Inlägg

Inlägg som Faerie har skrivit i forumet
Av Faerie

Company of Heroes är verkligen bra.

Av Faerie

Som jag förstår så har fifa inte offline coop men nhl har det. Stämmer det?

Av Faerie

Fifa 10 eller NHL 10 till ps3?

Hejsan

Eftersom jag fick så utmärkta råd här för mitt senaste köp tänkte jag fråga igen.

Jag letar efter ett sportspel att lira med polarna. Det ska vara lätt att komma in i och ha gott om roliga lokala multiplayer funktioner (online inte intressant). Efter en primär gallring har jag tagit ned listan till nhl 2010 eller fifa 2010 (vilken sport det är spelar ingen roll bara spelet är skoj).

Nu letar jag igen efter tips och rekommendationer från er som äger eller har spelat spelen.

Tack på förhand!

Av Faerie

Tack för alla tips! Jag valde till sist att köpa Soul Calibur 4 och är mycket nöjd med det! Valet avgjordes nästan av slump, mitt intryck är att båda spelen verkar bra och har sina förespråkare. Man måste nog spela dem själv för att avgöra vilket man tycker bäst om...kanske får köpa Tekken också

Av Faerie

Tekken 6 eller Soul Calibur 4?

Hejsan

Jag sitter och tittar på ett casual fighting spel till ps3 som man kan sitta och lira med polarna efter ett par öl och ha skoj till. Mer buttonmashing än hardcore med andra ord. Efter att ha tittat igenom lite reviews och liknande har jag kommit fram till att soul calibur 4 eller (och?) tekken 6 verkar passa mig.

Vilket skulle ni rekommendera och varför?

Av Faerie

Jag hade också tidigare problem med just ljudet i 720p filmer. Först körde jag trådlöst vilket uppenbarligen inte var tillräckligt snabbt. När jag bytte till trådbundet blev problemet bättre men försvann fortfarande inte. Vad jag gjorde för att lösa problemet var att sänka AC3 ljudkvaliteten från 640 till 576 kbit/s (stereo) under generella konverteringsinställningar. Man kan tycka att denna lilla skillnad inte borde påverka resultatet men det löste alla mina problem.

Av Faerie

EDIT:

Tack så mycket för hjälpen! Pinsamt lätt lösning...ska googla noggrannare nästa gång.

Av Faerie

Corsair VX 450W + 5850 = kört?

Hejsan!

Jag har precis inhandlat ett 5850 och inser till min stora föskräckelse att mitt nätagg bara har en PCI express connector medan 5850 kräver 2(!) st.

Det är inte svårare än än man är körd och måste köpa nytt nätagg right?

Av Faerie

Gammal scythe ninja på AMD Phenom II X4 965?

Hejsan!

Är det någon som vet om jag kan montera en gammal scythe ninja (med tillkopplad 120 mm fläkt) på socket am3 och om den isåfall räcker för att kyla en AMD Phenom II X4 965. Just nu använder jag den för att kyla en 3800+ utan problem men dess max värmeoutput (89W) är rätt mkt mindre än 965 (140W)...

Tacksam för svar.

Av Faerie

Är inte klassiska konami koden:
upp upp ner ner vänster höger vänster höger B A start?
Eller tänker jag på probotector till nes....

EDIT: Från http://en.wikipedia.org/wiki/Contra_3:
In the American and PAL versions of the game, there is no cheat code that extends the amount of lives.

Av Faerie

Hjälp med tv-ut

Hejsan!

Efter att ha uppgraderat mitt grafikkort har jag problem med att koppla min dator till min tv. Jag gissar att det har att göra med att jag har fel kabel och min huvudfråga är därför vilken kabel jag lämpligen bör köpa.

Situationen är enligt följande:
Jag bytte grafikkort från ett Gainward Geforce 7600 GT till ett MSI Radeon 4850. Till mitt gamla grafikkort använde jag en gammal scartkabel med en adapter från tvut till det klassiska gul/grön/röd/blå sladd (glömmer vad som är komposit och vad som är s-video). Denna fungerar inte med mitt nya grafikkort. Smma sak gäller den medföljnade kabeladaptern till grafikkortet (den fungerar inte i samband med min scartsladd).

Min tv är en relativt blysam Samsung LE32 (720p) men den har både HDMI och vga och svideo in. Jag gissar på att jag vill använda hdmi ingången men är inte riktigt säker på vilket kablage som är lämpligast att använda. Är det någon som kan hjälpa mig i min förvirring?

Edit: Dum fråga egentligen fixat men kan inte ta bort tråden.

Av Faerie

Så generellt kan man sammanfatta det med att orignalkylaren är helt ok tyst och kortet kör varmt men verkar klara det bra?

Verkar det vara någon skillnad på olika märken? (PowerColor, MSI osv)

Av Faerie

Zalman VF700-Cu och Radeon 4850

Hejsan!

Jag är på väg att införskaffa ett Radeon 4850 och undrar om någon vet om en gammal Zalman VF700-Cu skulle funka till det grafikkortet (både ur design och kylsynpunkt) eller om det bara är att bita i det sura äpplet och köpa en ny cpukylare också.

Tack på förhand!

Av Faerie

Jag funderar på att införskaffa ett Radeon 4850 för att ge en boost till min gamla dator. Grejen är att jag sitter på en AMD X2 3800+@2.3 GHz, är det ens lönt att uppogradera bara grafikkortet för ett sådant system? Sitter idag med ett 7600 GT.

Alla insikter skulle uppskattas.

Av Faerie

Jag hade hemskt gärna tagit emot en invite om någon har en över också, spelet verkar skoj.

Av Faerie

75-80 är nog lite väl i överkant, är ingen expert själv men jag ahde inte kört datorn på den tempen om jag avr du...

Av Faerie

Kan vara en ide att läsa igenom reglerna för forumet innan man gör sådana förfrågningar kanske?

Av Faerie

Oroa er inte för mycket för att D3 ska bli ett mmo, riktigt svårt att se att Blizzard skulle lansera ett till fantasy mmorpg...

Av Faerie

Vem säger att Blizzard inte redan jobbar på Starcraft 2? Personligen blankvägrar Blizzard lite FÖR mycket för att jag ska köpa deras story. En sak som Blizzard kan så är det ekonomi, de måste börja mjöka sc-kossan nu snart innan mjölken blir sur. Starcraft är fortfarande (!) ett enormt spel.

Att släppa diablo 3 när wow rullar för fullt verkar inte smart, de vill inte konkurrera med sigsjälva. Däremot har fortfarande inget spel kunnat peta sc från platsen som kund av all rts. Att vi inte sett ett annoncement/teaser från sc2 än beror nog mycket på att de fuckade up sc:ghost.

Jag tror de har rätt mycket klart sen länge (grundtankar kring spelstilar och units och liknande som är det svåra) men är osäker på sin buisnessmodel och hur de ska göra sc motorn annorlunda w3-motorn. W3-motorn och wow har en karakteristiskt tecknad look som på ngt sätt är trademark för det varumärket. Kanske ryggar de också ifrån ansvaret att balansera sc2, notera hur de inte ens vågar röra scs balans längre, helt enkelt för att de själva är inte de som vet bäst där längre.

Att toppa starcraft är nog det svåraste man kan ge sig på i spelväg. Dels för att spelkonceptet som kräver snabba reflexer och split-second timing inte är så populärt idag men de kommer aldrig våga släppa ett sc2 med annat tema, hela sydkorea hade bombat dem då. Notera hur warcraft 3 är mycket långsammare och mindre krävande för spelaren än sc, folk dör inte lika snabbt och man har färre enheter att hålla koll på. Hela striden avgörs inte på dedär 0.3 sek då du måste kasta din psionic storm. Trenden går emot spel som inte ska kräva 10h träning om dagen. Blizzard tjänar mer på att 10 spelare spelar 1h om dagen än att 1 spelar 10h om dagen. Ska blizzard fortsätta följa trenden eller behålla ditt gamla hardcore koncept? Den andra sidan är att sc är en perfekt juvel i Blizzards krona, att toppa den är ett rent helvete i fråga om vilken press man har på sig.

Så Blizzard måste ta ett gammalt (förlegat?) spelkoncept som de redan slipat så långt det går med åratal av slit släppa ett nytt spel som är nyskapande med samtidigt troget mot orginalet. Enheterna ska vara vitt skilda i sina funktioner och dessutom perfekt balanserade gentemot varandra. Grattis säger jag bara.

Diablo 3 kommer onekligen också, det är ingen snack om det. Jävligt mycket lättare projekt att ta sig an också. Frågan är bara när det är ett lämpligt tillfälle för Blizzard att släppa det.

Av Faerie

De med jämna nummer menar du?