Inlägg

Inlägg som Defecto har skrivit i forumet
Av Defecto

Försök byta eller sälja ditt presentkort skulle vara mitt råd. Sälj på tradera om du kan. Du får mycket mer för pengarna om du plockar ihop en själv på t.ex. inet. Som flera redan pekat på.

Måste du nödvändigtvis köpa en speldator från siba så skulle jag nog köra på Acer G3610 som b3h4ppyn0w också länkar till. Det är inget bra köp men det är ditt bästa alternativ om du måste köpa en gamingdator från siba. Den spränger inte din budget alltför mycket, och ger hyfsad prestanda.

Av Defecto

HIS Radeon HD 6950 2GB GDDR5

Passar in i din budget med nöd och näppe. Jag har för mig att det är upplåsningsbart också vilket gör det ganska värt Men jag är dock inte helt säker på om det går att låsa upp.

Av Defecto

Jag läste på lite om det här när jag köpte ny TV i höstas. Jag tittade mest på just Samsung och Sony apparater, och det blev slutligen den nedre Samsung UE46D5005 du länkade till. Det här är inte riktigt mitt område och jag har inte superkoll men jag ska göra ett försök att förklara.

Jag har för mig att det var så att CMR är ett namn på en bildförbättringsteknik som Samsung använder. 100 hz CMR är inte lika med 100 hz som du nämnde. Snarare likvärdigt med 50-60 hz på en "äldre" TV. Som andra har nämnt så finns det apparater med upp till typ 900 hz CMR.

Motion Plus är en annan teknik som i praktiken gör samma sak som CMR. Har för mig att detta är en teknik som gissar vad som kommer hända nästa bild för att göra rörelsen mjukare, som Quim också pratar om.

Det är väldigt individuellt om man tycker att detta är bra eller inte. Tumregeln brukar ju vara att om man tittar på mycket sport vill man ha en bättre uppdateringsfrekvens för att slippa bollhavet. Jag tycker personligen att Samsungs 8 och 9 serier har en mjuk och behaglig bild att se på, men för mig var det inte värt så mycket mer pengar.

Så länge som du är nöjd med bilden så har du väl gjort ett bra köp? Men det är klart att det alltid finns något bättre runt hörnet. Men orkar man bry sig?

Av Defecto
Skrivet av rektor:

Onödigt för Microsoft att utveckla Windows Phone.

Ingen köper ju ändå det, och dom får ju ändå in mer intäkter från Android än vad dom får från Windows Phone.

Dom kan ju lägga ner Windows Phone och fortsätta stämma Androidtillverkare så får dom pengar.

De kommer garanterat tjäna en hacka på företagslösningar om inte annat. Personligen tycker jag att deras försök att ta sig in på mobil marknaden ser väldigt ambitiöst ut.

Flippar det eller floppar det? Vi får se nästa år

Av Defecto
Skrivet av Urre:

Förstår fortfarande inte varför jag levlade hela vägen till 68 som Holy Priest. Först i Vanilla direkt vid launch, sedan i TBC.

Jag levlade min första karaktär (präst) utan att sätta talent points förrän lvl 16-17 ish. Lelvade hela vägen till 60 som holy. Men sedan var jag ju en jäkligt slipad healer och kunde alla instanser utan och innan.

Råkat överaggroa som shadowprälle då jag glömt respecca från pvp spec några gånger också. Lika populärt när man försöker bli server first på gruul som hydross

Det noobigaste var nog att jag blev beroende av spelet, sumpade skolbetyg, irl vänner och personlig hälsa för att bli gladiator, få epics och skryta om hur bra guild jag var i. Jag slutade spela innan wotlk släpptes och sålde mitt konto. Tjänade faktiskt en hacka på att spela wow . Men var inte alls värt det.

Kan fortfarande känna suget trots att jag slutade för mer än tre år sedan.

Av Defecto

Får väl hoppas att de gör det här för att få ett mer konkurrenskraftigt pris, och inte för att kunna tillverka sämre diskar.

Så etablerade varumärken som Seagate och WD är så skulle det ju vara självmord om man började tillverka allt för kassa diskar. Speciellt när andra tillverkare visar framfötter med alternativa lagringsmedia.

Av Defecto
Skrivet av Mr.Azum:

synd för jag tycker iaf att det är en toppen skärm för det priset! den går ju självklart inte jämföra med en ips för 10000 ^^

Lite ot.

Har du hittat någon drivrutin som funkar till 64 bitars. Jag kör med PnP drivrutin och kan inte ställa in allt som ska kunna pillas på i Smart Control

Av Defecto

Ganska trevliga surflaptops för priset man ger faktiskt. Inget jag skulle köpa men tack för tipset

Av Defecto
Skrivet av Mr.Azum:

inte för att vara fanboy men jag har inga problem alls med min philips :S tycker den är klockren! du kanske borde testa att ändra inställningar om du inte gjort det. när jag först fick den var jag lite skeptisk men när jag ändrat inställningar tyckte jag den lugnt var värd dom 1800 jag lade för den hos dustin! tycker den flyter på bra i bf3 och HoN.
men värt att säga är väll att min erfarenhet av skärmar är inte den bästa, men jag är nöjd med min!
det bästa för dig vore dock om du går till någon butik och ser vilka skärmar dom har uppe också kollar du hur dom är utgör vad som passar dig och din plånbok bäst!

Har pillat lite med inställningarna men väldigt knepigt att få dem riktigt bra. Har dock bara haft den ett par dagar och inte riktigt haft tid att få en bra config. Kanske kommer ändra min uppfattning men än så länge så gillar jag den inte

Av Defecto

Köp inte Philips 273E3LHS. Jag har är inte speciellt nöjd med den. Men ska du ha en skärm för spel borde den inte vara något alternativ ens.

Har hört att Dell UltraSharp U2412M ska vara schysst men har varken testat eller tittat på den en längre stund. Tänkte mest avråda dig från philips skärmen. Någon på forumet borde ju ha dell rutan och kunna tala för den.

Av Defecto
Skrivet av kaya:

Rektangulär med rundade kanter, silver färgad aluminium, en skärm som går att vika upp och ett qwerty tangentbord hur kommer det sig att Apple inte stämmer för ultrabooks? om det är nått som är en kopia så är det väl det.

+1

Av Defecto

Jag kan tänka mig att realistiska våldsamma spel kan leda till en viss avtrubbning, om det utsätts för en person som har ett tunt psyke eller kanske ett barn. Detta har jag ju inga belägg för utan är bara min personliga uppfattning. Personligen har jag spelat våldsamma datorspel sedan 5 års åldern och jag har inga men från det.

Man kan utsätta sig för samma saker eller t.o.m. värre genom att kolla på tv, youtube eller bara surfa runt. Så den här diskussionen börjar bli lite tröttsam. Fast det är bra att den finns samtidigt.

Snubbarna från Columbinemassakern hade ju t.ex. ett mycket tunt psyke och min åsikt är att doom och wolfenstein hade något att göra med hur de utförde den. Men de två var antagligen så sjuka i huvudet och höga som hus så de hade säkert hittat inspiration från annat håll för att genomföra massakern.

Av Defecto

Cdon för de visar framfötter med bra erbjudanden och priser.

Av Defecto

http://lmgtfy.com/?q=konsumentk%C3%B6plagen

Skrivet av Konsumentverket:

Om det skulle vara något fel på varan - vad kan jag göra då?
Om det är något fel på din vara kan du:

* kräva avhjälpande, det vill säga få varan reparerad.
* kräva omleverans, vilket innebär att du får en annan, likvärdig, vara.
* kräva prisavdrag eller ersättning för att rätta till felet.
* häva köpet om felet är av stor betydelse för dig, vilket betyder att du får pengarna tillbaka.
* hålla inne så mycket av betalningen som krävs för att få säkerhet för ditt krav.

Säljaren har dock rätt att i första hand erbjuda dig avhjälpande eller omleverans om detta kan ske inom skälig tid och utan extra kostnad för dig.

Har för mig att säljaren har tre chanser på sig inom rimlig tid att reparera varan. Annars får du en ny. Fast det får du nog läsa dig till för att vara på den säkra sidan.

Lycka till!

Av Defecto
Skrivet av S_Z:

Som redan nämnt så använder sig väldigt många av de stora elektronikföretagen foxconn. Apple är inte värre än något annat av dessa företag, dock är det mycket populärt att ta upp just Apple i artiklar om ämnet. Även Samsung är långtifrån fläckfritt vad gäller tveksamma arbetsmiljöer, också det mycket enkelt att hitta information om på Google.

Om du tycker folk skall bojkotta Apple p g a detta så får du nog övertala dem att inte köpa några elektronikprodukter alls tyvärr...

Det var mest Jonteponte som hakade upp sig på just det här. Inte det bästa argumentet, men samtidigt inte det enda. Jag ser det dock som ännu en anledning till att inte välja en produkt från Apple.

Skulle vara förvånande om något av de stora företagen som tjänar mycket pengar skulle vara helt och hållet fläckfria. Men jag tycker personligen att t.ex. Samsung är bättre på fler områden, men kan mycket väl vara så att de som jobbar på golvet har lika dåliga villkor eller t.o.m. sämre. Saker man aldrig kommer veta säkert.

Av Defecto
Skrivet av Jonteponte:

Och herre min skapare. Har någon Apple-anställd fysiskt skadat en familjemedlem eller? Hur har du annars kunnat bygga upp så mycket hat mot en ekonsumenprodukt/företag? Du har fått flera saker kring bakfoten men jag nöjer mig med det uppenbara. Du fattar uppenbarligen inte att Apple inte har några egna fabriker. Apples produkter tillverkas i samma fabriker som många av dess konkurrenters (Foxconn tex). Av samma personal. Med samma villkor. Det är inte ens säkert att Apple är största kund hos dessa leverantörer. Det har dessutom konstaterats för länge sedan att självmordfrekvensen hos tex Foxconn är *lägre* än genomsnittet i tex USA. Lägg nån minut på research innan du kräker ur dig tossigheter. Google is your friend.

Sen är det helt och hållet upp till var och en var man lägger sina pengar men då bör man också hålla sig ifrån att skriva andra på näsan med lögner och överdrifter.

Kolla på baksidan av din iPhone. "Designed by Apple Califonia. Assembled in China". Apple är garanterat Foxconns största kund. Då de har hand om all tillverkning av iPhone och iPad. Anledningen till att Foxconn fick kontraktet var att de pressade produktionskostnaderna genom att skära ner på personalkostnader. De har givetvis skärpt sig någorlunda sedan mediastormen och visst finns det platser i världen där självmordsfrekvensen är högre. Men du missar helt min poäng om varför de begick självmord.

Sedan behöver att man jobbar för Apple betyda att man är anställd av Apple. Men det kunde du nog lista ut själv. Jag förstod inte riktigt det sista du skrev. Men jag har källor som jag anser tillförlitliga. Du kan ju använda Google och ta reda på vilka källor jag har om du vill.

Du borde ta allt du läser på internet med en nypa salt. Jag tänkte bara skapa lite opinion mot ett företag som tar ut en enorm vinstmarginal och har kassa villkor hos sina leverantörer. Förutom det finns det så många andra anledningar för varför man inte bör stödja Apple.

Får jag någon som läser mitt inlägg att byta inställning till Apple så är jag nöjd. Det var inte meningen att låta så anti egentligen, bara mest blev så. Skulle kanske skrivit det mer nyanserat om jag läst igenom det i efterhand.

Av Defecto

Hoppas Samsung stämmer skiten ur Apple och att de inte får sälja mobilen utanför Kina. Där människor som tillverkar telefonen tar självmord för att de får ut mer mer pengar till sin familj på sin livförsäkring än att jobba för Apple. Medan Apple tjänar miljarder på en telefon som var genialisk för 4 år sedan och tog mobilmarknaden med storm. Som numera lever på att sno andra företags idéer och hårdvara. Det är en telefon med ett låst gränssnitt som är lika censurerat som landet den tillverkas i.

Iphone 5 är säkert en helt okej mobiltelefon för de som inte är så tekniskt begåvade och läser tidningar som rättar sig efter Apples riktmärken för vad man får skriva i en app. Men kan ju räkna med att den kommer kosta en, eller ett par tusenlappar mer än en Android variant som antagligen är bättre.

Men den stora frågan är om man verkligen vill stödja ett företag som Apple?

Av Defecto

Askoolt helt enkelt. Grymt gjort

Av Defecto

Kanske behöver ett tag för att "köra in" kylpastan. Olika från modell till modell, men kan göra lite skillnad.

Av Defecto
Skrivet av Ozzed:

Sad Face of Death.

haha