Inlägg

Inlägg som Defecto har skrivit i forumet
Av Defecto

Jag tycker den ser trevlig ut tycker jag iaf. Kommer nog spräcka din budget på 8 lök med några hunkor. Ett enklare moderkort som inte har rum för sli/cf kanske? Då sparar du in lite.

Du kan ju byta ut din mekaniska hdd till en 2tb som snurrar saktare om du vill ha mer utrymme för samma pengar. Märker ju ingen skillnad om du bara ska ha den till lagring. Ifall du nu ska ha den till det

Av Defecto

Jodå den kan funka hur bra som helst. Men ställ dig frågan om det är värt det om den inte skulle fungera. Det var så jag valde

Vad jag förstår så kommer du köra rätt mycket lättare applikationer. Då är i5:an att föredra föra amd vad jag förstått.
Men ta i7:an om du vill ha så mycket kräm som möjligt.
1100T om du vill ha en prisbilligare prolle som tar de tunga applikationerna, men inte är lika snabb som i5:an.

Fast finns många som är mycket bättre på det här området så häng kvar så kommer någon klok person med benchmarks och superinsikt i det här.

Av Defecto

Roligt att överkill tog en 5 år gammal 30 000kr dator som exempel. Datorn jag sitter vid nu är 5 år gammal och den kostade 30 000kr när den införskaffades.

Den är väldigt dammig och w7 funkar inte på den av någon anledning jag inte orkat utforska, då jag inte använder den så mycket längre

Men din dator borde räcka till ett tag. Hur länge är ju svårt att sia om.

Av Defecto

Corsair force 3 serien har haft lite trubbel och en del har blivit återkallade. Tror att Sandforce 2200 styrkretsen som beter sig lite knasigt.
Jag har själv luskat lite i ssd träsket för att jag ska bygga ihop en ny dator med ssd, och jag gick på intels 320 120gb (som du hade från början) för stabilitetens skull. Den är inte snabbast och inte billigast. Men en krånglande hdd är ju inte skoj.

Jag skulle gå på en i5a. Det är den prisvärdaste prollen just nu imo. i7 skulle vara ett alternativ om du ska hålla på att plocka med filmer och redigera. Sysslar du med mindre tunga saker så skulle i5 passa lika bra. Socket 1155 har en hel del trevliga moderkort Ta och titta runt bland dem ett exempel, finns billigare som är lika bra men har mindre funktioner.

Av Defecto

Hahaha

Någon som vet vad man ska ha det kortet till? Förutom att lura folk på pengar alltså.
Vad tänkte tillverkaren egentligen?

Av Defecto

Vad du än gör köp inga v-moda. Hade ett par som iofs har bra bas men gick sönder efter ca 1år.
Har tyvärr inget att rekommendera när det gäller in-ear lurar. Hoppas du hittar några bra!