Inlägg

Inlägg som xNidas har skrivit i forumet
Av xNidas
Skrivet av Itchy Trojan:

Mycket riktigt fanns det en kamera som hette EX-F1, men den är gammal och utdaterad! Har själv forskat i ämnet ett par år, och när köptillfället dök upp lyckades jag inte hitta någon EX-F1 tyvärr Tror den kan ha varit bra. Dock så hittade jag den mycket nyare uppföljaren, EX-FH100, lite mer standard kompaktkamera, men med möjligheten att filma i 120, 240, 420 och 1000 fps, samt två olika lägen där man enkelt kan skifta mellan 30-120 fps samt 30-240 fps.
Jag kan säga att jag haft mycket roligt med den här kameran (http://www.youtube.com/watch?v=UmWiji9VFpA <- en liten parkourvideo jag slängde ihop), men problemet är 1. att upplösningen blir riktigt kass ju högre i fps du går, och 2. den filmar inte i 16:9, vilket gör att du inte kan använda den ihop med andra filmkameror som i dagens läge ofta filmar i 16:9 (även formatet som youtube kör med). Så den blev en rolig liten leksak, men inget som jag haft verklig praktisk användning för än.

Skrivet av stimy09:

Det finns ju lite olika "matrix effekter". Den mest kända är väl "Bullet time" när dom "stannar tiden" och roterar runt. Den gör man genom att sätta en ring med systemkameror och sen skjuta av dessa i sekvens. Det går ju att fejka rätt snyggt med bara en kamera. Men ju mer pengar man halar upp desto bättre blir det såklart.

Ett tips är att köpa en schysst kamera som du kan använda för att göra 90% av ditt material. Sen hyr du bättre grejer för dom scener som kräver bättre grejer. Det brukar bli billigare i längden.

Ja, om du vill ha RIKTIGT JÄVLA SUPERBRA PROFFSKVALITET på dina grejer är det här egentligen det bästa sättet, och billigaste, att bara hyra en värsting när du behöver få de klippen till en musikvideo till exempel eller en film som ska vara nedslowade. Vem fan har råd att köpa en Phantom Flex liksom?

Skrivet av Itchy Trojan:

Köp någon snabb kamera, säg runt 100 bilder per sec, och arbeta sedan med denna http://www.revisionfx.com/products/twixtor/ Hört att den är mycket bra, är dock inte så mer påläst inom detta område, tipsar bara om möjligheter

Grymt tips, det tackar vi för! När jag kollar på videos på youtube så ser det sjukt bra ut, även när saker är nerslöade i 2000 fps! Det känns som mjukvarorna har kommit ikapp riktigt ordentligt när det kommer till den här sortens grejer, och som bekant så är ju mjukvara "billigare" ( ) än hårdvara som är svårare att..... "få tag i billigt". Jag ska definitivt prova Twixter!

Av xNidas
Skrivet av tcntad:

Då får du göra om lite i skriptet, byt ut %waik% mot din sökväg:)

Skrivet av tcntad:

1: Du behöver Dism.exe vilket följer med WAIK och inga delar får omdistribueras, nu är detta med i windows dock.
2: Korrekt
3: japp
4: japp
5: Nja inte riktigt, det finns en mapp i 7Work som heter "drivers" där ska du placera drivrutinen i en egen mapp <vad du nu vill namnge den>
6: Den mapp som din/a drivrutiner ligger i japp
7: Jo, sen får du upp de olika valen för "Any source" Just där behöver du inte skriva nåt om du är klar, bara tryck enter och sen 4 eller stäng skriptet.

Håkej, då ska vi se om jag har gjort rätt nu!

1. c:\windows\system32 (där ligger ju dism.exe, och jag gjorde den här ändringen i skriptet: "%WAIK%\DISM.exe", så som jag förstår det så skriver jag in sökvägen till precis den mapp där dism.exe ligger, så fattar bat-filen resten?
2. d:\win7\work
3. any setup
4. What's your source? D:\win7\7DVD_amd64
5. #2 Drivers (D:\win7\work\drivers\amd64\usb3) där drivrutinerna ligger och ser fina ut
6. Driver Source: D:\win7\work\drivers\amd64\usb3
7. What do you want to modify? Trycker enter där, och sen 4 och går ur skriptet.

Det verkade dock inte hända så mycket Men är allt klart nu? har jag integrerat usb3drivrutiner i en isofil? Eller är det något jag missat?

Av xNidas

Hmm, jag gjorde precis som det står i guiden (enda skillnaden är att ipadressen är annorlunda, när jag går genom min router får jag 10.0.0.8 på servern och klienten antagligen något kring 10.0.0.x också), men fastnar vid "Error: PXE-E53: No boot filename received" Jättebra guide annars!!

Av xNidas
Skrivet av tcntad:

1: Du behöver Dism.exe vilket följer med WAIK och inga delar får omdistribueras, nu är detta med i windows dock.
2: Korrekt
3: japp
4: japp
5: Nja inte riktigt, det finns en mapp i 7Work som heter "drivers" där ska du placera drivrutinen i en egen mapp <vad du nu vill namnge den>
6: Den mapp som din/a drivrutiner ligger i japp
7: Jo, sen får du upp de olika valen för "Any source" Just där behöver du inte skriva nåt om du är klar, bara tryck enter och sen 4 eller stäng skriptet.

Hmm, okej, nu börjar vi faktiskt närma oss, kanske
Märkte nu att jag tydligen inte någon C:\program files\windows aik xD Däremot hade jag en dism.exe i system32! Räcker det att i så fall länka till den filen istället för sökvägen till program files\windows\AIK som tydligen inte existerar?

Skrivet av IB:

Nätverksinstallation kan vara lite krångligt därför att man måste lägga till nätverkskortets drivrutiner som ett drivrutinspaket, men har man gjort det brukar det fungera smidigt.

http://i48.tinypic.com/24y7aqr.jpg

Det kan vara smidigare för dig att göra nätverksinstallation, då slipper du göra en modifierad .ISO.

Coolt, detta visste jag faktiskt inte!

Jag såg även att den här datorj*veln har en eSATA! Som ni redan vet så finns det ju dvd-läsare som går på SATA (typ alla nuförtiden). *Snilleblixt!*
Skulle det fungera, om jag kopplar in en dvd-läsare i eSATAn, ger ström från mitt nätagg i min stationära och sen installerar på den vägen? Fungerar eSATAN som standard genom en win7-installationsdisk? Någon här som vet?

Av xNidas
Skrivet av tcntad:

Sofar so good
Du packar ju såklart upp isofilen till en mapp som heter t.ex 7dvd_x86 om det är en skiva med 32Bitars arkitektur.
Samt lägger dina drivrutiner i en mapp i "Drivers"

Du väljer helt enkelt vilken mapp din drivrutin ligger i, finns det en mapp med "installation" där dina drivrutiner ligger i, skriver du in det mappnamnet.
Min PDF är nog det närmsta du kommer förtillfället faktiskt:)

Hmm, nej, jag kom inte mycket längre den här gången heller tyvärr Har extraherat alla filer från iso'n nu. Det jag gör nu när jag kört programmet är:
1. Skriver genvägen till WAIK (är detta waik något jag behöver för att slänga in 1 st drivrutin i en installations-iso?)
2. Path to workfolder: Då har jag gjort en egen (D:\WIN7\WORK)
3. #5, any setup
4. Source, what's your source? Jag väljer stället där jag extraherade ison (D:\WIN7\7DVD_amd64)
5. #2 Drivers: du bad mig att lägga drivrutinerna i en mapp som hette Drivers. Jag hittade ingen sån, så jag skapade en sån i D:\WIN7\7DVD_amd64\Drivers, och skriver in detta som sökväg
6. Driver Source: antar att det är exakt samma sak, eftersom det är där jag la drivrutinerna D:\WIN7\DVD_amd64\Drivers
7. What do you want to modify? Jag har ingen aning om vad den frågar om här, så jag skriver in nästan samma sökväg igen (D:\WIN7\7DVD_amd64)

och sen efter det här börjar den om bara, så någonstans på vägen gör jag fel. Pdf'en hjälper dock inte till att förklara vad de olika stegen är till för tyvärr

Kan även tillägga att i NORMALA fall hade jag inte orkat hålla på och konstra såhär mycket, eller frågat efter ett ton av hjälp, men nu har jag en Sony Vaio überlaptop som för nuvarande är totalt värdelös för annat än att vara pappersvikt, i och med att den inte går igång och jag inte kunnat installera windows på den, på något sätt :/

Av xNidas
Skrivet av Rabsplace:

NEC USB3 drivrutiner skall finnas i dekomprimerbar form på Gigabytes hemsida. Torde fungera på de flesta datorer med NEC-kretsar.
Gå till deras hemsida, välj valfritt moderkort med USB3. Downloads/drivrutiner etc, etc.

I mitt fall heter filen "mb_driver_chipset_amditx_win7.exe" en dekomprimerbar exe som du öppnar med winrar.
USB-drivrutinerna ligger i mappen "mb_driver_chipset_amditx_win7\chipset-Win7\SBDrv\Packages\Drivers\SBDrv\hseries\USB30"

Gigabyte är de enda jag hittat med NECs USB3 drivisar "lösa".

Lycka till.

/Rab.

Grymt, tack! Nu har jag faktiskt kommit så pass långt att jag har någon slags "ren" drivrutin att integrera. Nu är min nästa fråga hur jag vet när drivrutinerna är integrerade?

Först skriver jag in där WAIK ligger, c:\program files\windows AIK
sen "path to workfolder", så har jag gjort en egen (D:/work) som jag skriver in. Då vill den att jag ska "please copy everything you want to corresponding folders..." Ingen aning om vad jag ska göra där, så jag fortsätter:
Jag väljer 5, "any setup"
Här blir det klurigt
"What do you want to modify?" frågar den först, sen frågar den "what's your source?"
Där skriver jag genvägen till isofilen jag vill ha drivrutinerna på. Men jag kanske ska skriva något av alternativen jag får? (7DVD_x86, 7DVD_amd64, SDVD). Nåväl, jag skriver in isofilen som jag vill modifiera, sen väljer jag nummer 2 (drivers) i nästa alternativ.
Där står det "Driverfolder" först, och sen "Driver Source:"
Ska jag då välja var på isofilen jag vill ha drivrutinerna, eller ska jag välja drivrutinerna då? Jag skriver in sökvägen till mappen där drivrutinerna ligger, sen kommer jag inte längre Finns det någon mer utförlig guide jag kan läsa steg för steg?!

Tack för all hjälp

Av xNidas
Skrivet av tcntad:

Hm du ska ju inte ha en exefil:p..
Kommer drivrutinerna från Intels hemsida?

Hmm, nej, de kommer från Sonys hemsida
Här är datorn för övrigt:
http://www.sony.se/product/vn-f-series/vpcf13s0e-b
och drivrutinerna hämtade jag från:
http://www.sony.se/support/sv/product/VPCF13S0E_B/updates

Letade som fan, men hittade liksom inget bättre xD Ursäkta min noobighet *facepalm*

Av xNidas
Skrivet av tcntad:

Fungerar bättre och citera mig senare:)
Du packar upp den mha t.ex winrar, om du högerklicka kanske du ser "extrahera till" eller liknande.

Nej, inte på den här tyvärr "setup.exe" är liksom slutresultatet, jag kan komprimera den till en rar, men har liksom lite svårt att tänka mig att det skulle hjälpa haha

Av xNidas

Tack för all hjälp! Nu har jag äntligen kommit igång med integrerandet, men fastnar på ett ställe: jag hittade rätt usb3-drivrutiner, men de är i exe-form! När jag ska integrera dem så verkar inte ditt program tcntad, att fungera! Hur gör jag?

Av xNidas
Skrivet av tcntad:

Varför använder 7Lite som är utdaterat?

Man kan t.om använda DISM som är med i W7 om man har det installerat.

Ja, rent spontant låter ju DISM som ett bra verktyg som BORDE fungera om det nu är integrerat i windows 7! Men var finns det guider för klåpare som jag som inte är programmerare förstår?

Skrivet av Wixerone:

Vill även nämna att för mig var Slipstream fram till för bara några månader sedan enbart ett sätt att färdas långa sträckor
i rymden på väldigt kort tid. Kanske borde sluta gilla serier som Andromeda

värd kommentar, haha

Skrivet av tcntad:

Läs min lilla guide/faq för integrering av språkpaket till W7, även mitt skript finns där.
Som sagt, kolla intels hemsida ta reda på vad moderkortet har för krets först.

Drog en snabbkik på din guide där, den var ju sjukt genomförlig, vilket är nice! Så i stort sett skulle jag kunna köra ditt script, välja alternativ nummer 5 och ganska enkelt bara integrera rätt usb3-drivisar till min installations-usb? Hade varit awesome om det var så "enkelt"

Av xNidas

Tack för bra svar
Min andra fråga är: vilka usb3 drivisar behöver jag ha? Finns det någon universiell, eller måste jag leta reda på rätt rutiner för just den datorn?

Av xNidas

Integrera usb3-drivrutiner till en windows 7-installation

Halloj!
Som vanligt när man lägger upp en ny tråd här, blir man livrädd att någon annan frågat samma sak och man blir idiotförklarad för att man inte hittar svaret på sin fråga när man söker

I vilket fall tar jag mig ett försök.

Mitt problem är att jag har en laptop, med defekt dvd-läsare. Jag måste göra en ominstallation av windows till råga på allt, så jag klurar ut hur jag gör detta över usb. Allt går skitbra till en början, filerna läses in och när datorn startas om för att starta installationen så hittas helt plötsligt inte usb-stickan.
Jag får samma resultat om jag ska installera från dvd-läsare kopplat till usb.

Jag har googlat intensivt och kommit fram till att de usb-portarna på laptopen uteslutande är usb3-portar, och att problemet blir att det inte finns några integrerade usb3-drivrutiner i win 7, vilket fuckar upp min installation. Jag har också lyckats läsa mig till att man kan använda sig av någon som heter DISM, eller att man kan slipstreama (vad nu detta är?) och lite andra metoder, men jag finner ingenstans där det står förklarat så en lekman förstår hur tusan man ska gå tillväga. Är usb3 ens mitt problem, eller är det något annat muppigt i spel här?

Alternativet är att installera över nätverk, något som jag försökt men inte lyckats med.

Så då tänkte jag som en sista utväg att jag frågar er kompetenta superindivider på Sweclockers för pedagogisk hjälp hur jag faktiskt räddar den här datorn

Av xNidas

Det förvånar mig inte att ämnet kommer på tal igen, som så många gånger förr. Jag tror det kommer dröja länge innan medierna slutar helt att regelbundet blåsa upp den här frågeställningen gång på gång. Detta, tror jag, är av två anledningar:
1. Det har inte än, och kommer antagligen aldrig presenteras faktiska bevis för eller emot tesen. Det säljer alltid att prata om sånt som man inte vet helt säkert om (Ufo's, bermudatriangeln, bigfoot osv)
och 2. Folket kräver syndabockar. Hade det inte skrivits om datorspelsvåld så alla pensionärer och alla icke insatta kunde sitta och gotta sig åt det i stugorna, så hade det skrivits om något annat, hur potatis orsakar cancer, varför chips är nyttigt för dig och hur kaffe kan BOTA cancer osv.

Personligen så tror jag inte att det finns något realistiskt samband mellan datorspel och våld. Visst, jag kan bli lite grinig när jag sitter och köttar bf3 på metro och blir tilltryckt av fiendemedics som inte gör sitt jobb utan hellre pungar M320 på samtliga öppningar och trappuppgångar, så man slutar med K/D ratio 12/30, men inte tar jag närmaste kniv och dödar folk på gatan för det. Jag kan även bli grinig eller arg om jag får inbrott i min bil och bilstereon blir stulen, eller om någon ful babian muckar med mig på krogen.

Är man någotsånär funtad i skallen, så ska inte datorspelande påverka dig negativt i den bemärkelsen att du går ut och utför våldsdåd enkom därför. Och ska man vara sån, så ska man ju förbjuda allt som kan påverka mentalt svaga människor negativt (sport, actionfilmer, splatterfilmer, aggressiv hårdrock/metal, tjejer. Ja, tjejer. Vad har inte indirekt varit upphov till mest våld och flest inbördeskrig än just tjejer?), men det håller ju inte i längden. Vi lever ju ändå i ett sk. fritt land, och då ska vi ju också ha rätten att välja att göra det vi vill göra, som inte innebär att vi nödvändigtvis dödar någon på gatan för att kunna leva ut våra drömmar.
Nej, det är därför vi har ett psykiatrisystem i verket i sverige. Istället för att ta bort allting som kan skada, likt man fäster mjuka saker på vassa kanter och hörn för att småbarn inte ska ramla in i dem och dö, så kan man ju bli lite bättre på att identifiera de individer som HAR aggressiva tendenser. För det är samma individer som till exempel kan bli lika våldsamma och skada andra när de kollat på en fotbollsmatch och "deras" lag förlorat, eller om någon tränger sig före dem i trafiken. Ge de personer hjälp, och låt oss andra, vanliga, få njuta av våra härliga spel! Hade vi inte gillat dem så hade vi ju inte spelat, eller hur?

Nu har jag själv spelat ohyggliga mängder med bf3, tror jag satt hemma i en vecka i sträck och lirade mellan 9-20:00 i stort sett konstant. Efter ett tag kunde jag se något i ögonvrån utanför fönstret (jag sitter med datorn precis bredvid mitt fönster ut mot gatan) och snabbt kolla dit för att försöka "spotta" dem, om de är fiende, för att ganska snabbt komma på mig att det var ju i spelet. Jag är en sån där som har väldigt kort stubin och kan många gånger ryta till åt mina medspelare, som jag väl medveten om inte hör mig, och be dem skärpa sig, eller slänga ut en jävla ammopack om han nu ÄR support. Trots detta har jag lyckats att inte döda någon än!

Sen tror jag att spelandet av våldsamma spel faktiskt kan minska våldet utanför spelen istället för tvärtom. Jag kan bara tala av egen erfarenhet, jag känner mig betydligt mindre sugen på att sopa på gemene man efter jag har spelat battlefield några timmar, och har faktiskt lättare att fokusera och koncentrera mig på andra saker, när jag fått spela ur mig lite ilska

Av xNidas

Undrar när folk ska tröttna på mw-serien egentligen. Jag tyckte första modern warfare var kul, men tre gånger till? Njae, bf3 ftw!!

Av xNidas

Riktigt kul, och bra initiativ! Då vet man vilken server man kommer välja i första hand, om den inte blir fullsmockad Tror FF kan bli riktigt grymt, blir mer realistiskt då. Och vilket spel ute just nu är mer realistiskt än bf3? Längtar till torsdag!!

Av xNidas

haha, en del! Nu är rätt specs uppe

Av xNidas
Skrivet av Or0s:

Somsagt, fixa kablarna! Vad får du för temps på kortet under full last?

Kablar fixat! Har faktiskt inte kikat in några temps över huvudtaget än. Vad ska man ha för program för sånt egentligen? Finns ju en uppsjö, men vilket/vilka är bäst?

Av xNidas

haha, katten är fan 3Dvision surround

Av xNidas

nästintill motorsåg, en närliggande slö avbitartång som sagt får rätta till det och återkomma
over and out!

Av xNidas

haha, tackar för svaren medger att utseendet i lådan inte har varit prio ett. Har vattenkylning till processorn på gång, har väl även tänkt göra det lite snyggare i lådan i framtiden. Får väl se era klagomål som en spark i röven ;>
R3pt1l3, gillade datorn på bilden! Inspirerande! Men får väl skylla lite på oredan i min dator pga icke modulärt nätagg, det gör det ju faktiskt lite jobbigare