Inlägg

Inlägg som Lelle91 har skrivit i forumet
Av Lelle91

För mig tog det knappt 4 dagar för mitt konto att bli bonus efter jag betalat men jag väntar fortfarande på veriferiering från microsoft :S har gått 11 dagar nu sen jag registrera mitt csn-kort...

Det stod i mailet att det skulle ta mellan 1-5 arbetsdagar för att få veriferieringen från microsoft :/ nån som har koll på vad man ska göra?

Av Lelle91

Kan säga att jag fick in min optiska enhet efter lite vilja och kanske en aning mycket våld. Tror att det är lite snett byggt som någon nämnde tidigare att det kunde vara och gick någorlunda bra att sätta in nederst så jag låna några extra enheter från polare och fick sätta in dem steg för steg tills jag kom till det översta (den optiska enheten ska ju alltid sitta överst ). Väggarna töjdes ut dem extra millimetrarna som krävdes för att man skulle få in den optiska enheten men kan inte påstå att det var enkelt och det är omöjligt att sätta in om man inte töjer ut väggarna en aning.

Jag anser att det borde ses ett byggfel för ett så här dyrt chassi ska inte vara så svårt att göra en så simpel grej som att sätta in en optisk enhet :/

Väntar fortfarande på svar från Cooler Master för att se om det finns möjlighet att byta.

Av Lelle91

Jag har mailat Cooler Master för konsultation. Bara att vänta på svar nu.

Av Lelle91
Skrivet av Buio:

Det är antagligen en inställning i BIOS som gör att hårddisken bootar före DVD/CD och aldrig får någon chans att köra från skivan, gå in och kolla om du kan ändra ordningen. En del BIOS har även en tangent man kan trycka vid boot för att välja bootenhet, men finns inte det så kan man alltid gå in och ändra ordningen.

En fråga, du råkade inte ändra en inställning som har med hårddisken att göra? Dvs SATA/AHCI eller liknande. Det kan göra att hårddiskdrivern krashar, men då brukar det oftast bli blåskärm.

Tack för hjälpen, efter att jag ändra ordningen i bios gick windows skivan igång Fast efter att jag kört repair så sitter det fortfarande fast efter windows logan (men man lärde sig något nytt i alla fall).

Den ända inställningen jag ändra på var AC97 till HD-Audio :S

Av Lelle91

Har försökt att köra repair på winows skivan men ingenting händer (burken verkar inte ens fatta att det är en skiva i den optiska enheten). Är det ingen mer än jag som har stötit på det här problemet? Min dator har hamnat i nån jädra koma xD

Av Lelle91

http://eagle966.deviantart.com/art/data-problem-168204194

länk: data problem by ~Eagle966 on deviantART

Jag la upp en bild på problemet via deviantart som kanske inte är det bästa men kom inte på något annat

Av Lelle91
Skrivet av Twiggeh:

Vild gissning - har du en tv som är inkopplad?

Jag har slitit håret av huvudet flera gånger när exakt det där hänt, då har datorn fått för sig att TVn ska vara primärskärm.

Nepp, är bara datorn som är kopplad till skärmen.

Av Lelle91
Skrivet av Sammy86:

Är det samma problem oavsett vilken plats du monterar den i? Prova gärna med en annan optisk läsare för att ta reda på om det är chassit eller DVD läsaren.

Det spelar ingen roll vilket fack man tar, får fortfarande inte plats :/ Den optiska enheten fick plats utan problem i mitt gamla chassi (Xion 2).

Skrivet av SmOOthy:

och jag antar att monterings-knappen är i rätt läge? så att inte pinnarna sticker in.

Självklart så har jag kollat alla monteringsknappar. Men det går inte ens att få in den i monteringsracket

Av Lelle91

Det är inte "fronten som är problemet utan själva racket man ska montera den optiska enheten i som är för tight på bredden.

Av Lelle91

ATCs 840 problem !? CD/DVD läsare får inte plats

Hej alla på Sweclockers

Sitter med mitt datorbygge och har bara CD/DVD-läsaren kvar att sätta in i mitt Cooler Master ATCs 840 och chockerande märker jag att den inte går att sätta in! Det är för tight mellan "sidorna" för att den optiska enheten ska få plats (c.a. 3-4 mm för tight).

Min optiska enhet är:
NEC ND-4570 DVD-RW 16X RAM 5X BLACK

Det jag undrar är om det är något fel på chassit eller om det är något nytt standard mått på optiska läsare som har kommit eller nåt de senaste åren. Min optiska enhet är ganska gammal då jag köpte den för c.a. 4-5 år sen men borde ju fortfarande gå att använda i nya chassin anser jag.

m.v.h.

Alexander

Av Lelle91
Skrivet av Buio:

Är datorn helt låst när det händer? Om du vet hur du brukar göra kan du ju i blindo testa logga in och se om hårddisken jobbar. Ett annat enkelt test är att testa om numlock (med lyse) fungerar på tangentbordet.

Den är helt låst :/ Har prövat att försöka logga in i blindo men det händer ingenting och hårddisken jobbar inte helller.

Av Lelle91
Skrivet av Buio:

Går skärmen ner i strömsparläge eller är den bara svart bild? Har du inbyggt grafikkort, kolla om du kan stänga av det i BIOS, eller testa byt skärmsladden till andra utgångarna (det brukar dock bara vara om skärmen slocknar). Skumt problem, och du borde kunna välja HD Audio i BIOS utan att något sånt här händer, det är bättre kvalite dessutom.

Skärmen är igång men det blir bara svart och det är inte något energisparläge. Jag har ett separat grafikkort. Allt fungerar bra tills efter windows logan så grafikkortet måste ju fortfarande va igång. Har prövat att byta sladd och prövat andra ingången (graffe kortet har 2 skärm ingångar).

Av Lelle91

Hjälp! Blank skärm efter Windows logo

Hej alla på Swec.

Har ett stort problem, när jag startar min datorn blir allt kolsvart efter windows logan (datorn dör inte utan allt är bara svart). Orsaken till problemet är att jag gick in i bios inställningarna och ändra ljudinställnigarna från AC97 till HD-Audio (jag har prövat det uppenbara att ändra tillbaka men fungerar ändå inte). Varken felsäkert läge eller nåt annat fungerar, det blir bara svart efter windows logan.

Om det är till nåt hjälp så har jag Windows XP home edition.

Uppskattar all hjälp jag kan få för jag vet inte alls vad jag ska göra

m.v.h.

Alexander

Av Lelle91

Du behöver nog inse att inget är perfekt i världen, oavsett vad det är -_-

Av Lelle91
Skrivet av bloody_money:

tack för alla svar. det vart ATCs 840 burken beställde den nyss:). men ska man satsa på ett corsair h50 oså?

Jag har själv ett ATCs 840 och kan säga ett det är ett riktigt göttigt chassi

Det ända negativa är nog att det är negativt tryck i burken p.g.a alla feta utsugs fläktar men går att fixa med fläktkontroll och extra insugs fläkt. En annan grej är att det kan uppstå resonans i chassit så ljudisolering på chassi-sidorna kan va något att föredra.

Vad gäller H50 så anser jag att det inte behövs men är svårt att säga utan att veta vilken processor du har. Man måste ju tillgodo se ljudnivå, hur mycket värme processorn alstrar och pris.

Av Lelle91

Finns Office-paketet hos Pelle med word, excel och alla de programmen?

Av Lelle91
Skrivet av tcntad:

standardfråga & svar!
Klart du måste omaktivera igen, det är som sagt retail licenser så det ska gå, annars får du ringa MS..

Det vet jag inte då jag inte använt pellesoft och kommer inte göra heller. Du får troligen hem en enkel skiva och nyckel i nån form av låda..

Tack för förklaringen, redde ut en del för mig ^^ blir och slänga iväg en hundring till Pelle idag och bli bonusmedlem.

Av Lelle91
Skrivet av tcntad:

MSDN är MSDN Licenser och inget annat.. ok det är retail (volym också??) faktiskt.

Varför skulle man lägga upp oem licenser ?.

De jag tänkte på var om man installerar windows 7 men sen behöver byta moderkort och behöver installera om windows 7 hur de skulle gå.

Sen om man beställer windows 7 som skiva på Pelle är det då samma box man får som finns i affär med manual och hela tjofräset?

Av Lelle91

Någon som vet om 50 kr för 3 månader erbjudandet finns kvar?

Har någon ett definitivt svar på om det är OEM eller Retail? Och innan nån choppar huvudet av mig så har jag faktiskt drullat igenom alla sidor här men ingen verkar veta exakt svaret.

Av Lelle91

TV card splitter

Tjena alla på Sweclockers,

Jag har problem hemma då jag har Boxer-kort men flera tv apparater. Snål som jag är kollade jag på nätet för en lösning och hittade något som kallas "card-splitters" så man kan utnyttja samma Boxer abonnemang på flera tv apparater. Min fråga är om någon har prövat någon card spltter och vet var man kan få tag i en sådan.

m.v.h.

Alexander