Inlägg

Inlägg som [SH] har skrivit i forumet
Av [SH]

Årets bästa köp?

Kostymen från Hacket London som jag fyndade i januari. Mörkblå i klassiskt snitt med byxor som levererades i rålängd, dvs fick lägga upp dem hos skräddare men då har de också perfekt längd nu.

Har haft ett behov av en kostym en tid men inte ägt någon som jag trivts med på flera år. Denna älskar jag och den kommer följa mig många år framöver.

Av [SH]

Att tipsa om fynd man gjort ger kanske inte så mycket...

"Vad sitter du på för tips kring bra och billiga prylar och mojänger?"

Som någon mer skrev, Ikeas laddbara batterier är otroligt prisvärda.

Label Off från Biltema är inte särskilt dyr men funkar otroligt bra för att ta bort rester från tape, klistermärket och liknande.

Av [SH]
Skrivet av Electrizer:

Idag var jag i människobyn i ett annat ärende och gick förbi classe och kom på att jag skulle kanske köpa ett nytt filter då den fick jobba hårt i den torra försommaren/sommaren vi har haft.
Jag hittar inte filtret i butiken och frågar därför personal och får till svar att produkten har utgått och det finns inga filter att köpa. Han pausar lite o säger vänta lite, springer in på lagret och kommer tillbaka med dom två sista filtren som finns i butiken.

Ok, denna gången hade vi tur, men ska det verkligen få vara såhär?
Jag köpte maskinen för mindre än tre månader sen, utan vetskap om att maskinen skulle utgå och de utbytbara filtrena inte skulle vara möjliga att köpa. Jag blir så less även om vi faktiskt hade en aning tur denna gången och förhoppningsvis kommer vi kunna använda de två nya filtrena över vinter och nästa vår/sommar. Jag hade hoppats på att få använda en pryl som ändå kostade en tusenlapp betydligt längre än så.

Ta reda på om det faktiskt är så att filtrena inte går att få tag på eller om det bara är Class som slutar med dem. Om det inte går att köpa filter i Sverige längre på en så pass ny produkt är det grunden för en reklamation. Bör räcka som reklamationsgrund om två år också men att reklamera redan nu.

Av [SH]
Skrivet av Wyver:

Mera allmänt.
Är i tankarna att bygga en uteplats för grill/outdoor kitchen.

Ok, en pelletsgrill kan iaf varmt rekommenderas.

Av [SH]
Skrivet av Wyver:

Vad säger medlemmar här om pelletsgrillar?
T.ex Weber SmokeFire ex4?

Kör med en Traeger Timberline 850 som komplement till min gasolgrill sedan knappt ett år tillbaka. Otroligt nöjd!
Kör mycket olika grejer på grillen, min gasolgrill får mest leverera yta, snygga ränder och smashburgare.
Exempelvis, körde plums som jag rubbade och lät gå på Traegern till 60 grader och sedan fick biten en frasig yta på gasolgrillen och nådde sluttemperaturen.

Undrar du något specifikt?

Av [SH]
Skrivet av medbor:

Mitt tips hade varit att kolla på eller skaffa benify, oftast minst halva priset

På Miele, Bosch och Asko? För det är de enda tvättmaskiner som får komma över min tröskel.

Av [SH]
Skrivet av ipac:

Vad är det där för siffror?

Googlade omsättning och fick fram:
A/B 7.5B$
Sony 88B$
MS 204B$

Tycker inte dessa siffror för Microsoft och Sony är relevanta då de avser hela bolagen. Bättre att jämföra respektive bolags speldvision.

Av [SH]
Skrivet av richie80:

Kostar samma hos Professional Secrets själva. Frakt tillkommer men det går att få 20% om man signar upp till deras nyhetsbrev (om/vilka villkor som gäller vet jag inte).

De två omdömen på Prisjakt är inte särskilt positiva. Om det stämmer, eller de inte vet hur man hanterar en kolstålspanna, är oklart.

Har en kollega som har den pannan och han är iaf nöjd. Kan inte säga så mycket med om kvaliteten.

Av [SH]

Produkt: Professional Secrets Kolstålspanna 28 cm
Länk: https://www.elon.se/kampanjer/sommar-rea/professional-secrets...
Kategori: Stekpannor
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4389090
Pris: 399 kr

Av [SH]

Har landat hemma efter en semestertripp till bland annat Öland, har blivit 150+ mil (utan husvagn) på svenska vägar och nu är det läge att gubbgnälla... Givetvis vet jag vad jag talar om eftersom jag kör bättre än genomsnittet... (källa)

  • Hur svårt kan det vara att hålla avstånd? Tät trafik ut från Stockholm, ca 110 km/h i vänsterfilen där jag ligger med lämpligt avstånd till bilen framför. Håller på att köra om bil som håller knappt 100 km/h. Unga killar i häftig Audi dyker upp och lägger sig med ett avstånd motsvarande knapp sekund bakom mig. Kommer ni fram snabbare då? Som den ommogna gubbe jag är avslutade jag min omkörning med att dutta till på bromsen innan jag bytte fil. Bara så lamporna tändes... De körde om och lade sig lika nära nästa bil.

  • Svårt att hålla avstånd. Igen. Varför ligger folk toknära husvagnar på en 2+1-väg när det tydligt framgår att det är enfiligt de närmaste sex kilometrarna? Kör säkert och gasa på när det blir tvåfiligt.

  • Om du prompt ska köra 80 km/h (utan husvagn) på en 2+1-väg med en hastighetsgräns på 100 km/h så håll dina 80 km/h även när det är tvåfiligt. Att gasa upp till 100 km/h då för att färre ska hinna köra om dig tyder på att du är en riktig psykopat som inte borde köra bil. Hänt flera gånger.

  • Sluta köra in så tajt när ni kör om! Jag älskar min adaptiva farthållare men det är sjukt irriterande när folk kör om på motorväg men svänger ín så tajt framför mig att bilen tycker sig behöva bromsa in lite. Händer ofta trots gles trafik.

Av [SH]
Skrivet av Bernd_P1:

har du nån länk till detta? låter märkligt och osanolikt. så tar gärna emot källa på detta.

Bara att googla på "microsoft games division annual revenue 2022" osv. Eller leta reda på respektive bolags årsredovisning om du vill vara riktigt ordentlig.

Omsättning 2022
Microsoft speldivision: 16,23 miljarder USD (källa), egentligen juli 2021 till juni 2022 då deras räkenskapsår ligger så.
Sonys speldivision: 24,4 miljarder USD (källa)
Activision/Blizzard: 7,528 miljarder USD (källa)

Microsoft Xbox Games Division tillsammans med Activision/Blizzard landar på 23,76 miljarder USD i årlig omsättning.

Av [SH]
Skrivet av Timmy Fox:

Lite osäker på hur minskad konkurrens skulle värna konsumenter..?

Bättre balans mot Sony? Sonys speldivision omsätter mer än Microsofts speldivision och Activision/Blizzard tillsammans.

Sedan är detta toppen för alla oss som har Gamepass.

Av [SH]

Jarvis.

Av [SH]

Nu ska jag och frun sitta bra på stranden i sommar. Varsin Helinox Beach Chair kom med bud idag och de känns helt perfekta för vårt ändamål.

Av [SH]
Skrivet av Moseby:

Undrar hur det fungerar med att köra bil?
Vet att jag har blivit stoppad och glömt plånboken men då var det lugnt om jag uppgav personnummer. Men vad säger reglerna idag? Kommer Digitalt ID-kort gå att visa upp?

Troligen inte eftersom det inte är ett körkort. Fast man tycks kunna slippa böter om ens identitet omedelbart kan fastställas. Källa.

Kommer fortsätta ha körkortet med mig tills det blir digitalt. Iaf som det känns nu.

Av [SH]

Har 10 GB/mån via jobbet vilket brukar räcka bra förutom den gången ett poddavsnitt i SVDs app käkade upp drygt 4 GB på en timmes podd (dvs bara ljud)... Nu till sommaren kan det gå åt lite mer när man är ute och reser runt så jag ökade på mängden data till 25 GB/mån. Sänker igen till hösten.

Av [SH]
Skrivet av Chromatic:

Någon här som dricker kaffe med "fruktiga toner"?
Dom få gånger jag testat så blir man ju sjuk.

Älskar det! Ett av de bästa kaffen jag druckit det senaste året var Gringo Etiopien Bensa Anaerobic. Ett kaffe som beskrivs med "en mängd smaker såsom mandarin, persika, exotisk frukt, mango och jasminblommor."

Kaffe med fin syra och fruktiga toner är spot on för mig.

Av [SH]

Slutskattebeskedet kom på förmiddagen under Nationaldagen och pengarna kom på förmiddagen igår.

Av [SH]
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Självklart bör tekniska funktioner som om man höjer volym på en smarthögtalare så höjs volymen på andra vara patenterad på den nivån att andra inte kan implementera funktionen utan att betala avgifter till pantentägaren.
Jag är för liknande patent inom andra saker. T.ex. funktionen att kunna tända flera lampor från en knapp och inte manuellt gå fram till varje lampa.
Det finns så otroligt mycket som borde patenteras i samhället så vi kan hindra utvecklingen.

När Sonos kom på idén om hur man skulle kontrollera volymen på flera högtalare som om de vore en enhet så var det nyskapande. Idag känns det ungefär lika originellt som att tända flera taklampor med en och samma brytare men det är för att tekniken gått snabbt framåt sedan de tog sitt patent. Har lite svårt för att många slår på Sonos i detta fall - Google kunde betalat för att nyttja patentet från början men det ville de inte.

Utan patent blir det betydligt färre som skapar innovationer - majoriteten av oss alla vill ha betalt för det vi jobbar med. Även de som innoverar. Att det finns rena patenttroll gör inte att patent i det stora hela är fel.

Av [SH]
Skrivet av Nozomi:

Finns det några fördelar att ha olika?

Beror ju på men som regel är det enklare att laga låg pris genom att köpa elen från en annan leverantör. Själv kör jag Tibber med deras timdebitering men det beror på att jag kan styra de stora förbrukarna hemma (värme och varmvatten) till billiga timmar på ett väldigt enkelt sätt då min bergvärmepump har stöd för det.

Fick besked idag från Försäkringskassan att jag kommer få elstöd utbetalt och att det sker inom två(?) veckor. Ser ut att landa på drygt 2900 kr vilket får gå rakt in i semesterkassan.