Inlägg

Inlägg som Hundkex har skrivit i forumet
Av Hundkex
Skrivet av Broken-arrow:

Inte mer öppna utan använder samma gpu till flera produkter Har jag inte fel går 7970 med 280x.

http://sites.amd.com/PublishingImages/Public/Graphic_Illustra...
http://en.wikipedia.org/wiki/Radeon_Rx_200_Series#Chipset_tab...

Nu har dom inte uppdaterats för R-serien, men ja, skillnaderna i 280x och 7970 påverkar inte crossfire-kompatibilitet (uppdaterad tillverkningsprocess, men fortfarande samma chipset). Varken 7970 eller 280X stödjer trueaudio av den anledningen. Samma gäller för R9 270X.

Av Hundkex
Skrivet av INCSlayer:

har plockat ihop delarna som syns här är lite fundersam på om psun klarar av att driva detta bra.
Har inga planer på överklockning även om jag har tagit en K prolle. enligt http://extreme.outervision.com/PSUEngine så hamnar jag med en rekommenderad psu på 454w i 90% load något jag misstänker jag inte kommer att träffa på så ofta speciellt då jag som sagt inte har några överklockningsplaner.

Det kommer gå bra, men du får förbereda dig på att nätagget kommer leva om. Silverstone har gjort en revision med tystare fläkt, så du kan ju kolla med inet att det är den dom har på lager. Den gamla lät som en dammsugare utan nämnvärd belastning, men den nya ska ha en bättre ljudprofil (har dock inte själv hört skillnaden).

Om du inte har tänkt överklocka, varför tar du inte bort K:et i processornamnet, så att du kan köra virtualisering?
http://ark.intel.com/compare/75048,75047

Lite inspiration för CPU-kylare:
http://www.overclock.net/g/a/1129962/
http://www.overclock.net/t/1466816/#post_21802222
http://www.overclock.net/t/1466816/#post_21805540
http://www.overclock.net/t/1466816/#post_21824800

Finns mer nyttig information i den där topicen.

Av Hundkex
Skrivet av Bobiri:

Det är inte mina 40ms jag klagar på, det är nog det bästa jag haft på flera år. Det jag har klistrat in där uppe är den sista raden som ser konstig ut. Ska det visa 100-200 ms på sunets adress?

Har hämtat hem pingplotter och det visar att svarstiden från sunet är betydligt högre än allt annat. Ska testa ping.sunet.se, tack.

Senast jag kontaktade Telia förklarade de för mig att de inte kunde se något sådant från deras datorer, alltså att de inte kunde ge mig svar på hur min anslutning ser ut i deras datorer.

Har försökt och ska försöka igen. När jag är ute på nätet så är det stabilt i någon timme (max) sen börjar internet hänga sig, jag får väldigt hög ms i spel men också annat. Samtal som är kopplat till t.ex. Teamspeak, Skype, Mumble etc. dör med en gång. Allt som är uppkopplat till internet dör, dreambox, smartphones, laptops, allt. Det kan ta upp till 20 min för att det ska lugna ner sig men börjar igen efter någon timma.

Då låter pingplotter som en bra idé. Kör mot ping.sunet.se istället, bara. Du kan ju spara en bild och bifoga den så får vi se hur det ser ut. Se bara till att allt kommer med. (Samples to include: ALL, samt ställa in roundtrip på nog många timmar för att få med alla samples mot ping.sunet.se)

Av Hundkex

Ifall ni har grova problem med nätet, beror det knappast på svarstider. 40ms ping på dsl är kanske lite högt, men inget onaturligt alls, särskilt inte ifall du bor en bit ifrån stationen och behöver mer felrättning.

Istället för traceroute, tanka hem pingplotter (http://www.pingplotter.com/freeware.html), så får du en tydligare bild av hur felet påverkar dig. Du bör även mäta mot ping.sunet.se istället.

Telias kundservice bör ha tillgång till statistik från stationsutrustningen, så även om de inte kan göra något, kanske de i varje fall kan förmedla hur många train attempts (hur många gånger modemet anslutit senaste tiden) och CV-fel (paket som förstörs i sändningen mellan stationen och modemet) det går på uppkopplingen.

Nu har du egentligen inte beskrivit ditt problem särskilt väl i den här tråden - är det höga svarstider, tappar du internetåtkomsten, eller..?

Av Hundkex
Skrivet av KlyfftPotatis:

Som titeln säger. Om man har kräm nog i datorn och pengarna, är det då är värt att köpa 1440p ? En del säger väl ja och andra nej antar jag?
Finns bara Webhallen i Linköping o möjligheten att titta på en sådan skärm är inte möjligt. Enda är om jag i så fall köper den o lämnar tillbaka den inom 14dagar.

Kan ni säga lite pros och cons med 1440p? Typ om det bara tar prestanda utan att ge mycket i spel osv.

Tack

Skickades från m.sweclockers.com

Vänta en stund och skaffa en 4K-monitor istället, när 60+Hz-skärmar blir billigare. Då kan du köra 1080p i tyngre spel, tills du har hårdvaran att driva 2160p. Det fina är förstås att 1080p är en jämn skalning av 4K/2160p, så du får inga udda pixlar (varje pixel blir 2x2 pixlar stor, istället för 1,33x1,33)

Av Hundkex

Vilken sorts felsökning har du gjort på din ände?

Tråkigt med sådan respons från supporten, men vad har du gjort för att säkerställa att det inte är din utrustning som felar?

Av Hundkex

Blåskärm kan bero på hårdvarufel, men drivrutiner går alltid att jaga fram. Har du fullständigt modellnummer?

Av Hundkex
Skrivet av hemligarne:

Verkar vara ett OEM-grafikkort (övre klisterlappen).

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=1498451

Citat:

Dedikerat grafikminne
Ja
Grafikminne
3 072 MB
Typ av grafikminne

Grafikprocessor
GeForce GTX 660

EDIT:

Skrivet av hoski:

Det där är en OEM-variant av Asus GTX 660 3GD5.

Ninja'd samma minut! : p

Av Hundkex
Skrivet av Curik:

Förutom att det är olagligt..

Citera gärna lagtexten ifråga.

Vi hade en situation där det framkommit att en kund haft sin anslutning "förvaltad" av ett annat företag, som samtidigt använde kundens anslutning till sina servrar. Körde kunden på ett inroutat nät och använde resten av IP-adresserna själva. Lär ju skött all support osv, vilket säkert var bekvämt för kunden, då de inte hade några invändningar. De var dock omedvetna om det innan vi uppmärksammade det. Vi tog inte ärendet till juristerna, men hittade inget i avtalet som förbjöd det.

Skrivet av rush2112:

Min fundering är om en fiberuppkoppling på 100/10 från, låt säga, Banhoff är tillräckligt för tre hushåll att dela på?
Det kommer att streamas en del video, ca sex stycken smartphones kommer vara uppkopplade, ca fem, sex datorer finns där två stycken frekvent spelas på över internet.

Får nämligen en fiberlina ingrävd till byggnaden under början av året och det är tre lägenheter i den och hyresvärden tänkte dra kabel till varje lägenhet så att vi alla delar på samma nät.

Se bara till att fastighetsägaren skaffar en ordentlig switch som klarar shaping och att ni får t.ex. 25mbit var, istället för att ni ska börja bråka för att någon sitter och leechar på kvällarna.

Av Hundkex
Skrivet av krutovs:

Jag har en iPhone 4S som jag haft strax i två år vilket innebär att jag snart ska byta telefon.

Är det något fel på din 4S? Inte funderat på en surfplatta istället, om du inte absolut måste byta telefon?

Jag brukade se surfplattor som lite överflödiga, men använder trots det fortfarande min platta dagligen på soffan för film/slösurfande osv - typ de saker man använder en dyrare telefon till, som är för tungt för att ge billigare telefoner en bra upplevelse.

Av Hundkex
Skrivet av Roger W:

Skulle inte vilja säga att du har för litet nätagg, utan verkar snarare vara ventilationen som suger. Du kan inte räkna med att använda bara nätaggsfläkten som ventilation i lådan med de komponenterna! (speciellt inte ett med en liten 80mm fläkt)

200W under rekommenderat för grafikkortet är inte för litet? ; )

Om TS menade personer som är dumma nog att inte ha nog verklig strömförsörjning för att kunna driva komponenterna, så nej, de finns nog inte. Inte på SweC i varje fall. Angående din andra mening, ber jag dig läsa min post igen.

Av Hundkex

Det var /tråd där, helt enkelt.

Av Hundkex
Skrivet av Macatonia:

Är det bara jag som tycker att det börjar bli väldigt löjligt när man ser människor bygga datorer och smackar in 1200W i en burk som drar ca 250W på 100% load?

Så därför skriver jag den här posten. Kan DU som har för lite watt på ditt nätagg posta här och beskriva din setup?
PicoPSU etc för HTPC exkluderat, detta är för gamingdatorer som har "riktiga" nätagg.

ps. Jag tror inte du finns.

http://aewrik.com/other/pics/20131222_235437.jpg

Chassi: Lian-Li PC-Q03
PSU: BeQuiet SFX Power 300W, m. molex -> PCI-E 8-pins adapter
Moderkort: ASUS P8H77-I
Processor: Intel Core i7 3770T
Grafikkort: ASUS GTX 760 Mini

Två SSD:er och två stickor 8GB 1600MHz RAM.

Blir dock varm under längre perioder då nätagget inte orkar dra ut nog luft (80mm, lågt varvtal), så måste köra chassit öppet tills vi börjar fara ut till stugan igen, för att borra hål och installera en fläkt i toppen. Med sidopanel funkar Source-spel osv, men det är kört så fort man drar igång t.ex. Tomb Raider. Blir hyfsat varm även med sidopanelen borta, men då utsätts inte SSD:erna för hettan i varje fall.

Nätagget har två rails (14+16A), så mest troligt kör Moderkortet på en rail och kringutrustning ska köra på den andra, så grafikkortet drar <75W från moderkortet och <150W från molex-kontakterna. Har inte haft några problem med throttling eller omstarter, så mest troligt stämmer min teori. Har ej öppnat nätagget eller kollat med bequiet hur det egentligen står till.

Med ett HD7750 blir burken knappt ljummen, men då drar den å andra sidan inte 100W under full belastning.

Edit: Standardversionen verkar komma med 2x6-pins kontakter och rekommenderas 500W. Observera: "Minimum Recommended System Power (W)", inte "Required".

Av Hundkex
Skrivet av Evrae:

Man ska väl trycka in en flärp på cpu-fanskontakten när man rycker ut den?

Svar ja. Ifall det är svårt att få loss kontakten, prova stoppa en plastbit mellan kontakten och spärren på moderkortsfästet kontakten sitter i. Du ska inte behöva slita för att lossa några kablar i datorn - då gör du något fel. (nej, inte ens 24-pinskontakten, även om man kan behöva rucka en del på den)

Av Hundkex
Skrivet av PoulGrym:

Har varit med om liknande ärenden förr, då var det iof en trasig PSU. Har då använt mig utav min rätt som köpare av konsumentköplagen: 30 § & 33 §.

I detta ärende kan det vara intressant att börja lusläsa lagen igen.
https://lagen.nu/1990:932

Rätt att kräva att säljaren fullgör köpet
12 § Köparen får hålla fast vid köpet och kräva att säljaren fullgör köpet.
Säljaren är dock inte skyldig att fullgöra köpet, om det föreligger ett hinder som han inte kan övervinna eller om fullgörelsen skulle förutsätta uppoffringar som inte är rimliga med hänsyn till köparens intresse av att säljaren fullgör köpet. Om ett förhållande som nyss nämnts upphör inom rimlig tid, får köparen dock kräva att säljaren fullgör köpet.
Köparen förlorar rätten att kräva att säljaren fullgör köpet, om han väntar orimligt länge med att framställa kravet.

Jag har rätt till ersättning enligt konsumentköplagen:
33 § konsumentköplagen - Prisskillnad

Har även tittat lite på 37 § & 39 §

Vad jag tror än så länge, går det att både kräva ränta under de 4 dagar som gått, sedan även skadestånd som rimligen kan bli en eller två hundralappar. Vilket i sig är värdet på "original" priset på varan.

Fler åsikter och kommenterar.

Om man har fått ett leveransbesked så får företaget inte dra tillbaka ordern - då är köpet fullföljt. Det är därför man först får en orderbekräftelse, så att företagen kan hitta missar som dessa, felaktiga lagersaldon, osv och korrigera sina misstag.

Och till alla som tror att en miljon är en "liten smäll", så är det säkert en månads förtjänst för ett medelstort företag. Nu är inte webhallen medelstora, men ni kan ju fråga dem vilken nettovinst de har på enheten när den inte är på rea...

Av Hundkex
Skrivet av Musicismydrug:

i see. tack så mkt för din kunskap. har rekat runt lite på internet och hittade en billig hörlurar som har fått extremt bra recensioner, den heter ATH M50. http://www.ordermusic.se/produkter/studio/horlurar/ath-m50-re...
har du någon erfarenhet med den/hört talas om den?

mm ska absolut ta med min mix och lyssna den på många olika typer av högtalare. jag har ju bla iphonesnäckor där jag kan spela upp den, bilenstereon, mina dåliga "högtalare" med mera.

Far ned på din lokala musikbutik och jämför själv ; )
I slutändan kommer du säkert inte höra någon större skillnad från ett par hörlurar för 600-700 och 1300-1400. Jag kör med ett par Sennheiser HD-203 hemma, men då jag mixat mycket i en riktig miljö samtidigt, vet jag hur de påverkar mixen, så... det är väldigt subjektivt. Ta ett par hörlurar du tycker låter bra, utan att du får ångest när du tar på dig dem för att du inte har råd med hyran nästa månad. Resten fixar du i mixen ; )

Av Hundkex
Skrivet av Modellören:

Har du matat den med ström då? De skall ju ha 48v ... vet inte hur ditt ljudkort fungerar men det brukar sitta nån knapp och så kan det hända att det står 48v phatom mating eller nått sånt. Varning för denna knapp för den skall man inte ha påslagen om man kör med något annat än just en MIC som skall matas med spänning.

Svårt att få "urskönjbart" ljud från en kondensator utan fantommatning : p
Däremot viktigt att hantera det med varsamhet, så att man inte förstör mikrofonen (eller annan utrustning som kopplas i ljudkortet).

Skrivet av Musicismydrug:

http://www.thomann.de/se/shure_srh_840.htm så dom dära håller inte om jag vill kunna mixa/mastra en låt så den kan spelas på "radio" liksom eller hur man nu ska uttrycka sig.

Jo, dom duger fint. Du bör dock rikta in dig på öppna hörlurar om du ska mixa med dem. Slutna för att spela in, men det finns OK slutna lurar för mixning också (kan ej ge något konkret exempel, då det beror på tidigare erfarenheter)
Hörlurar är inte bäst att mixa med, men kan vara ett bra komplement till just din situation, eftersom det kan vara svårt att få en bra basreproduktion med dina högtalare. Det svåra med hörlurar är att få till ett bra stereofält och att panorera mixen snyggt. Ifall du sitter i ett litet rum (som jag) så är hörlurar ändå att föredra framför monitorer, då du kommer vara tvungen att behandla rummet för att slippa oönskad resonans.
Presonus släppte ett klipp med John Storyk som ger lite insyn i vad man "bör tänka på" när man ljudbehandlar ett rum.
https://www.youtube.com/watch?v=pDqX5FcmQbI

Skrivet av Musicismydrug:

Jag har faktiskt en låt som grunderna är helt utlagda på (refrängen är typ 100 % klar) men verserna ska jag jobba lite med. Så därför vill jag kunna mixa den svinbra tills dec/nyår då vocalisten ska spela in vocals till den 20 dec typ.

Jamen dåså! Kom bara ihåg det jag skrev om bekanta med bra högtalare - är du ovan att mixa (särskilt med hörlurar), så är det viktigt att få höra "real world samples" av din mix.

Skriv gärna ifall du stöter på några fler hinder, men spendera inte så mycket mer på att fundera på vad du ska köpa till, förrän du känner att det tar stopp för att du saknar något.

Av Hundkex
Skrivet av Modellören:

jag tycker att du skall skita i alla sådan här tips och hardcore sätta i gång och göra musik Det du har är inte bra eller optimalt men du kan göra musik... Sen när du kan mer så tittar du på dom där bitarna. bit för bit, det är mycket man skall kunna och det är bättre att börja nån stans än att börja kasta ut tusenlappar hit och dit.

Det är mycket prylbögeri på teknikforum och musikavdelningen är förstås inget undantag.

Jag tycker att du kan köra med dina edifiers och ett par hörlurar. När du sedan börjar vara nöjd med mixen där, så far du och testar på alla dina polares och deras farsors hifi-system istället och för anteckningar om vad som låter bra/dåligt på dem och far hem och justerar mixen igen. Det är dock sista steget på en enskild låt, så se till att få igång en ordentlig setup med ditt ljudkort istället och gör som Modellören säger.

Jag tycker du bör använda den här tråden för att komma igång med sakerna du har hemma nu, istället för att lyssna på hur du kan spendera pengar på saker som potentiellt förbättrar musik du inte spelat in ännu.

Av Hundkex

Hörlursutgången med en sån här (butik är förstås upp till dig). Observera att det är en stereoplugg - du vill inte ha mono output, bara input

Av Hundkex
Skrivet av Tumnus:

Japp. Och när jag tittar ut så flyger grisar förbi mitt hus.

BTW This:

Kanske har geni-drivisar som skippar var tredje frame? Det vore ju awesome fps:en.