Inlägg

Inlägg som Defecto har skrivit i forumet
Av Defecto

Har själv en 3gs och jag skulle avråda dig från att skaffa en. Den har snart tre år på nacken och IOS 5 gjorde den ännu segare än den redan var. Det har hänt rätt mycket på mobilmarknaden under dessa tre år.

Borde finnas rätt gott om bra billiga android-telefoner, om det nu inte måste vara en iphone. Finns ju även några billigare lumia modeller som kanske kan passa. Måste det vara en iphone så skulle jag rekommendera att lägga lite mer slantar och köpa en 4 eller 4S. Men då spricker också budgeten.

Av Defecto

Mitt tangentbord fungerar inte i bios om jag har det i en usb 3.0 port.
Det är inte något MK-85. Men om du nu har det i en 3.0 port så kan du alltid testa om det funkar i en 2.0 port istället.

Av Defecto
Skrivet av Skippy:

Man kan göra ett envarsgripande som privatperson om 1. brottet har fängelse i straffskal 2. man kan koppla personen till brottet. Om man ex åker tunnelbana eller buss utan betala aka planka så begår man bedrägligt beteende vilket har fängelse i straffskala max 6månader. Du behöver inte vara väktare för nyttja dessa lagar en väktare har samma befogenheter som en vanlig privatperson egentligen enda skillnaden är att en väktare under tjänst har förstärkt rättsskydd, rätt att bära batong samt rapporteringsskyldigheter. En ordningsvakt har mer befongenheter än en väktare då de har PL13 som stöd vilket inte väktare har.

Du tänker på lag hjälpa annan som det heter eftersom personen i frågan har begått ett brott så nej de får inte hjälpa henne. Nej de gör inget fel eftersom brottet har fängelse i straffskala hon är kopplad till brottet personen i frågan de gör ett envarsgripande.

Skulle vara skoj om det fungerade med ditt resonemang då skulle inte väktare behöva handfängsel eller något eller kunna gripa någon person...

Du har rätt. De har rätt att göra envarsgripande och hålla kvar henne om de misstänker brott. Nu verkar det ju som att hon hade tänkt planka/glömt att stämpla. Hon hade alltså begått ett brott rent tekniskt sett.

Lite onödigt kan tyckas att hålla kvar henne och ringa polisen när hon faktiskt tog och stämplade efter kontrollanterna klivit på. En varning hade väl varit på sin plats tycker jag.

Inte det bästa ingripandet av kontrollanterna vad det ser ut som. De gör rätt, men de gör det fel! De bör se över sina rutiner i sådana här ärenden.

Av Defecto
Skrivet av som99:

Vad har League of legends med Doom att göra? Eller menar du "Skrattar ut högt på Doom koden" altternativt "Laughing out loud på Doom koden" i vilket fall ser det konstigt ut?

Edit: Ursäkta min bitterhet men är trött på den helt galna användningen av förkortningen "lol" i helt befängda sammanhang. Eller rättare sagt, användningen av "laughing out loud" överhuvudtaget istället för hederliga "HAHA". Precis som man helt låter bli i att tänka på om "laughing out loud" passar in eller inte.

Jag tyckte att akronymen passade bra i sammanhanget. Var inte tänkt att vara helt språkligt korrekt, utan bara vara ett kort och snabbt svar

Förstår din bitterhet och den är ursäktad.

Av Defecto

Ett grymt kort verkar det helt enkelt vara. Men jag kommer inte att köpa det. Av den enkla anledningen att jag helt enkelt inte lägger så mycket pengar på ett grafikkort.

Men det gröna laget har verkligen visat vad de går för! Roligt

Av Defecto

lol på Doom koden

Av Defecto
Skrivet av Bulltazar:

Prestandan kommer vara snarlik.
Fördelen med ett kort är mindre ljud, mindre drivrutins problem då skalning osv kan strula samt att man kan utöka med ännu ett GTX560 kort.

Men när det enbart gäller bytet och i spel där CF fungerar så tjänar du inget.

Inget lägre än GTX560ti 448 om du vill tjäna prestanda.

GTX560ti 448 skalar väl sådär i SLI? Men det vet du nog mer om än mig, du som faktiskt har "Gigabyte Geforce GTX560Ti 448 SLI"

Av Defecto

Du har ett test från nordichardware som du kan läsa igenom också

Vad som talar för Asuskortet är att det drar mindre ström, utvecklar lite mindre värme samt att det är lite tystare. Detta är dock ganska marginellt i jämförelse med MSI och Gigabyte. Å andra sidan så verkar MSI och Gigabyte varianterna vara lite mer klockningsvänliga, dock så borde man kunna få likvärdiga resultat även här.

Jag köpte själv Asus varianten. Dels för att jag gillar DCII kylaren och dels för att jag gillar Asus Men personligen så tror jag det är ganska hugget som stucket men skulle välja bort Zotac p.g.a den sämre kylningen.

Av Defecto
Skrivet av Mulle:

Fan vad effektiva och grymt jävla manliga vi är här på ljudforumet. Om Per Moberg och Peter Settman fick ett kärleksbarn skulle h*n nog hamna här. Man borde man hänga här lite oftare, knyta en hängmatta i närmsta palm och utforska ljuddjungeln närmare.

Men, till saken. När jag jämför 509 och 309 ser jag att den förstnämnda har lite mer kraft, Audyssey 2EQ (vilket jag antar betyder något på grekiska) och banankontakter. Varför man vill ha en plats att plugga in en frukt i sin förstärkare vet jag inte. Den verkar även lite kraftigare om man ser till W.

Men behöver jag något av det där? Såg att 509 har spotify-support och annat lull-lull men jag har ju en framtida htpc att se fram emot så det känns kanske lite onödigt. Eller?

Haha

Måste bara bryta in och säga att det är en riktigt vettig tråd. Man blir sugen på ett paket själv

Har för övrigt bara hört lovsånger om Onkyo 509. En kompis är as nöjd med sin.

Lycka till!

Av Defecto
Skrivet av xfmimd:

Det är onödigt

Det aggregatet kommer med 99,9% sannolikhet att klara av en klockad dator och ett 560ti 448core utan problem!

Det jag sätt här på forumet väldigt mycket är att folk överdriver väldigt mycket ang det är med watten på nätaggregatet!
Ett Antec Earthwats är inget dåligt aggregat då det är antingen Delta eller SeaSonic som tillverkat det.Och Från vad jag vet så är båda superbra på att tillverka aggregat!

Det är väl jag som är lite nojjig efter att ha pushat ett nätagg lite väl mycket

I nordichardwares test av det kortet så gick strömförbrukningen max upp till 322W. Vet inte vad det för för rigg de använde, men borde ge bra med spelrum faktiskt på TS nätagg. Så du har nog rätt

Jag håller verkligen med dig om att tendensen är att överdimensionera sina nätaggergat. Lite fånigt faktiskt.

Av Defecto

Jag stämmer in i kören. Jag har själv det grafikkortet och ett 500W nätagg från OCZ. Har alltså ett likvärdigt system som du har.

Det kommer fungera utmärkt! Skulle dock skaffa ett biffigare om du vill klocka CPU och GPU.

Av Defecto
Skrivet av Uvania:

GTX 560 Ti 448 glömde ni totalt.. mest prisvärda kortet per prestanda atm!

Sant!

Man ser ju att 560ti ligger på topp i ppk grafen. GTX 560 Ti 448 presterar ju någon procent sämre än GTX 570 samtidigt som att det kostar något mer än vanliga 560 ti. En solklar vinnare helt enkelt

Alla vi som köpte Asus DII 560ti 448 för 1900 spänn gjorde ett klipp om man räknar "ppk". Dessutom en grym kylare på. Finns till bra pris hos komplett för nuvarande

Av Defecto
Skrivet av Rapidact:

Jag arbetar med spelutveckling (dock inte datorspel), agressionen hålls tillbaka av kroppsegna hormonet Serotonin vilket jag tror är en stor brist av bland dessa typer av "kamp" spel, där det handlar uteslutande om att segra och dominera det andra laget eller de andra, slåss eller att fly och söka en rejäl kick om man segarar och de som loosar får det motsatta. Det fullständigt sprutar av Adrenalin i denna typ av spel... Noradrenalin och Dopamin med, en obalans av dessa olika hormoner i relation med Seratoninet kan leda till agressioner och asocialt beteende och dessutom depressioner.

Jag tycker dessa så kallade forskare ska byta jobb, hade jag varit deras chef så hade jag sparkat dem alla omgående. Är de unga datorspelsmissbrukare själva? Knarkar de på de kroppsegna hormonerna via dessa spel själva? De känns inte helt opartiska. Sedan är de på en "daddanivå" som de teoriserar på..

Kroppen är byggd för att använda hormonerna. Även om det inte är direkt så hälsosamt att utsätta kroppen för de som du nämner i för stor utsträckning. Adrenalin och noradrenalin utsöndras ju som bekant vid stress. Men jag skulle vilja påstå att en långvarig stress är mycket värre en den kortvariga stressreaktion som de flesta får från spelande i ett par timmar per dag.

Av Defecto

Detta känns verkligen gammalt. Jag läste ungefär samma sak som står i artikeln när jag gjorde en utredande uppsats om våldsamma datorspel kontra våld för ungefär 7 år sedan. Då var det några amerikanska forskare som hade liknande slutsats. Så det borde väl rimligtvis ligga något i det.

De flesta gamers lär sig är ju att kontrollera sina känslor för att bli bättre och inte brusa upp i stridens hetta. Inte bli agressiva och låta känslorna ta över. Inte för att spelande är speciellt bra och utvecklande men det är inte så dåligt som vissa vill få det till heller.

Det är så jag ser på det!

Av Defecto

Jag måste också lägga min röst på Doom 3. Audiologsen och viskningarna från olika håll i 5.1-ljud är grymt bra Jag tycker dock att spelet bli ganska förutsägbart när man spelat en bit in tyvärr.

Resident evil 1 till 3 är också bra skräckspel.
Likaså Silent Hill.
Deadspace är jäkligt roligt och lite läskigt.
FEAR är också roligt och lite läskigt.

Jag gillade inte Amnesias gameplay dessvärre. Förstörde spelet för mig och jag irriterade mig så pass mycket på spelet att jag inte fick någon riktigt stämning.

Av Defecto

Du kommer säkert bli nöjd med det

Tänk på att det måste få plats i lådan bara så du har mätt innan du beställer

Av Defecto
Skrivet av Zeuxlarsson:

Kan inte säga att jag känner igen namnet. Lirar själv i Veterans och har varit där sedan sommarn 2008 så vi kan nog ha varit i en del kombinerade raids tillsammans med DS, Apex, Requiem etc. Min guildmaster inph brukade i alla fall organisera flera sådana tillsammans med flergh, malm och några fler.

Tror vi förlorade en del medlemmar till er med som ville blir "mer hardcore". Veterans var ju alltid lite (mycket) mer casual även om vi varit framgångsrika i raiding på al'akir.

Deltog inte i så många sådana raider. Tröttnade på PvE och raidade inte mycket den sista tiden. Någon ZA blev det väl för att försöka få björnen

Jo veterans var/är ett bra guild kommer jag ihåg Flera bra PvPare också.

Av Defecto
Skrivet av RottingRhubarbs:

Men för gudsskull! Kan kameramannen stå still och sluta pilla på zoomknapparna?!?

+1
Haha

Borde stå en disclaimer om att man kan bli åksjuk av att titta på videon.

Av Defecto

Om jag skulle börja spela ett MMO igen så skulle jag framför allt värdesätta om det kunde anpassas till hur mycket tid man har. Har man en halvtimme på sig att lira så ska det vara lika givande som att spela ett flertimmarspass.

Jag tycker att det är bra om man kan göra olika saker med samma karaktär då blir spelandet mer varierande, utan att man behöver lvla upp ytterligare karaktärer. Men man ska samtidigt kunna fördjupa sig och fokusera på det sättet man helst vill spela på.

I PvP så tycker jag att alla ska ha en chans vem man än möter. Olika klasser ska ha olika svagheter och styrkor men man ska kunna spela på styrkorna och kunna slå någon som har bättre utrustning. Det ska vara så bra balanserat så det är upp till spelaren hur striden ska sluta. Det ska vara mycket svårt eller nästan omöjligt att bemästra sin klass. Samtidigt som det måste vara lätt att börja för att få en stor spelarbas.

Det ska finnas många utmaningar i både PvP och PvE som kräver olika mycket av spelaren. Helst så många och varierande utmaningar så att när man spelat igenom alla så kan man köra om den första utmaningen fast svårare och annorlunda, och då är den lika rolig som första gången man spelade den.

Det var bara några av mina tankar om MMOs. Inga dåliga krav man har!

Fast mitt enda egentliga krav är ju att det ska vara jäkligt roligt att spela och det ska hålla grymt länge

Av Defecto
Skrivet av Zeuxlarsson:

Jag lirade (och började ju igen) lira på Al'Akir sedan 2006 också på horde. Vilken/vilka gillen lirade du i då? Alltid kul att se en annan al'akir-bo.

Jag är av samma inställning, jag har flera karaktärer på flera servrar och al'akir är utan tvekan den bästa servern jag lirat på, dock har 99% av alliance befolkningen flyttat nu så al'akir är endast horde nu tråkigt nog.

Jag lirade i Darkstorm. Slutade ett tag innan de flyttade till Zenedar. Ifall du känner igen Defecto eller Deffan så var det jag. Vi kan säkert ha sprungit på varandra i någon arena eller bg

Tråkigt att höra. Men det är väl flera realmer som har problemet med att alla vill vara horde nuförtiden vad jag förstått.