Inlägg

Inlägg som anon20145 har skrivit i forumet
Av anon20145

SilverCrest WebCam...

Jag tänkte köpa en WebCam för att bygga om och mina händer föll på en SilverCrest från Lidl; trots att det står att kameran skall klara av att ta 1,3 megapixels bilder verkar den inte klara mer än 320x240 så en liten varning om ni skall köpa en liknande eller en Typhoon EasyCAM.

Jag ville ta bort ett filter som brukar finnas för att kunna använda near-ir, men jag hittade inget sådant filter och blev lite förvånad. För min tanke var att jag skulle ta bort detta filter och sedan se om man skulle kunna ersätta de sex lysdioderna med sex ir dioder.

Varför fanns det inget filter? Kan kameran filma IR men filtrerar detta på annat sätt? Skulle man kuna testa andra drivrutiner?

Sedan den sista saken. Ibland klagar den på att jag har felaktiga STI driver trots att jag instalerade de man fick med kameran. Men vad gör en STI driver?

Av anon20145

Lego gubbe?

Detta kan låta udda, men vart kan jag köpa en klassisk lego gubbe?
Jag var i en leksaks affär och kollade men de hade bara massor med sjörövare, brandgubbar, Star Wars gubbar mm men inte den klassiska glada gubben med röd överdel och blåa ben.

Jag söker även efter klasiska legobitar i stor låda till rimligt pris. Inga halv byggen utan de klassiska fyrkantiga bitarna.

Som ni redan gissat rör det sig om delar till ett LEGO mod

Av anon20145

Jag testade en gång tidigare att byta BIOS och fick det att fungera med en hastighets ökning på hela 30 %. Men jag återställde dock till normala BIOS då jag ville vänta med att köra överklocka kortet då jag var nöjd med orginal hastigheten. Men nu har jag ett spel som kräver lite mer kraft så jag hade tänkt att köra överklockat tills jag har råd att köpa ett nutt GFX.

Det är bara det att jag har slarvart bort mina BIOS filer som jag använde och hittar nu inte längre den guiden som jag följde med gott resultat.

Av anon20145

Vad göra med ett ATI 9500 pro?

Jag har ett ATI Radeon 9500 pro som jag vill flasha om till ett 9700 och på så sätt hoppas att få en extra kick. Men jag hittar inte de beskrivningar och filer som behövs och som jag vet en gång har existerat här på SweClockers. Nu undrar jag om någon kan hjälpa mig att peka dit där jag kan hitta de filer som jag kan tänkas behöva.

Av anon20145

Tweeka TCP och BBB?

Jag försökte söka men kunde inte det pga arbete. Så om liknade trod redan finns länka då till den.

Jag har BBB 24/1 och kör på WinXP-SP2 och undrar nu hur jag skall optimera allt. Jag är intreserad av allt från basic settings till register tweeks och om man kan optimera ett netcard "Intel PRO 10/100+ PCI" men även om man kan göra nått kul med tel jacket för att få det hela mer praktiskt.

Av anon20145

Jag har bara två trådar som kommer in i lägenheten och inte fyra trådar. Mitt jack är mycket gammalt och jag tror det är nått med switchen som är fel eller slitet så det har kontakt hela tiden. Skall fråga om väden kan byta kablar och sätta in ett nytt jack. I annat fall får jag väll bara skaffa ett nytt jack.

Av anon20145

BBB och telejack.

Så. Då har jag monterat sönder allt och två små koppar kablar kikar ut från min vägg. I dessa kablar väntar BBB 10/1 på att få fungera.

Innan detta hade jag problem. Jag kunde surfa, men om tele fon rongde lade det av och en röd lampa började blinka. Efter ett tag kunde jag börja surfa samtidigt som jag pratade. Men när jag lade på så började den röda lampan åter att blinka och jag var åter tvungen och vänta en stunb innan jag åter kunde surfa.

Jag har försökt ringa till suport på BBB, men det var ett skämt. Jag har försökt skriva, men inte fått svar.

Nu undrar jag vad jag skall göra, för det måste finnas fler som sitter med BBB här. Hur skall jag nu koppla in mitt nya utag och hur skall jag koppla alla trådar. Jag har som sagt bara två trådar som kommer ut ur väggen.

Av anon20145

Jag fick ett fel på Norton vid avinstalation. Den sade bara "Error" och inget mer. Min licens hade gått ut så jag valde Avast istället. Nu klagar avast på att nått Symantec jox ligger kvar och jag hittar inte vad det är.

Symantec har gett blanka fan i att besvara frågor. De svarar bara på frågor om man har licens och när allt går bra. Men när det kukar ur eller slår slint kan man inte räkna med suporten och framför allt inte om man inte har en lisens kvar eller valt ett annat system

Symantec suger när det gäller suport.

Av anon20145

Funderar du på att köpa NetGear DG834?

Glöm det... vilket paket med skräp. Sedan installationsdagen har den tappat förbindelse med tjänster som MSN Messenger, alla online spel, DC, osv, var 5:e till var 10:e minut!

Efter en firmware upgrade till senaste versionen förvärrades problemet genom att öka frekvens och längd på avbrotten!

Jag hade en DG814 en gång i tiden och borde lärt mig redan då att deras routrar helt enkelt inte håller måttet.

Nån annan som har liknande problem? Jag kör Telia 512, vilket jag kan rekommendera lika lite som routern men det e det enda som finns tillgängligt ip vishan, dock har grannarna alla BBB woho.

Av anon20145
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Qaztaz
Hur kom du fram till att Unixforumet var rätt plats för en spelkonsoll med windows på?
Du får allt ta och pm'a en förklaring :).

Flyttar den till winforumet. Den passar väl på några andra ställen också, en fan inte här.

Öh... Kanske för att jag läst lite för mycket om Xbox med Linux. Kan även bero på att jag var trött som en gurkpost.
Kanske dags att skapa ett till forum "Mjukvara ?"

Av anon20145

Executer2 - Xbox (för stor bild på TVn)

Vet inte om denna fråga ligger rätt (vet ej om det är i soft eller hardware) eller om dessa frågor accepteras. Men jag har chippat min XBox med ett Executer2. Allt fungerar bra, förutom att bilden är för stor så att vissa områden hamnar utanför bildkanten på TVn.

Är det någon som vet vad detta beror på och är det fler som har samma problem? Jag använder Widescreen i PAL, men jag har testat normal-läge, NTSC samt kalibrerat; men det påverkade bara mediaplayern. Jag har samma problem i både EvoX och Avalaunch.

Av anon20145

Tryckluft är bra, men se till att spruta i luften först då kondens kan bildas i slangar och på så sett ser du det innan det är för sent. Luft på burk går också bra, men även här bör man passa sig då det kan komma ut fukt om man sprutar för länge eller om man har skakat burken.
Dammtrasa går också bra och i kombination med Topz kan man rengöra en burk ganska bra. Men detta är tidskrävande. Damsuga kan man göra och det finns speciella munstucken för detta. Men använd inte de vanliga rören, de suger dåligt och man har dålig kontroll på dem.
Men så länge man stänger av strömmen brukar det inte vara någon större risk, men risken finns som sagt alltid men man brukar överdriva den.

Av anon20145

Vilket attans BS om att en loggo måste vara gjord i vektor och att 99,9999% skulle använda vektor för att skapa logotyper. BS BS BS och åter BS; framförallt när det gällar logotyper som är skapta får en websida.

Man kan göra huvudlogotypen i Lego och sedan göra denna i proffsverktyg när ens företag blivigt stort nog för att printa vektorgrafik.

Sedan kan man undra hur företag kunde göra logotyper innan 80-talet då vektorgrafik inte var så vanligt

Jag tror inte på att man måste göra en logotype i vektor och det finns ingen ligik i att utesluta alla andra metoder förutom vektorgrafik.

Av anon20145

Varför Linux på Xbox?

Jag har sett lite här och var att folk skriver om att ha Linux på Xbox. Men varför skall man ha det, vad vinner man på detta och vilken sorts linux är det? Kan man tex köra vanliga Xbox spel om man har linux i boxen?

Är det någon som vet varför man måste ha fjärr för att kunna se DVD filmer, vad finns det i fjärren som Xboen saknar för att starta DVD filmer?

Av anon20145

www.imphenzia.com "Beatball" och "Nettris" är ganska bra småspel.
Men det är förståss inte massor med spel, men många bäckar små, som man säger

Av anon20145

Ja ja. Nazist symboler? Nä, men däremot luftwafens emblem och i mordern tid även en symbol för mod. Nästan alla europeiska länder har och använder denna symbol och även svenska medaljer har denna form. Ja, tillock med långt innan hittler hade luftwafen (och övriga) detta emblem som de tog ur historien från de som under en viss tid trodde stod för mod och ära. Dvs man tog symbolen från korsriddare.

Otroligt snyggt gjort, jag skulle kunna känka mig att du även chromade korset och en cirkel runt om för att få lite US-chopper känsla över det hela. Tonat plexi i blått eller rött skulle nog framhäva formen lite mer. Detta är en tumme upp från min sida.

För att inte förglömmas så hade nazisterna även många runtecken som symboler, men detta gör inte runstenar till nazist proppaganda

Av anon20145

Nått kommer att hända till 2010 men inte på det sätt som vi tror. Det var någon vis man som sade att CPU hastigheten skulle ökas vart tredje kvartal, men vi nådde en gräns för snabbt. CPUna blev inte snabbare, istället gjorde man dem tåligare och så att de kunde klara högre temperatur. Vi har ny inte så mycket nyare teknik och CPU som släpps är snart så hårt pressade att man kan räkna dem som överklockade redan när man köper dem.

Därför kommer en stor del av överklockning de kommande åren nästan uteslutande handla om kylning och hur man får ner volymen på kylsystemen.

Jag tror som det nämns att vi måste leta efter nya vägar och inte utgåifrån att datorena skall uppdateras så ofta så att en system är omordernt innan man lyckats instalera kylsystemet.

Men år 2010, det är bara sex år dit och jag tror inte vi kommer få se någon revolution innom dator tekniken. Men kanske runt 2015 eller 2020 så kommer det nått som kan sätta ny fart på den igen.

Edit: Ändrade en tidsangivelse då några har svårt att lista ut att det var ett slarv fel. Men de flästa förstod ändå genom att använda sin IQ så jag tror ändå innebörden inte gick förlorad.

Av anon20145

Spelar sällan av den anledningen att spel är för dyra. Men om de låg på runt 300:- hade jag nog spelat mer. Nu har jag ändå mina faroritspel i freeware kattegorin och snokar alltid i REA lådorna, så det går ingen spelnöd här; men "aldrig" skulle jag köpa ett spel för 500:- eller mer.

Av anon20145

Liten. Kör man på 1800x1440 så blir det mycket puttenuttigt

Av anon20145
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Belch
Läs lite nogrannare

Fr.o.m. 2003-01-01 sänks priset för återförsäljares kontroller mot spärregistret NIX-Telefon. De nya priserna är:

Per titt: 12 öre
Per träff 6 kr

Att gå med i Nix är och kommer alltid vara gratis därför den är till för att skydda oss. Finns ingen anledning till att inte gå med alltså.

Var inte så intreserad då jag knappast upplevt detta. Vile mer att man skulle förtydliga det här så folk slipper läsa igenom hela sidan för att få reda på om det är gratis eller inte. Jag hittade inget om hur det fungerar för kunden (dvs mig).

Vid en snabbkoll tyckte jag sidan kändes rörig och det verkade lite som att de inte riktigt ville tala om allt. Jag läste äns inte om hur de filtrerar samtal, men på nått sätt måste de titta på alla inkommande samtal.