Inlägg

Inlägg som [SH] har skrivit i forumet
Av [SH]
Skrivet av cfw:

Bidde en ny nötknäpare då jag tyckte den var läcker. Och så borde det bli mindre skalrester som far iväg.
Givetvis används den dessutom bara kring jul, orimligt dyr för så lite användning. Men tänker att den ska hålla "för evigt". Tillverkad i Sverige dessutom!

<Uppladdad bildlänk>

Den är grymt bra! Vi har haft våran i 10+ år och den är överlägsen alla andra nötknäppare jag testat.

Av [SH]

Till första advent ska det upp. Utebelysningen kanske tänds en vecka innan då den är fri från tomtar och renar men innehåller en generös mängd slingor av olika slag.

I år går det dock lite trögt av olika anledningar. Bara ljusstakar, stjärnor och någon gardin som kommit på plats.

Av [SH]
Skrivet av fossegrim:

Satt precis i kö i 45 minuter och väntade hos Telia. Kommer fram och berättar att jag vill ändra mitt abonnemang som jag har idag (299 för 500/500) och se vad de kan göra. Hon ber mig att dröja kvar medan hon kopplar mig till sin kollega... "Du är placerad i kö. Beräknad kötid är 51 minuter"... Ahhhh, life.

Försökte ringa i början av förra veckan. 98 min beräknad kötid, tvingades ge upp efter 50 minuter. Har inte haft tid att ringa mer förra veckan pga jobb. Provade nu, gick inte ens att ställa sig i kö...

Har tecknat med Telenor, 50 kr dyrare/mån. Får se vad Telias uppsägningsavdelning säger imorgon - har ju ångerrätt hos Telenor.

Av [SH]
Skrivet av Jumpcut:

Folk som inte kan bete sig på offentliga färdmedel triggar mig nåt så in i h*lvete. Jag och min fru skulle åka pendel i rusningstrafik för nån vecka sedan. Ska sätta oss på ett "4-säte" där det sitter en ensam, typ 19-åring. Han sitter på ena sidan och har lagt sin ryggsäck mitt emot sitt säte. Gör inte ens en ansats att flytta sin väska när jag och min fru kommer ochStåendevill sitta bredvid varandra. Jag orkar fan inte, plockar upp hans väska och kastar den på honom (inte hårt) och jag och min fru sätter oss bredvid varandra. Man verkligen ser hur chockad han blir.. Typ som att jag kränkt honom. Och herre min skapare vad jag skulle velat ta "ett snack" med denna lilla fjant. Men vill inte ställa till en scen eller bråka. Men vafan, hur svårt kan det vara att visa lite hänsyn mot sina medmänniskor?

*stående ovation*
Om man ändå fått se detta utspela sig.

Känner igen mig i frustrationen över hur totalt ouppfostrade många unga är idag.

Kan dela en historia från förra vintern, jobbar i butik och höll på att fixa något precis innanför entrén när några pojkar i 13-årsåldern passerar. En av dem dumpar sitt skräp från McD på marken max en meter från papperskorgen men ca 5 cm från en av marschallerna utanför entrén. Gubben i mig vaknade på två röda och jag for ut genom entrén. Skällde ut de chockade (de trodde ingen såg dem) lymlarna efter noter och tvingade den att plocka upp skräpet för att sedan lägga det i papperskorgen. Fanns inget alternativ - antingen plockar ni upp och ber om ursäkt eller också hålls ni kvar tills väktare kommer. Försöka sätta eld på skräp gör man inte ostraffat.

Av [SH]
Skrivet av The-Architect:

Tycker danske banks funkar bra, inget onödigt jox, bara göra sina bankärenden. Finns tyvärr inget dark mode, deras huvudfärger är ju mörkblå och vit så appen använder sig av dessa primärt.

Hur många bankappar har du testat? Mamma har Danske bank och appen är hemsk, kommer inte på något konkret nu men det är mycket som inte går att göra eller är omständligt att göra jämfört med LFs app.

Ja, jag kör med LF och har gjort i många år. Appen (Android) är riktigt bra, visst saknas dark mode men det lider jag inte av. Tror inte de har fler tekniska problem med inloggning än någon konkurrent men det är svårt att veta säkert - det händer verkligen inte ofta iaf.

Av [SH]
Skrivet av ThyderGaming:

Jobbar som säljare på kjell och company
34000 kr innan skatt

Inkl. OB?

Av [SH]
Skrivet av svalle:

Dricker dock sällan espresso då jag gärna dricker lite mer kaffe än vad en espresso ger, tror max ligger runt 6cl om jag inte gör dubbelkopp då.

De Luxe kommer fungera utmärkt då också. Kör det på jobbet och flera kollegor dricker det ungefär som du.

Av [SH]
Skrivet av svalle:

Har en inbyggd Bosch kaffemaskin. Tips på bönor? Börjar tröttna lite på de vanliga bönorna som man hittar på ica. Gillar att det smakar mycket kaffe

Caffé Mauro De Luxe - ett bra italienska espressokaffe som presterar bra i helautomatisk kaffemaskiner. Inte så mörkrostat att det blir oljigt, vilket är uselt för helautomater då det sätter igen kvarn och bryggenhet.

Av [SH]
Skrivet av [SH]:

Butikschef i butik med 9-10 anställda och en omsättning på 33 Mkr.
Månadslön på 37200 kr inkl OB (jobbar halvdagar varannan helg och till tidig kväll ibland), sedan tillkommer en bonus som adderar ca 30k om året.
Friskvårdsbidrag på 2500 kr.
Tjänstemobil.

Med årets höjning landade jag på 38700. Min tidigare formulering att det är inklusive OB är ett feltänk från mitt håll när jag skrev - vi tar ut OB i form av ledig tid. Jobbar en helg av tre och har en ledig vardag två veckor av tre. Bonus, friskvård och tjänstemobil oförändrat.
Betald övertid, vilket i mitt fall är bättre än en extra semestervecka då jag kan ta ut komp då och då.

Av [SH]
Skrivet av KungFredda:

Går det inte dra-släppa artiklar från produktlistan till sina egna listor, i nya prisjakt?
Eller är det jag som drar-släpper på/från fel ställe?

Tyvärr inte.

Av [SH]
Skrivet av anon132576:

Testade att för första gången steka tunna pannkakor på min Electrolux induktionsspis för några veckor sedan nu - blev måttligt bra resultat. Första pankisen började ryka som fan så brandvarnaren löste ut... lol Var lite svårt att forska fram hurpass hög temp man skulle använda. Sedan, problem nummer två: för liten värmezon.

Spisen värmer bara på inom en begränsad diameter, når väl bara typ 70% ut till kanten i en stekpanna modell större, så pankisarna får en blek rand runtikring centrum tyvärr. Vet inte riktigt hur jag ska fixa detta - med en mindre stekpanna får man stå och steka så jävla länge att man blir tokig typ...

Känner någon till en panna med extremt tjock, väl värmeledande botten som funkar bra på induktionshäll och gör fina tunna pannkakor? Vet inte vad annars som kan tänkas funka, helt ärligt...

Tror du kör på för hög effekt, förvärm pannan på medelvärme (ex 7 av 14) i 6-7 minuter. På så sätt får du jämn värme i stekpannan och bra färg på pannkakorna. Gjutjärn i kombination med induktion är min go to när det gäller pannkakor.

Skrivet av Dunde:

Rostfritt har sin plats, bra för såsiga jobb med lite lägre temperatur.

Rostfritt är ju kanon för riktigt höga temperaturer. Min absoluta favorit för att steka kött! Igår körde jag en stor mängd köttbullar, rostfria pannan och en 24 cm-panna i gjutjärn gjorde jobbet utan problem. Rostfria pannor tål dessutom nästan vad som helst när det gäller rengöring och har något bränt fast är det bara att ställa den med vatten ett tag så släpper det lätt.

Av [SH]
Skrivet av cp_:

Kollar jag ICAs hemsida så blir räntan 5,12%. Handlar man mat på ICA så skulle den successivt bli lägre tills den blir 4,62% om man handlar för 8000 per månad med en "stammisrabatt".

Lyckades du få den räntan utan att handla sjukt mycket mat?

Nej, vi är fem i familjen så vi smittar på lite drygt 8000 kr/mån för mat och annat man köper på Ica. Handlar majoriteten av maten på Ica Kvantum här i Uppsala och har inga planer på är ändra det mönstret.

Av [SH]

Vårt hus är idag värt ca 3 300 000 och vårt bolån ligger på ca 1 980 000. Eftersom jag inte är särskilt smart band jag bara på två år för lite drygt två år sedan... Visst har det varit trevligt med en ränta på 1,04% men ett 5-årigt bundet bolån hade riktigt vettiga räntor de med, då i augusti 2021. Så med eftertankens kranka blekhet...

Med Riksbankens senaste höjning nu i september ville vår nuvarande bank Länsförsäkringar inte gå lägre än 4,7% på 3-månaders så det blev en flytt till ICA Banken med 4,62%.

Av [SH]
Nytt bud: 4 250 kr Om jag kan hämta idag eller imorgon. Bor i Uppsala.
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av [SH]
Nytt bud: 3 700 kr Bor i Uppsala och kan hämta.
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av [SH]
Skrivet av bluppblupp:

Ska uppgradera maskinparken med en ny vattenkokare för pour over med V60. Har såklart spanat in Fellow Stagg EKG, men den är så jäkla dyr. Någon som har hittat något bra alternativ? Alltså elektrisk vattenkokare med svanhals och temperaturinställning.

Tack på förhand!

Jag kör med en vanlig vattenkokare och Harios kanna med svanhals. Alla vattenkokare med svanhals som jag sett har ganska klen effekt, EKGn ligger visserligen på 1200 W där många andra ligger på 800 W men det är ändå klent mot en vanlig kokare på 2300 W. Hemma vill vi dessutom kunna koka större mängder när en kanna te ska tillredas så svanhalskokarna var inget riktigt alternativ för min del. Funkar bra att koka upp i min vanliga vettenkokare, hälla över till Harion och ställa den på lite lagom låg effekt på induktionshällen när jag brygger.

Av [SH]
Skrivet av Iceglow:

Du kan ha rätt men jag tror faktiskt det är fler, med tanke på att prishistorik fungerar bra med classic. För mig är detta ett viktigt verktyg när det gäller och ta reda på om ett pris är bra eller inte

På vilket sätt fungerar historiken inte i nya Prisjakt. Kör enbart nya siten och använder historik ofta, vad missar jag?

Skrivet av Durkadur:

Jag tycker om (gamla) Prisjakt just för att den är så bra för att planera inköp men också kolla upp gamla. Jag har listor med inköpsdatum och jag lägger alltid in inköpspris. Så är jag nyfiken när jag köpte vår gamla TV och till vilket pris så ser jag det snabbt på Prisjakt. Jag behöver inte rota fram kvitto eller söka igenom mejlen. Är det fler som jobbar så?

Nu kör jag bara nya siten men använder listor på liknande sätt. Har listor på datorer jag byggt till mig själv och till vänner, kanon att enkelt hålla koll på vilka komponenter som hamnade var.

Skrivet av Dinkefing:

Inte har de bara gjort nya Prisjakt sämre de är också offantligt dåliga att fylla information på alla produkter på t ex datorprodukter nuförtiden. Latmaskar hela bunten som inte kan ta kritik och bara gör sidan sämre.

Vet inte om de är sämre med info om artiklarna men största bristen för mig på nya saiten är att man inte kan redigera egenskaperna för produkter. Tror Prisjakt var mer community-drivet förr, eldsjälar som av en eller annan anledning matade in data på olika artiklar. Har själv gjort det när jag velat jämföra artiklar där data saknats.

Skrivet av ElvisP:

Håller med. Varför inte jobba med Classic-versionen i stället för att komma med en ny kass sida?

Pga att den gamla saiten inte gick att uppdatera så att den skulle vara relevant vid sökmotoroptimering när Google började ställa krav på responsiv design. Det dög inte längre att ha en separat mobilsajt om du ville få trafik från Google och den trafiken är väldigt viktig för Prisjakt. Typ något sådant, är själv inte utvecklare men det är ungefär vad jag minns från Prisjakts förklaringar.

Själv trivs jag med den nya saiten även om det finns vissa brister även ur mitt perspektiv. Däremot hänger jag inte där lika mycket som förr, blir glesare mellan omdömena osv.

Av [SH]
Skrivet av bjoen:

Kaffekalender hade ju varit riktigt kul men drygt 1300 kr/kg känns lite mycket

Många av de kaffen som ingår där ligger numera på runt 1000 kr/kg till ordinarie pris. Sedan ska det packas i mindre påsar osv. Det är dyrt men inte orimligt.

Och om det nu stämmer att det bara är Per Nordbys kaffe och Åre Kafferosteri som ingår så är det väldigt hög nivå.

Av [SH]

En liten chansning på sista som gick hem. Men så har man spelat Xbox ett tag.

Av [SH]

En stavmixer från Bamix, vilket torde vara endgame på det området för min del.