Inlägg

Inlägg som pralle har skrivit i forumet
Av pralle
Skrivet av MadMantiz:

@pralle: Hej, försökt kontakta dig via PM för lite trevlig samvaro på det digitala slagfältet, dessvärre utan någon respons överhuvudtaget. Ännu inte säker på om det skall tolkas som en krigsförklaring, osäkerhet eller bara miss i kommunikationen.

Om det skulle vara så att ni inte vill ha med mig i ert glada gäng så kan jag alltid försöka skaka ihop några av de hårdföra generaler jag brukar slå följe med så får vi organisera en liten batalj mot varandra istället. Vi kör mer än gärna redfor och backar inte på en möjlighet att tvåla till vare sig blått eller några andra färger som uppehåller sig i vägen för våra trupper.

Föredras conquest (uttalas "kaaankvest") eller destruction (uttalas som man vill)?

Med soliga hälsningar,
Fänrik Ståhl

På grund av massiva truppförflyttningar har logistiken till dessa inte hängt med och nödvändiga delar till kommandocentralen har inte hunnit till frontlinjen.

I klartext: Jag påbörjade ett stort flyttprojekt för ett par dagar sedan och har haft fullt upp med det ochinte varit aktiv på datorn mer än när jag har sökt efter saker på IKEAs hemsida. Ska fortsätta min stora ursäkt till dig via PM så inte modsen blir sura!

Till alla andra eventuella intessenter, våga PMa ändå!

Av pralle

Sportlurar på Dustin. SMS-audio Biosport!

349:-
https://www.dustinhome.se/product/5010822626/biosport---yello...

Närmsta på prisjakt: 990:-
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2879644

Beställde ett par, får se om dom är bra!

Av pralle

Köpte Nederländerna nu i veckan. Mycket positivt överraskad. Kör man Nederländerna + Västtyskland får man ett riktigt fint lag. Köpte mest DLCn endast för att skäna mer pengar till utvecklarna för diggar spelet galet mycket. Dock kommer nederländerna aldrig ersätta mitt USA eller Britt Motorized. Mmmhm, kärlek.

Kan lika gärna ta och invita spelare till vårt lilla spel-gäng.

Vi är ett gäng på numera 4 personer som spelar några game i veckan, oftast minst ett game varannan kväll. Tre av oss är erfarna spelare med ungefär 150 timmar spelade i Red Dragon och ytterligare 100 timmar i övriga serien. Sen ytterligare några hundra timmar i andra strategispel som CoH och RUSE. Två offensiva och en (jag) defensiv spelare. Vårt nya och fjärde tillskott är en n00b med 5h just nu. Inga tidigare strategispel i bakfickan heller. Men lär sig fort och för oss är det inget hinder att lära en nybörjare, bara kul.

Vi är alla 93-94or och halvhetsiga. Kör alltid på egen TS server. Spelar alltid som Blufor och har 70% victory ratio (jippie!). Skicka PM om du skulle våga köra med oss (Jag speciellt kan bli sur om någon fuckar-up, så våga inte göra fel isåfall! ) Kör du mycket Wargame så kommer du säkert känna igen oss!

Av pralle

Nytt gamingheadset samt musiklurar ungefär 4k styck

Hej hej,

Efter att ha slitit ut mitt tredje par QPAD QH-1339 så har jag börjar tröttna lite lätt på modellen. Undrar därför vad det finns för andra high-end gaming headsets ute på marknaden? Har kikat lite lätt på Prisjakt och sorterat efter pris och kikat men inte riktigt hittat någon som tilltalat mig särskilt. Som sagt vill jag ha ett headset gjort för gaming, med bra mikrofon och bra "gamingljud". Har inte ens hittat någon review på nätet där man testar olika high-end headsets mot varandra. Så tacksam bara om man hittar en sådan recension för ett antal headsets, såklart gärna med QH-1339 i testet så jag får något slags referensvärde.

Sen söker jag även ett par hörlurar som är slutna och som ska lyssnas på musik med. Den enda bygellur jag sitter med idag är Bose QuietComfort 35. Tycker ljudet är askasst, men den fyller sitt syfte då jag endast använder denna när jag flyger. Men söker ett nytt par att ha när jag inte flyger och när jag tröttnat på mina in-ear. Och jag har noll koll på dessa produkter faktiskt, jag är mer av en in-ear snubbe så här mottar jag gärna flera tips och recensioner. Denna ska även den drivas med Sound Blaster X7 men även Fiio E17K när jag är på resande fot.

Onödigt att köpa två hörlurar? Ja. Absolut. Vill inte kånka omkring med hörlur med mikrofon på och undviker gärna extern mikrofon då mina erfarenheter av det är dåliga.

TLDR;
Söker:
- Gamingheadset
- Musikhörlur
- Helst inte mer än 4k styck
- Mycket nöjd med QH-1339 och söker liknande till gaming, vill dock variera mig lite och ej köpa likadan igen.

Musik:
- Är väldigt dålig på att förklara saker, såsom om jag gillar hög diskant eller mellanregister osv. Men jag är mycket nöjd med kombinationen Fiio E17K samt IE 800 och ljudprofilen tilltalar mig mycket väl.
- Ska vara så slutna som möjligt
- Pungar gärna ut extra pengar för att få bra design. Gillar stilrent.
- Lyssnar på ALL musik förutom jazz samt hip-hop. Lyssnar inte heller på podcasts eller ljudböcker.

Dålig på att svara ibland, men läser allt och uppskattar alla svar.

Ha det gott
Mvh
Pralle

Av pralle
Skrivet av Anglaborg:

@Icte:
Det jag tänkte på var något i stil med att boten köper och säljer aktier också. Tillexempel när Aktie#1 når Xkr så säljs den och likadant vid köp av aktie, ungefär.

Är det inte enklare att bara köra manuell stop-loss istället?

Av pralle
Skrivet av MultiMan:

Dåliga pinnar kan fungera intermittent.

Vilken kylare har du? Skylake har speciella krav iom tunnare substrat som den är monterad på och tål inte lika högt tryck utan kan deformeras.

http://www.sweclockers.com/nyhet/21400-intel-skylake-for-lga-...

Skruvade lite på skruvarna till blocket och lättade trycket litegranna. Satte därefter in ett av de nya ramen i en slot som jag nog inte testat med just den. Nu startar den till BIOS. Är det någonting jag bör göra nu för att fortsätta felsökningen, medans jag har datorn på osv? Updatera bios antar jag kanske?

Av pralle
Skrivet av MultiMan:

Dåliga pinnar kan fungera intermittent.

Vilken kylare har du? Skylake har speciella krav iom tunnare substrat som den är monterad på och tål inte lika högt tryck utan kan deformeras.

Ajdå, det låter läskigt.

Har vattenkylning och ett EK CPU block.

Av pralle
Skrivet av MultiMan:

Är sockelpinnarna till CPUn kontrollerade?

Nej. Den sattes in av Inets personal så dom borde väl ha gjort ett bra jobb. Men isåfall borde den väl inte ha startat från början?

Av pralle

DRAM LED lyser

Hej,

Hållt på och fixa med min dator ett bra tag nu. Äntligen fick jag den att fungera, började pilla lite, installera Windows, Steam osv osv. Såg sen att endast 16GB av 64GB RAM (Hehehe) registerades av datorn. Beslutade mig därför för att stänga av och felsöka problemet.

Drog ut alla RAM, körde sudd-tricket på dom och satte sedan tillbaka samtliga. Och nu postar inte datorn utan DRAM LED lyser bara orange och vägrar vara med mig. Eftersom jag är så trött på mitt datorhelvete köpte jag direkt nya RAM, 2x8 GB för att testa. Fortfarande lyser DRAM. Vad är det som kan vara fel?

Har även:
Testa VARJE RAM i VARJE port.
Dragit ut GPU för att se om något är fel på dem

Har ej dragit ut batterierna till moderkortet pga en GPU sitter ivägen (och har vattenkylning, så då suger det att fixa. Men får kanske göra det snart.

Min setup:
ASUS maximus viii formula
4x16 GB Corsair RAM - CMK32GX4M2A2133C13 även testat med 2x8GB Corsair CMK16GX4M2A2666C16
2x ASUS 980 Ti STRIX
Intel i7 6700K
Evga 1000W T2 PSU

Båda RAM är OK enligt ASUS RAM-lista.

Med vänlig hälsning

Av pralle
Skrivet av Alling:

Förstår inte alls hur du tänkt här. Du vill alltså bygga en askomplicerad, svindyr vattenloop med tre pumpar som dessutom (åtminstone delvis) ska sitta fast i ditt skrivbord?

Du kallar detta "ett helt passivt system", så jag antar att syftet är låg ljudnivå. Men loopen är ju inte passiv: Dina tre pumpar kommer låta och surra betydligt mer än några tysta fläktar i lågt varvtal, som kostar mindre och förbättrar kylningen kraftigt jämfört med inga fläktar alls.

Du går över ån efter vatten med ett durkslag som spann.

Ja precis. Förstår ju att det är ganska overkill och onödigt, men det är ett kul litet projekt jag har att pilla med så det är ändå värt.

Att pumparna kommer låta är också klart. Har väl egentligen tänkt att köra alla radiatorer inne i datorn med typ 800 RPM fläkt, men vill räkna så att jag kan bygga för att kunna slippa det.

Av pralle

Passiv vattenkylning, räcker detta?

Hej,

Köpt en ny dator och påbörjat mitt vattenkylningsprojekt. Ett projekt som till en början var ganska oskyldigt och enkelt, men som just nu är ganska maxat ändå.

Ska kyla följande:
2x 980 Ti Strix
1x i7 6700K

Och har ett R5 Define chassi.

Har just nu:
Lyckats klämma in 2x 280 rad och 1x 220 rad i chassit (med lite egenmoddning) samt 1x 5.25 reservoar ink D5 pump, en 140 reservoar med D5 pump. Samt satt en 140 rad utanför chassit på baksidan.

Sen tänkte jag fixa lite kylning utanför datorn.
Har beställt 2x480 radiatorer och ännu en D5 pump. Och dessa radiatorerna tänkte jag sätta under mitt skrivbord, köra en Y-koppling till 140 radiatorn på baksidan och sedan koppla på stängventiler och push-on anslutning (så man kan flytta på datorn om man vill).

Har beställt ännu en D5 pump (det blir alltså 3).

Har ett par frågor då, kommer mina radiatorer räcka för att köra passiv (fläktlös alltså) kylning?
6700K har TDP på 91W, 2x980 Ti Strix har 500W (tror jag?) dvs cirka 600W, utan överklocking. Har totalt 1100 cm radiator utanför chassit samt 780cm på insidan. Dvs 1880cm totalt. Enkelt räknat alltså, om man inte räknar area osv. Har fläktar på insidan chassit just nu, men vill inte använda dessa helst, vill ha ett helt passivt system.

Pumparna räcker va?

Tjänar jag på att ha fler reservoarer?

Mvh Pralle

Av pralle

Jag kör själv med ett Qpad QH-1339. Det ingår ett ljudkort i det också, som funkar helt OK.

Tror att headsetet i grund och botten är ett Beyerdynamic MMX 300.

Är iallafall galet nöjd med det, kvaliten är riktigt bra. Dock har den gått sönder två gånger, varav en var mer eller mindre mitt fel, med med Qpad suveräna (om ni läser detta, ni är bäst!) kundtjänst fick jag ett nytt båda gångerna.

Men iallafall, ljudet är flawless och är otroligt skönt att gamea med, och mikrofonen är helt sjukt bra (för att vara ett gamingheadset och i den prisklassen såklart)

Av pralle
Skrivet av haiPA:

@pralle: DU behöver inte fyra rad. Jag personligen skulle satsa på max 3. Beror helt enkelt på hur du designar loopen.

Jupp mjukslang är både billigare å enklare att jobba med.

Sätt dig å rita hur loopen ska se ut. Då för du se hur många anslutningar du behöver å vilken sorts beroende på vinklarna som finns i burken.

Hjälper det med fyra då eller blir det typ samma effekt som med tre?

Men annars är det bara att montera ihop allting och sen fungerar det eller? Bör man tänka på något speciellt?

Och btw SLI är för spela i 4K!

Av pralle
Skrivet av haiPA:

En pump räcker väl, typ en D5 med en minst 240 res. 2 rad minst 240 eller 360 ett för cpu å ett för grafikkorten. 2 vattenblock å då får du bestämma dig om du ska bygga med mjukslang eller hård tubing. Då kan du köpa bling bling

Förresten sli setup med 980ti? För vad så mycket kraft? Ska du köra VR?

Funkar typ något sådant?

http://www.inet.se/kundvagn/visa/9293280/

Så tänkte jag att man drar det i en enda lång loop typ?

Hård tubing låter jobbigt? Är det inte enklare med mjukslang?

Edit:
tänkte mig väl köpa 5 fläktar också ja, att sätta på de två stora raddarna

Av pralle
Skrivet av Samlooh:

Ehm, sorry .. Men du verkar inte ha någon koll alls på priserna då bara ett 980Ti kostar åtminstone 7k.

Så 10k för allt kan du glömma.

Såvida du inte menar 5-10k för endast vattenlösningen, då är det förstås andra bullar.

Skrivet av PCBro:

Som jag tolkade är det endast en vattenkylnings-setup som ska investeras för 5-10k

Skickades från m.sweclockers.com

Haha precis, endast kylningen för 5-10k!

Av pralle

Hjälp med set-up max 10k

Tjenare,

Gjorde en tråd i köpråd till stationär dator igår. Efter att ha tagit in tips och läst recensioner har jag nog ändå bestämt mig litegranna. Har dock förstått att det är custom vattenkylning som gäller och tänkte därför kolla med kylexperterna. Behöver alltså hjälp att välja delar för en setup.

Just nu lutar det åt:
R5 Define chassi
i7 6700K (1151)
Och två Geforce 980 Ti (kylas med vatten också)

osv osv

Det viktiga då, vad bör man välja för delar till detta? Vill ha mitt chassi stilrent så externa lösningar är inte valbara (såvida det inte är på baksidan)

Har ingen aning hur många pumpar man behöver, hur stor vattenreservoar man behöver, vet inte ens vilka anslutningar man bör välja. Har dock förstått att det är bra att maxa med radiatorer, så det har jag väl tänkt att göra. Om man maxar med så många radiatorer som får plats tänker jag att man kanske kan köra ett par av dessa passiva?

Här är ialalfall radiatorspecs för chassit:
http://support.fractal-design.com/support/solutions/articles/...

Vad gäller budget tänker jag mig max 10k, gärna 5k. Är som sagt totalt nybörjare, så uppskattar så detaljerad lista som möjligt (med fittings och slangar och vätska och allt)

Viktigt att det är så tyst som möjligt också.

Mvh Pralle

Av pralle
Skrivet av Yorg:

Man måste göra skillnad på att lägga 30-45K och få ut maximalt av pengarna och att lägga ut 30-45K och få ut rätt medelmåttigt av dem, det är det jag reagerar på iaf.

i68**/i69 är inte Haswell, det är Skylakebaserade CPU med fler kärnor. Så om du ändå tänkt lägga uppemot 45K så hade jag definitivt väntat in de cpuerna och Pascal-GPU som inte heller är långt borta. Särskilt när det gäller GPU så kommer det göra en rejäl skillnad i prestanda mot att köpa saker nu.

Precis som improwise sa, därför man vänder sig hit!

Skrivet av improwise:

Min poäng är att om man som TS (och jag) köper ny dator rätt sällan (eller kanske mer sant, inte byter alla på en gång ) så brukar det för det mesta hinna komma flera nya version av det mesta under tiden ändå. Och är det inte nya GPUer så är det nya CPUer eller nya moderkort. Men du har rätt i att det inte är rätt läge att köpa just nu, tyvärr är det väl dock aldrig rätt tillfälle

Och angående denna diskussionen känner jag precis som du skriver. Allt blir alltid bättre, sen är förväntningarna höga och så blir det inte så bra som man väntat, eller så är det så bra och kostar därefter (läs: Titan vid release). Tror ändå dock att jag köper nu, efter att ha läst denna tråden https://www.reddit.com/r/nvidia/comments/3yzz4a/january_2016_...

Reagerar väl mest på att de flesta gissar/spekulerar på att 980 ti motsvarighet kommer framåt höst/vinter 2016. Och det orkar jag ju inte vänta på! Saxat från tråden dessutom "If you wait for Pascal you'll either get a nice fast Pascal GPU or a cheaper 980 TI. Few places in life you procrastinate as much as possible and get better results is gaming hardware."

Så tror ändå det blir en 980 Ti. Eller två.

Undrar därför till tråden, om jag skulle överväga, trots allt, att bygga ett custom vattenkylning, vad är viktigt att tänka på och vilka delar är de viktigaste att ha bra?

Av pralle
Skrivet av improwise:

Intressant tråd och rätt nära vad jag själv funderar på, ser fram emot en spännande diskussion. Här är "min" tråd:

http://www.sweclockers.com/forum/trad/1419660-komplett-silent...

64GB är en hel del om du inte verkligen har behov av något som kräver den RAM mängden så skulle iaf jag satsa på ett till GTX980Ti istället (och kommer nog göra det också).

Edit:

Även den här tråden kan vara intressant http://www.sweclockers.com/forum/trad/1419808-gar-det-att-fa-...

Åh, precis samma aspekter ju! Välkommen hit!

Skrivet av b3h4ppyn0w:

@pralle: med din budget skulle jag rekommendera att avvakta med ett köp i några månader då intel snart lanserar broadwell-e "i7 6800K-69**X" till x99 plattformen samt att Nvidia och Amd släpper nya grafikkort i sommar som troligtvis kommer prestera bättre än gtx980ti

Som improwise frågat nedan undrar jag också hur dessa står sig mot varandra?
Tänker väl mest egentligen, om man kikar spel (som i mitt fall väl blir det mest krävande? vet inte hur mycket se på film i 4k drar dock!) så är det minimalt man får extra med haswell, http://www.sweclockers.com/test/20862-intel-core-i7-6700k-och...

Så funderar på om det är värt pengarna?

Skrivet av cider123:

Rent spontant tänker jag att det är bättre med riktigt vattenkylning om du verkligen vill få ner ljudnivån.

Jag tänker väl att det kanske också är bättre, men undrar samtidigt om det inte är ett helvete att bygga ihop? Tjänar man svinmycket på det är det väl inte så mycket att diskutera. Men frågan blir väl då, vilket stort helvete får man?

Skrivet av Oringen:

Att sätta AIO vattenkylning i ett 40k datorsystem är som att ha automatväxellåda i en Lamborghini...

Hahah

Skrivet av improwise:

Hur är det för mer kontorsprogram, utvecklingsmiljöer och liknande, är en X99 att föredra framför en Skylake då? Har fått lite olika svar på den frågan

Kolla mitt översta svar!!

Skrivet av Jäger:

Det där resonemanget är ju rejält med trollvarning på, men men. Kan ju vara så att du hellre kastar bort pengarna du har fått ihop på aktier än att köpa saker du har behov av...

I alla fall
Vill du ha en tyst dator ska du inte köra på en H80i GT. Skaffa en vettig luftkylare som Noctua NH D15 istället eller bygg en riktig vattenkylning. AIO vattenkylning är bara en bra idé om du inte kan/vill bygga riktig vattenkylning och behöver bättre kylprestanda än de bästa luftkylarna klarar. Vilket du knappast behöver baserat på din trådstart.

Skaffa en NAS och sätt några mekaniska diskar i och ställ någonstans där den inte hörs istället för att lägga 10k på SSD. Billigare och lika tyst.

5k på 64GB ram? Använder du inte mer än 16GB ram, (vilket du inte gör med vad du skulle ha datorn till) så gör allt utöver det NOLL skillnad, pengar i sjön.

Ska du spela i 4K och har en budget på över 30k så ska du definitivt få in åtminstone 2st GTX 980ti.

Ja det får du absolut tycka. Senast jag gjorde en köptråd (för typ 8 år sedan, på annat konto) så handlade 70% av inläggen att det var ovärt att lägga stora pengar på en dator som ändå blir gammal. Så ville inte ta den diskussionen igen. Sen kan jag väl säga, utan att skryta, att det gått några hundratusen bättre än jag räknat med. Så tänkte fira det med att slösa bort 100k på onödiga saker, bland annat overkill dator.

Lite som jag undrat tidigare här bland alla citat, hur jobbigt är det att bygga en custom kylning om man skulle våga ge sig på det? Hur är ljudnivån om man jämför med en luftkylning? Sitter med någon gigantisk Noctunapjäs idag nämligen, ljudet funkar men hade varit skönt med mindre!

Har tänkt tanken lite, men så kände jag någonstans att smidigheten gör SSD ganska behagligt, samt att huset inte har någon bra plats för en trådad NAS där den inte stör med jobbigt ljud. Så vet litegranna att det är galet onödigt med så mycket SSD, men 2TB räcker också för det mesta, det är väl nödlösning. (+250 + 500 från nuvarande config)

Ja, börjar kanske inse att det är onödigt. Nöjer mig nog med 32 iallafall!

Kanon!

Mvh Pralle

Av pralle

Speldator 30-45k

Tjenare tjenare.

Min processor, i7 920 första generationen, har börjat spela ut sitt kort nu och har tänkt att byta. Och byter man processor får man ju byta typ allting så det är lika bra att göra det.

Som sagt så är min budget 30-40k.

Användningsområden:
- Lite spel. CS:GO, Wargame Red Dragon samt Arma 3.
- Slösurfa och se på film

Varför behöver jag en 30-45k dator för CS:GO? Helt enkelt för att det är lika bra att köpa en jättedator istället för en mellan, samt att aktierna går bra så jag kan köpa en overkill dator. Inga frågor på det tack!

Mina prioriteter:
- Tyst
- Vattenkylning på CPU och GPU tänkte jag
- Mer ram än 24 gb (sitter på det idag och vill inte gå ner mig)
- All lagring på SSD (2-3 TB. Mestadels för ljudnivån pga nuvarande lagringsdisk 2TB WD Black låter otroligt jobbigt)
- Den ska kunna driva och gärna kunna spela på min 4K skärm!

Gjorde en Komplett PC förut, kan inte länka sådanna vad jag vet så ni får den i plain text:
Fractal Design Define R5 Vit (Är detta det tystaste som finns och som ser OK ut?)
Corsair RM1000i, 1000W PSU
Intel Core i7-6700K Skylake
Corsair H80i GT Hydro Series CPU Kylare
ASUS ROG MAXIMUS VIII HERO, Socket-1151
HyperX Savage DDR4 2400MHz 64GB (4x16 GB)
ASUS GeForce GTX980Ti STRIX 6GB
Samsung SSD 850PRO 1TB SSD
Samsung 850 EVO 1TB SSD
Samsung 850 EVO 1TB SSD
EVGA Hybrid GTX 980Ti (vattenkylning)

Totalt 42685:-

Så, hur ser det ut? Har just nu typ noll koll på vilka delar som är aktuella nu. Vet bara att Skylake rockar skit och att 980 Ti ska vara höjdarbra. Vet inte om man bör prioritera 980 i SLI för att klara av att spela i 4K istället för att lägga 5k på RAM-minnet?

Tänkte dessutom köpa en separat vattenkyning till grafikkortet. Tänker att jag köper två enskilda slutna kit istället för att bygga ihop en enskild, endast för enkelheten. Vill gärna helst INTE montera det själv. Så Komplett PC eller Inet med deras monteringshjälp är att föredra!

Åsikter?

Mvh Pralle

Av pralle
Skrivet av l4nky:

Förstår inte meningen med att lägga 15k på en dator som ska "användas väldigt sällan" och till saker som inte kräver någon prestanda alls. Köp en billig chromebook eller något.

Sitter med en chromebook just nu. Fungerar perfekt att surfa med. Men blir stora problem när man ska skriva laborationsrapporter tillexempel. Google Docs kan man glömma. Så kör dualboot med Ubuntu, funkar ok men det blir rätt jobbigt när man ska lämna in filer i word-formatet, för när man sparar ett Libreoffice dokument i word format blir det vissa konfliker med ekvationer och uttryck som i värsta fall kan fucka upp allting. Måste därför ägna ett par timmar åt att gå igenom dokument för att hitta eventuella konverteringsfel när man öppnar filen i Word.

Så vill därför köpa en ny burk. Windowsburk. Och då är det lika bra att kötta på när man väl köper nytt.

Skrivet av Litenskit:

Vill bara instämma i vad usermane sa om att lenovo är att ha. De har allt från budgetdatorer(som du troligen hade i skoltiden) till datorer för professionellt användande, har själv en lite dyrare (strax under 10 bananer om jag kommer ihåg rätt) Lenovo är mycket mycket nöjd, enda jag har att säga om den är att skärmen har inte de bästa betraktningsvinklarna, i övrigt LÖÖÖV IT! Minst lika pålitlig som min stationära (som inte har varit igång på typ 3 månader till förmån för den bärbara).

Ja gud ja, måste varit riktigt budget. Drömmer fortfarande mardrömmar om den. Fick köpa ut för 500 kr iallafall så har kvar den. Dock oanvänd sedan dess haha.

Men den Yoga 900 ser ju helt klart lovande ut. Får se hur det blir med Dells XPS men annars ligger Lenovo helt klart bra till!

Skrivet av Tino:

Har två kollegor som har Surface Pro 3. Båda är extremt nöjda och Surface Pro 4 är ett stort steg framåt. Surface Pro 3 fick ta emot kretik kring tangentbordet mend Surface Pro 4 kommer med en bättre model.

Personligen hade jag köpt en Surface Pro 4 men Type Cover och docking station för hemma bruk.

Ska nog asa mig till stan och klämma lite på en sånhär då faktiskt. Se om det är lika hemskt som jag tror eller inte!

Skrivet av XFTality:

Zenbook UX303 kan du redan nu stryka från listan, det finns enorma problem med gångjärnen och det går nästan att garantera att de går sönder inom 9 månader.

Bara att scrolla och läsa: http://www.amazon.com/ASUS-Zenbook-UX303-13-Inch-Laptop/produ...

Väldigt synd att Asus har låtit det här problemet förstöra en dator som annars skulle vara perfekt. De skulle kunna åtgärda problemen, men det har de inte gjort fastän UX303 har släppts i hur många nya revisioner som helst.

Men - Till förslag om dator! Jag rekommenderar Dell XPS 13 helhjärtat.

Tack. Verkligen tack. Där sparade man sig från ett dumt beslut!

Ja, den lutar det nog åt nu faktiskt. Beroende på när dendär omtalade Skylake versionen kommer