Inlägg

Inlägg som Zorgie har skrivit i forumet
Av Zorgie
Skrivet av Ixos:

Du menar alltså att crafta gems bättre än de som droppar inte är användbart alls? De bästa gemsen kostar flera miljoner för ett enda gem och inga bra gems går att få förutom genom crafting.

Och tycker du inte Blacksmith crafting kostar tillräckligt också?

De bättre recepies med 6 stats kostar runt 150k guld + 100k mats = 250k per försök. Och oftast blir de bara skit som du kan slänga direkt... Kanske en på 10 går att släja på ah och en på 20 går att sälja för mer än du lagt ut för den...

Kostar inte tillräckligt. Gems behöver du inte många av (speciellt inte på SC, då de aldrig försvinner), och BS-kostnaderna är låga jämfört med materialkostnaderna. Känns mycket om man är fattig, men det är inte mycket pengar i det stora hela. Vilket syns på inflationen.

Av Zorgie
Skrivet av saturday_sun:

Varför är det en sån enorm inflation i Diablo-världen?

Finns inget att spendera guld på. Guld är som IRL-pengar, det är endast bra till att byta mot saker man faktiskt behöver. Men till skillnad från IRL-pengar så kommer det mer och mer hela tiden, från drops och quest rewards.

Antagligen kommer det stabilisera sig till slut då AH-Cutten på 15% till slut är lika stor som tillflödet av guld. Eller om de gör guld användbart till något (nej, crafting är inte tillräckligt, om de inte höjer kostnaden och sänker materialkraven).

Av Zorgie

Det sjuka är att båda fått perfect block (32%). Sedan är ju physres-modden sjuk, och något som verkas missas är att den första även har 5% elite-reduktion, istället för 4%.

#1 vilken dag som helst. Såg en mycket sämre än denna gå på JSP HC för 20mil guld. Motsvarar ca 80-120mil softcore. Undrar vad han skulle få för den där...

Av Zorgie

Hittade/craftade alla dessa under samma kväll, körde warden + butcher runs i inferno. Hardcore, om ni undrar varför defstats är så bra ^_^

Monk-huvudet fick bud för över 3mil = minst 12mil softcore
De andra ligger just nu med ~1mil ledande.

http://i.imgur.com/Wzgnj.png

http://i.imgur.com/R3QWl.png

http://i.imgur.com/tQJoL.png

Av Zorgie
Skrivet av Nivity:

dålig koll på sköldar då jag inte kör någon tank klass, värt något? saknar vit är ju de man tänker på tyvär

http://ladda-upp.se/files/2012/b14768.png

Skrivet av ghostshades:

Rackarns!! Misstänkte att det var något sådant som hindrade miljonerna att rulla in

Skölden är tyvärr värdelös då den måste ha 20% block eller mer. Antar dessutom att den är softcore, och då skulle den nog inte vara värd något ens med 20% block afaik.

Ingen bryr sig om lvl 54 items för tillfället, eftersom de flesta boostar direkt till 60. Och även om man inte gjorde det finns det ingen större anledning för att pimpa en level 54, då den kan få bättre items strax senare.

För strunt är det bara att värdera genom att hitta en likadan item på AH och lägga strax under. Men börja med att kolla AH, känns onödigt att ha en sån här tråd för vendor trash ^_^

Av Zorgie
Skrivet av oskaaarn:

Gick väl sådär

Vi hade hyfsat bra gear, gick som på räls till en början men vid halls of agony så sket det sig

Vi mötte 3 blåa tjockisar (med vapen i båda händerna) med vortex.

De hade inte särkilt mycket hp och skadade inte särkilt mycket men problemet var omgivningen, de stod nämligen på en smal liten gång så när man blev indragen så fastnade man mellan dem och det var verkligen omöjligt att ta sig ut. Varken smokescreen eller wizzyns tele fungerade.

Först dog wizarden, sen vet jag inte vad jag gjorde men jag dog jag också.

Barbaren överlevde.

Så nu har jag en lvl 39 barbar och den gamla wizarden lvlar upp en DH. Jag har tänkt att satsa en del dps på barbaren. Kommer det att funka med 2 barbarer och en DH?

Skulle inte rekommendera mer än en barbar om ni vill satsa på endgame, av en enkel anledning: Barbarer är svindyra att geara upp, och är värdelösa utan bra gear. På min DH lade jag kanske 1-2mil på gear, och fick upp ca 11k dps med bra survival stats - 200 allres, 3.5k armor och ca 45k hp. För motsvarande gear på min barbar kommer jag behöva punga ut kanske 10-20ggr så mycket guld.

Sedan är en barbar verkligen tillräckligt team-mässigt också, en monk skulle vara mycket bättre som andra melee i sådant fall. 1 melee + 2 range skulle nog vara optimalt, om ni gemensamt gearar upp meleen som tank. 2 melee + 2 range skulle nog dock vara optimalt, där ni har både monk och barbar, då de ger mycket bra defensiva gruppbuffs. Att sedan köra typ DH+WD skulle vara riktigt nice, det är något sådant team jag satsar på (kör barbar).

Man dör i HC, sådant händer (jag dog igår med min level 60 DH, http://sv.twitch.tv/zorgie/b/320182262 om du vill se mitt grymma öde), det är bara att köra om! Se bara till att spara mycket bra prylar och en vettig mängd guld i stashen

Av Zorgie
Skrivet av oskaaarn:

Vi har klarat av nightmare nu och är lvl 50. Många säger att man ska vara 55 innan man börjar på hell. Är det en bra idé?

Hur ska man lvla utan att det blir för långtråkigt?

Beror mycket på gear. Med dåligt gear kanske du ska vara ~52 i hell, annars kan du köra direkt. Däremot skulle jag rekommendera att stanna i act 1 eller kanske 2 till level 60, och köra väldigt försiktigt genom hela hell.

Lycka till

Av Zorgie

Live. Act 1 inferno progress. Var nyss på 3.9% HP, nu vet vi att enrage-timers även finns på champion packs.

Av Zorgie
Skrivet av pistage:

vet inte om jag håller med om att HC är så jävla HC, visst det är ju brutalt hårt om man dör, men folk som lirar HC kör om samma levels och farmar om och om och om igen innan de (förståeligt) vågar sig vidare. Fienden måste vara enkla att döda om man ska våga fortsätta. Kör man SC så kör man på gränsen hela tiden, dör man försöker man om och om igen, på HC så kör man istället på lättare nivåer om och om igen tills man är säker på att man inte kommer dö nivån ovanför.

Antar att du inte kört HC.

Man kör långt ovan det man egentligen klarar på SC, sant. Men att man i HC skulle köra på "lätta" nivåer om och om igen är väldigt långt från sanningen.

I och med att du får gear som är lagom för akt 1 inferno just i akt 1 inferno gör att du hela tiden måste köra det allra svåraste som finns, som du fortfarande klarar av utan att dö. Medan jag inte boostar polare eller gör någon speciell typ av farming har jag nog aldrig kört något "enkelt". Att som level 60 progressa genom Hell med några vänner var otroligt svårt och pulshöjande. Varje strid mot champions som hade lite klurigare affixes var skitläskigt, skitsvårt och skitroligt! Man sitter konstant med 180 i puls, synkar defensiva förmågor, stuns, snares och nukes med kompisarna över mumble och skriker i lycka när de svårare bossarna till slut dör.

I SC är det svårt för att du dör hela tiden. Du springer in, gör allt du kan för att döda fienden, dör, springer in igen, upprepar. Detta är progress. Springer du in på Diablo i Hell med level 20 gear på level 50 så blir det en "woops, detta var ju inte så enkelt", dör, fixar antagligen gear och provar igen. På HC måste du vara övertygad om att du skall klara striden, för när du väl gått in finns ingen väg ut, förutom att vinna.

HC är svårt, taktiskt, riktigt läskigt, och riktigt riktigt roligt.

Av Zorgie
Skrivet av Ixos:

Vad gäller interfacet på AH är det 100gånger bättre än till WoW, du behöver bara lära dig använda det...

Hur söker jag på ett item i WoWs AH som har precis det stat jag vill ha? Nej visst det är omöjligt!

Interfacet till items är superbt. Där slutar dock fördelarna. Har du någon gång försökt köpa ett BS-recept? Du kan inte söka på alla recept för att se om det finns något bra, utan du måste klicka igenom alla recept i spelet ett och ett, för att se om just det finns. Bra om man alltid vet vilket recept man vill ha, och marknaden ser ut så att alla recept alltid finns till salu. Så ser dock inte verkligheten ut, speciellt inte på HC.

Bättre än WoW, inte direkt.

Av Zorgie

Du har dödat diablo på inferno på SC antar jag?

Ja, vi är ett gäng som spelar HC. Kollar du aktivitet i forum, samt sidor som JSP, ser du att andelen HC-spelare är ungefär 1/50 av SC-spelare, så antar att något liknande gäller sweclockers.

Ser inte riktigt heller poängen med denna tråd, då den mer känns som någon konstig kombination av e-penisskryt och förolämpande av SC-spelare, snarare än att faktiskt leta efter HC-spelare, eller bidra med någon debatt i ämnet.

Var ligger du i HC förresten? Och om du hängt med på något hörn under betatestningen skulle du veta att de tagit bort "död" från softcore, dvs du kan dö hur mycket och ofta du vill utan att förlora något alls. I d2 förlorade du EXP när du dog, vilket på högre nivåer innebar många timmars förlorad speltid, men nu är det som sagt gratis.

Med detta sagt ser jag det konstigt att du lade ner såpass mycket tid i softcore när du visste precis vad som fanns att vänta. Kom tillbaka när du klarat diablo på inferno i hardcore.

Av Zorgie
Skrivet av Allexz:

Level 55 HC och har ~150 res varav c:a 70 av den från INT.
Letar aktivt efter Vit/Res/Regen för att hålla mig i liv, just nu har jag endast 28K hp, gick ner ifrån 31K för att få upp lite mer resi/regen.

Som wizard tåler jag väl ungefär 1-6 slag i Hell act2, alltså ligger jag jävligt risigt på det och behöver mycket bättre gear för att våga progressa.

Skulle tipsa dig om att köra något "säkert" för att ta dig till 60, och sedan köra klart hell, blir mycket lättare och säkrare så.

Ett annat tips är att om du startar questet "Rumford at the Gate" i act 1 hell kan du i shoppen längst borta (vid juveleraren) köpa vapen och armors med level req 54-59. Specca något som ger snabb movementspeed (teleport?) och shoppa där i en halvtimme så har du antagligen gearat upp ordenligt!

Lycka till!

Av Zorgie
Skrivet av oskaaarn:

När ska man egentligen börja tänka på resistance?

Kör Demonhunter HC och är just nu lvl 35, NM 1

På min SC gubbe hade jag inga tankar på resistance vilket gjorde att jag dog en hel del i hell.

Just nu har jag runt 6k hp och runt 700 dps. Har ingen resistance på gearen.

När ska jag börja skaffa prylar med "all resistance"?

Att tillägga är att jag aldrig kör ensam med min HC, kör med 2 polare som lirar en übertankinriktad barbar och en wizard så det är inte ofta jag får ta emot något stryk men jag vill minimera risken att få en surprise-onehit-death

Härligt att se en till HC-lirare! Ignorera vad SC-lirarna säger (wat is defense, i play inferno with 170 vita herp derp är inte helt ovanligt på forumen).

All resistance är en stat som blir bättre och bättre ju större skillnaden mellan armor och resistance du har, dvs hög armor = högre värde för resistance. Detta betyder att medan du levlar är resistances inte extremt bra (då din armor kommer vara låg), och dessutom mycket sällsynt att få tag på, resistances är inte så vanligt förekommande på lågnivågear.

Jag själv började geara för resistance när jag var level 60, men redan runt 55 är det en vettig idé att börja. Du nämnde en barbar, han kommer även på högre nivå kunna lägga en +50% resistancebuff på sitt skrik, vilket ökar värdet på resistances enormt, så när ni får den är det också en bra idé att börja tänka mer på resistances.

Under NM/Hell kommer det komma situationer då din barbar inte kan tanka åt dig och du måste överleva på egen hand, så se verkligen till att tänka på defensiva stats även innan. En bra HP-pool och en sköld med 18-20% block (samt hyfsat block-value) är en mycket stabil start medan du levlar.

Lycka till, och fråga gärna via PM om det är något eller om du behöver hjälp, vill gärna bidra till att stärka HC-communityt! Själv ligger jag på inferno med min barbar, och på hell med min DH, så du inte tror att jag bara hittar på mina tips

Av Zorgie
Av Zorgie

Fick "Your deeds of valor will be remembered" här om dagen, i Diablo III HC. Inte riktigt game over, men nästan

Av Zorgie
Skrivet av Allexz:

När du var nere på 30% på diablo så sa du "jag dör, jag dör"

"Om du dör så kan vi ändå ressa, lite OP jag vet men ändå"

Någon bugg ni exploitar?

Visserligen sent på natten, men så lät det iallfall

Nu är jag med! Vi har en monk i gruppen som har en passiv ability som gör att när han dör får han 35% hp och spirit (90s cd). Så det jag sade var att om han dör kommer han ändå ressa

Av Zorgie
Skrivet av Allexz:

Grattis till Diablo, men vad var det för snack innan att ni kunde ressa?

Ingen aning... Kanske hörde resi (som resistances), annars vet jag inte

Av Zorgie

Live! Act 4 progress.

Av Zorgie
Skrivet av devhdc:

Laggar en del när ni är inne och grottar mot stora mobs

Laggar streamen, eller menar du in-game lagg för oss?

Av Zorgie
Skrivet av Silcan:

Dör man en gång så får man levla om eller? från lvl1?

Stämmer bra det.