Inlägg

Inlägg som Soy_CD har skrivit i forumet
Av Soy_CD
Skrivet av €lysian:

Det utgår jag ifrån, men varför anser de att vi behöver såna här funktioner är min fråga? Om det är ett försäljningsknep tror jag att majoriteten av konsumenterna är lika förvirrade som jag. Jag tror inte att det är en sån där grej som gör att någon utbrister "Oh shit! En sån funktion har jag alltid önskat till min TV! Jag köper en ny direkt!" Men jag kan så klart inte veta om det stämmer.

För att överleva behöver vi äta, utföra våra behov och fortplanta oss (lite förenklat men du förstår vad jag menar).
Utveckling är inget livsnödvändigt men det är nog tur att det finns där.
Det finns säkert ett fåtal som byter TV på grund av att såna här saker införs men för det stora flertalet har antagligen såna här funktioner ingen som helst inverkan på ett köp.

Av Soy_CD
Skrivet av batman:

Säger att de kommer att ta 600kr för spelet när det kommer ut och vi säger att de säljs lika bra som IV gjorde till PC så tjänar dem ändå 420.000.000 och det är ju pengar de också.

Jo det kostar ju ingenting att producera spelet till PC så det är klart att allt dom får in är vinst O_o

Av Soy_CD
Skrivet av killawife:

Kunde man inte fått nån annan? Rätt taskigt mot de som faktiskt köpt denna.

Var nere på stan förrut och det stog en tjej och delade ut gratis kaffe, hade precis varit på ett fik och köpt och druckit en kopp och var därigenom nöjd. Skulle jag skällt ut henne för att hon var taskig?

Av Soy_CD

Har själv en sommarstuga där jag spenderar större delen av sommaren med ungarna, mobiltäckningen där är allt annat än bra och eftersom vi tillbringar störrre delen av sommaren där oavsett om det regnar eller inte blir det alltid vissa dar då man hittar på saker inomhus. Kort sagt, blir en ps4 till landet.

Av Soy_CD

Du har ju redan en annan fungerande skiva så vad är egentligen problemet?

Av Soy_CD
Skrivet av tcntad:

Skärp dig.

Norton vaddå? Antivirus? 2010 av både NIS och NAV är så mycket bättre. Nåt som inte många förstår än tydligen.

Avast, NIS/NAV och KIS (Kaspersky) rekommenderas.

Tidigare har det varit så att man måste köpa ny licens till varje version, om det blir rabatterat kommer jag inte ihåg, troligen inte.
Nedräkningen räknas från det att du aktiverar den.

Ehh, varför ska jag skärpa mig. Uttrycker bara en åsikt och den åsikten var skapad av det faktum att Norton spärrade c:a 10 program i min burk och vägrade att ge dom internetåtkomst. Problemet försvann inte ens när jag avinstallerade Norton utan jag kom då fram till att det hade installerat massa skitapplikationer.

Av Soy_CD

Har ingen erfarenhet av nyare Norton men om trenden håller i sig från vad den var för ett par år sen så är Norton något jag inte skulle ta i med tång. AVG är enligt min mening mycket bättre och dessutom gratis, Avast är inte heller så dumt och det betalskydd jag hört bäst saker om är Bitdefender,

Av Soy_CD
Skrivet av MrApA:

Även om du kanske hatar apple så var de långt före Google med högupplösta laptopskärmar.

Exakt var skrev han att han hatade Apple?
Tycker det är tillräckligt konstigt att inte kunna acceptera att olika människor har olika åsikter men varför ska du försöka ge människor åsikter som du inte har en aning om de har?? Paranoid eller??

Själv kan jag inte bry mig mindre om hönan eller ägget kom först så länge någon driver utvecklingen åt rätt håll så är det en bra sak.

Av Soy_CD

Om du bara tar en låda som inte är anpassad efter basarna kan det om du har otur låta ruskigt illa och om du bygger en låda som är anpassad kommer det garanterat låta bättre än lådan du har om den inte är anpassad.
Kondensatorer lagrar ström och avger ström där den behövs så att slutsteget inte behöver påfresta bilens strömförsörjning under krävande partier.
Det finns en skaplig guide om baslådor på mds hemsida där du i alla fall kan få en grundläggande idé om hur det fungerar.

http://www.mds.se/faq-baslador.html?submenu_id=-1

Av Soy_CD

Tycker det är rätt skoj att folk ser sån enorm skillnad på 60 och 120 Hertz trots att test efter test visar att det mänskliga ögat inte kan uppfatta någon skillnad på de två frekvenserna. Och som flera har sagt, battlefield är inte det enda man kan göra med en dator, vill du spela så finns det många skärmar som gör det jobbet mycket bättre. Ser ut att vara en trevlig skärm.

Av Soy_CD

En bra början är alltid Eve university, vill någon ha hjälp med exploration eller saker kopplade till det så skicka ett pm. Har spelat i ett år nu och bor med två av mina karaktärer i ett C5 maskhål och har gjort och fortfarande gör det mesta inom exploration och pvp inklusive hisec, lowsec och nullsec pvp samt explo/siterunning. Vad gäller maskhål började jag i ett c1 och är idag med i en av de stora maskhåls allianserna med allt vad det innebär.

Av Soy_CD
Skrivet av HurMycket:

Det allmänna ogillandet av fönster förvånar mig. Detta är SweClockers, gillar vi inte att showa off våra komponenter?

Om det är för att fönster automatiskt innebär hög ljudnivå kan jag förstå det, men jag förstår verkligen inte varför fönstret per se skulle vara en nackdel.

Varför skulle det automatiskt leda till att man vill skryta om man är datorintresserad? Själv kan jag inte bry mig mindre om vad andra tycker om min låda, det är i alla fall bara jag som använder den. Tycker i allmänhet att lådor massa bling bling ser förjävligt ut.

Av Soy_CD

Klurar också på varför så många anger budgetchassin när frågan är den ultimata lådan. Lian Li's toppmodeller är det smidigaste jag buggt i. Underbart att kunna fälla ner hela moderkortsplåten och smidigt med hotswap. Sen att alla material är i toppkvalitet gör inte saken sämre. Om min budget var obegränsad så skulle det absolut bli Lian.

Av Soy_CD
Skrivet av MrAdde:

Jag har över 250 timmar i Shogun 2/Fall of the samurai, och jag blir illa tvungen att köpa Nvidia om jag vill kunna spela ett av mina favoritspel problemfritt.
Kallar du mig blåst nu?

Kan inte se var jag kallat dig blåst, vad jag sa var att människor som inte har gjort någon bakgrundskoll och bara tar för givet att saker inte fungerar pga av att dom en gång i tiden inte har gjort det och innan dom ens testat saker kan bli rätt tröttsamma. Om man har dina erfarenheter så kan jag mycket väl förstå att man tröttnar. Jag har ägt både AMD och NVidea och brukar inte köpa saker vid lansering så har väl i allmänhet fått rätt beprövade rutiner, kort sagt har jag aldrig haft problem med varken amd eller Nvidea. Jag går helt enkelt bara på vad som användare har upplevt och den stora massan idag verkar tycka att båda funkar bra men amd vinner pris/prestanda priset och enbart därför skulle mitt val gå dit.

Av Soy_CD
Skrivet av Zcenicx:

Nope, det är inkluderat i vad jag skrev ovan.

Vad Radeon Pro ger Crossfire är DVC (Dynamic VSync Control), vilket är samma sak som NVidias Adaptive VSync.
DVC är inte en lösning på problemet microstuttering, det problemet hjälps (som vanligt) av VSync, DVC är helt enkelt ett sätt att lösa VSyncs fasta sänkningar av frameraten - vad som påverkar stuttringen är fortfarande endast och enbart VSync.

Däremot har VSync fortfarande andra problem, inte minst inputlag. Det stryper också betydligt hårdare än exempelvis NVidias hårdvarubaserade FRS.

Saxat:
"The RadeonPro software is more complicated to use than Nvidia's hardware- and driver based solution because you have to manually create a new profile for each and every game. It also relies on vertical syncronization and frame rate limiting, both which have their own drawbacks, in order to reduce apparent stuttering. In our tests we also had to limit the synced frame rate to well below the 60 FPS goldylocks zone - often as low as 40 or 50 in games where we would otherwise see twice that frame rate - to see this happen. In Battlefield 3 we limited our 7990 Devil13 to only 50 frames per second and we could still measure frame times of over 100 ms.

While it is a definite improvement to the playability on Radeon Crossfire-based systems this is not a solution to the problem itself. It is simply a catch-up to the months-old Nvidia Adaptive VSync. Yes: RadeonPro makes games playable again, but No: It is no more a solution to Crossfire microstuttering than VSync ever was."

Men självklart, det är bättre än inget för dem som redan sitter på Crossfire. Påstå däremot inte att det fungerar lika bra som SLI.

Om det i teorin är löst eller inte kan jag i ärlighetens namn inte bry mig mindre om. Huvudsaken är upplevelsen av det och alla som jag sett har testat det säger att det fungerar fläckfritt. Om det sen tar 5-10 minuter extra för att optimera det för ett spel så gör det inte just mig så mycket eftersom jag mest spelar max 2-3 spel åt gången men kan tänka mig att det kan vara lite bökigt för de som har ett digert spelbibliotek.

Av Soy_CD
Skrivet av Zcenicx:

Det finns vissa metoder som hjälper i vissa specifika spel, men ingen lösning som fungerar generellt. Dessutom är det inte garanterat att en lösning fungerar i alla spel, och den vanligaste lösningen (VSync) är i princip en forcering av smoothing som dessutom har sina egna nackdelar med inputlag etcetera. Problemet är med största sannolikhet hårdvarurelaterat i och med att det fortfarande inte är löst av AMD, och många (med mig) tror att det är relaterat till deras prioritering av scaling framför smoothing.

De lösningar som finns (om vi bortser från hårdsynkning) är också till stor del bara en delvis avhjälpning av problemet, det eliminerar inte hela stuttering-effekten, men kan dra ner det till mer 'acceptabla' nivåer.

Frågan är väl snarare vad man är ute efter? Vill man ha höga benchmark scores är 7970 CF ett väldigt attraktivt köp, men ingen som sett båda lösningarna kan med hedern i behåll påstå att det flyter lika bra som 680 SLI.

Anledningen är relativt enkel.

NVidia valde redan för ett par år sedan att offra en del skalning (alltså den procentuella vinsten av en andra GPU) vid SLI för att ge en mer stabil framerate - tekniken kallas generellt för frame rate smoothing. Detta syns inte minst på att SLI-skalningen helt plötsligt sjönk, generellt för samtliga Geforcekort och i princip oavsett spel, strax innan Geforce 500-serien lanserades. Vissa specifika spel inkluderar numera en funktion för detta, men NVidia har både algoritmer för detta direkt i sina drivrutiner samt har valt att att optimera hårdvaran för det.

Resultatet ser vi idag - stuttering med SLI är inte märkbart högre än stuttering med singelkort.
Däremot finns det en direkt nackdel med FRS - korten visar en lägre prestanda i benchmarks.

Microstutter uppstår ofta när GPU 1 producerar en högre framerate än GPU 2, och FRS fungerar dels genom att synkronisera grafikkortens individuella frame rates - GPU 1 kan alltså inte leverera en mer än marginellt högre eller lägre framerate än GPU 2 - och dels genom att inte tillåta frameraten att öka alldeles för snabbt.

Effektivt stryper alltså denna teknik det kort som producerar högre framerate än det andra, vilket leder till att benchmarks (vilka normalt enbart mäter faktisk framerate) kommer att visa en ibland drastiskt lägre prestanda. På diagram ser alltså SLI-lösningar ut att vara långsammare än CF-lösningar - de ger en lägre skalning.

Att AMD valt motsatt väg - så nära perfekt (100%) skalning som möjligt på bekostnad av stuttering och andra visuella problem - är problematiskt men förståeligt. För dem som bara tittar på benchmarks och diagram ser Radeonkorten betydligt bättre ut, och det är sällan benchmarksajterna ens tittar på microstuttering.

I realiteten däremot upplever man alltså att SLI, trots sin lägre FPS, flyter betydligt bättre.

(jag talar alltså enbart om 2-waylösningar i detta, jag är medveten om att 3/4-way fungerar annorlunda)

Kolla upp Radeon Pro, enligt allt jag läst om det så har du nog missat det totalt misstänker jag.

Av Soy_CD
Skrivet av Zcenicx:

Allt fungerar däremot inte helt okej ens idag; bland annat har 7900-korten fortfarande hemska problem med microstuttering när de crossfirekopplas.

Har precis själv kollat igenom forumet för att själv välja grafikkort och enligt vad jag läst så finns det en lösning som eliminerar microstuttering helt och hållet på amd.
Annars håller jag helt med om poängen med varumärken och kopplingen till dessa. Blir bara fundersam över alla människor som har fakta framför sig och ändå väljer att bortse från dom. Uttryckte mig lite väl klumpigt på grund av att man börjar tröttna på alla inlägg ifrån människor som vägrar inse fakta.

Av Soy_CD
Skrivet av tEan:

När det tar 10+ månader för Amd att få ut en bra drivare till deras senaste generation grafikkort är det inte så konstigt att folk får fördomar?

Är folk verkligen så blåsta att dom bryr sig vad det var för drivrutin för ett år sen när allt tyder på att allt fungerar bra idag?
Klart det kan påverka den del av marknaden som inte läser forum och rapporter om vad som händer men att människor som tydligen hänger här och kallar sig entusiaster bryr sig om sådant är för mig helt otroligt.

Av Soy_CD
Skrivet av LTsm:

snälla, kommentera inte någon sånt utan att ha någon källa.
http://www.sweclockers.com/recension/15001-amd-radeon-hd-7950...
7950 CF drar ca: 450W...

Om du tittar efter kan du se ett frågetecken i slutet av den citerade posten, vad är det för fel med att ställa en fråga??

Av Soy_CD
Skrivet av Absurd:

Så att 48 politiker röstade igenom detta beror på att JAG har har svårt att lyssna på andra människors åsikter? I så fall kan jag lika gärna vända på det och säga att du har lika svårt att lyssna på andras åsikter i.o.m att vi inte får tycka att detta är en bra lösning i våran kommun för dig och några till...jag informerar bara vad det är vi har gjort

Skönt att du gör det här lätt, läs om läs rätt.