Inlägg

Inlägg som Hundkex har skrivit i forumet
Av Hundkex
Skrivet av FL3JM:

Går utmärkt att spela på min 60 Hz skärm så jag vet inte vad du mumlar om.
Men visst hade det varit trevligt med mer än 75 Hz, dock tror jag det blir rätt så tungdrivet i 3 440 x 1 440 om man har lagom hög detaljnivå. T.ex så får 2 st GTX 980 (SLI) endast 79 fps i snitt i GTA vid 3 840 x 2 160 med allt på high enl Sweclockers prestandatest. Så även om skärmen skulle klara 144 Hz så hade man behövt ha en jävligt köttig rigg för att dra nytta av det.
Men det beror lite på vilka spel man spelar också, man behöver inga 120 fps i Cities Skylines.

Visst, det är gtx980 sli, men ändå 50% fler pixlar än denna skärm.

Av Hundkex
Skrivet av Palme_570:

Man vill spela spelet ? Varför sitter man och väntar på att någon ska göra material tillgängligt att stjäla ?

Jag ska inte sticka under stolen med att jag var ivrig pirat när jag var yngre, men nu för tiden när jag installerar gamla spel jag faktiskt köpte, måste jag använda nocd osv för att kunna starta spelen. Gamla ubisoft-spel med tre-fem aktiveringar/aktiveringsservern har plockats ner? - Cracka om du vill spela dem på din nyköpta dator.

Det finns massor av goda anledningar att cracka spel och alla av dem beror på taskig eller kundfientlig implementering. I det här fallet prestandaproblem och krascher eller nedtid, som det verkar.

Av Hundkex

Jag vet inte ifall det är så farligt mycket dyrare, så länge man har garanti.

Det kanske behövs lite större radiator, som påpekas ovan.

Av Hundkex
Skrivet av Pether:

Går att tanka ner ett program som gör att du inte behöver ladda upp via webbläsare.
Annars i dropbox så fungerar det så att allt inne i en mapp laddas upp/ner på alla datorer med programmet installerat.

Både Google och Dropbox utvecklar dessa själva, kan tillägas det är alltså inte fråga om att koppla in någon tredjepart. I min erfarenhet har Google bättre integration och synkning, men dropbox fungerar ok också om du inte gar stora grejer.

Av Hundkex
Skrivet av Samse89:

Hur kollar man om bakdörren är aktiv om man skulle ha en sådant modemrouter då?

Om du kan logga in med Comhems/Bredbandsbolagets standardlösenord för kunderna (det du skulle använda för att byta namn på trådlösa nätverket, ändra DNS eller göra port forward), så är du utsatt för risk. Om du är drabbad, bör du i första hand undersöka datorn i hemmet som inte är skyddad för intrång/otillåtna script, innan du bråkar på Com Hem/Bredbandsbolaget.

Av Hundkex
Skrivet av mrqaffe:

Operatören har ju egentligen ingen anledning att kunna nå modemet alls via lansidan (läs: via en lanport) så varför ska de behöva lägga till funktionen att logga in den vägen ? De ansluter normalt från "wansidan" till enheter ute hos kunderna.

Supporten har ett eget konto som bara fungerar via ett dedikerat management-vlan. Kundkontot finns till för kunderna att öppna portar, byta ssid eller ställa in en egen dns, det senare vilket man utnutnyttjade. Kolla i tråden där man diskuterar om Bredbandsbolagets lösning, ifall du tycker att kunderna inte ska ha någon åtkomst till routrarna alls...

Det var alltså inte via något sorts admin-konto dessa ändringar gjordes.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Hundkex

Jag tycker att man kan vända det här åt andra hållet och fråga: "Borde ISP:erna lita på sina kunder?"

Det här är ingen risk som kommer utifrån, utan från Bredbandsbolaget/Com Hems synpunkt, kommer den här attacken från lokala nätverket.

Lösningen på ett sådant problem, är att begränsa åtkomst till utrustningen lokalt, eller göra som Bahnhof och inte bara ha en "unik" nyckel till WLAN, utan också för att logga in på routern. Det finns inget sätt att "känna igen" den här typen av attack, eftersom den i alla avseenden framstår som att kunden själv skickar dessa instruktioner.

Anledningen till att det här fungerar över huvud taget är just för att det är större ISP:ers utrustning - dvs, ifall man får en träff från en IP som tillhör Bredbandsbolaget eller Com Hem, är sannoliken stor att man stöter på utrustning X eller Y.
... efter att man tagit sig igenom användarens dator

Det är lite synd att Bredbandsbolaget inte var hårdare mot media och sa som det egentligen är, istället för att få det att låta som något sorts säkerhetshål. Det är också förjävligt av DN att spela på folks rädsla för teknik på det här sättet och istället för att försöka utbilda allmänheten om IT-säkerhet, gör avskyn för Telecombranschen ännu värre. Det är ju bara att lyssna på vad som sägs i den här tråden, eller trådarna om Bredbandsbolagets fadäs - aldrig är någon nöjd med Telecom. 2000-talets folksjuka.

För den som inte har på det klara med vad säkerhetshålet var, så är det alltså att man tillåter kunderna att logga in i routrarnas gränssnitt via ett standardlösenord, istället för att ha unika lösenord till varje router. Hur många där hemma använder fortfarande standardlösen till sin ASUS-router (som så många tyckte att Bredbandsbolaget skulle skicka ut till dem)?

När man läser sådana här reaktioner på ett teknikinriktat forum, sjunker ens tilltro till mänskligheten till nya avgrunder.

Av Hundkex
Skrivet av Porraz:

Ursäkta, men hur kan du inte se problemet och hur i h-e kan du säga så??? Så du menar att du tog för givet att Corsair skulle ljuga och att det aldrig skulle bli så många färger, som om det vore helt normalt, eller?

Låt oss säga att du drar och köper en bil som utlovar 1000HK, för 2 mille. När du plattar ur den på rakan märker du att farmor Britta åker om dig, på sin cykel. Du undrar vad fan det är som händer och går och bänkar härket. Där visar det sig att den enbart har 4HK. Skulle du tänka likadant då eller? "ser inget problem med detta, vem hade egentligen väntat sig så många hästkrafter?"

Du det räcker inte. Anledningen till att farmor Britta åker förbi på cykeln, är för att du har 0,0003HK : p

Av Hundkex

Spara slantarna, "bygg en steambox."

Om det inte finns flera spel du absolut måste spela som bara finns till xbone/ps4, dvs.

Av Hundkex
Av Hundkex
Skrivet av Flinken123:

Nej, Det går inte (om du tänker använda båda datorer samtidigt).
Du måste ha två http://www.kjell.com/sortiment/dator-kringutrustning/natverk/... eller en switch.

Det är fördelaktigt att ha två kablar, men om du bara behöver 100mbit, kan du splitta kabeln och sätta två kontakter i vardera ände. Det är då pins 1, 2, 3 och 6 du ska använda. Inte standardenligt, och det är viktigt att de kopplas i par 1-2 (Tx) och 3-6 (Rx). Färgerna spelar mindre roll, men randig/helfärgad är viktiga att de sitter på samma ställe i båda ändarna. Se bild nedan, bara att göra likadant med de två överblivna färgerna.

http://www.peakelec.co.uk/art/4wirepatch.gif

Skrivet av TorWallin:
Av Hundkex

http://www.sammobile.com/

Återkom om du inte hittar rätt rom. Du bör söka efter NEE om du inte har en operatörslåst mobil.

Av Hundkex
Skrivet av PutteH:

1. 192.168.2.1 router Belkin

Nämen, inte för att vara sån - svarstiderna behövs för att se i vilket hopp problemet uppstår. Varför tog du inte med dem direkt?

Av Hundkex
Skrivet av schass:

Hej.
Jag är på jakt efter en komplett setup för inspelning av sång och akustisk gitarr.
Jag kan väldigt lite rent tekniskt om detta, därför vänder jag mig hit.
Min budget ligger för tillfället på runt 8.000:- men kan höjas vid bra motivering.

Min gitarr har telejack och tillhörande dosa på toppen med diverse rattar, men jag litar inte på att de levererar.
Därför funderar jag på att racka gitarren med externa mikrofoner. Kom gärna med synpunkter och förslag gällande detta.

Jag behöver:

  • [B]Mikrofon för sång

  • Mikrofon(er) för gitarr

  • Hörlurar

  • Externt ljudkort

  • Kablar[/B]

  • Upphängningslösning

  • Programvara för PC

Listan kan fyllas på om jag har glömt något vitalt.
Tack på förhand.

Ifall du bara kommer spela in akustiskt, kan du skaffa t.ex. en zoom han för att sköta inspelningen och sedan audacity för att mixa. Annars finns reaper för ~500 kr. Spendera resten av pengarna på gitarren.

Om du bara kommer köra akustiskt dvs. Zoomen kan du använda till massor av annat, så den är ett prisvärt köp oavsett, men eftersom den har stereoupptagning är den särskilt användbar för de som är nya för inspelning/mixning.

Högtalare för akustisk mixning är farsans snordyra hifi-högtalare, samt dina egna earbuds : )

Av Hundkex
Skrivet av Ainok:

Tack för tipsen, men min lärare anser att vi ska lära oss c++ först, för när man kan det så skulle man tydligen kunna lära sig alla andra utan problem (?)

Det är ungefär som att behöva utbilda sig till bilmekaniker innan man får ta B-körkort. Det finns olika aspekter av programmering och syntax är ett av de första man bör lära sig, så att man enklare förstår hur instruktionerna tolkas av datorn. Sedan skadar det ju inte att få upp intresset för programmering innan man börjar plocka isär det. Se skolämnet matematik.

Av Hundkex
Skrivet av Ainok:

Japp, tror det blir bäst så.
Märker ju att jag inte har tillräckliga kunskaper för att kunna förstå era instruktioner :/

Tack ändå för hjälpen!

Det var inte så jag menade.

Javascript har i stort sett samma syntax som C++, så om du lär dig grundläggande saker om programmering i javascript, blir det lättare att komma igång med C++. Sedan är det ju bara att köra på, men det är ju viktigt att du lär dig vad som gås igenom på kursen också.

Verkar finnas en svensk C++-bok: http://www.adlibris.com/se/bok/c-direkt-9789144076034
Annars rekommenderar jag C++ Primer Plus (6th ed)

Bara att gå igenom sakta men säkert och faktiskt göra övningarna och följa exemplen. Trots att du förstår innehållet i dem, är det viktigt att få erfarenhet av att skriva dem själv, så att du när du kompilerar, upptäcker vad du missar oövad.

Av Hundkex
Skrivet av Ainok:

Tack för så snabba svar!

Förstår tyvärr inte riktigt vad ni menar, men jag ska klura på det.

OK, mitt tips är isf att gå igenom guiden på länken nedan och sedan följer kursen med resten av klassen för att lära dig c++-specifika uttryck.

www.codecademy.com/tracks/javascript

Av Hundkex
Skrivet av Ainok:

Hej!

Jag går Tekninkprogrammet och har precis börjat med programmering, har endast haft en lektion men jag har börjat experimenterat lite

Det är så att jag har gjort en enkel räknare, den ser ut såhär:

Enklaste är väl att använda en while-loop. Smidigt att läsa på om funktioner också, så att du kan plocka ut miniräknaren ur main().

char ch{}; do { calc(); cout << "again? Enter \"q\" to quit"; cin >> ch; } while (ch != 'q');

Av Hundkex
Skrivet av INCSlayer:

uppdaterad:

Kan vara en idé att inte köra radeon - värmeutveckling är alltid ett problem i små chassin och R9 290 är det/bland de varmaste kortet på marknaden.

Av Hundkex
Skrivet av INCSlayer:

Om man kollar på den på inet så står det "80plus-certifierad SFX-nätdel (Rev.2.0)." så jag utgår från att det är den uppdaterade modellen.

Ja och om den ändå inte är det (tyst), lät det ju som att det inte är hela världen att byta ut fläkten (fanns någon som hade gjort det i den där tråden)