Inlägg

Inlägg som Hundkex har skrivit i forumet
Av Hundkex

Dom två på baksidan kan du använda, är två mono-utgångar - oftast inställda så att en är till för vänster kanal och en för höger (används till aktiva monitorer). De fyra RCA-portarna ska du endast använda till sådana kablar (komponentkablar brukar de kallas). Det som är kvar då, är hörlursutgången, som är en stereoport för t.ex. hörlurar eller datorhögtalare. Det är antingen de förstnämnda du ska använda, eller den sistnämnda, beroende på vad du har för högtalare hemma.

Anledningen till att man måste köra allt via ljudkortet, är för att ASIO går in och "highjackar" ljudströmmen för en applikation, då windows audio session api inte är så väl lämpat för flera kanalers input med låga svarstider. Vad det innebär, är att (om applikationen är korrekt inställd) du endast kommer kunna spela in och upp från enheten du laddar asio med. I ditt fall din Focusrite. Om du får ljud ur ljudutgångarna på datorn, så har du inte ställt in korrekt ; )

edit: grammar, people.

Av Hundkex
Skrivet av Musicismydrug:

en fråga bara. har mina högtalare ikopplade till datorn. kan dom vara ikopplade till focusriten alltså? ser inget uttagen som matchar. kanske dom vita iofs men då mste man nog ta i en aning.

Du har en hörlursutgång på framsidan av ljudkortet. Enklast är att köpa en 1/4" -> 1/8"-kontakt och stoppa högtalarna där. Den pluggen följer med de flesta hörlurar, men finns förstås att köpa också.

Som hemmamusiker har man ett dedikerat ljudkort för att komma åt asio, vilket tillåter bättre svarstider (och lite annat lull lull). Asio är lite special, så med tillverkarnas egna drivrutiner kan man bara använda ett ljudkort i taget. De flesta ljudkort har dock även betydligt bättre ad/da-konvertrar, så det är ingen förlust.

RCA-utgångarna (röd/vit) är en annan sorts anslutning för slutsteg.

Av Hundkex
Skrivet av Musicismydrug:

den är på rätt håll ifall bilderna på den stämmer.

Dur hör ganska snabbt om mikrofonen är felriktad. X1:an är även ingen stereomikrofon, så enda effekten av att vrida på den blir att den plockar upp mer ambient ljud och mindre av din röst. Vilket kan vara bra om du väser värre än Kaa... (pop-filtret skyddar endast mot explosiva ljud och inte sibilans)

Exempel på hur en X1 kan låta:
https://www.youtube.com/watch?v=kVSgKY64c7I (låg kvalitet)
https://www.youtube.com/watch?v=w2R1mTK8CwU (två budgetmikrofoner - höger kanal är X1:an)

Av Hundkex
Skrivet av Musicismydrug:

tack för detta givande svar. ahhh okej. som sagt är lite trög inom detta ämne då jag är väldigt ny inom musikinspelning. hur byter jag så att man får den i centrum? gör man det genom inställningar på ljudkortet eller gör man det i sin DAW?

ah okej. ska försöka hitta ngn givande video. om du har ngn som du tänker på här på rak arm som skulle hjälpa mig så länka gärna!! vad tycker du förresten om att spela in vocals på Audiocity?

Jag har inte hört talas om Audiocity, men däremot Audacity.

Om du ska spela in nytt, kan du se på raden under play/pause/record osv. Där har du

  • driver/drivrutin - SKA heta något med ASIO (antingen bara ASIO, eller focusrite ASIO eller nåt - inte WASAPI eller DirectAudio osv,

  • output - din Focusrite - där du kopplat hörlurar/monitorer,

  • input - också från din Focusrite. Mest troligt heter den Input 1/left eller något liknande,

  • input channels/kanaler - det är här du väljer om du ska spela in mono eller stereo; vilka kanaler som ska finnas med i ljudspåret helt enkelt. Sätt denna till 1 (mono).

I ditt befintliga spår, kan du trycka på "Audio track" bredvid radera-knappen längst upp till vänster i spåret. Där kan du antingen ange att det ska vara mono, eller dela upp stereospåret till ett monospår (sammanfoga kanalerna), eller två monospår (vänster kanal i ett spår, höger i andra).

Då bör du kunna få en centrerad kanal du kan panorera.

Enda negativa åsikten jag har om audacity, är väl att det inte direkt är en DAW, utan mer en multi-track audio editor. Den har inte inbyggt stöd för vst, kan inte hantera midi osv - många funktioner som krävs för att det ska vara ett fullt DAW.

Av Hundkex

Har inte läst igenom hela tråden, men då det är svår BS-varning i denna tråd, känner jag att jag måste gripa in lite snabbare.

Skrivet av Musicismydrug:

okej okej. men med andra ord så kan jag inte kräva så mkt mer av det jag köpt? förväntade mig lite mer men har som sagt ingen tidigare erfarenhet så kanske är detta man får för pengarna.

Kolla på youtube vad andra lyckas med.
Se till att spela in med 24-bitar sampling/bit depth och att hålla inspelningen mellan -18 och -6 dB, (-6 absolut högsta) så har du bästa förutsättningarna för att få ett så naturligt ljud från mikrofonen som möjligt. Bitrate är mindre viktigt i det avseendet, så du får avväga om du vill ha låga latencies, eller högre sample rate.

Skrivet av Musicismydrug:

oj läste din fråga fel sry. mm samma för mig. vettefan vrf de blir så heller :S

Det är för att du spelar in mono på ett stereo-spår. Om du byter input på ljudkortet kommer det bara att höras i höger kanal. Lösningen på detta är att ändra till mono output på spåret, eller helt enkelt lägga dit ett nytt monospår och dela stereospåret dit, så blir det centrerat.

Det är klart att en dyr tubmikrofon kommer att ha ett ljud som ligger närmare det vi letar efter när vi spelar in, men faktum är att många billiga dynamiska mikar och transistorkondensatorer låter riktigt bra. Skillnaden på transistor och tub är att man får ett mer ofärgat ljud med en transistor och får manipulera ljudet själv.

Av Hundkex
Skrivet av oyegie:

Lyssnade på ditt ljudklipp,låter ok men kunde vara lite mer dynamik i ljudet,det låter typisk modern söndermastrad populärmusik,tycker man ska bryta den trenden och satsa på kvalite.

Du är en sån där som tycker att modern musik låter bättre på vinyl, va?

Av Hundkex
Skrivet av demon_speed:

Crysis 3 Hunter Edition då? Det har jag roligast! Crysis 2 har jag bara vanliga versionen av.

OK, då bör du ha jämbördig FPS som ett GTX780 då. Det klarar ~100 FPS i 1080p.

Av Hundkex
Skrivet av demon_speed:

Jo men bara om ljuger..vilket jag inte gör. Allt jag säger är sanning.

Kör 3dmark/heaven/whatever och klistra in din poäng här. Får du åtminstone 50% högre poäng än Sweclockers GTX780, så kanske vi tror dig.

PS. Geforce GTX780 klarar knappt 60 FPS i 1080p med "Very High" och utan AA.

Av Hundkex

Ett Seasonic G-360 duger för att driva ett GTX760, så länge du inte överklockar eller matar hårddiskar.

Förr i tiden var det bra att ha en bra marginal till ratingen, eftersom nätaggregaten förr i tiden hade högst effektivitet mellan 50-60%. Iom 80 plus-certifieringen, ska nätaggen ha 80% effektivitet (eller bättre, beroende på klass) redan vid 20%, så man behöver inte köpa ett 500W nätagg, för att driva en dator som aldrig drar mer än 300W längre, så länge datorn är nog kyld och fläkten i nätagget inte lever om.

Ett nätaggregat är klassiciferat för drift 24/7 vid angiven effekt, men eftersom tillverkarna vet att vi fortfarande söker överkapacitet, så ska man nog inte lita på det med billigare nätagg.

Om du inte tänker köra SLi eller Crossfire, kanske Seasonics fläktlösa 520W-nätagg skulle funka, om chassit tillåter. Då slipper du oroa dig för att fläkten ska leva om, även om det inte varit några problem på de Seasonic-enheter jag använt.

Av Hundkex
Skrivet av Samsung:

http://www.samsung.com/se/consumer/mobil/mobil/galaxy-note/SM...
Galaxy Note 10.1 2014 Edition WiFi 16 GB
SM-P600

Versionen med SIM-kort heter SM-P605

Av Hundkex
Skrivet av jonas1972:

*** raderat ***

Det här har endast med politik att göra, ifall det kommer en lag som kräver fri bandbredd/kapacitet. Det har inget med politik att göra just nu, utan endast vad operatörerna kan göra för att spara så mycket pengar som möjligt, till förmån för expansion på andra marknader/aktieutdelning.

Av Hundkex

Det kommer säkert igen, men inte innan det finns fiber i var mans hem, eller någon gör mer än bloggar om sitt missnöje;
https://www.iis.se/blogg/sa-lite-mobilsurf-far-du-for-pengarn...

Av Hundkex
Skrivet av simon253:

Pipe, macerator, filller, World anchor, och framför allt Quarry och emc grejerna.
ja det är främst buildcraft exempel.

Så BuildCraft och IndustrialCraft? Dom finns allihopen uppdaterade till 1.6.4, även om IndustrialCraft är lite annars. Equivalent Exchange 2 slutade utvecklas i 1.2.5, men annars finns de fortfarande. RedPower 2 finns fram till 1.4.6/7, men har delvis ersatts av Project: Red och RedLogic.

Nu för tiden har vi även Thermal Expansion (uppdatering kommer i november), Modular Powersuits, Minefactory Reloaded, ChickenBones mods, Applied Energistics, ComputerCraft, Forestry, Tinker's Construct och ett uppdaterat och otroligt mycket bättre Thaumcraft (fanns ej med i tekkit). För att nämna ett par.

Om man inte har massor med tid redan investerat i en gammal värld, finns det ingen idé att börja med tekkit, särskilt inte den nya versionen/technic.

tl;dr Feed The Beast som gäller, om man inte orkar göra ett eget modpack. Det är knappt en åsikt.

EDIT: Eftersom du först skrev att i princip allt du använder finns i tekkit: det är allt vad DU använder. Om man vill fortsätta med att bara använda det, kan man t.ex. bara lägga in buildcraft och industrialcraft. Annars är många av de nyare moddarna lättare på servern, så man kan ha fler utan att ha samma lagg som fanns förut.

Av Hundkex
Skrivet av simon253:

Dom grejerna som fanns i tekkit.

Har du några specifika exempel?

Av Hundkex
Skrivet av simon253:

Men dom tjänar knappast pengar på det så jag bryr mej inte. FTB är bara jobbigt om man spelade tekkit tycker jag. Jag använder ändå bara tekkit grejerna.

Vilka är Tekkit-grejerna då?

Av Hundkex

Varför inte köra feed the beast eller bygga ett eget modpack?

Av Hundkex

Om dom delar på minnet, så visst, men snablarns vad varmt kortet skulle bli varmt med 2x512-bit minnesbussar.

Av Hundkex
Av Hundkex

gandi.net är även ett alternativ. Särskilt sett till hur du utformade ditt första inlägg.

Av Hundkex

Varför inte en USB-mikrofon? De flesta mäter sig med kondensatormikrofoner runt 2k, särskilt om han inte har fantomspänning tillgängligt (dvs lägga 700-1500 kr för att få tillgång till det).

Audio Technica har en OK USB-mikrofon, AT2020 USB. Den ska egentligen vara till för podcasters, men finns några bra klipp på youtube där den används till sång bl.a.

Med ASIO4All bör du isf även slippa köpa till ljudkort. Inte alla ljudkort stödjer ASIO, vilket är mer eller mindre nödvändigt så fort man ska spela in ljud, eller göra något i realtid. ASIO4All är en universaldrivrutin för ASIO som huvudsakligen låter processorn sköta beräkningarna istället för ljudkortet. Med dagens prestanda är det inga problem - du använder bara ljudkortet som gränssnitt för att spela in och upp ljud, så fixar datorn resten.

Du sparar alltså ett par hundra för en försumbar skillnad i kvalitet. Du kommer dock inte undan att köpa puffilter och helst även ett shockmount (kondensatormikrofoner är känsliga och plockar lätt upp vibrationer från t.ex. hårddiskarna om datorn står på samma bord som mikrofonen).