i så fall.

klasser påverkar inte semantiken, inte ett dugg.

lösningen är inte elegant men det kommenterade guru meditation själv.

Av pcman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sentenced
Det är nog väldigt få företag som inte anpassar sig efter finanskrisen. Det här är ju bara ett sätt att förändra. Man kan även gå ner i produktion och då behöver man inte lika många anställda för tillfället. Eller så söker man andra marknader och kan genom det bibehålla lika många anställda osv. Det är ju inget speciellt med detta.

De har ju också gått ner i antalet anställda står det ju i artikeln. Väldigt få företag som enbart överlever krisen pga de sparkat folk. De måste givetvis klara sig med sparat kapital och avvakta med investeringar och nyanställningar. Inget nytt under solen alltså.

i kriser sparkas inte anställda i sverige. de varslas. skillnaden är stor varför jag infliker med en rättelse här. i övrigt var ditt svar positivt.