Inlägg

Inlägg som Blewris har skrivit i forumet
Av Blewris

@tyvar1: Project Zero kommer förbokas så fort det finns tillgängligt.

Av Blewris

@jOnÄTÄn: Det är inte speciellt mycket som har "fixats" i SMG2 (om nånting över huvud taget). Båda är väldigt bra och jag tror inte det kommer spela nån större roll om du börjar med tvåan. Första har dock väldigt mycket bättre hub world och story.

Av Blewris
Skrivet av Elsmurfo:

@Blewris:
Tack för ditt svar, har hittat Nintendo Wii U (vit) + Splatoon för 1990 på elgiganten, om jag har uppfattat rätt så behöver jag köpa 2st kontroller till detta för att kunna köra co op?
Samt att det är "bara" 8gb?

Gamepaden går att använda till allt så du behöver bara en extra kontroll.

OS etc tar ett par GB. Om du ska ha DLCn till mario kart så kommer du knappt ha nån plats kvar efter.

Av Blewris
Skrivet av Elsmurfo:

Blev lite sugen på ett wii U efter ha spelat lite hos en kompis..
Är helt offside vad som gäller konsoler och har inte ägt någon sedan supernitendo..

Vad ska man köpa förnått? Lagringstorlek? premium?
Vill kunna spela 2 i ex mariokart, behöver jag köpa till kontroll?
Vilken kontroll är "bra"?

Något man bör tänka på före köp?

Köp premium/deluxe eller vad den nu heter. Om du inte ska köpa spel digitalt så räcker de ynka 32GB långt.

Ja du behöver en extra kontroll. Wii U Pro är dunder. Själv tycker jag det är värt att ha två men de är ju inte direkt billiga.

Värt att tänka på är att det som finns ute nu och som vi vet ska släppas är i princip allt som kommer att finnas. De nya multiplatforms spelen kommer inte till konsollen så det är bra att ha ett annat system för sånt om man nu är intresserad av det.

Bra co-op/multiplayer:
Mario Kart 8, Smash Bros, Super Mario 3D World, New Super Mario Bros U (Luigi U är också väldigt bra) och DKC Tropical Freeze. Flera som sagt att Woolly World är skoj i co-op också men det har jag själv inte testat än.

Bra singleplayer:
Bayonetta 1 och 2, Wonderful 101, DKC Tropical Freeze, Mario spelen, Pikmin 3 och Wind Waker HD om du inte lirat originalet.

Av Blewris
Skrivet av CrazyBlueberry:

Jag har inte ens öppnat mitt exemplar än, blir glad av att du gillade spelet. Det enda som jag ser klagomål på i recensioner verkar vara dåliga/tråkiga bossar, vad tyckte du om dem?

De är nästan på samma nivå som Mario.

Av Blewris

Varken New eller vanliga är regionsfria.

Av Blewris

Nån annan som kommer ihåg en tid då man skulle vara källkritisk? Det finns inte en enda källa i "artikeln".

Tror fortfarande att den släpps 2017 om det är en ny konsol.

Av Blewris
Skrivet av Neon:

Har nu provat Donkey Kong Country: Tropical Freeze och det ser lovande ut! Lagom svårt känns det som.

Sen provade jag även Super Mario 3D som jag haft stora förhoppningar på men jag vet inte, det känns riktigt, riktigt, riktigt lätt!? Kan man ställa upp svårighetsgraden på något vis? Redan första nivåerna bjuder på en kattdräckt och så fort man får på sig den så blir allt mycket enklare, trotts det kvarstår fiendernas egenskaper d.v.s allt de försöker göra är att gå på en i långsam hastighet.

Har bara spelat ett par banor i båda spelen så jag kan såklart inte säga så mycket men jag kan säga att än så länge så står Donkey Kong ut jämfört med Super Mario 3D trotts att jag torde att det skulle vara tvärtom.

Plocka alla bokstäver i Dong Freeze så du låser upp K-levlarna sen, de är alltid synliga så du behöver inte leta efter dem och kräver lite extra skill för att plocka. K-levlarna är riktigt, riktigt roliga. När du klarar alla dem får du Hard Mode också för en rejäl utmaning. Om du inte gör det är jag rätt säker på att du kommer tillbaka om ett par dagar och är ledsen för att spelet är kort Men fördjävla bra spel hur som helst.

Och välkommen till 3D Mario! Sedan Galaxy har de varit väldigt enkla i standard världarna, lite mer utmanande och underhållande i bonus världarna och sen har de nån ordentligt svår bana som man låser upp av att plocka allting tidigare i spelet. Tyckte 3D World hade tillräckligt sjyst level design för att vara underhållande genom hela spelet. Dock så får man försöka plocka alla stjärnor på levlarna för att fylla ut dem lite. Har 100% i spelet och då ska man klara alla banor med alla gubbar men då har man redan tagit allting så det är bara att rusha igenom och då är banorna inte speciellt roliga.

Av Blewris

Ändrade tillbaka till original inställningarna så det är låst på 30. Har inga större drops förutom när man kör runt som en galning i batmobilen. Blir som på konsol men det ser sämre ut. Kan i alla fall spela

Men kan för i helvete inte komma över att de har tagit bort challenge maps. Har otroligt mycket tid på dem i de andra spelen. Hur skoj som helst och nu när Catwoman äntligen var tillbaka så finns det inte längre

Av Blewris
Skrivet av Mad Mega:

@anders190: Ser inte att det läcker RAM minne med MSI Afterburners mätare. Ska kolla hur det är med VRamen.

EDIT: Såg nu att de va VRamen jag mätte o de brukar ligga på runt 3000-3500. RAM minnet märkte jag att de bara stiger hela tiden tills de når typ runt 6,5 o då brukar de bli segt.

Mjo det använde all mitt RAM nyss, tycker 16GB är lite väl saftigt. Sen va 12GB fortfarande allokerat efter spelet kraschade. Det är riktigt bra skit det här

Av Blewris
Av Blewris

@Netforce: Ja det ärenkelt att ta bort begränsningen men det är inte meningen. De tycker att spelet ska köras i 30 fps och kommer inte att optimera det för nånting annat.

Det är redan väldigt många som har gjort refunds. Lite synd att man själv köpte det billigt på cdkeys.com

Av Blewris
Skrivet av anon5930:

Dock fortsätter jag att hoppas att de inser att de bör försöka fixa haveriet. :

Man kan ju hoppas men just nu verkar de ju bara fixa stuttering etc. De kommer inte ändra så det blir spelbart i 60fps för alla. WB sket ju totalt i Origins efter nån månad och sa "vi fokuserar på att göra klart DLCn och spelet kommer ej att patchas mer därefter".

Märkte nu också att det inte finns challenge maps. Det finns bara AR challenges som man hittar runt om i världen som man bara kan köra med Batman. Det har ju inte ens med porten att göra. Vad fan håller Rocksteady på med egentligen.

Av Blewris

De här är alltid roliga dock

Av Blewris

För dem som hoppas på patcher för att få det att köras bra så kommer jag med dåliga nyheter.

http://community.wbgames.com/t5/Support-for-PC/June-23-Update...

Man ska inte låsa upp fps'en och det här tycker de tydligen är helt rimligt

Citat:

Expected: 30fps (capped)

The Recommended Spec is intended to deliver an experience on par with the current generation of gaming platforms.

With these settings on Rec Spec AMD GPUs, users can expect some minor texture pops, occasional loading symbols during fast-paced scenarios, and some hitches & stuttering when gliding or driving the Batmobile. To help alleviate this, AMD users using Rec Spec GPU’s should turn Texture Resolution, Shadow Quality, and Level of Detail to Low.

Av Blewris
Skrivet av HazZarD:

dom två första spelen flöt ju på fan utan problem

Det gjorde de verkligen inte. Asylum va ok men City var totalt kaos vid launch. Först blev det uppskjutet en månad för att de skulle jobba med DX10 eller vad fan det va sen när det släpptes var det helt ospelbart.

Det här är inte okej dock. Droppar ner till 30 helatiden vilket är väldigt störande.

Nu har jag inte kommit speciellt långt men är det nån annan som känner att det här är mer rakt av action än Batman? Tyckte de andra spelen började bättre.

Av Blewris

@Hurtigbullen: Beror ju på hur mycket man gillar 2D Mario. Det kommer ju vara oändligt med banor nu. Ser fram emot det

Annars var det väl typ bara Star Fox jag vill ha på Wii U. Görs i samarbete med Platinum Games så det kan bli riktigt bra. Varför det ser ut som Star Fox 64 3D med mindre aliasing är ett mysterium dock.

Av Blewris
Skrivet av Uggi:

Läste någonstans förut att spel man köpt via konsollen och inte fysiskt är bundna till konsollen, så ifall man får haveri så försvinner dem.
En tanke som slog mig då, om jag skulle sälja min konsoll och återställer den till fabriksinställningar så min kontaktinformation försvinner, ligger då spelet kvar?

De försvinner inte. De är bundna till ditt NNID OCH konsollen så man inte kan köra på flera Wii U's samtidigt. Så de finns kvar på kontot

Av Blewris

@tyvar1: Jo men jag skiter fullständigt i Mii sakerna. Blev 160kr för Ryu, Roy, Lucas och Dream Land N64. Fortfarande rätt mycket men, men.

Nån som kolla NWC? Splatoon och Blastball va helt rötet men resten va dunder, speciellt slutet.

Mario Maker day one.

Av Blewris

Nån som testat Ryu än? Såg ju måttligt OP ut men fördjävla skoj. Gav upp på eShopen efter en kvart.