Inlägg

Inlägg som Skater93 har skrivit i forumet
Av Skater93

Sådär, nu har jag haft datorn i ett par dagar och tänkte därför skriva vad jag tycker om den.

Det var lite strul i början, sladden till cpu-kylaren var inte ikopplad i moderkortet trots att jag beställde ihopbyggning. Det tog en kvart ungefär att förstå vad problemet var då det endast stod "cpu-fan error" i bios men efter att jag öppnat datorn och kollat runt lite så var det bara att sätta i sladden och sen så fungerade det. Jag fick också lite småproblem när jag skulle installera Windows 7 men inget nämnvärt.

Dessa problem har ju inte riktigt med själva datordelarna att göra men jag tyckte att jag borde nämna de ändå. När det gäller själva datorn så är jag riktigt nöjd, den fungerar hur bra som helst. Snabb som attan är den också. Jag har dock inte kört några tunga spel än men när Bf3 dimper ner i brevlådan på torsdag så kommer det bli ändring på det. Jag kommer då också att skriva hur bra datorn presterar i Bf3 då väldigt många verkar vilja köpa datorer just för det spelet.

Tack än en gång för att du hjälpte mig med mitt datorköp.

Förresten, när cpu-kylaren inte var ikopplad så startade jag upp datorn ett par gånger för att se vad som skulle kunna vara felet. Cpu'n steg i temperatur fort då men den gick aldrig över 50 grader celsius vilket inte är i riskzonen alls. Jag stängde av den innan det hann bli för varmt alltså. Det jag undrar är, kan processorn ha tagit skada av detta? Inte pga att den blev för varm vilket den inte blev men utan för att den kördes med kylaren urkopplad ett par minuter.

Av Skater93
Skrivet av admi:

Inga problem. Du får gärna skriva vad du tycker om datorn när du införskaffat den, om du nu gör det

Självklart, det ska jag göra, beställde den just. Det kommer nog bli mycket positivt om allt fungerar som det ska eftersom jag har suttit och tuggat på ett gammalt 9800 GT och andra skrotdelar ett par år nu. Det kommer bli ett mycket stort steg uppåt om man säger så.

Av Skater93
Skrivet av admi:

Jag tror det knappt är någon skillnad. Men det är stora märken, så du kan i princip ta vilket som. Inet började sälja EVGA nyligen vilket har lett till inga recensioner. Det är däremot många här på sweclockers som rekommenderar EVGA. Jag skulle faktiskt nog välja EVGA. Ser typ snyggare ut Men som sagt, same shit typ

Okej, jag får tacka så mycket för all hjälp!

EDIT: Okej, två fläktar blir det.

Av Skater93
Skrivet av admi:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/940392/2011-10-02

Moderkortet jag tog verkar tillräckligt bra, men jag vet inte eftersom jag inte läst något om det eller testat det. Så här har du ett säkert moderkort Nätagget har jag också bytt så du kan köra SLI i framtiden. Sen måste du tyvärr gå ner ett snäpp i grafikkort om du ska ligga på 12k. Jag ska försöka tänka ut något annat.

Angående fläktarna tycker jag att du ska ha kvar de gamla och sätta på de nya också för ultimat luftflöde. Annars kan du skriva till inet att de får göra vad som är bäst med fläktarna så fixar dem det.

Är det stor skillnad på Gigabyte GeForce GTX 580 1536MB OC och EVGA GeForce GTX 580 1536MB? Jag tog Gigabyte eftersom den hade bra recensioner bortsett från lite drivrutinsfel medans EVGA inte hade några recensioner alls (på inet.se alltså). Det skiljer ju bara en hundralapp så det är lungt.

Av Skater93
Skrivet av admi:

Jag skulle kanske köra ett GTX 580 då Grejjen är att snart lanseras 600serien. Annars kan man köra 6950 crossfire, ganska billigt och bra.

Jag har suttit som fastklistrad framför datorn och letat efter delar och tittat på olika "ny dator" trådar de senaste 3 dygnen så att vänta ännu längre tror jag inte att jag klarar av

Jag har bestämt mig för att ta bort ssd'n och tog istället ett lite biffigare grafikkort. Såhär ser min kundvagn ut nu:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/939738/2011-10-01

Passar allting?

När du la till SilverStone fläkten menar du då att jag/inet ska sätta den på chassit (i såna fall, vilken plats?) eller att jag ska byta ut fläkten på cpukylaren som jag såg att några skrev om i recensionerna av cpukylaren?

Om några år när datorn har blivit gammal kan jag då köpa ett till Gigabyte GeForce GTX 580 1536MB OC och köra i SLI? Passar det på moderkortet och med resten av delarna? Behöver jag köpa ett större nätagg då?

Av Skater93
Skrivet av admi:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/938440/2011-10-01

Den är ganska bra. Sen kan du köpa ett till grafikkort senare så blir datorn ännu bättre

Okej, vilket/vilka grafikkort borde jag välja om jag bestämmer mig för att lägga pengarna på det istället för en ssd? Vet fortfarande inte om jag ska köpa en ssd eller inte. Att spelen flyter på bra är högre prioritet än att ha en ssd disk vet jag i alla fall.

Av Skater93

Köpråd speldator - 12000 kr

Hej, nu är det dags för en ny dator och skulle behöva lite hjälp.

Den ska användas mest för spel och får max kosta 12000 kr inklusive os och att de bygger ihop den åt mig. Kan dock lägga till ett par hundralappar om det verkligen behövs.
Jag har skärm, mus, tangentbord, etc så jag behöver alltså bara burken. Skärmen jag har körs på 1680x1050 och med en dvi kontakt.

Jag ska flytta en hdd och en dvd-brännare från min gamla dator så de ska inte ingå i paketet (jag vill dock ha en till hdd och en ssd om det räcker).

Hårddisken jag ska flytta till den nya datorn: WDC WD6400AAKS-65A7B2 (596 GB, IDE). Jag vet inte varför det står IDE när det är en sata. Jag är ganska säker på att det är just sata 2 det gäller.

Dvd-brännaren jag ska flytta till den nya datorn hittar jag inte namnet på men är ganska säker här också på att det är sata 2 kontakt.

Krav:
Jag vill kunna spela Battlefield 3, Diablo 3, etc (många av de nya spelen som kommer alltså) på höga inställningar och med hög fps.
Jag vill ha en 120 GB ssd om det räcker till det och en 2 TB hdd för lagring (en billig green disk tex). Om det inte räcker till en ssd så kör jag os på hdd'n jag flyttar från min gamla dator.
Som os så ska jag köpa Windows 7 64 bit.
Jag vill ha ett chassi med mycket plats och utan en massa lampor, fönster och skit.
Jag köper gärna från inet då jag har hört mycket bra ord om dem.

Jag är väldigt tacksam om någon kunnig kan plocka ihop ett bra paket åt mig.