Inlägg

Inlägg som zoman har skrivit i forumet
Av zoman

Har kollat runt i bios och googlat och den saknar stöd för boota från usb.

Att lägga in installationsskivan på hårddisken har jag provat men den kan ändå inte boota från det. Behövs en bootsektor.. jag provade att installera Ms-Dos 7.10 på hårddisken. flyttade den sen till en annan stationär (alltså provade i 2 andra datorer) och det startade utmärkt, men väl tillbaka i laptopen vägrar det starta.

Av zoman

Installera windows utan varken CD, diskett eller usb?

Hej!

Börjar bli desperat nu. Jag har sökt på egen hand och prövat mig fram på alla sätt jag kunnat tänka mig men jag lyckas verkligen inte.

Jag kom över en billig gammal 10" Fujitsu lifebook B utan vare sig CD, diskett eller stöd för att boota via USB. Hur ska jag få in windows i den? (Hårddisken är helt tom nu).

Jag har provat att koppla in hårddisken i en annan dator via usb-kabinett och skrivit a:\sys c: (från startdiskett). Detta gjorde inte disken bootbar. Kan någon berätta vad jag gör fel. Jag tror att mitt enda alternativ förutom detta är att installera via nätverk. Har dock ingen aning om hur sådant fungerar.

Tacksam för hjälp!

Zoman

Av zoman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av amd_hisingen
ne inte det, men du har la dvd / hdd hemma eller ? ;)[

Tack för svar

Japp, tänkte ta det från min gamla dator. Det jag är osäker på är processorn och grafikkortet.

Phenom II känns lite dyr och vad jag kan se drar den mycket mer ström (mycket varmare?). Är den processorn jag valt nått att ha, eller borde jag bita i det sura äpplet och lägga dubbelt så mycket på en phenom II?

Jag har inte köpt dator sen Pentium 4 tiden. Då var det mycket lättare ju (högst klockfrekvens = bäst, helt enkelt) Nu har jag ingen aning om vad som ens skiljer dom. Klockfrekvensen är ju ungefär samma. Hur mycket snabbare är den här processorn mot min P4?

Grafikkort vill jag ha passivt, men är detta något och ha? jämfört med mitt Geforce 6800?

Av zoman

Känns lite som att jag pratar med mig själv, men men. Jag har iaf ändrat kundvagnen lite.

Totalt: 3 739 kr. (varav frakt 0 kr.)

AMD Athlon64 X2 7850 2.8Ghz
723 kr

4GB (2x2GB) DDR2 PC6400 Corsair XMS2
569 kr

Antec Sonata III 500 Silent ATX 500W
1 145 kr

Gigabyte GA-MA770-UD3
747 kr

PowerColor ATI HD4650 SCS3 512MB PCIe
555 kr

Några synpunkter?

Av zoman

Vad tycks om nedanstående paket? Är kylaren på grafikkortet tyst nog för en htpc? Processorn ett bra val?

Du har 4st produkter i kundvagnen.
Totalt: 3 288 kr. (varav frakt 59 kr.)

XFX Radeon HD4770 512MB PCIe
1 043 kr

Gigabyte GA-MA770-UD3
747 kr

AMD Athlon64 X2 7850 2.8Ghz
723 kr

Corsair 4GB (2x2GB) XMS-2 8500C5
716 kr

Av zoman

Ny billig mediadator 3000kr

Hej!

Jag tänkte ersätta min gamla 3,4ghz Pentium 4 dator från HP med en ny. Den kommer främst användas för film och musik (HTPC). Mina önskemål är sval, tyst, 4gb minne, ok spelprestanda (lägst prioritet), HD-film ska flyta utan problem, allmänt trevlig och pigg, vga för att koppla till min Toshiba 32a3000.

Delarna jag behöver är Moderkort (eventuellt med inbyggd hyfsad grafik), processor, minne och grafikkort (om det inte finns på moderkortet).

Maxpris på detta, tjao, 3000kr.

Har kollat på detta moderkort:
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=279997

Processor har jag kollat lite på olika athlon 64 x2 men vet inte vilken som är mest prisvärd.

Ram har jag ingen större koll på, brukar köra på principen billigast är bäst där, men det kanske inte är så smart.

Många nöjda användare som haft det i just htpc-byggen, men verkar svårt att få tag i nu. finns några andra med liknande namn, men utan några omdömen.

Tar gärna emot tips på chassi och nätagg också. Vanligt midi-tower men inte onödigt stort. inget speciellt pris på dessa, men så billigt som möjligt med hyfsat kvalitativa och tysta grejer om man säger så.

Av zoman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Josasp
Skaffa en EEE pc eller A110 eftersom de nog är strömsnålast och billigast i längden att bygga på.

mjo, har tänkt på det, men eftersom det är ett projektarbete borde man nog bygga själv.

Av zoman

Alternativ strömförsörjning - Projektarbete

Hejsan!

Jag går i 2an på gymnasiet (naturvetenskap) och måste lämna in min idé till projektarbete innan sommaren. Jag funderar på att bygga en väldigt strömsnål dator, Via Epia eller motsvarande, och driva den på något annorlunda sätt. Än så länge har dessa idéer dykt upp:

Bensin/Etanol - Vore lite häftigt med en dator med avgasrör och snörstart, ligger dock inte helt i tiden, och jag kan säga bye bye till att vinna miljöpriset. Det jag ser som det största problemet här är att hålla motorn på jämnt varvtal för att generatorn ska fungera bra hela tiden.

Vindkraft - Har nog redan skrotat den idén p g a för lite ström från för stort elände

Solceller - Känns lite som vindkraften + fruktansvärt dyrt.

"Cykel" - Sitta och trampa fram ström till datorn ger ju både motion och troligen tillräckligt med ström. Problemet med varvtal kvarstår ju dock.

Fler förslag, synpunkter och lösningar på nämnda (och onämnda) problem mottages gärna.

Av zoman

Lika bra att döma Saab för medhjälp till fortkörning, de säljer ju faktiskt personbilar som går att köra 240km/h med.

Av zoman

Jao,, Man kan ju fundera på varför USA släppte Annika Östberg till Sverige just nu efter 28 år..

Tjänster och gentjänster

Av zoman

Magnetkontakt, snubbelskydd, eller vad man nu kallar det!

Hejsan!

Jag efterlyser en magnetkontakt av ungefär den typen som finns på strömanslutningen på macbooks, fast för 230v. Finns denna produkt överhuvudtaget? Jag skulle vilja sätta en sådan kontakt på en vanlig elkabel för ett litet projekt. Om en sådan produkt inte finns så skulle ett "snubbelskydd" som de som finns på kablarna till gamla xbox-kontroller fungera, fast då än en gång för 230v (alltså en sån kontakt som enkelt delar sig när kabeln sträcks).

Hoppas på svar. Tack så länge.

Av zoman

Dator goes kopieringsmaskin

Hej

För flera år sedan hade jag ett jättesmidigt program för att enkelt kopiera dokument från scanner till skrivare. Programmets gränsnitt såg ut som en vanlig kopieringsmaskins ungefär. Det var bara att välja hur många kopior man ville ha och trycka på kopiera.

Någon som vet vad programmet heter, eller kan tipsa om nått liknande?

Tack så länge!

Av zoman

På min gamla dell hade jag en ganska skojig startmetod. Jag slaktade en dörrlarmsensorsak (magnetkontakt) och kopplade sensorn till piggarna på moderkortet. Sedan var det bara att svepa en magnet framför fronten så startade den

Av zoman

Jo, ps2 låter som det mest kompletta då både dans, singstar o gh finns till den.. Men å andra sidan kan ju wii sports o liknande också va kul. samtidigt kan de ju va kul med nya högupplösta spel ibland (360). Riktigt dilemma jag har

Hunden: Det låter intressant jag har nämligen en gammal xbox stående i hyllan,, användes med XBMC innan jag tröttnade på ljudnivån. Var finns det bra dansmattor till xboxen?

Av zoman

Vilken konsol till Dans o GH mm?

Hej!

Jag funderar på att köpa en konsol mest för partyspel som Dans, guitar hero o.s.v. Jag vet dock inte vilken jag ska välja. Velar mellan PS2, 360 och wii.. Ps3 känns inte som något vidare alternativ eftersom det inte finns några dansspel + den kostar dubbelt så mycket som 360 och wii, och 4 gånger så mycket som Ps2.

Vilken konsol har de bästa danspelen/mattorna? Någon skillnad på guitar hero mellan konsolerna? Är ps2-gitarren sämre än wii/360? fördelen med ps2 är ju att alla GH-spel finns till den.. Det går väl att använda GH3 gitarr till GH1 och 2?

Tack på förhand!

Ps: Har en 32" Hd-ready 720p

Av zoman

Prova att koppla in den med composite- eller componentkabel i stället.

Av zoman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Otur
...jag kanske har missat nå't här, men vad sägs om att dra ur kontakten på moderkortet som är till LED:en?
(dra ur en och en till den slocknar)

I många märkesdatorer sitter alla kablarna till frontpanelen ihop i en enda stor kontakt, så det kan bli lite svårt i så fall

Av zoman

Sådär brukar det bli om man stoppar ett 360-spel i en gammal (svart) xbox.

Av zoman

Vår liberala allians vill ge frihet.. Jag undrar om inte friheten dom pratar om är att ge USA frihet att ta över världen.

Det är otroligt att det verkligen inte finns några "balls" inom svensk politik. Att bara följa minst vink från jordens största förtryckare, aka USA, är att svika den frihet som så många människor offrat livet för. Karl Marx vänder sig i graven.

Av zoman

Det kommer dock antagligen att bli ganska dålig bild.