Inlägg

Inlägg som McWest har skrivit i forumet
Av McWest

@Bascule666: Mini-USB, inte Micro-USB - Mini-USB är större än Micro-USB, äldre också och används bara till typ Kameror (Dashcams t.ex) idag. Men de ska vara Mini-USB på en Motorola RAZR oavsett version.

Port: https://i-cdn.phonearena.com/images/reviews/1102-image/razr-v...

Laddare finns om du skulle vara intresserad av att blåsa liv i den gamla luren: https://www.subtel.se

Av McWest

@Bascule666: Inte för att du behöver starta upp den, men är det inte vanlig Mini-USB port på den? Funkar väl att köpa en kabel bara och använda vilket USB-laddare som helst?

Av McWest

Mitt bidrag
http://www.webhallen.com/varukorgen/172140/

Ett system med lagomt av allt, i ett röd/svart tema som har prestanda
när man behöver den men annars är tyst och sval.

Av McWest

Känner fortfarande att min dator är både snyggare och bättre konfigurerad, bortsett från grafikkortet då - tycker att Komplett var aningen snåla med den lagringen och kylningen till CPUn, en budget-SSD (M2), Seagate HDD och bara en H55 för det priset kändes snålt! Men den är bättre lämpad för tunga spel än min, min är mer för ett bredare användningsområde - jämn styrka och snabbhet på alla områden.

https://www.sweclockers.com/galleri/13631-vanessa-nzxt-genera...

Skickades från m.sweclockers.com

Av McWest

@byched: Tack!
Tyckte det var mer värt att ha dubbla SSDer än ett kraftigare grafikkort, satsade mer på helheten och att få ett kraftigt system på alla nivåer än bara på en del - sen känner jag mig inte riktigt som en gamer så jag tyckte det var lite overkill att lägga pengar på, plus att jag ändå drog över budgeten lite genom att köra på ett 970 Extreme istället för 970 G1 Gaming.

Men det var för estetiska skäl jag gick till ett Extreme så jag kunde få mina diskar upplysta men också för att dom korten är handplockade

Av McWest

Vanessa NZXT Generation

Efter några år på bärbara system, en HP X16 och en ASUS G75VW så har jag (äntligen) gått tillbaka till en stationär igen - hoppas på att denna kommer hålla ett par år framåt, och ja ni som känner mig vet att jag ger mina datorer/byggen namn och så även denna som heter Vanessa:

MDB: ASUS Z170 ATX Pro Gaming
CPU: Intel Skylake i7-6700K@4.5GHz
PSU: Corsair RM750i 750W 80+ GOLD
GPU: ASUS ROG Strix OC 1080Ti 11GB
SSD: Samsung 850 PRO 2x256GB SATA3
MD2: Samsung 970 PRO 512GB M.2 NVMe
PCiE: Samsung 950 PRO 256GB M.2 NVMe
RAM: HyperX Predator 32GB DDR4 3000MHz

OS: MicroSoft Windows 10 Pro 64bit OEM

Chassi: NZXT Noctis 450 Black/Red (3x120mm+1x140mm)
CPU-Kylning: Corsair H110i GTX Vattenkylning

Övrigt:
ASUS: TPM-module, Extern Bluray-läsare och en NFC EXpress modul
Logitech: G413 Keyboard, G502 Mouse, G35 Headset och G906 5.1 THX Surround-system
NZXT: IU01 Internal USB Expansion Board

Skärmar:
2st ASUS PB287Q 28" 4K (3840x2160p, 1ms, TN-panel, DP/HDMIx2)

Framtida modifikation(er):
Fixa liten röd informations LCD-display på toppen av chassit
Fixa röda kablar till Nätaggregatet och USB/AUDIO på moderkortet

Uppgradering 2020:
GPU: ASUS ROG Strix OC 1080Ti 11GB
SSD: Samsung 970 PRO 512GB M.2 NVMe SSD
RAM: HyperX Predator 32GB DDR4 3000MHz CL15

Besök galleriet här

Av McWest

Mus återfunnen

Tog min mus på bar gärning tidigare i veckan!

http://i.imgur.com/i9HB93D.jpg

Av McWest
Skrivet av '[WP@:

Wolverine;13735336']Apples kommande telefon kunde ha levererats med en kärnreaktor och en espressomaskin och jag hade fortfarande inte brytt mig!!

Men Greenpeace hade brytt sig, tänk vilket miljöproblem det hade vart med miljontals självlysande gröna äpplen i händerna på folk som inte ens kan använda en Expressomaskin? Rena mardrömmen!

Av McWest

Second Life, kanske inte är rätt att ange det som ett spel - mer ett CAD-program som Windows typ verkar tolka det, och jag har inte testat ominstallera Windows då det känns som att ta ett lite för stort steg när det gäller olika ominstallationer men också att jag läst i andra trådar att det inte heller har avhjälpt detta problem.

Det är absolut sista utväg att ominstallera datorn/Windows tycker jag, allt annat verkar ju fungera, inget fel på Youtube eller annan grafik-krävande resurs. Har inget annat spel att testa med, men alla olika Viewers som finns felar på samma sätt, men kan ta och testa ett spel också och se - men jag räknar med samma fel även där.

Av McWest

Windows 8 TDR-fel

Hej!
Jag undrar vad som hänt med min Laptops GFX-kort, idag när jag skulle börja spela så funkar allt som vanligt tills typ 10 sec in där allt hänger sig, spelet stängs av och jag får ett meddelande om att Grafikkortet tappat kontakten med skärmen och att drivrutinen har återställts - ett så kallat Windows TDR-fel (Timeout Detection and Recovery) - jag har ominstallerat spelet, installerat det senaste GFX-rutinerna som kom idag lyckligt nog, och installerat gamla rutiner och fortfarande so funkar inget efter 10 sekunder - har jag eller något luckats crasha GPUn så det är maskin-/hårdvarufel nu???

Av McWest
Skrivet av alex5555:

Väldigt tveksamt, jag tror inte att Samsung har lyckats göra så stora och högupplösta OLED-skärmar än. Men jag skulle bli extremt imponerad om det faktiskt är en OLED-skärm som sitter där i

Alltså tog man samma sAMOLED HD-skärm som den i Galaxy Nexus och gjorde den i 10 skulle den få samma upplösning som den skärm som sitter i Nexus 10, så omöjligt är de inte - men de har skrivit att de sitter en TrueRGB LPS-skärm där så, dock skulle jag också bli överlycklig om de visade sig vara en sAMOLED skärm!

Skickades från m.sweclockers.com

Av McWest
Skrivet av Ziggy_:

jag ska köpa en ny mobil och en tablet , "tablet" jag har varit sugen på surface pro sedan 2 månader bakåt då jag hörde om den , men det låter som att den kommer bli svin dyr och isf blev jag sugen på nexus 10 pga uplösningen och processorn, men att den bara kan ha wifi och inte kan använda sdkort är ett minus. hjälp mig gott folk ge lite goda råd :)?

sedan har jag samma problem i princip åt mobil hållet. jag är lite sugen på samsung galaxy s3 men samtidigt sugen på nexus 4, men nexus 4 är minnet, 8 eller 16 gb. då s3 har slots för 64gb kort så kändes det bra men eftersom jag inte varit insatt i mobiler de senaste åren så har jag ärligt talat ingen erfarenhet om hur mycket minne man använder normalt. min gamla mobil har 4gb minne men den mobilen har problem så det ryker om det, den går knappt använda.

jag tycker om nexus UI / andoid eller vad det är men ändå känns det som att de minus med nexus/arna "tablet och mobil" är rätt stora då jag ex på tablet sidan vill ha bra uplösning för film osv, och telefonmässigt osäker då det känns som om jag ska köpa en bil som man ska leva med ett bra tag :P.

skulle var tacksam för tipps och rekommendationer av eran erfarenhet :), har nuvarande 12 000:- som ska spenderas på båda prylarna, då 12k är budget och ska räcka för mobil och tablet :).

btw det skulle vara ett stort + om det var möjligt att spela exempel diablo 1 och 2 på tablet'en och liknande lite äldre spel som inte är krävande idag.

Du, i alla fall jag, behöver inte mer minne än 16GB idag - har aldrig vart i behov av expansionsplats då jag kör Spotify när de gäller musik, men jag har rätt många listor nedladdade men dem tar inte upp ALLT minn. Sen när de gäller avsaknad av 3G på Nexus 10 gör det i alla fall inte mig någon roll, jag ser plattan som ett komplement och inte en ersättare till min mobil (Galaxy Nexus) - jag har ändå med mig den överallt där jag skulle ha med mig plattan, så jag skulle dela ut dens Internet anslutningen istället för att ha två abonnemang när Plattan ändå är så billigt.

Du får båda för under 12k, oavsett minnes mängd - och jag tror Nexus 10 kommer släppas i Sverige, annars är de bara att importera eller klaga på Samsung!

Skickades från m.sweclockers.com

Av McWest
Skrivet av Petterk:

Det är Samsungs hårdvara, konstruktion och design och den säljs av Samsung. Google levererar mjukvaran på vanliga Nexus-viset. Vilket man bland annat i princip gör för Motorola Xoom också, där du kan baka egna images och använda som utvecklarenhet. Det är däremot leverantörerna som bidragit med det hårdvaru-nära som drivrutiner osv. Nexusprodukter ingick i Samsungrättegången, och inte för att de skulle vara kontrakttillverkare. Det är leverantören som utvecklat den. Nexus 10 har processor (SoC) från Samsung, ram från Samsung, NAND (förmodligen, men bara kanske de är kända att använda konkurrenters också) från Samsung, batteri från Samsung och skärm från Samsung. Som de har tillverkat själva inom koncernen. Dessa har de utvecklat åt sig själva / övriga kunder och är de som tagit fram plattan i samarbete med Google som inte har mycket av formspråk, de verkar bara utvecklat sitt eget och Nexus-telefonernas formspråk i den rundade designen, som liknar sin egen Tab/Note-serie i formspråk. Högtalaran på sidorna (framsidan) med sidorna/chassit som går som en ram runt den liknar formspråket och designen av Galaxy Tab 2 och Note 10.1. Nexus 4 har likheter med andra LG-produkter som Optimus G, t ex processor och skärm. LG Displays egna skärm alltså. Möjligen LG Chem-battericeller också. Google presenterar det själv som produkter av dessa tillverkare t ex "in partnership with Samsung" i beskrivningen av produkterna. Avsändarna är tydliga det står tom LG respektive Samsung, respektive Asus på produkterna. Det är inte som när Amazon beställer en egenutvecklad produkt av Quanta.

Nexus 4 är baserad helt på LG Optimus G, men har Google’s Nexus-design/formspråk - Nexus 10 baseras till stor del på Galaxy Tab 2/Note 10.1 men också där med en Nexus-design/formspråk, och att de äntligen insett att högtalarna ska sitta på framsidan tycker jag är bra då jag aldrig förstått varför man har dessa bakåtvända, varken på mobiler eller Plattor.

Dock skulle jag inte säga att den liknar en Tab 2/Note 10 även om den har dessa högtalare, de har fortfarande en hel glasskiva på framsidan med en "osynlig" RGB-LED och inte lika mycket plast runt om som Samsungs vanliga design - så det skriker inte Samsung om den egentligen, men definitivt Nexus!

Skickades från m.sweclockers.com

Av McWest

Feedback, utvärdering efter 2 år!?

Skrivet av arganis:

Jag ska till hösten börja studera och tänkte därför införskaffa mig en ny bärbar dator.

Mina personliga krav är följande:
Den ska vara liten, lätt och smidig - portabel
Jag ska kunna spela dagens och framtida spel på den, behöver inte nödvändigtvis vara de bästa inställningarna i spel men utan lagg och dylikt.
Den ska inte vara för tjock och klumpig och helst tillverkat i något finare material, läs inte plast - vilket är omöjligt att hitta...
Den ska vara robust och ha bra byggkvalitet.
Tangentbordet ska inte vara "upplyft" utan kännas som en Mac - dock inte vara en. Det vill säga platt och skönt att skriva på, går att jämföras med Logitechs' diNovo serie tangentbord.

Den kommer att användas som all-around datorn men dess huvudsyfte är att ta mig igenom mina studier! (En 3000:- dator från Elgiganten hade varit tillräckligt...)

Följande datorer är vad jag har kommit fram till. Jag har känt på alla förutom Notebook gurus Guru Fire.

http://www.laptopspirit.fr/wp-content/uploads/new/sony-vaio-f...

Sony Vaio VGN-FW41M
Skärmstorlek: 16,4"
Upplösning: 1920x1080 (Full HD)
Grafikkort: ATI Mobility Radeon™ HD 4650
-Minne: 512mb
Hårddisk: 500gb
-Hastighet: 5400rpm
Minne: 4gb
-Minnestyp: DDR2
Processormodell: Intel® Core™ 2 Duo Processor P8700
-Hastighet: 2,53ghz
-FSB/Cache: 1066/3
Batteri: 2,5h
Pris: ca 13.000:-

http://www.wired.com/images_blogs/photos/uncategorized/2009/0...

Dell Studio XPS 16
Skärmstorlek: 16"
Upplösning: 1920x1080 (720p)
Grafikkort: ATI® Radeon™ HD 3670
-Minne: 512mb
Hårddisk: 320gb
-Hastighet: 7200rpm
Minne: 4gb
-Minnestyp: DDR3
Processormodell: Intel® Core™ 2 Duo-processor P8600
-Hastighet: 2,40ghz
-FSB/Cache: 1066/3
Batteri: Lite under 2h
Pris: ca 12.000:-

http://h10010.www1.hp.com/wwpc/images/emea/hp-hdx-x16-1200-pr...

HP HDX X16-1300EO
Skärmstorlek: 16"
Upplösning: 1920x1080
Grafikkort: GeForce GT 130M
-Minne: 1024MB
Hårddisk: 320GB
-Hastighet: 7200RPM
Minne: 4GB
-Minnestyp: DDR2
Processormodell: Intel® Core™2 Duo-processor P7350
-Hastighet: 2,00GHz
-FSB/Cache: 1066/3
Batteri: 2,5h 1h (67min enligt vissa test)
Pris: ca 11.000:-

http://www.notebookguru.de/images/product_images/info_images/...

Guru Fire
Skärmstorlek: 15,4"
Upplösning: 1680x1050
Grafikkort: GeForce GTX260M
-Minne: 1024mb
Hårddisk: 320gb
-Hastighet: 7200rpm
Minne: 4gb
-Minnestyp: DDR3
Processormodell: Intel® Core™2 Duo-processor P8800
-Hastighet: 2,66ghz
-FSB/Cache: 1066/3
Batteri: 8-cell?
Pris: ca 14.000:-

Storlek samt vikt:
Sony: 384x37x261 mm 3,3kg
Dell: 384x34x254,5mm 3kg
HP: 379x43x255 mm 3,2kg
Guru: 364x41x269,5mm 3,2kg

För- och nackdelar:
Sony:
+Allt
-Priset samt lite att där bara sitter DDR2-minnen och en 5400rpm hdd.
Dell:
+Medel med lite bättre processor, storleken och vikten
-Grafikkortet samt batteritiden
HP:
+Grafikkortet
-Dess fula design och den plastiga känslan
Guru:
+Specifikationerna, allt egentligen
-Att inte kunna pilla på den och se den med egna ögon

Så, nu till frågan. Vad tycker DU om dessa datorer, jag vill höra dina åsikter och kanske till och med vilken du hade valt.. eller inte valt och i så fall varför samt vilken dator du då hade valt.

Tja!
Tänkte höra lite såhär 2 år senare vilken av dessa de vart, OM de ens vart någon av dessa? Själv köpte jag en HDX16 1300EO samma datum som du la ut denna tråd och jag kan säga att den har jag vart nöjd med under dessa 2 år, har inte haft något problem alls med den - grafikkortets minne är på 1024MB och inte 512 som du eller den sida du hittade specarna på sa men jag håller med att den känns lite plastig i designen tyvärr. De ända jag har att klaga på är batteritiden som är ca 1 timme med de vanliga batteriet, men jag köpte ett Resebatteri utifall - har nyligen uppgraderat den till och med med en SSD på 128GB, jag tänker behålla den så länge den "lever"!

Hoppas du vart nöjd med ditt val av dator, jag började också studera den hösten, därav samma anledning som du att köpa ny dator då - den va lätt värd 11000kr!

Vänliga Hälsningar
Kim Westby

Av McWest

3.5mm TRRS -> 2x3.5mm Mic/Spk?

Hej!
Jag undrar om de är någon som vet OM de finns en adapter som splittar en HS-plugg (3.5mm TRRS) till två olika (mic/spk) så man kan använda den till datorn också? Skulle vara användbart så man slapp köpa två olika HS, funderar på att köpa ett Steelseries Siberia Neckband for Apple och ha till mobilen, men sen vill jag också kunna använda de till datorn när jag spelar.

Av McWest
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jonathan82
Jag såg oxå ett sådant test.. Men peaken låg vid 8 kärnor.. sedan blev prestandan lägre.

Aha ok, bra de då! Hoppas på att de inte bryr sig i fler kärnor sen då utan koncentrerar sig på att utveckla program och OS som kan hantera dessa alla kärnor på ett så bra sätt som möjligt! ^^

Av McWest

Räcker de inte snart?

Jag har läst någonstans på internet (en svensk sida, kommer inte ihåg vart) att fler kärnor än 2 eller 4 inte blir bättre - bara sämre då de bara orsakar "trafikstockning" på Data-bussen. Så vad ska detta leda?

Någon mer som läst den artikeln och kommer ihåg vilken sida de va?

Dessutom så måste väl Operativsystemet ha stöd för alla dessa kärnor med, annars är de väl "a waste of time/data"? XD

Av McWest

Jag väntar på några RAM-minnen som jag har köpt så jag tänkte slå om datorn i samband med att jag installerar dessa - men ja de kanske är värt att slå om den före så man får bort detta problem - jag kör Vista btw!

Systemet suger jag vet, men de är snyggt och de duger för mig - fungerar för min del mycket stabilare än någon annan version jag har kört av Windows men de beror väl på att de inte har något alls inbyggt som kan krångla mer än grafiken! XD

Av McWest

Okej, skumt! =/ Är de i XP eller BIOS du ser den storleken? MBR kanske har blivit korrupt eller skadats på något annat sätt.

Av McWest

Jag rekommenderar WesternDigitals diskar, de är överlägsna och har aldrig krånglat för min del - funkar såväl för Server- som Desktop-system!

Mvh // Kim