Inlägg

Inlägg som Quenya har skrivit i forumet
Av Quenya
Skrivet av Adestro:

Vet någon vilken tjänst de har använt för att implementera detta? Är det OpenAI's Whisper?

I Kronoberg används mjukvara från Dragon.

Av Quenya
Skrivet av xfade:

Skillnaden med de grodorna var att dem dikterades på band som sedan skrevs av sekreterare.

Sen har "vi" haft tal till text program i minst 15 år.
Dragon natural speaking tex.

Vet ej om du nämnde Dragon av en slump, men det är just tal-till-text från Dragon som används i Kronoberg.

Av Quenya
Skrivet av Nr42:

Det här var jättevärdefull information.
Jobbigt att det blir ett extramoment att ta hand om, kan tänka mig att det gör att tidsvinsten för TIK inte blir så stor som man hade hoppats.
Känns helt klart som att detta är framtiden men att vi kanske inte är där än och att Kronoberg blir försökskanin som får lida för att andra ska få det bättre.

Målet är inte att frigöra tid för läkare, och det gör det inte. Målet är, så vitt jag förstått, att frigöra tid för sekreterare att kunna bistå i andra administrativa uppgifter.

Av Quenya

Att kallelser missas att skickas har ju då att göra med att i vanliga fall när vi dikterar så transkriberas diktatet av en sekreterare som också ordnar med beställning av prover och att sätta upp patienterna på väntelista utifrån innehållet i diktatet. TIK:en har ingen sådan funktion. Vad vi istället måste göra är att skicka meddelanden till sekreterarna efter att vi TIK:at klart där vi ber dem sätta upp för återbesök, etc. Så det blir ytterligare ett moment som lätt kan glömmas.

Av Quenya

För att förtydliga från någon som jobbar med detta: Det är taligenkänning (speech-to-text) som artikeln avser, vilket inte framgår helt tydligt. Kallas oftast på jobbet för TIK. Alltså att det vi dikterar skrivs i realtid i journalsystemsprogrammet. TIK:en fyller ibland i ord som den gissar att man sagt och som den tror passar i sammanhanget om man råkar prata lite otydligt vid något ord. Sen är TIK:ens ordförråd inte alltid tillräckligt. För- och efternamn blir ofta fel, likaså siffror och diagnoser. Och många ord som inte hör hemma alls i professionella sammanhang finns av någon anledning med i ordförrådet, typ vulgära könsord.

/Läkare i Region Kronoberg

Av Quenya
Skrivet av Bosse78:

Ti och super räcker inte för mig! Jag behöver minst 1 superlativ till för att bli intresserad!

Minst! Jag sparar mina hårt förvärvade slantar till ett 4070 Ti Super Z Boost Ultra XT.

Av Quenya
Skrivet av Mono:

We've improved system software performance and stability.

JA, äntligen stabilitet!

https://i.imgur.com/3c8zpVH.gif

Av Quenya

Kommer nya kylblocket ha vridbara slangar, eller är de fast vinkelräta ut från moderkortet som föregångaren?

Av Quenya
Av Quenya
Skrivet av E15597:

Är du nöjd med MTNU? Hur är dem i jämförelse med Cherry? Hör av dig om du vill sälja keycaps!

Absolut nöjd! Jättehärlig känsla att keycapsen lite granna omfamnar fingertopparna men samtidigt inte bygger så mycket på höjden. Gillar de centrerade symbolerna och riktiga svenska ÅÄÖ. Svårt att jämföra profilernas skrivkänsla rakt av när både brytare och bräda skiljer sig från tidigare. Vad är det för keycaps du vill köpa? Överblivna MTNU? Från mitt gamla Ducky?

Av Quenya
Skrivet av Diplomaten_91:

Hej,
Jag sitter just nu och väljer mellan Yum Asia Sakura och Cuckoo CR0631f som båda rekommenderas på: https://kokare.se/riskokare-bast-i-test/

Enligt dem så verkar modellerna vara väldigt lika i prestanda och att det snarare är storleken och designen som skiljer sig åt. Då båda är stora nog, utseendet inte är så viktigt för mig och priset inte skiljer mer ett par hundra så är jag öppen för båda modellerna.
Men skulle gärna ta emot tips från någon som faktiskt använt någon av dem för att se om ni som köpt dem varit nöjda.

För egen del skulle jag säga att Cuckoo har Teflon och Yum Asia inte har det.

Over and out.

Av Quenya

Jag kom att tänka på den här tråden när jag lyssnade på musiken till Journey på väg till jobbet häromdagen nu, och ser att den inte nämnts en enda gång i tråden. Så kan vi ju förstås inte ha det, så ursäkta för att väcka liv i en sovande tråd.

Av Quenya

Efter att ha tröttnat på linjära brytare ville jag ordna ett mer "thocky", taktilt tangentbord som tog lite mindre plats på bordet än mitt gamla vanliga 100 % men ändå behöll numpaden. Så det blev i slutändan ett Keychron Q5 Pro med Gateron Quinn-switchar. Keycapsen är MTNU Susu.

Var inte nöjd med originalstabsen som rasslade rent bedrövligt, så bytte till Staebies och passade på att modda med både Tempest Mod och Force Break (fast sistnämnda var nog inget som egentligen behövdes, fanns redan dämpning från början). Myyycket bättre. Nu lever jag i tangentbordsnirvana.

https://i.imgur.com/KL7tryb.jpg

https://i.imgur.com/nqGQ0Xm.jpeg

Av Quenya

Vad tror vi om panelen som används? QD-OLED eller W-OLED?

Av Quenya

Med tanke på hur mycket CableMod slog sig för bröstet när smältskandalen tog fart med att "våra kablar/adaptrar är minsann ett mycket säkrare alternativ jämfört alla sketna inkluderade adaptrar" så känns detta snudd på skadeglädjande ironiskt.

Eller som en vis man en gång sa: "Well well well, how the turntables."

Av Quenya
Av Quenya
Skrivet av tarado:

Varken säljs eller fraktas av Amazon. Ny försäljare, med en enda recension: varan kom ej fram.

Av Quenya
Skrivet av medbor:

Känns som ett ganska rimligt chassi, men jag föredrar att inte ha glas på alla sidor.

Menar du att det inte ryms ett bra grafikkort trots de till synes enorma proportionerna? Är det kasst upplägg? Kanske ingen separat kammare för PSU och så?

Hade jag köpt något i den dimensionen hade jag räknat med tillräckligt luftflöde i alla fall

Mjo, borde ju gå in både en och två kommande generationers grafikkort från gröna laget innan det blir dags att köpa större bur. Ett plus är att det uppgraderats med nativ ethernetsladd, så det liksom bara är att stoppa i hårddisken vid inflytt.

Av Quenya

Ett hus.

https://i.imgur.com/dSKzuDa.jpg

Dock urusel prestanda i ray tracing, fruktansvärd prestanda per krona. Det stödjer åtminstone Windows.

Av Quenya
Skrivet av medbor:

<@UndaC reaction video>

EEUUUGGHH?!