Inlägg

Inlägg som Skater93 har skrivit i forumet
Av Skater93
Skrivet av Komplett:

Hej!

Som jag förstått det så skickas det hem ett skivfodral med några koder i. Dessa används för att aktivera betan och sen fullversionen när den släpps. Själva spelet laddas ner.

Okej, tack så mycket!

Av Skater93

Hej!

Vad är det som gäller med Pre Purchase versionen av Guild Wars 2, skickas det en kod först för att kunna aktivera spelet och sen skickas boxen vid releasedagen eller vad är det som gäller?

Av Skater93

OM DU HAR EN STOR TOMT SÅ TYCKER JAG ATT DU SKA KÖPA EN ÅKGRÄSKLIPPARE ISTÄLLET SÅ DU KAN GLIDA RUNT I SOLEN OCH IMPA PÅ GRANNARNA!

Av Skater93

Jag tar gärna en och kan mer än gärna ge 3 (2 om min bror vill ha en (5 om han sedan ger mig de han får)) tillbaka.

Av Skater93

Köp en SSD som kör med PCI-Express eller köp en likadan som du har och kör dom i RAID.

Av Skater93

Vänta bara tills något blir fel med din lina från Bredband2, då kommer du ångra dig rejält. Jag har ringt säkert 20 gånger och skickat minst lika många mail och de har fortfarande inte fixat felen. Det var mer än ett halvår sedan jag började få problem med min uppkoppling.

Det tog minst 10 samtal innan de förstod att det faktiskt inte var min dator/internetkabel/etc som det var fel på.

Av Skater93

Grymt bra!

Av Skater93

Logitech G930.

+ Väldigt bekvämt.
+ Riktigt bra 7.1 ljud.
+ Trådlöst (den största anledningen till att jag köpte headsetet).
+ Kan laddas upp medan man använder det.
+ Uppfällbar och böjbar mick som inte släpper igenom brus (om man t.ex. har en bordsfläkt igång på skrivbordet).
+ Förutom "slitskador" som har uppstått pga. väldigt många timmars användning så är det väldigt bra byggkvalité.

- Kuddarna runt öronen är väldigt bekväma men tyvärr så är det gjort av något gummiliknande material så dom gnisslar mot mina glasögon. Dock så är det inte så jobbigt när man väl har vant sig vid ljudet.
- Ett par hundralappar för dyrt (det kostade ca 1500 kr).
- Jobbig sladdvinda till laddningskabeln.

Övrigt.
Den trådlösa räckvidden är hyffsad, inte bra och inte dålig. Räckvidden är cirka 15-20 meter genom ett par väggar och säkert längre utan väggar emellan.
Många tycker att det sitter för hårt på huvudet men jag tycker att det sitter lite för löst.

Sammanfattning.
Ett riktigt bra headset! Om du har råd så kan jag inte annat än att rekommendera detta, om du inte har råd så borde du spara ihop till ett ändå.

EDIT: Stavning.

EDIT2: Jag glömde att nämna de programmerbara knapparna på headsetet som kan användas tex för att kontrollera mediaspelare. Att dessa knappar finns på headsetet är ett väldigt stort plus.

Av Skater93
Skrivet av zarnexx:

Dina minnen är väl speccat för 1,5v?

Skrivet av BaZZe:

Tycker allting ser helt ok ut volt mässigt men säger som ovan du har väll corsair vengeance cl9 1600mhz i sådana fall ska du ha 1,5V och inte 1.65V på minnena.

Skrivet av Blesk:

Instämmer med ovanstående.

Rekommenderar dig om du inte redan gjort det att sätta dig in i att klocka med Offset. Väldigt enkelt och avlastar din processor.

Läsvärt: http://www.sweclockers.com/forum/2-kylning-och-overklockning-...

Guide: http://rog.asus.com/forum/showthread.php?2162-Overclocking-Us...

Är du nyfiken så läs på och om du har några frågor så skrik till.

Jag gick in i BIOS för att ändra volten på minnena och det visade sig att de redan satt på 1,5 V. Alla andra värden är de som står i första posten i tråden.

Har hört talas om offset tidigare men jag har aldrig riktigt läst om det, ska ta och göra det nu tror jag.

Tack för svaren.

Av Skater93

Överklockning av i5 2500K - voltvärden.

Hej.

För några månader sedan så överklockade jag min i5 2500K till 4,5 GHz. Allting har fungerat perfekt och jag har kört Prime95, Intel Burntest och krävande spel utan problem. Jag får också helt okej temperaturer. När jag utförde själva överklockningen så följde jag en guide i form av en Youtubevideo, http://www.youtube.com/watch?v=WMZoWOpry40. Inte den allra säkraste källan och det är nu därför som jag skapar denna tråd.

Allting har som sagt fungerat perfekt men eftersom att folks inställningar på diverse voltvärden är väldigt olika så skulle jag vilja att någon erfaren ser över ett par inställningar för att se så att allting ser bra ut. De inställningar jag undrar över är de som jag skriver här nedanför:

CPU Voltage: 1.35
DRAM Voltage: 1.65
VCCSA Voltage: 1
VCCIO Voltage: 1.1
CPU PLL Voltage: 1.9
PCH Voltage: AUTO

Jag kör alltså processorn i 4,5 GHz med "basklocken" (i brist på bättre ord) på 100 och multipliern på 45. Det är systemet i min signatur som det gäller.

EDIT: Min DRAM Voltage ligger på 1,5 V och inte 1,65.

Av Skater93

Jag får tacka så mycket för svaren. Det känns riktigt skönt nu när jag vet att risken för skador är liten då datorn verkligen inte var billig. Jag tror nog jag låter datorn stå några timmar till för säkerhets skull. Tack, igen.

Av Skater93

Rengjorde datorn med tryckluft på burk, det kom ut vätska.

Hej.

Jag åkte idag och köpte en http://www.kjell.com/sortiment/dator-kringutrustning/laptop-t... för att kunna blåsa ur allt damm ur min dator. Jag ställde ut datorn på altanen på baksidan och började blåsa. Jag har tidigare läst att man inte ska vinkla burken eller trycka för hårt så jag tog det ganska försiktigt. Det hände några gånger att det kom ut lite vätska ur burken och in i datorn. Det var inte ren vätska utan luften blev bara lite rökig och man kunde se några jättesmå droppar i röken. Svårt att beskriva men ni förstår nog vad jag menar.

Jag testade att blåsa på min hand ända tills det kom lite vätska igen och den försvann direkt när den rörde handen. Värt att nämna är kanske att burken med tryckluft blev väldigt kall och det var cirka 10 grader C ute, det bildades också något snöliknande i slutet av munstycket på burken. Datorn har nu stått och vilat i cirka 1 timme utan att jag har satt på chassiplåtarna eller kopplat i några kontakter.

Kan mina datorkomponenter ha skadats av detta? Och vad ska jag i såna fall göra för att minska skadorna?

EDIT: Det är datorn i min signatur det handlar om.

Av Skater93
Skrivet av Rydisen:

Japp, det tar mer Vram desto högre du drar inställningarna

Jaadu... Du har ju nästan dubbelt så många pixlar så i teorin borde det dra cirka 2,5GB Vram? Vet inte om det stämmer alls men.
Sen är det väldigt olika, vissa säger att det inte alls drar så mycket så, svårt att veta. Du lär dock ändå inte kunna spela på ultra p.g.a GPU-kraft.

Så hade jag varit du hade jag inte oroat mig för det.

Jag får ta och tacka för alla svar jag fick!

Jag såg nu att samsung har en skärm i samma prisklass (1000 kr rabatt just nu) och undrar då om någon har någon erfarenhet av dessa skärmar. Fungerar allt som det ska? Vad tycker ni om dom?

http://www.inet.se/produkt/2203202/dell-ultrasharp-27-u2711-i...

http://www.inet.se/produkt/2204747/samsung-tft-27-s27a850d-pl...

Av Skater93
Skrivet av Rydisen:

Det beror helt på vilka spel.

Om grafikkort får slut på Vram kommer det låna minne från ditt RAM-minne. Och från RAMet tar det längre tid för informationen att komma till GPUn med följd att FPSen sjunker (du får FPS-drop).

Vad som är mest minneskrävande på grafikinställningar vet jag inte, men AA tror jag.

Så det är alltså bara att dra ner lite på grafikinställningarna då alltså?

Om vi tar Battlefield 3 som exempel, det drar ju cirka 1,5 GB vram i 1920x1080. Hur kommer det att fungera tror du?

Av Skater93

Ny skärm + fråga om vram.

Hej.

Nu är det så att jag planerar att köpa en ny datorskärm, en 27" med upplösningen 2560x1440. Jag har kikat lite på denna http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=539896 och tycker att den verkar vara riktigt grym. Vad tycker ni?

Sen har jag också en fråga om vram. Jag tänker använda skärmen till datorn som står i min signatur, kommer grafikkortet palla att köra spel i 2560x1440 med 1,5 GB vram? Om det blir någon sorts begränsning vad händer då när man spelar, är det bara så att fps'n sjunker eller? Vad behöver man i såna fall dra ner på bland grafikinställningarna förutom upplösningen för att det ska fungera optimalt?

Av Skater93

Sv98 + Bipod + 12x Ballistic.

Jag låg på ett stort berg på Firestorm och fick 3 kills med 3 skott från mycket långt avstånd. Jag tog 2 st runt 670 m och med tredje skottet så fick jag rekordet på 688 m. Fick alla kills inom 10 sekunder så det var ett ganska grymt "ögonblick" (i brist på bättre ord).

Av Skater93

"plus we’re removing the so called “negative mouse acceleration” that some of you have experienced." Yes! Äntligen.

Av Skater93

Jag gillar battlelog men Origin är nog den sämsta skiten som någonsin skapats.

Av Skater93

Nu har jag spelat Battlefield 3 ett par dagar och tänkte nu berätta om hur datorn presterar i det spelet för om någon funderar på att köpa en ny dator och vill spela bf3. Min skärm kan högst köras i 1680x1050 och med den upplösningen så får jag runt 60 fps med allt på högsta i Battlefield 3, det fungerar att spela hur bra som helst med allting på högsta alltså. Dock så föredrar jag att ha runt 100 fps så då drog jag ner lite på antialiasen och fick 100 fps utan att spelet knappt såg sämre ut. Om man kör i 1920x1080 som de flesta verkar göra så borde man nog få ganska hög fps med allting på high med den här datorn.

Det är en riktigt grym dator alltså, om du vill spela Battlefield 3 och har 13k att lägga ut så tveka inte på att välja den här datorn.

Av Skater93
Skrivet av admi:

Grymt att du är nöjd med datorn! Låter den mycket? Skulle vara intressant att veta Och vilka fläktar har du fläktkontrollen till?

Om processorn kan ha tagit skada vet jag helt ärligt inte. Hoppas någon annan kan svara på den frågan, men jag tror inte det i alla fall. Kommer inte på något på rak arm.

Sen tycker jag annars att du ska skicka mail eller något till inet. Jag skulle bli rätt lack personligen om de glömt koppla in kylaren. Men det kanske brukar vara så, kommer inte ihåg eftersom jag aldrig köpt dator i princip. Allt "begagnat" skit jag hållit på med. Men skicka ett mail och skriv deras miss, där kan du även fråga om din processor kan ha tagit skada så kanske de skickar något i kompensation för missen.

Nej, den låter inte mycket alls faktiskt. Vad det gäller fläktkontrollen så vet jag faktiskt inte, vad är fördelarna med att använda den? Fläktarna är ju automatiska, de börjar ju snurra fortare när det behövs.

Det gjorde inte så mycket att de hade glömt att koppla i kylaren, nu vet jag ju hur jag kopplar in den själv om det skulle behövas någon annan gång. Men det blir nog ett mail till inet ändå för att höra om processorn kan ha tagit skada.

Jag får ursäkta om min meningsuppbyggnad är konstig, jag är ganska så trött.