Inlägg

Inlägg som Tommty har skrivit i forumet
Av Tommty

Hej!

Tack för svaren!
Har faktiskt inte tänkt på tradera där jag kan kolla efter lite referenspriset.

Av Tommty

prisfråga: sälja beg delar. Vad för pris är rimligt?

Längesedan jag var aktiv i detta forumet så mycket av min kunskap har fallerat.

Vid flytt och rensning upptäckte jag att jag har kvar en del hyffade datorkomponenter och en stationär dator liggandes som jag tänkte sälja till någon som uppskattar det mer än min dammråttor. Men jag har ingen anning om vad det är värt i dagsläget.
Är inte heller ute efter maximal intäkt utan ett fair pris så jag mer blir av med det.

inte vid datorn just nu så kommer inte ihåg exakta detaljer, behövs detta för att höfta ett pris säg till.

Med risk för modellnamn och specs är något fel. skriver från huvudet.

Lösa delar:
Intel 4670k och ASUS z87 moderkort (tror det hette hero 4,5 eller 6), 24 gig ram 2x8, 2x4 (DDR3 1333Mhz om jag minns rätt) och ett GTX 780

Samt en stationär dator:
Edit: Såg att jag några delar i min sig. redigerat

Intel 4770k, har för mig att jag deliddade denna och bytte pasta.
2x8 gig ram, 1333 Mhz
Gigabyte z97 moderkort.
Bequiet L8 nätagg 650W
Titan X (Maxwell) grafikkort
Fult Fractal design R2 XL chassi som är buckligt och snett.
Noctua Kylning (d12?)
SSD 250gb

Tanken är att jag vill sälja datorn komplett.

Av Tommty

vill även jag tacka för tipset, märke att bredband2 har sänkt abonnemanget nu till 289:- på deras hemsida för 250/100 och jag betalar 344:-.

Blir att ringa dem imorgon...

Av Tommty
Skrivet av Qiaz:

@Tommty:
Tack för svar,

Arh, jag får nog öppna upp kortet igen och ta en titt om det är något spricka.
Jag tog en annan bild som jag inte ladda upp men här är den: https://i.imgur.com/YKbjc9d.jpg
Minneschippets text syns dock i den bilden (konstig vinkel i övre bild).

kan vara ögat/fotot som lurar, din tredje bild såg allt bättre ut.

Av Tommty
Skrivet av Qiaz:

Stämmer bra, de andra korten hade inte dem så det ledde mig till de misstankarna.

Hmm aa okej, japp var lite svårt att få en bra bild

Det där är nog minneschippen faktiskt, de hade någon sort smörja på sig och det vara eventuellt det som ses.
De såg 'hela' ut men det är ju svårt att se mikro sprickor.

om du kollar på det högra minneschippet, längst net i mitten då är det små sprickor samt en bit som är borta.

sen ser det även ut som texten har bränts bort på dem? tycker det ser ut om att det har gått för varmt.

Av Tommty

tycker mig inte se några fel på lödningarna, eventuellt flussmedel som kan göra så att det missfärgas. Dock inte dem skarpaste bilderna.

jag reagerar mer på Minneschippen, ser aningen nötta och eventuellt någon spricka?
EDIT: kanske är thermalpadsen jag ser...

Av Tommty

Någon annan som har blivit bannad från PUBG senaste dagarna?

Spelade ett par rundor igårkväll med 2 engelska polare. Körde nya Crossbow Event och vi lyckades vinna matchen och fick våran chicken dinner samt ett extra pris, Perm ban!

Då crossbow Event har en fast cirkel i mitten samt mycket kortare tid emellan zonerna så väljer dem flesta/alla att landa väldigt centralt i cirkeln, Vilket även vårat lag gjorde.

Slutcirkeln landade dock på kusten norr om military base, broarna var redan utanför cirkeln och inga fordon finns i detta event vilket gjorde att det bara fanns 1 alternativ kvar: att simma.

Vårat lag var först över på kusten vilket gjorde att alla som var bakom oss var lätta mål. Vi kunde skjuta dem 1 efter 1 (förutom 1 som på något sätt lyckades gömma sig i en buske).

Då många redan har förutfattade meningar att "ja, om du blev bannad så fuskade du" så tänker jag inte gå in på några ytterligare detaljer, utan denna video får visa hur läget såg ut så får ni själva avgöra vad ni tycker, men försök avstå ifrån att posta eran åsikt här utan om ni eller någon ni känner har blivit bannad?

Flertal fall har nyligen dykt upp på diverse forum vilekt väckte mitt intresse att skapa denna tråd.

(värt att notera att endast 2 av 3 blev bannade, sista personen spelade in replayen. Ljudet är eftersnack efter vi blivit bannade)

Av Tommty
Skrivet av daskedennis:

@Tommty: Vad har röda dagar med detta att göra? Om en butik är stängd pga röd dag fattar väl varenda människa att den inte räknas in.

För att då har butiken haft en hel arbetsdag på sig att ta och svara på ett mejl, vilket inte är så svårt.

är bara fundersam och försöker fundera ut hur du tänker. hade personligen ingen koll att alla visste det
hade heller ingen koll på att skälig tid är 24 timmar.

undrar fortfarande hur du vet det?

Av Tommty
Skrivet av jOnÄTÄn:

Jag klagar pga att de marknadsför ett GTX 1060 med referensfrekvens som ett kort med "Topprestanda"(strök ju till och med under det!) vilket det absolut inte är oavsett vad större delen av folk på steam kör med. Det är inte ens ett kort med topprestanda jämfört med andra GTX 1060 6GB. (Ja jag har haft ett GTX1060 6GB Dual från palit) Det är ett kort i mellansegmentet och inget annat så har det alltid varit med "60" korten från Nvidia.

För dig ja. Mellansegmentet för mig är 1070/1080, toppsegmentet är 1080ti och Titan X.
anledning för detta? inget alls, för att det är en personlig åsikt, likaså för dig, likaså för netonnet.

En person som inte kan mycket om datorer eller har en tight budget (vilket förövrigt är en ganska stor del på sweclockers) så kommer ett 1060 med stor sannorlikhet prestera väldigt mycket bättre än sitt gamla grafikkort (om dem ens har en dator sen tidigare, kanske skall bygga sin första?)

och då du med stor sannolikhet inte ens brydde dig om att läsa artikeln så skrivs det att 1080p domineras fortfarande på spelmarknaden, vilket 1060 är perfekt till i pris/prestanda.

så som jag skrev tidigare, förstår inte vad du klagar på? att netonnet inte tycker samma som dig?

Av Tommty
Skrivet av daskedennis:

@Tommty: Inom skälig tid är då inte flera dagar efter man kontaktat dem. Inom ett dygn, fine, mer än det - inte okej.

Att de inte har telefonsupport är ta mig tusan en skandal i sig.

intressant, hur har du kommit fram till att 24 timmar är skälig tid?

vad händer om butiken skulle vara stängd på grund av en röd dag? är det oskäligt att det tar 48 timmar då?

Av Tommty
Skrivet av ToddTheOdd:

@MultiMan: Och en felanmälan är väl precis det? Man anmäler vilka fel som finns inte rabblar upp allt som är som det ska? Har den som tar emot telefonen något att anmärka på så har den som tar emot och sedan har ansvar för telefonen i sitt intresse att påpeka alla synliga fel. Du lämnar t.ex in ett tangentbord för att 3 knappar fungerar dåligt. T.ex "A", "S" och "W". Börjar du ta upp alla knappar som fungerar? Tar du upp att batteriet sitter bra i sin hållare på baksidan. Batteriet fungerar bra. Strömknappen på baksidan fungerar som den ska. Inga repor på framsidan. Inga repor på baksidan. Sladden har inga skador. Osv osv. Självklart tar man enbart upp den som det är fel på. Mottagaren får påpeka om det är något annat fel som den vill ha klargjort om den anser att det behövs.

Ehh, du har aldrig haft hand om reklamationer någon gång det märks rätt tydligt. Så varför ens bry dig kommentera?

Om vi leker vidare på ditt exempel på tangentbordet och detta skall skickas in på service/kontroll. Butikspersonalen tar emot tangentbordet och skriver ner det kunder nämner är felaktigt. Efter detta har gjort görs ett ärende i butikens system. Det som händer efteråt är att butikspersonalen gör sin egna bedömning på produkten och antecknar detta. Exempelvis "Full av fettfläckar", "G" och "H" tangenten är väldigt trög att trycka ner, "2st skruvar saknas på undersidan".

Sedan skickas tangentbordet iväg. Servicepersonalen som undersöker varan läser igenom både kundens och butikens felbeskrivning/anteckningar och gör en kontroll på produkten. Det visar sig att kunden har ätit framför tangentbordet och fettfläckar har hämnat överallt. Vid en isärtagning så syns det tydliga tecken att cola eller annan läsk har hamnat i tangentbordet och förstör kretskortet och är anledning till varför "A" "S" och "W" inte fungerar.
orsak: Kunden har spillt cola i tangentbordet

Skall vi gå mer ontopic så kan vi ta ytterligare ett exempel som är liknande situation som för TS.

En kund kommer in med en mobiltelefon som inte laddar, telefonen är över 6 månader gammal.
Butikspersonalen antecknar felet.
Butikspersonalen antecknar då även skick på telefonen. "smutsigt ladduttag" "Spricka på baksida" "skrapmärken i övre högra ramen" (inget som kunder ser utan förtaget interna anteckningar)

Sedan skickas mobilen iväg, servicepersonalen konstaterar att det inte är något fel på produkten, att orsaken beror på smuts som har gjort att det inte blev någon kontakt mellan laddaren och telefonen.

Kunden kommer sedan in och hämtar varan och ser då att det är en spricka på backsidan och hävdar att det inte fanns där när den lämnades in. Men då har butikspersonalen redan konstaterat att det var där när det lämnades in och således bleir det ord mot ord.

Det som händer är att bevisbördan hamnar på kunden att bevisa att sprickan ej fanns där när den lämnades in då produkten är mer än 6 månader, förtaget har nekat garanti vilket dem har full rätt till då garantivillkoren är frivilliga, det kunden nu har kvar är reklamationsrätten på 3 år. dock skiftas detta vid 6 månader att det ligger på kundens ansvar.

Netonnet har bevisat att det är en spricka på telelfonen och hävdar till sina anteckningar att detta har registrerats i deras system. Hävdar kunden annorlunda så skall isåfall detta bevisas och ansvaret ligger nu på kunden.

Skrivet av mixxo:

Jag menar självklart inte att det ligger i NoN intresse att ha sönder saker, men om olyckan är framme kommer NoN aldrig ta ansvar och alltid säga att det har varit på detta sättet från första början. Om de tar ner synliga skador, varför skulle man någonsin INTE lägga in detta i inlämningsbeviset om man ändå för in det i sitt egna system som inte har någon tidsstämpel? Hur skevt är inte det och vad sänder det för signaler? Tycker ni det verkar som ett seriöst system? Alltid kunna skuldlägga kunden om inga andra alternativ återstår.

skall nog säga med 100% säkerhet att alla butiker har ett fält där fritext kan skrivas in som inte syns för kunden. Detta för att undvika konflikter och onödiga diskutioner direkt i butiken samt för att personen i buitken och personen som kontrollerar produkten är inte samma personer, kasnke inte ens samma förtag och då kan butikspersonen vidareförmedla kunden ur sitt egna perspektiv. t.ex. "jag tycker denna ser tappskadad ut" "snäll kund, garantin gick ut för 1 månad sen, kan vi lösa något" "otrevlig kund, hotade med polisanmälan".

Ni som inte tror detta sker, det sker på alla arbetsplatser...

Summa: vid en reklamation av en känslig vara (telefon, digitalkamera, surfplatta m.m.) ta 2 bilder med datum innan den lämnas in. beskriv felet noggrant och var saklig och trevlig. börjar du hota med något är du körd och bara allmänt pinsam. Var inne i en ICA butik där en kund hade köpt 1L mjölk som han märke att datumet gick ut om 1 dag och var förbannad och hotade med allt möjligt, polis, livsmedelsverket och gud vet vad. alla som gick förbi bara skrattade..

Av Tommty
Skrivet av ddyao:

@Tommty:

Jag beställde ju varan 1 vecka i förväg & valde ett fraktsätt som annonserades med en leveranstid på max 3 vardagar, jag kontaktade företaget direkt på onsdagen när varan anlände, de svarade inte tillräckligt snabbt för att de skulle hinna skicka en ny produkt inom tid men skickade en ny ändå utan att läsa mitt mail om att det är försent, jag svarade ändå snabbt på att det är försent för deras lösning varpå det tog flera dagar för dem att läsa det & dröjde för länge för att avbryta deras nya utskick.

Om de inte kan leverera korrekt vara inom den tid de anger (Max 3 vardagar) så är det väl inte mitt fel?
Då får de väl skriva att det kan ta 1-7 vardagar..

Förstår inte riktigt ditt resonemang?

det stora hela i bilden här är att du har gjort en ytterligare beställning utan att ha fått ett svar från CDON, De har ej haft chansen att besvara vad för åtgärd dem skall göra innan du har en annan produkt i handen.

Du hade 2 dagars marginal på en produkt (gissar på att födelsedagen var på helgen). Den marginalen på en internetbeställning som skall skickas är en extremt liten marginal där inga fel får förekomma som att CDON skulle skickat fel produkt/okomplett produkt/postnord levererat till fel utlämningsställe/postnord slarvat bort paketet.

att säga att "dem lovade max 3 dagars leverans" går att jämföra mot i stort sett vad som helst. att en person fick sparken för att bussen kom 10 minuter sent så personen inte var på jobbet i tid. att det var mycket trafik på vägen som gjorde att personen kom sent etc etc.

Detta hade inte varit en situation äns om det inte hade varit en födelsedag 2 dagar efter paketet hade kommit vilket är varför min förklaring ovan var att du beställde väldigt närpå fördelsedagen och väntade dig inte att saker kan bli fel ibland.

Av Tommty
Skrivet av jOnÄTÄn:

Varför godkänns detta?
https://i.imgur.com/nP699dx.png

GTX 1060 6GB med referensfrekvens har väl aldrig kunnat kallas för toppresterande? Det är ju en lögn.
Dessutom är kylaren på just detta kortet inte jättebra. Så fort man överklockar lite varvar fläktarna upp rejält.

Förstår inte varför du klagar?

är du medveten att alla på sweclockers inte har 1070/1080/1080ti/Titan kort i sina burkar? eller sitter på 1440/4k skärmar?
1060 är mer vanligt spelkort än något ovan.
https://www.rockpapershotgun.com/2018/03/06/steam-hardware-ch...

Av Tommty
Skrivet av daskedennis:

Hmm, du borde kunna hävda att de står för returfrakt då de skickat fel vara och inte svarade inom skälig tid så du fick köpa ersättningsvara. Och sen lär du dig läxan och handlar inte därifrån igen eftersom de inte har någon telefonsupport. Vilket är helt idiotiskt.

vad är skälig tid för dig? för jag kan garantera dig att det är inte samma som mig.
kan nog säga med säkerhet att CDON inte kan läsa TS tankar och veta på förhand att detta ärendet är brådskande.

Skrivet av didde31:

Visst kan man väl tycka att det har skickat en produkt som inte överensstämmer med beskrivningen på produkten & borde därför stå för det?

Först och främst behöver vi skilja på reklamation och ångerreätt, för det är två helt olika saker.
TS har reklamerat varan, d.v.s. ett ursprungsfel. ÅF har i detta fallet avhjälpt felet genom att skicka en korrekt del.

Man får inte per automatik en ny vara för att man reklamerar produkten.

Skrivet av Pan.Pan:

@ddyao: Eftersom att du köpte av CDON så gäller svensk lag. Om företaget inte har skrivit att returfrakt ska betalas av dig innan köpet görs (oh det dessutom handlar om felaktig leverans) så ska du inte stå för fraktkostnaden. Kontakta CDON via telefon och prata med dem, det är CDON som ska ta ärendet mot sin partner.

Man ska som konsument kunna lita på att produkter man köper av svenska företag ska sälja produkter för den svenska marknaden. Jag hade aldrig godtagit något annat. Du köpte produkt A och du får produkt AE, du har inte fått den produkt du tycker dig ha köpt och har all rätt att använda dig av distansköpslagen etc för att returnera varan. Det är inte heller något du ska betala för då kontraktet ni har skrivit inte har uppfyllts från deras sida.

Först och främst behöver vi skilja på reklamation och ångerreätt, för det är två helt olika saker.
TS har reklamerat varan, d.v.s. ett ursprungsfel. ÅF har i detta fallet avhjälpt felet genom att skicka en korrekt del.
I detta fall då det är ett ursrprungsfel skall TS inte stå får några merkostnader, vilket inte heller har hänt.

Är TS ändå inte nöjd med avhjälpen som CDON har gjort så kan ångerrätten utnyttjas, men fraktvillkoren kan CDON sätta hur dem vill. Om företaget eller kunden står för frakten är helt upp till företaget att bestämma.

Summering: TS beställde en vara på nätet sent inpå födelsedagen (enligt mig), hade ej tid att invänta svar från CDON så beställde en likadan i annan färg och blev inte nöjd med svaret att CDON skulle lösa felet genom att skicka en ny strömsladd.

Sen är det väll tyvärr fel företag att reklamera hos, Sen CDON blev ett marketplace har det gått utför..
men jag skulle ej rikta 100% skuld till CDON.

Av Tommty

kör med 2st olika möss hemma.

För MMORPG/Rocket league: Logitech G600, extra tryckknappen för ringfingret är guld värd samt alla knapparna på sidan. När det blev utförsäljning på dessa så köpte jag 3st att ha i reserv när den första går sönder.

För FPS spel: Logitech G403 wireless.

Av Tommty
Skrivet av Linus:

@Pandrone: Är det garanti kvar på det och du har kvitto så lär det väl inte vara några problem att få det utbytt / lagat.

Läs vad som har skrivits i tråden....

Av Tommty

@MinpinStudios

La en beställning på en tavla efter denna tråd dök upp med loggan Stranger things, Resultatet blev helt underbart!
Supernöjd med min beställning!

https://imgur.com/J4eYB8X.jpg

https://imgur.com/kjGDojP.jpg

Av Tommty

mobilfodral som får plats med 2 kort, VISA samt körkort.

Innan dess läderplånbok. Trodde det skulle kännas "naket" men otroligt skönt att slippa plånboken.

Av Tommty
Skrivet av Albinfiskare:

@Tommty Uppdatering.

Köpte en bakkantsdimmer på kjell o co: https://www.kjell.com/se/sortiment/el-verktyg/el-produkter/st... (Eftersom det stod specefikt att den var till 230v led, och att killen i kassan sa att han hade installerat en sådan hemma med framgång.)

Den är tyst och verkar funka fint, inget brum. Den kan dessutom sänka ljuset ytterligare jmf med den gamla dimmern jag hade.

Varför rekommenderade du emot bakkantsdimmer kommer den sabba mina lampor eller brinna upp?

Bara att vara glad att du kom undan billigt!
Vad för LED lampor köpte du?

som tidigare nämt finns det ingen standard hur en LED lampa skall dimras, Varje tillverkare designar kretskortet för att fungera på det sättet dem tycker är bäst. Generellt har det varit att kapa sinusvågen i framkant då detta historiskt har varit billigare att göra.
t.ex Megaman som en av dem största inom LED belysning har kört med framkantsdimring fram till dem nyare Filamentlamporna som verkar klara både och.

Kommer troligtvis inte att sabba dina lampor, Så kör på du, Kjell har ju sagt att det funkar!

EDIT: kan det vara den här du köpte? https://www.malmbergs.com/Products/1377264

Av Tommty

@Albinfiskare: Sorry sent svar.

Om du bara har 2 kablar i dimmern så har du inte någon nolla.

Kikade om malmbergs hade någon men hittade ingen LED dimmer vad jag kunde se. Fanns dosdimmer men då behövs nolla också.

Finns dimmrar från andra märken, både dosdimmer och vanlig dimmer som inte behöver nolla, dock så brukar dem vara något dyrare.
Kör du dosdimmer så behöver du ha en vanlig strömbrytare med en impulsfjäder.

ex. Dosdimmer:
https://www.elbutik.se/product.html/schneider-dosdimmer-uni-l...
https://www.elbutik.se/product.html/eltako-universell-tryckdi...

ex. Vanlig dimmer:
https://www.elbutik.se/product.html/schneider-exxact-led-univ...
https://www.elbutik.se/product.html/elko-rs-dimmer-316-gled-f...

Själv brukar jag aldrig köra på 100% av vad som max specas för en dimmer, brukar sätta en gräns på 80/90% för glöd/halogenlampor och 30-50% på LED (om det inte är en led dimmer, då kör jag 80-90% av max LED effekt).
Kan inte intala mig att produkten mår bra av kontant max belastning.

Att dimmra LED är ett helvete då det inte finns en "mall/standard" tillverkarna följer. Alla kör sitt egna race, Kan funka grymt med 1 typ av LED lampa, sedan skit med en annan.. Vilket också har gjort att tillverkarna skriver ut dem mest kända märkena som fungerar med deras dimmer.

Av ren nyfikenhet, gick möjligtvis någon lampa sönder också när dimmern gick?