Inlägg

Inlägg som Bruum har skrivit i forumet
Av Bruum

Enkelt trådlöst nät utan att sänka det trådade.

Hej
Snart drar universitetet igång igen och jag ska bygga upp ett trådlöst nät i mitt lilla studentrum, enbart till mobilen och surfplattan. Då av uppenbara skäl behöver jag varken lång räckvid, bra stabilitet eller hög hastighet. Jag behöver bara något som jag kan ansluta till nätet. Men nu till problemet.
Jag har 100/100 fiber via statsnätet och får 2 eller fler ip-adresser (har bara testat 2 datorer samtidigt) direkt från uttaget i vägger (dvs från väggen till en switch och därifrån trådat ut till 2 datorer.
Jag vill absolut inte tumma på min hastighet trådat.
Så det jag vill ha är en router som delar trådlöst nät men fungerar precis som en switch för trådat. Vill inte hamna bakom brandväggar med fast ip osv.
Går detta att få med en router i 300kr klassen?
Tycker typ
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=617282#info
låter som något för mig, men jag har försökt hitta hur den fungerar utan framgång.

Tack på förhand!

Av Bruum
Skrivet av PaulaF:

Nu har vi bestämt oss för att byta nätaggregatet. Kan någon tipsa oss om det tystaste aggregatet på marknaden. Vår dator kommer inte utveckla någon större effekt så den behöver inte ha någon stor kapacitet. Vi tänker oss ett aggregat med inaktiv kylning, det vill säga utan fläkt. Priset spelar ingen roll.

Jag skulle rekomendera Corsairs AX-serie.. jag har denna själv. http://www.corsair.com/power-supply-units/ax-series-power-sup...

Fläkten snurrar inte alls då belastningen är under 20%, vilket den är då du bara surfar osv. Men om du börjar spela och sådär så ökar fläkthastigheten långsamt, Aldrig hört ett knyst från det

Av Bruum

kanske nya Xperia Acro S? Ska själv köpa den när den kommer ut i butikerna, om nån vecka eller 2 kanske.. Är i stort sett identisk hårdvara med xperia s, men med lite större batteri, annan design samt vatten och dammtålig
http://www.sonymobile.com/se/products/phones/xperia-acro-s/

Av Bruum

Sommarprojekt - Bygga en liten stereo - Teorihjälp

Hej! Nu har det blivit dags att ta tag i årets sommarprojekt, som i år ska resultera i en liten strandstereo.
Vad jag redan kan:
Bygga, löda osv: Har ganska stor erfarenhet av verkstadsjobb, och tillgång till de flesta vanliga verktygen.
Elektronik: Har studerat detta på högskolenivå, så det är inga problem.

Vad jag inte kan:
Ljud. (elektronikdelen): Det är här ni kommer in och ska hjälpa mig tänkte jag, och snälla inga spydiga kommentarer om att jag ska googla saker, för i princip allt som jag får upp är forum om folk som säger "Köp den här (länk till något) och den här (länk till något annat)" och det känner jag inte är så givande. Visst kan man säkert köpa prylarna och löda ihop och få att fungera, men halva poängen är att jag ska lära mig något på vägen, inte följa någon dum guide.
Akustik Visserligen har jag läst en del om detta också men känns som om jag kommer behöva lite råd här med.

Mål:

  • En stereo med - okej till ganska bra ljud. Kommer att använda den mest till grill/chill-kvällar och då behöver jag inte ett monster som skrämmer slag på halva byn.

  • Ganska små mått, med en realistisk vikt. Har tankar på ca 200x200x300 mm, dvs att den kommer få plats i en ryggsäck utan problem.

Vad jag tror att jag behöver:
Ljudkällan kommer vara från en mobil (ev mp3 eller liknande) dvs 3,5mm uttag. Om jag förstått det rätt så är denna signalen svag, och måste förstärkas innan den skickas till högtalaren.

Så:

  • Material till att bygga lådan - tänkte någon form utav trä här, tätat och fint med silikon så att det inte kan komma in fukt. tänker jag fel?

  • Ett st mc-batteri, slutet så att jag kan ställa högtalaren hur jag vill utan att den läcker syra.

  • En laddare till batteriet.

  • En reglerbar förstärkare (här har jag inte så många idéer så hjälp mig här) 3,5mm uttag för att leda in signalen dock.

  • En stor (ev 2 mindre) strömsnåla högtalare med lagom tryck och ganska bra ljud.

  • Ev en voltmeter så att man kan se hur mycket det är kvar i batteriet.

Har jag missat något?
Kan tillägga att jag tänker mig en budget på ca tusenlappen. Kan sträcka mig någon hundring men inte mer. (om det är omöjligt att bygga detta med den budgeten får ni gärna säga till)
Har en del material hemma till lådan, kablar och så.

Tänkte köpa batteri/laddare och liknande på biltema, men jag har ingen aning om var jag får tag på förstärkare och högtalare, så hjälp mig hitta något i närheten av Ronneby eller Karlskrona (Blekinge) eller en onlinebutik.

Och när ni svarar. Snälla kör inte med "Köp denna, för den är bra!" Utan förklara gärna varför den är bra och vad jag bör tänka på.

Om någon är sugen får denne gärna beskriva hur hela kopplingen bör göras.

Tack på förhand!
Mvh

Av Bruum

Antar att ditt spel ligger på en mekanisk disk? Jag hade exakt samma problem men efter att ha installerat om spelet på min SSD så blev det bra.. Så har du en ssd med plats så lägg in spelet där. har läst att problemet ligger i att spelet läser mycket från disken precis när man loggat in och de resulterar i fpsdrop

Av Bruum
Skrivet av tcntad:

Du får räkna med att du måste ladda telefon iaf en gång om dan, detta pga att batterierna inte riktigt hänger med i utveckligen i samma takt som telefonerna blir kraftfullare.
Om du vill kan du alltid byta till en renare rom, borde dra mindre batteri, du kan även pröva kalibrera batteriet.

Inte så dåligt faktiskt.

Det där är inte riktigt sant. Batterier utvecklas i samma/snabbare takt än telefonerna.. Men det finns ganska stora problem med detta då man brukar mäta batterier i form utav [energi/kg] och [energi/volym] och man i en del fall börjar närma sig dynamit och andra lite äldre explosiva material. Det har faktiskt hänt ett par gånger att lition-jon (de som används oftast i mobiler idag har jag för mig) batterier har exploderat vid extrema förutsättningar.. Vem vill ha en mobil som riskerar att spränga av dig handen? Av den anledningen används säkrare och etablerade batterier vid just mobiler. Kika på bilden nedan så får du se vad jag menar..

http://s14.postimage.org/w7kypkhhd/batteri.jpg

Av Bruum

tror jag har hittat en lösning på mitt problem (kanske).. då min bräda har stöd för "Power on from S3,S4,S5 by PS/2 Mouse" tänkte jag att jag kan leta upp en gammal mus med ps2 och använda som startknapp Har en g400 nu (usb) och adapter till ps2 fungerar inte.. Hoppas datorn tycker det är okej med 2 möss ikopplade samtidigt.. Kanske till och med leta upp en kul-mus och plocka ut kulan

Av Bruum

Det är synd att "Power on by USB" inte funkar om datorn är av.. Känner mig inte jättesugen att gå in i datorn och modda då den är helt ny..
Men åter till frågan.. Går det inte att bygga något och koppla in i PS/2 jacket? Man kan ju faktiskt starta datorn med ett PS/2 tangentbord om man har "Power on by PS/2" igång i bios.. Vad skickar tangentbordet för "signal" för att starta datorn? Har läst att man startar den genom att trycka på mellanslag, så att bygga en strömbrytare och få den att agera precis lika dant som space-knappen borde funka eller?

Av Bruum
Skrivet av Skillz:

Du borde väl kunna ställa in detta i BIOS så att när du t.ex trycker på musen eller tangentbordet så startar datorn? Många klarar nämligen av att ha USB-portarna igång även när datorn är av för just sådanna funktioner så vitt jag vet..

Annars är lösningen i ditt fall enklare att göra som så att man 2 extra kablar som går till moderkortets power knapp som går upp till skrivbordet Väldigt enkel mod att fixa..

Mitt tangentbord är heldött när datorn är av (vet inte om det går att ställa om i bios så att usb ger ström hela tiden?) Har MSI z68 g3

Hur menar du att jag ska koppla 2 kablar till moderkortets powerknapp? där sitter redan chassits power-on och jag vill att den fortfarande ska fungera, vet inte om jag vågar koppla 2 knappar på samma power-on pins..

Av Bruum

Bygga en extern strömbrytare till datorn via PS/2

Tjena
Jag funderar på att bygga en strömbrytare som jag kan lägga på skrivbordet så att jag slipper sträcka mig efter min något svåråtkomliga knapp som sitter på chassit en bra bit under bordet.

Tänkte först att det hade varit nice att kunna binda en av mina G-knappar på tangentbordet (har G-19) och starta med den, men som jag har förstått så går det inte att boota via USB om inte den har extern strömförsörjning?

Så till min nuvarande fundering.. Om jag tar ett gammalt tangentbord/mus och kapar PS/2-kontakten och sedan kopplar en strömbrytare till 2 utav kablarna (har ingen aning om hur många kablar det är i sladden, men det är ju ganska många stift så det borde vara en del) så borde jag kunna få det att funka.. eller?

Någon som har bra koll på PS/2 kontaken och hur jag ska koppla?

Tack på förhand!

Av Bruum

Flimmer i nederkanten på skärmen av spel

Tjena
Jag har ett problem som är lagom skumt. När jag spelar (främst BLC, men har sett det i andra spel med) så får jag typ ett litet flimmer i nedre 6-7 cm av skärmen som varar 0.1s typ, kommer då och då, någon gång i minuten.. lite svårt att analysera då jag oftast är koncentrerad och bara märker det..
Flimmret påminner om när skärmkabeln inte är riktigt isatt utan sitter och glappar vilket kan vara felet, men jag är inte säker då jag endast ser det när jag spelar, inte vid film/surf eller annat..

Anledningen till att jag tror att det kan vara kabeln är för att jag har ett Define R3 med ett Sapphire 7950 OC och plattan(chassit) som sitter bredvid HDMI-uttaget på grafikkortet går lite över så att den hamnar mellan kabeln och grafikkortet, så jag är lite osäker på om kabeln är riktigt i.. Skärmen är för övrigt en Benq G2412HD (tror jag.. är ca 2 år gammal).. Finns det risk att det är kabeln det är fel på annars? Min "fina" hdmi-kable gick sönder så den jag har nu är den som följde med grafikkortet..

Den som löser mitt problem får en e-puss

Bifogar en bild som beskriver "glapp" problemet

http://uploadpic.org/storage/2011/thumb_zaSz5cL4RrsXkPfa3Nhzj1x8...

som ni ser så går (förmodligen) stiftet inte hela vägen in.. Hur löser jag detta på bästa sätt? :/

Av Bruum

Dator för kontorsarbete och film (1080p) Budget 4500kr

Tjena!

Nu är det dags för att köpa en dator till min flickvän. Max 4500kr
Mål:
Liten och tyst, med bara tillräcklig kraft för full-hd film, office program och surfande utan problem.

Mina funderingar:
Inget grafikkort.. tänker mer amd A serien, typ A6-3500.. 3kärnor (lite framtidssäkert), låg värmeavgivning (65w) och bra grafikdel (tillräckligt för film och lite bildredigering i alla faill)
Chassit tänker jag typ Arc mini, så moderkort får bli mAtx.. 8 gigg ram på det samt en 120giggs SSD. Ingen mekanisk behövs då hon har en extern.
En cpufläkt, då originalen brukar låta som fan (förslag)..
Dvdläsare ska ingå

Tänker jag rätt? Räcker den processorn för det eller borde jag gå upp till A6-3650? Vad kan man räkna med att ett sånt här system kommer dra? 200w? Blir nog att köra på billigaste 80+ agget

Satte snabbt ihop en liten lista så ni har nått att gå efter
http://www.komplett.se/k/shoplist.aspx?mode=receive&si=105843...

Alla tankar och köpråd är bra!

Tack på förhand!

Av Bruum
Skrivet av acceMOJS:

Ingen som ha nått att komma med?:D

Jag har ett lika dant kort som dig.. Mitt fungerar prickfritt om jag inte klockar det (bara fabriksklocken). Höjer jag frekvensen en aning utan volten så kraschar spelen och/eller drivrutinerna. Har dock inte orkat pilla med det då kortet gott och väl räcker för mina behov.. Hoppas du löser ditt problem

Av Bruum

http://www.gameranger.com/ har funkat finfint för mig!
Dock så har age of empires 2 kompabilitetsproblem med windows7 färgschema (ser ut som paint spayat över allt) stäng av explorer.exe så ska det glida galant! Funkar kalas om du vill spela spelen online, med kompisare eller bara själv, löste mina win7+gamlaspel problem

Av Bruum

Tack för svaren!
Då återstår bara frågan ifall 2 st kontroller går att köra på 1 emulator?
Någon som vet?

Av Bruum

Använda Dator som konsol?

Hej!
Jag har precis köpt ny dator, men saknar möjligheten att spela 2 personer, som man kan göra på en konsol.
Då är frågan, kan man köra konsolspel på en dator?

Tänkte tex om jag köper 2x http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=646166&cks=ASS&assoc=B99...
och ett par spel, är det bara att köra (plug n play) eller behöver jag en hög med drivrutiner och emulatorer för att över huvud taget få igång det?

Då kontrollerna går på 600kr vill jag att det ska flyta på bra, utan för mycket strul och så.. Någon som har erfarenhet av detta?
Nu är detta Xbox-kontroller.. finns det andra kontroller som är billigare men fyller samma funktion? Kommer mest spela simpla lite äldre spel, så som racing och liknande (typ PS1 spel)

Vill ha all hjälp jag kan få för att få detta att funka!
Tack på förhand.

Av Bruum

Jag får samma sak, vet inte vad det gör, men tycker du ctrl+m kommer du in i nått biosläge med inställningar.

Tvivlar dock på att det ska försämra din prestanda, bara förbättra.
Spel som du har igång kör alla aktiva filer på processorns cache eller i minnet, inte på din SSD.. där hämtas bara filer när du läser in spelet (när det startas) och när du har laddningstider osv.

Av Bruum
Skrivet av matnojje:

Jo med det känns bättre att vänta.

Inte om man precis köpt sin dator förra veckan och bara väntat på detta släppet Annars ja

Av Bruum
Skrivet av matnojje:

Jag kan ju lungt säg att jag tar gärna ett 7970 för 4390kr istället http://cdon.se/hemelektronik/gigabyte_radeon_hd_7970_-_gddr5_...

typ hudra kr billigare än 6950 asus kortet.

Kan ju meddela att det kortet inte kommer in i lager inom närmsta tiden.. Komplett har satt ett datum för den sista februari, annars är det ett finfint pris

Av Bruum

Ett exemplar av Sapphire Radeon HD 7950 3GB OC-version beställt Hoppas det får plats i mitt Define R3 bara ska vara 27.5cm enligt sapphires sida så det funka nog kalas