Inlägg

Inlägg som Wiggy har skrivit i forumet
Av Wiggy
Skrivet av Ragnvlad:

obegripligt artikel. Vill man spela så får man väl inse att det kan bli tajt om man skaffar ungar?! Du har ju gjort ett livsval....

Livsval, jo jag tackar jag. Han har inget val. Det är så historien talat om för oss att vi ska leva våra liv, skaffar vi inte fru, villa, vovve, volvo, kottar, en bil till, skidresa på sportlovet, Thailand en gång om året, parmiddagar du får ångest över, visst fan, pannjäveln gick sönder, en ny sån, ska finansieras med inga utsvävningar vilket betyder inga nya spel eller den senaste PS5`n som släppts (det ska samtidigt räcka till fruns spinning klasser och cellulit behandlingar) så är du samhällsfientlig. Men vänta bara det finns ljus i horisonten, efter skilsmässan så har du varannan vecka till alla spel du hinner för visst blir det varannan vecka kottarna kommer, det har samhället oxå sagt är bra som fan. Så allt ordnar sig, till slut!

Av Wiggy
Skrivet av Glimbrink:

Jaja dem borde inte ha något att säga till om jag är riktigt nöjd med mitt ärende. Köpte tvn för 10.000 på rea för 3 år sedan och eftersom plasma inte finns längre fick tvn värderad till 15.000 kr minus självrisk på 750kr.

Skickades från m.sweclockers.com

Tjena!

Jag måste få fråga eftersom jag sitter i lite samma ärende. Du skriver att du fick din trasiga plasma värderad till 15000 eftersom dom inte längre tillverkas och därför inte går att byta ut likvärdigt. Hur gick regleringen till och vad sa du eller gjorde för att få det värderat så, jag vet fler som fått det värderat som du men jag vill gärna ha på fötterna, min gick sönder i går ?

Om någon annan har hjälp eller info att komma med mottages det gärna!

/Wiggy

Av Wiggy

Svårt att inte vara sarkastisk!

Av Wiggy

Vidare

Dags att överge PC helt och hållet i stället och hoppa över till Mac. Det fungerar iaf.

Av Wiggy

Tack för svaren, det var exakt det jag ville ha, några som sa rent ut att dom anser det eller det vara bättre eller som Svensktiger tipsar om. Så blir det att göra, thx!

Och precis som du (Cooling23) säger så finns det ett antal trådar om ämnet men jag vill ha raka svar som jag nu fått så därför skapar jag en tråd till. Men tack för din åsikt iaf!

Av Wiggy

Windows 7 VS Windows 10

Tja!

Sitter fortfarande med W7 eftersom jag helt enkelt är nöjd och det som ska fungera fungerar men kan inte komma ifrån att jag är nyfiken på W10. Ställer därför frågan till dom som verkligen testat båda och kan ge seriösa svar, vilket som är att föredra ?

P.S Jag har läst delar av den tråd som finns om W10 men det ger inte dom svar jag vill ha!

Av Wiggy
Skrivet av Yorgo_:

Har haft både S2, S3, S4 samt Note 3. Alla har haft buggar som fixats relativt fort (om man jämför med IOS) så det är väl bara att testa köra en reset på luren och kolla om det försvinner.
Tack så länge.

Jag har precis bytt till en Edge efter att ha haft Iphone sen den föddes och det du säger om IOS är inget jag känner till, har aldrig haft sådana fel med IOS. Fördomar finns det gott om. Men jag har samma problem som trådskaparen med min Edge och har gjort allt ända ner till fabriksåterställning och det slutar inte oavsett vilken app som är installerad. Så, väldigt många år med IOS, inga problem, knappt två veckor med Android, massor av problem, vet inte men kanske jag ska utnyttja min ånger rätt som gäller i två dagar till och gå tillbaks till det så jobbiga IOS.

Av Wiggy

Min snart 10 åriga son lirar Destiny och jag kan lova att han inte ens pratar om det när han inte spelar. Han är inte så att säga, inne i det på något sätt så att han snöar in i skjutandet utan tycker det är kul att lira. Jag sitter oftast med hela tiden iofs men det är för att hjälpa honom så han förstår vad han ska göra ibland. Detta moral gnagande som pågår är bara löjligt. Jag tycker man får titta på sitt eget barns beteende och hur han/hon beter sig. Det är klart att det kanske inte är lämpligt att låta ett barn i den åldern spela vissa spel om dom dessutom hela tiden springer omkring och leker krig och gör döda gester mot andra.

Tycker du det är lämpligt är det lämpligt, punkt!

/Wiggy

Av Wiggy

Vidare.....en gullig liten händelse i går Fredag.

Stegade in på Media Markt och utanför spel gången stod en reklam skylt med texten, prova Sveriges först PS4 här i våran media avdelning. Rätt sveet med tanke på att gamestop natten innan vid 12 slaget haft röda mattan ut rullad med snittar på fat till alla som hämtade sina bokade konsoler när det slog om till Fredag på klockan.

Av Wiggy

Gamestop`s killzone bundle fanns det ett litet fönster av förra veckan om jag fattar det rätt. Det hade kommit in ett antal fler än beräknat om jag oxå fattar rätt. Ska vara garanterade för jul till dom som bokat denna bundlen tidigare under hösten.

Av Wiggy

Lånar tråden i stället för att starta en ny!

Har börjar kika på Diablo serien efter att envetet ha vägrat spela den, men nu är jag nyfiken på att börja spela Diablo. Måste jag börja med Diablo 1 om jag ska börja eller kan jag börja med trean ?

/Wiggy

Av Wiggy

Jag har lirat i omgångar länge och tycker det är askul ända fram till runt level 60, där jag varje förbannade gång jag börjar om, slutar. Fattar inte varför men just där börjar jag test nått annat lir varenda gång och sen så tar det lång tid innan jag antingen börjar om med en ny klass eller fortsätter på den gamla.

Denna gången var det Assassins Creed som snodde min uppmärksamhet (samt mina gamla favoriter som jag alltid plockar fram emellanåt och spelar om. Som Medal Of Honor, Half Life etc. etc.) och fick mig att sluta.

Och jag vet inte ens om jag tycker det är kul att spela Assassins Creed men jag måste fortsätta för att se vad som händer när jag väl kommit en bit.

Jag skulle säga att testa gratis perioden av WoW när du vet att du har tid att sitta långa dagar så du får en känsla av vad det handlar om och hur det förmodligen blir för du kan knappast spela WoW om du bara lirar korta sessioner enligt mig. Det blir för hattigt.

Av Wiggy

Då väntar jag bara på att den stora...ASUS...tar steget och infinner sig lik väl!

Av Wiggy
Skrivet av tofumannen:

Så oändligt lätt att lösa det här "problemet"(om nån nu trodde att det är ett problem med att ny teknik kräver nya metoder).
GE ALLA SOM BETALAR TV-LICENS ETT LOGIN TILL SVT!!!! Problemet löst!!!!
Vänligen sprid denna ide som borde vara självklar men som det tydligen krävs ett geni för att komma på

Tyvärr så är det ju ingen direkt snille blixt du nu har tillbringat den senaste tiden med att lista ut!

Ett login är det ju ingen som helst svårighet att komma runt med diverse metoder eller att t.ex dela på lösenordet. Eftersom det knappast är speciellt många av en viss ålders kategori som samtidigt ser på ettan eller tvåan så skulle en hel hög kunna dela på samma pass och om nu det råkar vara så att denna grupp samtidigt vill se ett program som går på dessa två totalt bortglömda kanaler, så får dom väl träffas under samma tak för omväxlings skull.

Nää, det funkar inte. Det som däremot fungerar är att göra dom till betalkanaler precis som Viasat eller Canal (Med det nu hemska namnet) cmore. Då skulle dom snart inse att det dom pysslat med är ett brott mot mänskliga rättigheter eftersom dom inte kommer få värst många betalande och då måste inse att dom stulit pengar av Svenska folket under en så pass lång tid att det måste anses straffbart.

Jag vill påstå att dom styrande på SVT ska ställas inför rätta!

Av Wiggy

Spelar det någon roll att dom har (Enligt vissa) attraktiva priser (Vilket dom egentligen inte har om man ställer support på alla sätt och vis emot priset ) när det inte ens går att se kompletta specifikationer på alla delar som finns att beställa på deras sida. Detta är skamligt och enbart ett sätt att spara in på kostnader.

/Wiggy

Av Wiggy

Tjena!

Har aldrig spelat denna serie men varit nyfiken på den ett tag nu. Läser att många anser ettan vara skräp men tvåan väldigt bra.

Frågan jag ställer mig är om jag måste spela ettan och även tvåan före jag spelar trean ?

Eller kan jag ge mig på trean direkt. Eventuellt spela tvåan före trean men skippa ettan om den nu är så dålig ?

/Wiggy

Av Wiggy

Är det verkligen ingen mer som har några sunda ideèr att komma med vad gäller valet av antingen i5 eller i7 och jag tänker då på dom senare K-Modellerna främst.

Grafikkort kanske.......Nvidia eller Radeon ?

Hur långt räcker 660 t.ex eller motsvarande från Radeon ?

Är 670 så mycket bättre än 660 ?

Är 660Ti bättre än 660 ?

Ett tyst agg på minst 600W ?

CPU kylare ?

Moderbräda som inte kostar skjortan men ändå har sundt med utgångar och expensions platser ?

Kan jag t.ex spara pengar på en moderbräda och en i5 för att lägga på ettt bättre grafikkort. Är det något som lyfter prestandan om man gämnför med att köpa ett bättre moderkort och en i7 samt t.ex ett 6660 ?

Om jag ställer frågorna så i stället!

Kom igen nu, ut med ideèrna, jag vet att dom finns

Chassi har jag bestämt mig för att byta efter att jag såg recensionen av Fractals R4.

Av Wiggy

Det är just det. Kan inte säga exakt summa. Jag funkar så att har jag satt exempelvis en siffra på 10 000 i en situation och det kan kosta 11 000 så kan jag efter några dagars funderande inse att det är bättre att lägga till, eller dra ifrån om det är så.

Men eftersom jag har chassi (Om jag nöjer mig med det jag har, och det tror jag) samt att det nät agget jag har förmodlingen funkar än (ett Corsair Powersupply 650W Black,ATX/EPS,) och jag skulle kunna nöja mig med en vanlig HD i stället för att köpa en SSD direkt, fast jag vet inte hur stor skillnaden blir att ha SSD som system disk. Annars har jag lagring så det räcker.

Så det är i första hand en moderbräda, processor, ram minne (Inget halv fabrikat) och grafik kort som gäller.

Är inget fan av att handla svin dyra graffe kort även om jag vet skillnaden, men samtidigt ska det ju klara nånting. I grunden är jag oerhört kinkig med bild och ljud men jag försöker släppa på dessa dyra tyglar som hållit mig fast

Så det ska defenitivt inte vara det billigaste men inte det värsta heller. Det ska klara av det mesta och göra det ok, och det går att få utan att bygga det värsta man kommer på.

Hoppas det kan vqara till bättre vägledning!

/Wiggy

Av Wiggy

Byggardags, råd tack!

Tjena!

Jag ska sätta ihop en nya dator igen men är väldigt villrådig vad beträffar det mesta. Jag har tröttnat på att försöka hänga med i utvecklingen så dom senaste byggena har jag frågat runt och läst på när det blivit dags för en ny.

Nu känns det dock som jag inte kan ta ett beslut.

Jag skulle vilja ha lite råd från alla er otroligt kunniga här på vad för prylar jag ska köpa.

Moderkort, processor, ram, grafikkort, nätagg, hårddisk...SSD eller inte t.ex.

Ja allt utom chassi, fast där kanske jag byter ut mitt Cooler Master stacker Chassi eftersom det är så väldigt stort och tungt. Dock så är det lätt att jobba i samt ger bra luft genomströmning.

Jag ska ha den till spel (Så klart) fast egentligen måste jag inte kunna köra Battlefield på högsta tänkbara. Vill inte slänga ut 3-4000 tusen på ett grafikkort. Sen spelar jag in musik, mest midi men det kommer bli en del audio oxå senare.

Kan inte välja mellan en I5 eller en I7, har dock satt upp en regel och det är att denna gången ska jag inte köpa det senaste bara för att det finns som jag alltid gjort. Köpte en quad när det hade räckt långt med en duo i stället t.ex.

Så jag ät tacksam för lite råd, ta gärna tid på er och motivera varför ni anser en speciell sak vara bättre o.s.v.

Tack på förhand!

/Wiggy

Av Wiggy
Skrivet av Lessismore:

1800kr är ju inga jättepengar direkt och du var nog nöjd när du köpte den. Du har ju haft (och har ännu) en snabb SSD.
För ca 3 år sedan fick man betala ca 8.000kr för en Intel 64Gb, som är betydligt långsammare än dagens SSD:er.
Så här såg det ut när det begav sig:
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?pu=343496

Värre är det väl för dem som köpte en plasma för 50-100.000kr för några år sedan.
42" plasma med en upplösning på 1024x1024 och en bildkvalite som är så dålig att den får kina-plasma för 2000kr att framstå som en HighEnd-plasma.

För att inte tala om alla som köpte en iPhone 4 för ca 7000kr för 2år sedan. Idag får man en motsvarande Android för under 1500kr.

Vem vill ha en Android ??

Åka Skoda när man kan glida runt i en Ferrari!