Inlägg

Inlägg som Bubben97 har skrivit i forumet
Av Bubben97

Hur utnyttjas buggar i webbläsare för att komma åt operativsystemet?

Hej!
Som många redan vet ger google för tillfället ut 1 miljon dollar till dem som hittar allvarliga security flaws i Google Chrome.

Därmed kommer vi till min fråga:

Hur kan man utnyttja en bugg i en webbläsare för att komma åt operativsystemet i sig?
Det är knappast att skriva http://www.google.com i adressfältet och man har inte heller tillgång till source-koden till webbläsaren.

Är det i.s.f javascript/flash flaws om dessa räknas?
Google Chrome kör dessa tillägg i en s.k sandbox om jag inte kommer ihåg fel och därmed är det ganska kört.

Vore bara kul att veta flaws i tidigare webbläsare och då ungefär de gjorde.

Tack på förhand

MVH

Av Bubben97

Du måste med största sannolighet byta moderkort i framtiden ifall du köper ett moderkort med am3+ eller 1155 socket då intel kommer att gå över till 2011 socket:en i sommar och för AMD:s del är det okänt annat än att det kommer nya processorer fram mot sommaren som kommer vara inriktade mestadels på integrerad grafik och därmed antagligen med FM1 socket:en.

Jag rekommenderar ändå 1155 socket:en då i5 2500K kommer ligga kvar "on top of the mountain" länge med tanke på de nyaste utgåvorna som presterar likvärdigt eller sämre jämfört med 2500K.

PEACE OUT

Av Bubben97
Skrivet av markusjarlstig:

Om du beställer idag från Inet så ger dom dig ett års extra garanti, det bör gälla för hela datorn. Dvs om något är fel skickar du in den och dom fixar det. Dom har annars väldigt bra kundservice som man kan ringa.

Ljudvivån tror jag kommer att vara högre än vad jag personligen skulle gilla men helt okej för dig då du inte verkar vara så petig. Det som låter överlägset mest är stockkylaren till CPU:n och den har ju bytts ut i det där paketet.

Ljudet vet jag faktiskt inte. Det billigare moderkortet har inte digitalt ut utan 7.1 analogt som du kan koppla till ett datorsurroundsystem. Har hemskt dålig koll på hur det är med HDMI men det ska väl funka tänker jag mig (någon som kan svara på det?)

Och åter igen: Jag tänker inte säga att du ska köpa något, bara svara på frågor. Du måste verkligen försöka fixa en egen uppfattning efter den infon som vi ger!

Du kommer INTE kunna använda moderkortets inbyggda HDMI utgång för ljud då detta endast gäller flertalet RADEON modeller samt vissa av NVIDIA:S kort.

Ljudnivån är visserligen hög från början men stockkylaren i det fallet dämpar nog ner volymen ganska bra.
MEN grafikkortet kommer låta nästan lika mycket eller mer under belastning så W/E.

Du måste med stor sannolighet klocka processorn ovan ganska högt för att den inte ska flaska vilket kommer svida när elräkningen kommer.

Moderkortet är inte något att hänga i julgranen direkt då det inte klarar av högre klockade minnen vilket enligt mig är en självklarhet inför framtiden då det bara skiljer 15-20kr på INET mellan 1333 och 1666Mhz. Det kan även bli ganska tufft med kablar då processorfläkten i paketet är rent utsagt gigantisk. (enligt mig)

Länk till billigt 7950 -,- Samt en tråd i ett annat forum ang. 6970 eller 7950 http://www.tomshardware.co.uk/forum/343176-15-radeon-6950-697...

Jaja, hoppas detta hjälpte dig/er

MVH

Av Bubben97

Hej!
Då jag varit med några år här på sweclockers så skrattar jag lite smått när jag ser förslag på SSD disk, dyrt chassi och onödigt dåligt grafikkort.

Datorn du länkade från början är inget att ha. En helt OK processor (utan hyperthreading) tillsammans med lågt klockade internminnen och ett GAMMALT USELT GRAFIKKORT till ett dyrt pris -,-. Slängde ihop en dator på INET anpassad efter ditt pris, med BRA mycket bättre grafikkort än tidigare skrivande ^, bättre presterande processor (dock bara 1-5 FPS), ganska coolt chassi och ett starkare nätaggregat så du har lite marginal i framtiden.

Det är även modulärt vilket betyder att du kan ta bort de kablar som inte behövs ur chassit vilket är bra för luftflödet i datorn och gör det även lättare ifall du vill bygga den själv trots allt.

Kollade även upp hur mycket bättre grafikkortet jag valde presterar i jämförelse med det i din "DELL dator från början" och det visade sig att det presterade upp till 340% så bra :). LÄNK TILL TEST

Och även länk till INET HÄR

Du kan även låta INET bygga datorn åt dig, då det är gratis för tillfället men tror det är sista dagen idag dessvärre.

Hoppas detta hjälpte dig dock

MVH

EDIT: Denna dator kan maxa BF3 med kring 60-70 FPS men om du verkligen vill satsa för framtiden så kan du lägga på lite pengar och köpa ett 7950 som är ca 500kr dyrare i skrivande stund.

Av Bubben97

Varför beställa lägre klockade men fortfarande dyrare intern-minnen?

Moderkortet känns inte som något jag skulle rekommendera har hört att det ska vara många fel, dra mycket ström samt vara svårt att klocka med.

Phenom 960T är inte upplåsningsbar så 955T är ett bättre alternativ.

6870 är ett mycket prisvärt kort så om han inte vill maxa BF3 men köra hög grafik på andra spel är det ett bra val.

Länkar:
Processor 955
Ganska lyxigt moderkort
Nätagg som finns i lager
RAM

Lycka till, kommer nog inte skriva mycket mer i tråden

MVH

Av Bubben97
Skrivet av ChineseClocker:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/1484816/cheap

precis runt 5000 gränsen 6850 kan maxa på 1080p runt 60fps (inte 100% säker, någon får rätta mig)

Kan maxa minecraft japp, BF3 så är du ute och cyklar 6850 kanske klarar mid 50FPS.

Av Bubben97

Disken är Partionerad till 2 delar samt fabriksbackupen Mac-delen i sig är 50Gb så problem med utrymme kommer det inte var. Kan prova med iatkos l2 men återkommer imorgon när jag har tid att fixa det.

Av Bubben97

Jag använder hackintosh, med hazards så kan jag köra install fram tills där jag ska välja HDD att installera OSX på, där dyker ingen HDD upp.

Av Bubben97
Skrivet av Millen1981:

Ladda hem och bränn ut iatkos s3v2 istället och prova så ska ja se om ja kan hjälpa dig.

Tyvärr så blev det samma resultat med iatkos, men när jag provar med virtual machine så funkar det att ladda apple uppstarts skärmen iaf.

Av Bubben97
Skrivet av Curemylife:

I princip att du skriver flera inlägg efter varandra:) Okej, vilken skärmupplösning kör du på? 1080?

Även om du köper ett 7970 så är det på vippen att det inte ser ut som du vill i bf3(online).

Skulle köra på ett billigare kort nu, vänta på kepler och sälja det kortet som du har köpt:)

Edit: Såg nu posten ovan, ett modulärt agg på 800W känns varken motiverat eller speciellt bra om man ska hålla ner priset.

Ett 800W modulärt nätagg var det som fanns med skapliga specs på inet, är även mycket framtidssäkert -,- men håller med om att 600-700 skulle räcka.

Varför i ******* skulle han köpa ett sämre grafikkort nu och hoppas på att kunna sälja det för lågt pris senare när 7970 med 3Gb VRAM och ruskigt bra prestanda kommer klara spel på minst high 1080P 5 år framöver?

Go for it 7970 säger jag bara! Finns absolut ingen anledning att vänta ut nvidias nya serie då jag är säker på att den kommer prestera likvärdigt, med tanke på läckta uppgifter.

Tänker dock inte argumentera med folk som rekommenderar dig till att köpa begagnade saker och sedan försöka sälja detta om några månader...

Lycka till dock!

MVH

Av Bubben97

Jag skulle DEFINITIVT satsa på ett 7970, om du ska lägga ut 11k för datorn så ska du definitivt göra det. Det finns 7970 dual fan kort för så lågt som 4500kr. 7970 kommer vara hållbart ett bra tag in i framtiden medan det är tveksamt på 6970 med tanke på mängden VRAM. Här är en dator jag plockade ihop lite snabbt på inet med mycket bra delar. Priset blev där 10500, och om du plockar samma delar på CDON så kan du nog dra ner det till 9,5.

Lycka till nu

MVH

EDIT: Vill du ha lite extra knyck så kasta även på en ssd-disk, jag skulle rekommendera FORCE-GT 120GB

Av Bubben97

Ja, det är bra... Förstår dock inte riktigt din fråga, SSD:n är din systemdisk med win7 program osv (detta för laddningstid) och den stora, billiga disken är för filmer osv.

Hoppas detta hjälpte

MVH

Av Bubben97

Ser ganska OK ut i tid, men går konstigt nog snabbare för mig som har en AGILITY III disk -,-, kan det vara grafikkortet som ska ge bild åt flera skärmar kanske... Prova med bara en skärm en gång.

Av Bubben97
Skrivet av JoelSigurdsson:

du har ju dock krossat budgeten!

Skickades från m.sweclockers.com

Självfallet har jag det, men +500kr för ett grafikkort som kommer hålla för de nyaste spelen flera år fram i tiden istället för ett 6850 som inte klarar BF3 på MID 1080P... Jag skulle sparat ihop till den 500 lappen men men ditt val.

MVH

Av Bubben97

Kan maxa 1080p på filmer? Ifall du menar spel - hope you're kidding me... 6850 är helt värdelöst, ska han lira några spel whatsoever så satsa på ett 7950/7970

MVH

Av Bubben97

Tack ska prova det, återkommer imorgon med resultat

Av Bubben97

Dual boot windows 7/mac error

Hej alla!
Jag har nu fått för mig att jag ska dual-boota windows/OS X snow leopard på min laptop och har därmed läst ett antal guider om det.
Problemet är att när jag försöker boota skivan med Snow leopard v.10.6.1 så ser jag endast macloggan i någon sekund innan jag kommer tillbaka till boot options.

Då jag inte har en aning om problemet så tänkte jag fråga er här.

Hårdvaran i datorn:
Intel core I3 380M
Intel integrated graphics
4Gb ram DDR3 8500 1066Mhz
Hdd vanlig 500Gb

Skivan jag försöker boota från är hazard:s AMD/INTEL snow leopard 10.6.1 mountad med ett antal olika program (provat)

En sista sak: Då jag i framtiden tänker hålla på endel med objective-C programmering så undrar jag om en macbook pro eller air lämpar sig bäst till mitt ändamål.

Air- SSD Pro- kraftfullare processor

Tack på förhand

MVH

Av Bubben97

Jag plockade ihop en BETYDLIGT mer prisvärd dator på INET, denna dator klarar BF3 och Mw3 på max utan problem måste jag nämna. LÄNK INETOm du istället letar på samma komponenter på CDON eller liknande sida så kan du säkert få den för ca 8500kr. (du kan även ta bort black edition på grafikkortet) Peace måste dra

MVH

Av Bubben97
Skrivet av Aqualize:

http://inventwithpython.com/
Python istället för krångla och svåra C++ (jag tolkar ditt inlägg som du aldrig har hållit på med programmering).
Första innehåller inte så roliga spel utan använder lite textutskrifter, men det är vad du kan förvänta dig av att skapa spel. Inget man slänger ihop hur som helst. Andra boken går mer in på pygame biblioteket vilket hjälper dig mer med grafiska spel.

Python är relativt simpelt, men då jag finner C++ mer kraftfullt i en spelmotor (bufferten osv.) så tycker jag att du ska börja med C++ och INTE python

Av Bubben97

Right... ontopic istället nu.

Jag skulle börja med c++ för att få in grunderna, finns ett antal böcker på närmaste bibliotek
Du kan sedan ta en närmare titt på objektsorienterad programmering.

---DETTA ÄR FÖR ATT SKRIVA SJÄLVA SPELMOTORN/VAD SOM SKA HÄNDA I SPELET/RÖRELSER OSV---

Sedan kommer du till det svåra diket, directX eller OpenGL

Jag skulle ha börjat med OpenGL i enkel form då det är ganska stor skillnad i svårighetsgrad mellan C++ och OpenGL.

OpenGl används även på många andra enheter som iphones, android-telefoner osv.

Som du säkert vet använder de flesta stora speltillverkare DirectX när de gör spelen och det rekommenderar jag dig till att kolla på efter OpenGL.

Då jag inte orkar skriva mer för tillfället så önskar jag dig lycka till. ;D

EDIT: Använd inte massa click and drag verktyg då du inte lär dig så mycket genom detta och du kan inte riktigt kalla det programmering heller då du inte skrivit all kod själv...