Inlägg

Inlägg som Rappe Rodent har skrivit i forumet
Av Rappe Rodent

Microsoft tvingar på användare Win10 vid användning av nya CPU'er?

Detta kanske har varit uppe tidigare, men inte sett det, men såg precis detta på zdnet: Microsoft updates support policy: New CPUs will require Windows 10

Citat:

Effective today, that policy is changing in a subtle but significant way, with the addition of new hardware requirements for support of pre-Windows 10 releases. The company's also publishing a preferred list of systems that will receive special attention for updates and support.

Yes, Windows 7 (currently in the Extended support phase) will continue to receive updates until January 14, 2020, and Windows 8.1 will be supported until January 10, 2023. But in a series of "clarifications" to its support policy today, the company announced that support for those older Windows versions will be available only for "previous generations of silicon."

Artikel på microsofts blog: Windows 10 Embracing Silicon Innovation

Börjar M$ bli desperata med win10 eller vad är det som händer?

EDIT: Det verkar ju dock bara pratas om laptops, men hur som helst är det illa nog.

Av Rappe Rodent

Undrar hur lång tid det dröjer innan AMD härmar nVidia som dom alltid gör och kommer med sin motsvarande sak.

Av Rappe Rodent

Min gissning är att den hamnar under eller liknande pris som ROG skärmen. Varför? Rog känns som Alienware, man betalar en del för märket/namnet. Dock har denna IPS vilket gör att jag tror att den ändå kommer kosta en del.

Dock smart av ASUS att skippa Freesync/G-ync för att hålla nere priset, det är ändå en teknik som är relativt ny plus att skärmar med hög upplösning med 144hz och även IPS är nytt så bara det gör att priset blir en del. Och för att inte tala om den hemska dollar kursen som är just nu.

Av Rappe Rodent

Det här kommer ju passa perfekt till min nya Samsung S6'a.

Nej just ja, dom sköt ju sig själva i foten ja.

Av Rappe Rodent

10 papp för en telefon. Ujjujj, jag tycker det är kul med ny teknik, men telefoner har jag aldrig förstått mig på, känns som att dom utvecklas bakåt inom det området jag bryr mig om och det är batteritid. O sen att betala 10.000 för en telefon är i mitt huvud helt befängt.

Av Rappe Rodent

Nu har jag inte spelat spelet (och har inga planer på att göra) men efter att ha tittat på streams sen det släpptes i öppen beta så tycker jag det känns så "over-the-top" likt Far Cry 3: Blood dragon. Nästan så att känslan blir att dom försöker förlöjliga något annat spel. Efter att en polis dragit en svärm med hagel i ansiktet på ett tjuv så sa karaktären "suspect down".

Känns nästan lite som en mod till BF4, lite andra skins, vapen och sånt.

Av Rappe Rodent

Inget nytt? Jag vet fler andra utvecklare som gör på exakt samma sätt, om nyckeln kommer från någon shady sida som 7E äger så tas den bort från ditt konto.

Är väl som vanligt, typiske svensken sitter och ojar sig för hur dyrt det är med spel, ser att det är billigt på nån ej auktoriserad sida och sen blir det liv i helvetet när nyckeln tas bort. Svenskars dumsnålhet äcklar mig.

Av Rappe Rodent

Känns som att denna rädsla för coilwhine är i mina ögon extremt överdriven. Ser folk som skickar tillbaka sina kort med mera. Coilwhine är något som finns på alla kort och har alltid gjort under värsta (eller ska man säga bästa) omständigheter. Har haft ett par kort genom åren och _alla_ har haft coilwhine vid vissa punkter. GTX295, bland det värsta jag varit med om, kunde tjuta i högtalarna om det vill sig illa, t.ex i minecraft om man tittade uppåt eller neråt.

GTX480, extrem coilwhine vid new calico i 3DMark Vantage men även andra spel där man hade många bildrutor i sekunden. Samma med mitt nuvarande 980's coilwhine vid t.ex laddningsskärmar i GTA4 och ETS2 där man ligger vid minst 500fps, vilket inte är något ovanligt och jag går inte crazy över det och grinar på sweC när jag inte får lämna tillbaka mitt kort, det är så det är ibland.

Jag har till och med kompisar som sitter med 780 och 760 eller om det är 770 som man hör när dom pratar i Teamspeak var dom är i ett spel för deras kort stör.

Om ni nu störs så hårt av det, sätt på v-sync eller sätt någon form av fps limiter så kommer problemet sluta för det är där felet ligger.

Och igen förstår inte varför det är sånt gnäll? Har folk bara haft low/mid-end kort och nu när GTX970 är det nya HD5850 aka "Mr. Prisvärd" så sitter många med det och förstår inte vad det är som låter när man ligger på +500fps eller mer.

EDIT: Håller helt och hållet med TobbeH94. Folk är rädda innan dom ens köpt korten och hör dom minsta lilla musfjärt till coilwhine så blir det in på sweC och skriva hur undermålig kvalité korten håller och gör RMA direkt och ännu värre blir det när dom efter 5 kort inte får byta igen ojojoj.

Av Rappe Rodent

Oj vad det är roligt att se någon som modar ordentligt på sweclockers igen, har väldigt länge varit "mods" gjorda av "professionella modare" som de flesta kan göra med lite pengar. Det här kräver lite skills och inte bara bygga ihop alla delar man precis fått hem från nån butik och sen kalla för en mod.

5/5!

Av Rappe Rodent
Skrivet av ggwp:

http://www.ebay.com/itm/04Y0836-for-Thinkpad-L440-T431s-T440-...

Tyvärr hittar jag inget svenskt billigt. Det där är tyskt om du klarar dig på det (?)

Läste du TS inlägg längre än första raden?

Precis som tidigare sagt så kolla upp modellnamn och gå in på eBay och sök så kan du hitta ett liknande, ibland hittar man ett med danska tecken, men layouten är densamma. Har nytt på en IBM för några år sedan som köptes utomlands och jag byte tangentbordet till ett svenskt.

EDIT: Här är ett som bör passa den laptop din moster har.

Av Rappe Rodent

OffT:

Men varför ska sweclockers alltid ha sådan dubbelmoral? Borde döpa om det till dubbelmoralclockers, som i detta fall när TS frågar hur han ska kunna surfa fritt säger folk "dina föräldrar vet ditt besta" osv. Om det sedan är tvärs om, en förälder frågar "hur kan jag styra hur mycket min son/dotter surfar" så blir svaret "låt dom experimentera istället för att blocka, blocka hjälper inget".

Hur svårt ska det vara sweC att hålla er till en ton istället för att vända kappan efter vinden?

Av Rappe Rodent

Det blir väl som det mesta AMD gör saker "öppna", dom kommer med en super ide och alla älskar deras saker. Sedan händer inte så mycket mer. Eftersom AMD alltid pushar så hårt för öppna saker så förväntar sig AMD att andra ska göra jobbet åt dom. AMD lägger fram lite lösa ideer och kanske något basic SDK, sen tar det stopp. Hur gick det för AMD's 3D satsning som jag inte ens minns vad den heter? nVidias 3D och 3D surround är långt gågna och funkar perfekt. AMD mantle, man har hört länge att det är så bra att det är hela 45%!? bättre än directX i BF, sedan läser jag att det blivit framskjutet.

Och nu senast deras egna tappning av G-sync som verkligen känns som en pappers grej mest och som vanligt öppen, AMD väntar på att andra gör jobbet åt dom.

Varför ska AMD alltid härmas och göra saker som alltid ligger efter så mycket? Alltid, först kommer det hos nVidia sen efter ett tag så ska AMD försöka implementera något liknande för dom vill inte ligga efter.

Av Rappe Rodent

Så jäkla rätt, EA och numer även battlefield är största thrash företaget och spelet i mina ögon. Blir glad att någon säger stopp till EA och deras ofärdig spel, dom verkar ju inte lyssna på sina kunder direkt.

DICE är bara glada för all uppmärksamhet och gör allt EA säger utan att gnälla aka DICE är EA's lilla bit*h!

Av Rappe Rodent
Skrivet av OskarW90:

Edit: Såg att du använder EAC för att rippa, finns en del FIxes om du googlar

이것이 볼가요?

Du har inte lust att länka till någon av dom? har googlat, men hittar inget som är relevant tycker jag, eller så suger jag på att googla. Men känns som att felet antingen är hos EAC eller hos den databas jag använder för att hämta artist och spår info. Dock hittade jag maniadb.com vilket verkar vara en databas på koreanska, så om jag lyckas använda den som min provider kanske det går.

내가 참조!

Av Rappe Rodent
Skrivet av giplet:

Kör du Windows 7 eller senare så har du fonter som klarar av att visa koreanska tecken. Jag tror att problemet ligger i EAC.

Glömde säga att jag kör win 7 ja. Jo det var det jag misstänkte. Då lär det väl inte finnas något annat sätt än att maila till de som gjort EAC och fråga om de inte kan lägga till stöd för koreanska tecken?

Av Rappe Rodent

Koreanska tecken visas fel, lösning alt. "översättare"?

Tjenare,

först, vet inte om den ligger rätt, men eftersom det är windows jag har så får det bli här, om någon moderator tycker den passar på annat stället säg till.

Håller på och rippar av alla mina CD skivor då jag ska börja streama all musik istället. Använder EAC då det det funkar perfekt för mig, fram tills nu kanske jag ska säga. Har en del koreanska artisters skivor köpta i korea som jag ska rippa, men då upptäcker jag att dom koreanska tecknen visa helt fel, istället för "싫어" som en låt heter visas det "½È¾î" t.ex. Jag har försökt googla lite, men jag är inte helt säker på vad som orsakar detta.

Så hur lösar jag det här, måste jag installera något språkpaket i windows i sig för att dom ska visas? Finns det någon hemsida eller något sätt man kan "översätta" det som blir fel till koreanska tecken? Detta vore underbart då vissa skivor är grymt svåra att hitta info om och få fram rätt låtnamn och artistnamn.

//Rappe

PS. Hoppas swec visar de koreanska tecknen rätt nu haha.

EDIT: Kör Win 7 Pro 64-bit

Av Rappe Rodent

Varför ska det alltid bli ett sånt jävla rabalder så fort ett företag råkar göra ett litet misstag? Kommer världen gå under för att du inte fick ditt minne lite billigare? Alla kan göra misstag, även stora företag, oavsett om det är ett automatiskt system eller som i detta fall ett manuellt misstag. Eller du TS, du kanske är en "super-human" som aldrig har gjort ett enda misstag i hela dit liv, det vore helt fantastisk om det vore så, du borde få något pris.

Webhallen har skickat ut info och skriver här vad som hänt och ber om ursäkt och har till och med erbjudit dig ett ersättnings minne. Vissa företag hade bara annullerat och inte gjort något mer. Och det är strax innan jul och det är ju som vi alla vet den minst stressiga månaden av hela året för butiker.

Av Rappe Rodent

Ja vad väljer man?

http://i.imgur.com/bo2gO3J.gif

Av Rappe Rodent

Från mina senaste inköp;

Kina: 2st LED slingor, packade i ett brev liknande det du länkade nyss, kostnad $15,80 ingen tull eller moms.
frakt: Economy Int'l Shipping

Kina: Påse med 300 LEDs, packade i vadderat kuvert. Minns inte vad dom kostade men inte mycket och ingen till eller moms.
frakt: Economy Int'l Shipping

Japan: 2st paket med 3 filmer i varje till ett värde av ca 1000kr per paket nedskrivet till 200kr. ingen tull eller moms
frakt: EMS

En kul notis är när jag beställde fiske prylar för något år sedan från USA för drygt 10kkr så kom det i en 2 stycken lådor i flyttkartong storlek och bägge gick rakt igenom tullen, så ibland ska man ha tur.

Av Rappe Rodent

-Ert favorit program för musikspelade.
foobar2000
-Vilka funktioner som är viktigast för just er i ert favoritprogram.
Lätt på systemresurser, väldigt stor anpassningsbarhet är något jag alltid gillat, man kan få programmet att se ut exakt som man vill.
-Vilka funktioner som saknas i det programmet, vad som helst.
Alla som jag vill ha finns som plugin eller är ganska lätta att fixa själv.
-Vad tycker ni om den hela metrostilen, är det för tråkigt?
Gillar inte metrostilen.
-Använder ni equalizer's inbyggda i er spelare? Om så, får ni ofta byta settings i eq:n om ni byter från T.ex högtalare till hörlurar? Eller får ni till och med byta settings för låtar/album?
Använder inte equalizer, kör WASAPI eller ADIO över firewire till extern ljudkort.