Inlägg

Inlägg som Henka_871 har skrivit i forumet
Av Henka_871

Hahaha gillar det där med att han kallar debattörer på swec rasister, varför har det i dagens läge blivit så att när en människa av annan etnisk härkomst får ta kritik för någonting så är man jäkligt snabb med att slänga fram ordet rasist för att man inte delar samma meningar, tankar osv.
Nu vill jag inte dra alla över en kam men det är något som verkligen blivit överdrivet och används allt för ofta utan att man tänker på ordets rätta benämning!?

Av Henka_871
Skrivet av P-NILZ:

Nej men det har 802.11n medan ps3 bara har 802.11g.

Yes på konsollen som släpptes 5 år senare än releasen, 802.11(n) användningsområdet för det är väl ganska snävt om det ens används för tillfället!?
Annars har det samma möjliga hastigheter.

Av Henka_871
Skrivet av jalle94:

Jag vet inte riktigt hur allt detta fungerar men borde typ inte vara så här att man kan inte trycka i hur bra grafik som helst?
Då börjar de väll bara lagga osv? och sen det där med blueray läsare gör det att grafik blir bättre på något sätt?
vet dock att det får plats väldigt mycket mer på en sådan skiva så spelet i sig borde kunna vara mycket större.
i ett bil spel tex kanske de skulle kunna finnas dubbelt så många bilar.

Jo man kan inte göra hur bra grafik som helst pga av konsollernas utdaterade hårdvara.
Att ha en blueray läsare gör inte grafiken automatiskt bättre det tycker jag ps3 är ett prakt exempel på i dom delade titlarna, men man får plats med mycket mer vilket kan vara betydande i många fall.

Av Henka_871
Skrivet av Donan Fear:

Det står att den har ungefär lika mycket kraft som en x800xt eller x1800, inte att den presterar som en. Unified shaders och eDRAM borde göra den är effektivare än en x1800 men vi kommer aldrig att få veta hur mycket för det finns inget liknande till PC.

I det där x1900xt vs 7800gtx-testet kan du se tydligt att x1900xt presterar bättre i nästan alla speltester och 7800gtx är snabbare i cad-programmen. Det är inte direkt en nyhet att Nvidia hade bättre OpenGL-drivrutiner.
Hur som helst är det ointressant för diskussionen, 360 har inte en x1900xt och det är nästan omöjligt att veta hur Xenos presterar jämfört med det och PS3 har inte en vanlig 7800gtx. RSX har högre klockfrekvens än en vanlig 7800gtx men den har också halverad minnesbuss så i slutändan är den inte riktigt jämförbar med en vanlig GPU heller.

Sant, oavsett vad dom innehåller så är det resultaten som räknas och man borde utgå ifrån dem istället för att prata hårdvara.

Av Henka_871

Yes där var jag missvisande xbox gpu existerar ju bara till xbox och den är baserad på r500 och prestations mässigt jämförbart med ett mellanting av x800xt och x1800(Jasper Is Here: A Look at the New Xbox 360 - AnandTech :: Your Source for Hardware Analysis and News)

[QUOTE="Aster;10571303"]Har alla glömt bort X19xx serien ?? Där fanns 48 unified shaders.
X1950xtx var dessutom det snabbaste kortet den generationen (7800gtx 512 var nvidias värsta)

Skrivet av Aster:

Har alla glömt bort X19xx serien ?? Där fanns 48 unified shaders.
X1950xtx var dessutom det snabbaste kortet den generationen (7800gtx 512 var nvidias värsta)

dessa 2 kort är vad dom baserade konsollversionerna gpu:er på.

Och angående x1900xt vs 7800gtx (ATI Radeon X1900XT vs. NVIDIA GeForce 7800GTX on Two Leading CPU Platforms: Games Aren't Everything!)

7800gtx presterade bättre med 12-16%.

Av Henka_871
Skrivet av Donan Fear:

Har svårt att se hur mer lagring skulle hjälpa när man har för lite minne... om inte man struntar i att göra ett spel och gör det till en film istället. Kanske nått för Square-enix och FFXV

Jag är tämligen övertygad att man skulle kunna göra bättre spel med mer utrymme.

Hur som helst, det är inte så viktigt vad som sitter i konsollerna när man ska köpa en. Det viktiga är hur de presterar och PS3 och 360 är så pass lika att det inte spelar någon större roll vilken man köper, bara de har spelen man vill ha.

Precis vilken konsoll man väljer har ju med vad man gillar och vad ens vänner har för något.

Av Henka_871
Skrivet av Donan Fear:

Alla konsoller måste kompromissa annars skulle de kosta över 10k och aldrig komma ut.
Om du frågar nästan vilken utvecklare som helst vad som är "flaskhalsen" när de utvecklar spel tror jag att nästan alla skulle svara "för lite minne". Det är inte speciellt många spel som måste "bantas" för att få plats på 8.5GB eller som helt enkelt inte får plats och måste använda flera skivor, men det är nästan alla spel som skulle fungera mycket bättre om de hade mer RAM och det skulle bli lättare att utveckla när man inte måste klämma in en 3d-ljudmotor i 3.23MB ram. Oj, animatörerna behöver 200kB mer minne, nu måste vi optimera eller banta ner AI-motorn så den får plats! Ja, du fattar...

Om man ska klaga på något MS gjorde "fel" med 360 så vore det nog att de släppte vissa modeller utan hårddisk. Tror vi skulle ha fått lite bättre spel om utvecklare hade kunnat räkna med att alltid ha en hårddisk i konsollen.

Ja absolut mängden ram är avgörande, och mer betydande än storleken men eftersom ramen är låg så krävs mycket mer optimering och omvägar för att få det snyggt flytande och bra, när man kollar på vad dom flesta ps3 exklusiva spel ligger på så är det runt 20gig och uppåt och det pga av just det du säger bristen på ram vilket kräver häftigt hårda modifieringar.
Jag är övertygad om att xbox skulle kunna göra mycket snyggare spel om dom hade haft en standard på runt 30 gig att få jobba med.

Av Henka_871

[QUOTE="Donan Fear;10571017"]Det blir inte mer sant bara för att du upprepar det. Xbox 360 har inte en x800 och MS tog inte bara en färdig GPU och slängde i. De gick till ATI ganska tidigt och bad dem designa en GPU åt dem, Xenos var den första GPUn med unified shaders och la grunden för både DX10 och Radeon HD 2000 och 3000-serierna.
Yes där var jag missvisande xbox gpu existerar ju bara till xbox och den är baserad på r500 och prestations mässigt jämförbart med ett mellanting av x800xt och x1800(Jasper Is Here: A Look at the New Xbox 360 - AnandTech :: Your Source for Hardware Analysis and News) rätta mig om jag har fel.

Hela grejen med konsoll kriget handlar alltid om vem som kommer ut först, det är alltid den som släpper next gen konsollen först som säljer bäst och det är en av anledningarna till att man inte la ner så mkt pengar och tid på wii samt xbox hårdvara. Och jag vill tillägga att jag inte favoriserar någon av konsollerna utan jag tycker om båda 2 jag ger dom många timmar i veckan =p
Det enda negativa är de faktum att xbox använder sig av dvd för det bromsar spel utvecklingen.

Och gällande sony\nvidias val av gpu är för mig ett mysterium i sig det är ju inte dåligt men dom hade kunnat gjort det så mycket bättre tillex 512mb internt och 256 externt.

Av Henka_871
Skrivet av tysonayt:

Jo men visst, de skulle säkert väntat flera månader på att släppa konsolen med Blu Ray istället när de redan utvecklat den med DVD.

Lack of BluRay är ju knappast något störande på Xbox 360 idag, för mig är det verkligen skit samma.
Flera skivor? Who gives a shit, installera på HDD och lira på.
BluRay film? Ja, alltid kul med ett dött format när man kollar/lyssnar på digital media. (Nu snackar jag om skivor överlag, tycker allmänt att DVD och BluRay är det sämsta sättet att kolla film på, sitter hellre och väntar på att skiten visas på TV1000HD än att sitta och kolla igenom all jävla pissreklam som visas i början av en jävla film jag KÖPT. -.- )

Jah xbox valde förmodligen bort blueray och vissa andra saker för att få ut konsollen snabbt och till ett relativt bra pris.
Men dvd i spel det stoppar faktist väldigt mkt hade det funnits blueray i xbox så hade man kunnat gjort så mkt mer i spelen och det skulle inte bromsa upp resten av spel marknaden så jag tkr defenitivt att det är ett bristande koncept i dagsläget.

Av Henka_871
Skrivet av tysonayt:

Kanske för att Xbox 360 släpptes 2005 och de första Blu Ray spelarna kom ut på marknaden först mer än ett år senare.

Eller kanske för att dom valde dvd då det var ett billigare och dåtidens standard för möjligheten till blueray fanns, det hade dom defenitivt kunna sätta in om dom hade velat det.

Av Henka_871

[QUOTE="igelkotte;10570789"]Detta är nog bara början också för varje gång det kommer en ny generation spelkonsol blir det bara mer avancerat att utveckla spel, möjligheterna blir större men svårighetsgraden större. Ni får ursäkta mig att jag nu glider lite offtopic men vad säger du om Nintendo Wii? Hur stor roll hade det till exempel att både 360 och Wii valde Ati/AMD istället för Nvidia? Eller beror allt på Cell processorn i PS3?

Angående att både xbox och wii använde sig av ati är ganska simpelt, wii hade samma gpu i gamecube så dom fortsatte med den. Och xbox valde ati x800 pga av att det var det bästa vid den tidpunkten.

Av Henka_871
Skrivet av xilli:

Har du någonsin sett ett snyggare skräckspel än alan wake?

Nej det har jag inte genre skräckspel är ju inte så stor och alan wake är bra snyggt det jämförs med heavy rain och där tycker jag heavy rain tar det grafiska priset men i spelkänsla och underhållning så är alan wake bättre och i grunden är det ju de som räknas ja mena spel kan ju vara hur snygga som helst men ändå vara riktigt tråkiga.

Skrivet av brittaspjut:

Alltså gud vad jag tycker det är töntigt med alla dessa fanboys som bara skriker "MIN KONSOLL ÄR BÄST"....

Det är som att säga att din religon är den enda och bästa. Den är kanske bäst för dig, det betyder inte att den är bäst för alla.

Jag äger själv ett ps3 och ett xbox 360. Jag köpte 360n först, sedan gick jag över till ps3an i något år och nu har jag gått tillbaka till xboxet.

Jag tycker båda maskinerna är väldigt bra. Jag föredrar ps3an som mediacenter och för rpg/strategi spel medans jag använder xboxet till fps/action spel. Jag finner 360 kontrollerna lite bättre för just fps/action spel, medans på ps3an avnjuter jag de lite "lugnare" spelen på.

Jag tycker att om man har råd borde man skaffa båda konsollerna. För att oavsett vilken man väljer så går man miste om fina spel.
Köper du ps3an går du miste om Halo serien, Gears of War mm (jag kan inte alla i huvudet så ber om ursäkt, det finns mer dock)
Köper du däremot xboxet går du miste om spel såsom Demon souls (underbart spel jag kan rekommendera till alla som äger ett ps3 och inte testat) Killzone spelen, god of war, metal gear solid mm.

Detta inlägg kommer nog antagligen försvinna i denna tråd bland alla fanboys som skriker om "THE ONE CONSOLE". Men detta är min lilla åsikt och jag tror nog många ändå innerst inne kan hålla med. Båda konsollerna har fördelar, men även nackdelar.

Håller helt med det är ungefär vad jag skrivit i tidigare inlägg, båda konsollerna har sina fördelar och nackdelar och om man har råd så är det absolut bästa att ha båda då det är dom exklusiva titlarna som är absolut roligast och mest välgjorda det är iaf därför jag äger båda konsollerna

Nu till topic tråden handlar ju faktist om vilken konsoll som har bäst grafik (då skulle jag säga ps3an dom exklusiva spelen är riktigt snygga men i det stora hela så är mängden delade titlar i majoritet bättre på xbox360 men som sagt rent grafiskt så har ps3 fortfarande spel som är snyggare än allt som existerar på xbox det är ett faktum.
Svaret på tråden är att ps3 har bättre grafik......Det svider säkert jätte mycket i ögonen på alla xbox fanboys som verkligen dyrkar sina konsoller och det finns inget annat i världen som är bättre deras konsoll detta gäller även ps3 fanboys, jag säger inte att ps3 är bäst utan helt enkelt att det snyggaste spelet har gjorts till ps3.

Av Henka_871
Skrivet av Fredmannen:

Tänkte inhandla ett till 5850 snart och nu undrar jag vilket märke som har den bästa kylaren? Vill inte köpa någon kylare till, vill ha den som följer med kortet. Har för tillfället kollat på följande kort:
Gigabyte Gigabyte Radeon HD5850 1GB - Inet.se
PowerColor PowerColor Radeon HD5850 PCS+ 1GB COD Modern Warfare 2 - Inet.se
Sapphire SAPPHIRE RADEON HD5850 VAPORX 1GB GDDR5 PCI-E DVI/HDMI/DP - Specifikationer
XFX Komplett.se - XFX Radeon HD 5850 1GB GDDR5
Om ni vet något kort som kyler ännu bättre, give it to me!
Mitt googlande är trasigt just nu, hittar inte en enda bra jämförelse korten emellan, tacksam för svar.

Edit: Lade till ett XFX-kort då det liknar referensmodellen väldigt mycket och jag gillar den kylaren eftersom den skjuter ut luften ur chassit. Får hoppas det kortet ser ut som på bilden bara.

Sapphire med vapor-x! Nya nvidia 580 serien använder sig av den tekniken, sapphire`s kort är knäpp tysta och kyler väldigt bra.

Av Henka_871
Skrivet av xilli:

Bara för att spel har varit i utveckling länge betyder det inte att det maxar konsollen. GT5 är ett praktexempel på detta.

Okey GT5 blev inte perfekt pga av dom höga förväntningarna man haft precis som ja hade inför alan wake men har du någonsin sett ett bil spel som är snyggare än gt5?

Av Henka_871
Skrivet av TreD:

Som spelgrafiker som jobbar med alla tre konsoller så hoppas jag att mitt ord väger lite tyngre i frågan men svaret är att Xbox är bättre eftersom det är väldigt lätt att få samma resultat där som på pc medans ps3 kräver jävla mycket tweakande... dessutom brukar många saker inte fungera på PS3 vilket såklart gör en förbannad.

Det är åtminstonde vad vi grafiker sett.

Annars spelar det ingen roll "vilken som är bäst" eftersom utvecklingen sker för alla tre plattformar och det är knappast som att vi slänger in "exclusive" grafikfeatures i vissa plattformar (eventuellt PC)

Jag läser grafiskformgivning för tillfället och jag skulle vilja tillägga att år 2007-2008 så tyckte speltilverkarna att det var väldigt krångligt att göra spel till ps3, vid den tiden inehöll ps3an ett näst intill främmande upplägg processorer med mer än 2 kärnor var långt ifrån standard då sony satsade på en konsoll som skulle hålla länge ja mena det finns inte ens några 8kärniga processorer på den vanlige marknaden i dagens läge och blueray hade inte en människa hört talas om och nu så börjar blueray bli en standard.
Jag tror att i dagsläget vilken speltillverkare du än frågar skulle säga att dom får mer kraft ur ps3an ett exempel på det är crytek som gick ut med det uttalandet och frozenbyte men när det gäller delade titlar så blir det svårt att göra spelen på ps3 bättre då microsoft kräver av speltillverkarna att konkurenten inte får ha mer innehåll än vad MS har vilket gör att delade titlar oftast blir sämre till ps3 då man i många fall måste skriva om grafikkmotorn vilket gör att det tar mer plats osv...
Bara det att 360 har dvd är ett stort minus i utvecklandet av spel.

Av Henka_871

Okey okey....
10.10 hotfix är ju faktist nyare än vad 10.11 är så det är bättre att vänta på nästa.

Av Henka_871

Gör ett litet inhopp i tråden igen=p
Angående processor valet så tkr jag absolut du ska ta en 965 och göra som ovanstående rekomenderar "byta kylare" jag har 1090BE nu och jag tycker inte att den presterar mer än vad min 965 kunde göra lite sämre skulle jag hellre vilja påstå men det är bara gällande spel.

Av Henka_871

Detta fel har hänt mig ett antal ggr jag tror att det beror på dåliga drivrutiner. I mittfall så är jag ganska övertygad men jag har inte haft problem med detta på dom senaste drivarna och för att lösa problemet krävdes endast ominstallation eller i vissa fall bara starta om datorn. Det kan ju ha att göra me att du kanske installerat dom fel osv, avinstallera hela ccc programet och använd sedan driver sweeper eller liknande för att rensa bort gamla drivare som blivit kvar och installera sedan om ccc.
Vilken upplösning använder du dig utav?

Av Henka_871

Än en gång till alla er som äger båda konsollerna och en riktig tv så är det ett faktum att ps3`s grafik är fruktansvärt bra uncharted 1-2,killzone 2-3, granturismo, heavy rain och god of war 3 det finns ingen likvärdig konkurrent grafiskt sett på xbox. Xbox exklusiva spel ser ungefär likadan ut som dom delade titlarna halo serien,gears of war 1-2, fable1-3 och alan wake som dessutom varit under utveckling sen xbox släpptes (förmodligen innan)
Alan wake är ett prakt exempel på att konsollen är pressad till max, alltså kontentan av detta är att ps3an har bättre grafik av allt man sett än sålänge men jag har svårt att tro att det kommer komma nått som är snyggare än uncharted 2 tillex.
Detta betyder inte att xbox är sämre för det, jag har båda konsollerna och dom ovan nämda titlarna har jag och kan inte säga annat än att jag älskar dem oavsett om grafiken är sämre än ps3 det har inget med spel känslan att göra.
Men jag rekomenderar dock varmt att köpa ett ps3 för dess exklusiva titlar det är något alldeles utöver det vanliga =p

Av Henka_871

[QUOTE="maaxi;10568973"]Okej, blir nog 965an då

Satsa på 965 den får du riktigt bra resultat med 970 är omotiverat dyr utan direkt skillnad på prestandan.

Skrivet av Gnawk:

Angående AM3 i AM2+ moderkort:

Jag ringde till Kompletts kundservice och frågade om det där. Det verkade på honom som om att man var tvungen att ha DDR3 minnen till en AM3 processor? Eller kan man ha DDR2 samtidigt som AM3 processor?

Moderkort som är am2+ och am3 kompitabel kan det bara vara ddr2 på, sålänge som moderkortet är byggt för båda kretsarna kan det bara vara ddr2 am2+ är inte kompitabel med ddr3.