Inlägg

Inlägg som ryggbiff har skrivit i forumet
Av ryggbiff
Skrivet av Paontuus:

Körde ghost edition till större del utav att den fläkten är sjukt tyst, lite sämre prestanda än l12s men låter en del mindre. Slipper man också spendera nästan 1000kr för en kylare 😛

Säker på att den konfiggen är tystare? Två fläktar på 15mm istället för en på 25mm etc.

Jag kör black ridge med nf-a12x14 på ovansidan, men har ingen fläkten under. Äger en L12 ghost edition också och kommer testa vilken som funkar bäst när jag uppgraderar till ryzen 5-nånting (hoppas på att 5700x lanseras snart). Just nu sitter jag på en 4790K som är klockad till 4.5 Ghz med vcore på ca 1,24 V och det klarar black ridge bra med två fläktar som utblås på ovansidan.

Värt att notera är att jag i stort sett aldrig tänkt på att fläkten skulle låta något då grafikkortet alltid låter lite mer när jag spelar. I teorin borde dock en 92 mm fläkt förbättra kylningen men frågan är om det är på bekostnad av att ett mer högfrekvent ljud...

Av ryggbiff
Skrivet av NeKeM:

Jag köpte ett MK3 här i dagarna men funderar på vad jag ska fylla den med. Jag vet att viss akomponeneter inte kommer finnas i lager förens i början av nästa år men jag har inga problem att vänta.

Dock så funderar jag på CPU kylare. Får LH12S plats i MK3 eller måste jag böja till den lite? Och skulle ni isf satsa på på LH12 istället? Det verkar vara en utgående produkt men kan köpas på amazon.

https://komponentkoll.se/bygg/yqVCV

Tacksam för alla tips!

Skrivet av Paontuus:

Köp L12 ghost edition från amazon, är sjukt nöjd! Slipper du risken med att böja L12s.

Jag hade även kollat på en Black Ridge med en Noctua NA-A12x15 på ovansidan och en NF-A9x14 under (för att ersätta den som kommer med kylaren. Borde presentera bättre än LH12 Ghost både sett till ljud och temps, någon annan med input i jämförelsen?

Edit: https://www.reddit.com/r/sffpc/comments/eyrksa/alphenf%C3%B6h...
Edit: #17950730

Av ryggbiff
Skrivet av erkaf:

Såg att MKIII är nedsatt till 2400:- på Proshop om någon skall uppgradera...

Passade på att för att få PCIe 4.0. Tack för tipset!

Av ryggbiff
Skrivet av darrenj:

Jag har MKIII
Borde det spela roll?

Tips: akta för gummipackning mellan den nya koppling och själva blocket när man installerar. De kan lätt glida ur på kanten när man skruva ned, omedvetet. Har råkat ut för detta.. 💦 💦

Ja, skillnaden ska vara att PCI-platsen i MKIII sitter 2,5 mm lägre (vertikalt i den orientering som du har på bilden) än i MKII. Så om det är tight för dig (vilket det ser ut att vara) kan det vara omöjligt för mig i MKII :/

Av ryggbiff
Skrivet av darrenj:

Så här ser min dubbelrad loop ut med den koppling du nämnt
https://i.imgur.com/tS2yNgq.jpg

Glömde skriva att jag har en MKII... vilken upplaga har du? Vad tror du om avståndet mellan dina vinkelkopplingar till grillen som fläktarna sitter på? Diffar ju 2,5 mm (?) mellan MKII och MKIII i det måttet.

Av ryggbiff

En fråga till er som kör customloop i Ghosten; hur har ni löst kopplingarna till grafikkortet?

Har en polare som stött på problemet med att kopplingarna inte få plats och därmed inte går att få på sidopanelen. Han har ett vattenblock från Alphacool och det går inte att byta kopplingarna på deras vattenblock så att att de kopplas på kortsidan av blocket (se bilderna) https://imgur.com/a/g43fHul

Han är ok med att ha ena sidan öppen, men jag vill inte göra samma fel...

Jag har sett att det ska gå att byta kopplingarna (https://www.ekwb.com/shop/ek-fc-terminal-rotary-90-black) på EKWBs vattenblock (https://www.webhallen.com/se/product/328157-ASUS-EKWB-GeForce...), men jag har inte sett det i Ghosten. Någon här som har facit?

Av ryggbiff
Skrivet av pellen:

Du har inte MK1, du har MK2 MK1 var den versionen i första kickstartern som aldrig nådde sitt mål. Så den lyckade kickstartern var MK2. Men ja, rörigt att den första versionen i produktion kallas för MK2...

Trodde att jag hade MK1 också

Jag har också intresserad av att veta skillnaderna för grafikkortetet. Är det någon skillnad i vad man kan få plats med?

Edit: hittade denna https://www.louqe.com/wp-content/uploads/2020/06/MK3-updates-...

Av ryggbiff
Skrivet av Ddroid:

Behövde inte plocka bort någonting.
Lite osäker, men jag tror faktiskt inte att ta bort backplaten gör någon skillnad, de är liksom på andra sidan som det är tight.

Så att jag är med nu; skulle det gå att tex slipa på, eller klippa i shrouden närmast kontakterna: https://imgur.com/a/tVtoh86

Frågar då mitt Gigabyte Eagle är inlämnad på Webhallen för översyn av fläktar samt strömkontakt och är sugen på att be om ett återköp för att köpa XC3 istället...

Av ryggbiff
Skrivet av Ddroid:

På måndag landar mitt EVGA 3080 XC3 Ultra.
Får se hur de går med att trycka in i ett Louqe Ghost S1 MKIII.
Postar gärna bilder ifall de finns intresse.

Fick du in det?

Av ryggbiff

Bild på Gigabyte Eagle OC i Ghosten: https://imgur.com/a/jTxYUWs

Luftigt!

Edit; inser att jag borde tagit en bild som visar avstånd mot sidopanel också, men var lite för trött i huvudet igår... Derp.

Av ryggbiff
Skrivet av KingCobra:

Jag står verkligen i valet mellan en Intel rigg eller Amd. antingen i7 10700 cpu med rtx 3070 eller ryzen 5800x med rx 6800.
Trösten är väl att ingen av valen går att köpa så man kan vänta på tester.
Jobbigt men ack så gottit läge

EDIT: Enligt denna så lutar det nu åt AMD faktiskt, helt beroende på vilket pris det blir. På filmen kör dom AMD CPU och GPU så därför kanske den rena AMD setupen har lite "fördel"? https://www.youtube.com/watch?v=HBm96QGv0oU

Jag har redan köpt moderkort och grafikkort samt har en G-syncskärm så mina val nu är begränsade planen är att få tag på en processor när de släpps i morgon.

Av ryggbiff

Jag har en annan fundering; är det någon här som ska uppgradera till nya Ryzen 5000-serien och till vilken modell i så fall? Jag är sugen på att skaffa en 5800X men är osäker på hur tempsen kommer vara med en Black Ridge-kylare. Tänker att den bör vara ungefär lika varm som en 3800X. Någon här som har en 3800X med luftkylning i Ghosten?

Av ryggbiff
Skrivet av DavidN:

Det här låter trots allt väldigt lovande för min del då jag snart kommer sitta med ett väldigt liknande bygge, men jag hoppas att mitt Eagle OC är utan missljud. Men för att dubbelkolla, du kör alltså utan tophat och helt luftkylt?

Korret, utan tophat, men med fläkt ovanför PSU i vänd orientering. Har sen bilden togs vänt PSUn så att den blåser luft upp mot fläkten. Se bild med mitt gamla graffekort: https://imgur.com/a/wCVci3f

Skrivet av Reiker:

Gigabyte gick ju ut med att de tidiga exemplaren av Eagle hade defekta strömkontakter. Tar du kontakt med Gigabyte så byter de ut det utan kostnad. De som skeppas nu ska vara åtgärdade. Tråkigt att höra om fläkten, verkar vara något med PWM-styrningen som klickar.

Lägg gärna upp en bild på hur den ser ut i spöket!

Edit: Sweclockers artikel: Gigabyte har problem med strömkontakter

Det hade jag missat! Fläkten är som sagt felanmäld till webhallen så jag passar på att göra det för strömadaptrarna också.

Skrivet av KingCobra:

Åh det hade varit jättesnällt om du lade upp lite foton på bygget! Skönt att någon testat med detta kortet.
Har du köpt till någon top-hat eller kör du helt "standard"? Vore ju supernice om man kunde hålla burken så liten som möjligt.

Återkommer med nya bilder ikväll! Jag har en L-tophat men gillar verkligen den lilla storleken utan och vill köra på det.

Av ryggbiff
Skrivet av KingCobra:

Oj, fel läsning av mig tyckte det stod
Gigabyte 3070 Eagle är
151 x 41 x 282

Ja då är väl saken klar då. Gigabyte blir det. Läste någonstans att Gigabytes kort hade sämre kvalitet på strömkontakterna, men jag får väl vara försiktig.

Jag fick tag på Gigabyte 3070 Eagle OC på release och den sitter nu i min Ghost. Just mitt exemplar har en fläkt med ett klickande missljud som jag har anmält till Webhallen (tar väl till nästa år innan det blir åtgärdat). Jag upplever även att kvaliteten på strömkontakterna är sämre än jag är van vid och jag har lyckats böja två av "piggarna" några gånger och varit tvungen att böja tillbaka dem igen för att kunna koppla in kontakterna.

I övrigt tycker jag att kortet funkar bra, går svalt och tyst (förutom missljudet från fläkten då). Min 4790K flaskar en hel del när jag spelar Warzone i 1440p, så jag ligger på 90-100 fps med allt på max (utan RT på) och kortet ligger då på 58-61C men en fläkt under PSUn (dock ställd i upp och ner så att fläkten blåser luft uppåt, ur chassit).

Kan uppdatera med bild om någon är intresserad av att se hur mycket plats det tar!

Av ryggbiff

Jag sitter på en Mk1 inkl en Gen3 riserkabel och har tänkt byta upp mig till en Gen4. Någon här som sitter på en extra Gen4 som jag skulle kunna köpa?

DMa mig i så fall!

Mvh
Gustav

Av ryggbiff
Skrivet av Rixard:

Fick inspiration av den posten att köpa ett Palit 3080 och byta fläktarna till Noctua NF-A12x15. Passande nog var det få i kö för Palit-korten på Webhallen, så med lite flyt kan jag uppdatera med bilder nån gång under nästa vecka!

Jag menar; går det att optimera utrymmet i Ghosten bättre än så här!? https://imgur.com/a/rsu5zda

Av ryggbiff
Skrivet av d_m_r:

Är sjukt sugen på ett 3080FE, men det verkar ju vara svårt att få till en bra mix av ljud, prestanda och temperatur (Optimum tech).

Fick en idé om hur man skulle kunna modifiera S1 så att det blir mer FE vänligt.
Om man vänder PSU 180° i det horisontella planet och perforerar eller tar upp ett hål i spine där PSU och bakre FE fläkten möts så kan man låta PSU evakuera varmluft från FE's bakre fläkt.

Frågan är om summan av fläktljud och temperatur för PSU/GPU påverkas positivt eller negativt.
Luftflödet borde iaf. öka tycker jag, vad tror ni?

Har tänkt samma tanke! Du får gärna testa och återkomma med resultat

Av ryggbiff

@KniFF: En dum fråga till; från Nvidias svenska sida? Om inte; vilket land?

Av ryggbiff
Skrivet av KniFF:

Kanske får mitt 3080FE tidigt nästa vecka, ska bli intressant att se om man klarar sig utan tophats eller chassibyte med lite undervolt.

Var lyckades du köpa kortet?

Av ryggbiff

@Rixard: Han kör utan chassifläkt och har ~82C. Borde komma ner en del med en fläkt installerad.