Inlägg

Inlägg som Blewris har skrivit i forumet
Av Blewris
Skrivet av Ynkrygg:

Skulle nog hävda att spel är ett jäkligt billigt nöjje, få kommer ju inte ens upp i en hundralapp i timmen för ofta väldigt kvalitativ underhållning. Inte ens om man räknar in datorns pris så kommer man upp i några summor att tala om.

Men jobbar man inte och är van vid att kunna ladda ner vad som helst gratis kan jag se att det verkar dyrt.

Nu är det här dock inte "kvalitativ underhållning". Pris/längd är generellt inte ett problem men ett mega-linjärt 6-7 timmar spel med hälften cutscenes och QTE's utfyllt av rätt generisk gameplay för 600kr är inte okej. Alla har olika smak men oavsett hur hypad du har varit för det här så kan du verkligen inte säga att det är ett högkvalitativt spel.

Av Blewris
Skrivet av TobbeH94:

Är så synd vill verkligen att detta ska vara bra, och fast jag utifrån walktroughs sett att jag inte kommer att gilla det kan jag ändå inte låta bli att känna att jag vill köpa det...

Låter som att du hade planerat att spela ett nytt spel under helgen och har svårt att/vill inte släppa den planen. Försök att hitta nånting annat istället och köp det här när det gått ner i pris om du fortfarande vill ha det.

Av Blewris
Skrivet av Pelleboj:

Tycker ni glömmer att rekommendera Pikmin 3. Ett av de bättre spelen till konsolen och i min mening mycket roligare än t.ex. NSMB och 3D World.

Inte spelat det än. Måste ta och göra det nån dag men hoppar mellan Bayo och W101 hela tiden

Av Blewris

Ser fram emot Zelda, X, Yoshi, Star Fox och Splatoon till viss del.

Sen hoppas jag på Devil's Third också. Tyckte inte att fps delen såg bra ut alls men från skaparen av Ninja Gaiden så har spelet potential. Spelet var så gott som klart när det visades förra E3 och dom har spenderat all tid sen dess med att finslipa det. Hoppas verkligen att det ser bra ut när det kommer en ny trailer.

Av Blewris
Skrivet av AeoNES:

Min Wii U står mest och samlar damm just nu. Har köpt de spelen som var intressanta (NSMB U, SM 3D World, Donkey Kong, Wind Waker HD) och det verkar inte komma några fler roliga spel. Väntar på nya Zelda, vilket förmodligen blir mitt sista spel till den konsolen om inte ett mirakel inträffar (Metroid tex). Jag hade förväntat mig lite mer än så här faktiskt.

Du saknar Bayonetta 1&2 och Wonderful 101. Jag använder mitt nästan varje dag pga dom spelen. Alla gillar självklart inte att köra en massa NG+, missions, collectibles etc men dem är klart värda att spela igenom oavsett. Givetvis MK8 och Smash också

Av Blewris
Skrivet av Hurtigbullen:

Legend of Zelda: Releasedatum: 15. juli 2015

Finns inte en chans. Det första vi kommer att se från Star Fox är högst sannolikt på E3 och det ska släppas före Zelda

Av Blewris
Skrivet av Mulz:

Tack för svaren, men är det värt att köpa ifall jag inte har någon att spela med? Jag kan bara inklinera mig åt online sidan men jag vet ingenting om det. Är singleplayer bra i de flesta spelen?

Smash och MK8 är givetvis bäst med ett par polare i soffan men online är fortfarande skoj. Jag lirar mest singleplayer spel och tycker det är toppen.

Rekommenderar starkt

  • The Wonderful 101, tar en stund att komma in i. Om du vill ha "over the top" action med ett avancerat och djupt combat system så är det ett måste. Va me på att det är fördjävla svårt första gången. Det är perfekt om du gillar power rangers lr liknande, kolla upp directors edition trailern

  • Bayonetta 1&2, samma veva som W101 men mycket lättare att komma in i.

  • DKC Tropical Freeze, klockrent plattforms spel med bra utmaning

  • Pikmin 3, väldigt bra RTS. Ser skumt ut men väldigt underhållande

  • Wind Waker HD, det är Zelda. finns inte mycket mer att säga

Av Blewris
Skrivet av anon5930:

På Wii U? Mario Kart 8 för min del.

Tänkte allmänt, de bästa jag kört råkade bara va på Wii U

Av Blewris

Så vad är erat GOTY?

Släppt i år: Bayonetta 2 (svårt val mellan det och Tropical Freeze)
Spelat i år: The Wonderful 101

Av Blewris

Här är Zelda "trailern" på japanska där man hör in-game ljud också. Link låter fördjävla manlig tycker jag

Av Blewris
Skrivet av Sweede:

Har det stöd för 8 spelare samtidigt local?

Japp

Av Blewris
Skrivet av CusmaR:

Ja jag planerar att spela de flesta spel

Utöver alla självklara Nintendo spel kan jag rekommendera The Wonderful 101 som utan tvekan är min favorit på konsollen och Bayonetta 1&2. Ruskigt bra

Av Blewris
Skrivet av Hurtigbullen:

Min Wii U går varm, sambon är helt frälst på Bayonetta! Trodde inte hon gillade våldsamma spel, men ack vad jag bedrog mig

Många gånger när jag har spelat SM3DW eller MK8 så har jag frågat min syster om hon vill vara med utan någon lycka. Men igår när jag spelade Bayonetta tyckte hon att det såg super skoj ut och bestämde direkt att hon ska spela det imorgon och att jag ska sitta med bredvid och ge tips. Rätt otippat.

Får se hur det går, hon har i princip aldrig spelat TV-spel så får nog köra på Very Easy.

Av Blewris

Får se vad dem används till i de andra spelen. Har tänkt köpa en Samus att ha i bokhyllan bara

Av Blewris

Här var det dött. För att alla lirar Bayonetta hoppas jag Spelar första just nu, fördjävla bra

Enda klagomålet jag har är skillnaden i svårighetsgrader. Gillar Normal, känns rätt att dö nån gång och ta skada ofta men det tycker inte spelet då man i princip inte får några poäng för att köpa upgrades. Så jag testade att sätta på easy istället men då är det alldeles för enkelt och blir bara tråkigt. Får fortsätta med mina fjuttiga poäng

Av Blewris
Skrivet av anon159643:

Jag funderar på att köpa en Nintendo Wii U Premium - Mario & Luigi Premium Pack, frågan jag ställer mig är vad jag behöver köpa för att även kunna lira wii sport resort? -Jag hade ingen Wii och funderar på att ta igen detta med Wii U.
Jag antar att jag måste skaffa en Wii nunchuck men även en Wii Remote plus eller?
Är detta allt? Sedan tänker jag köpa en vanlig kontroll.

Orsaken till köpet av Wii U är främst att NES REMIX PACK kommer snart och jag måste bara spela det.

Haha, trodde aldrig jag skulle höra om nån som plocka hem ett Wii U för NES REMIX. Iaf, ja du behöver wiimotes för wii sports etc. Inget annat som behövs.

Edit. Vad menar du med att det kommer snart förresten? Finns ju 2 redan så är det ett tredje påväg?

Av Blewris
Skrivet av Da´Russian Stallion:

EDIT: My bad. Jag pratade om Donkey Kong Country Returns såklart, till Wii. TF finns bara till WiiU antar jag.

Jaha okej. Rätt säker på att Returns också är 60 fps. Jag spelade bara det lite snabbt på Wii men gillade inte att man skulle skaka kontrollen, skitdåligt att man inte kan spela det med classic pro controllern. Så jag spelade Returns genom Dolphin istället. Men TF är bättre på alla sätt, DK kontrolleras likadant dock (i luften etc).

Av Blewris
Skrivet av Da´Russian Stallion:

Jag tyckte Freeze var så jobbigt att spela, kontrollerna är så dåliga jämfört med NSMB, kändes mest som man dog hela tiden pga av att man inte hade kontroll.

Ehm, va? Ingenting fel på kontrollerna i TF. Eller menar du hur DK kontrolleras? Alltså hans fysik, för det kan jag förstå att man har svårt för om man är van med SMB. Väldigt mycket segare på att vända sig och har inte mycket kontroll i luften, man lär sig att spela på ett annorlunda sett. I SMB kan man köra på utan större konsekvenser eftersom man senare kan justera hoppet ordentligt med bara styrspaken eller snurren och det funkar inte i DKC.

Hur långt spelade du? Svårt att tänka mig att du inte vänjde dig efter 1-2 världar.

Av Blewris

http://mynintendonews.com/2014/10/13/donkey-kong-virtual-cons...

YEEEEEAAAAAH!

Då har man dem att lira lagom till att man fixat 200% i Dong Freeze

Av Blewris
Skrivet av BohmaN98:

Okej, några spel "man måste ha" ?

The Wonderful 101 - Ser sällan folk som tipsar det men det är tamejfan det bästa spelet jag lirat på bra länge.
Donkey Kong Country: Tropical Freeze
Super Mario 3D World
Mario Kart 8
Pikmin 3
Wind Waker HD - om du inte spelat originalet