Inlägg

Inlägg som Xanwarrior har skrivit i forumet
Av Xanwarrior
Skrivet av Pollux89:

Börja med att ladda ner fraps och kör en bench för att se om din fps ligger på en schyst nivå. (Tror ultra inställningen är problemet då jag fick köra på high med single gtx 580)

Kolla så du inte har vsync på så att den låser sig vid 30fps när de droppar under 60.
Testa på fler spel och lägre gpu inställningar, kolla cpu belastning..

Jag har V sync på men inte via kontrollpanelen. Får ont i ögonen när jag har V sync OFF pga Tearing. Cant stand it!. Lägre GPU inställningar= no difference, worse performance. Redan testad me stock osv osv. CPU belastningen är aldrig vid 100% utan runt 55-70. Vilket jag tror är normalt.

Har redan benchat Bf3 med Fraps i över 40 min, i en katastrof server: Frames: 2815 - Time: 48548ms - Avg: 59.984 - Min: 58 - Max: 62.

Spikes are still here....

Av Xanwarrior
Skrivet av Wallman_91:

Kan inte vara processorn, om den nu inte blir för varm och throttlar. Måste vara något annat som skapar spikarna. Finns väl en fix för Fx-prollarna för W7, men har ingen aning om det kan vara det. Tror att W7 innan den här fixen flyttade om processer mellan kärnorna hela tiden. Det är om det kan vara något sådan som gör att du får fps dropps ibland.

Det är det jag kan tänka mig iallafall. Men ultra med ett 560Ti kan vara lite optimistiskt. För att få den här fixen har jag för mig att man var tvungen att maila microsoft. Finns säkert någon annan som vet mer om detta än vad jag gör.

Hmm, jag använder inte win7, utan kör med Win8 64bit. Om jag har för mig rätt så är alla dom problemen i win7 med FX proccessorerna redan rättade i windows 8. Jag -unparkade 2 threads som var parked. Gjorde ingen skillnad i spel tror jag. Men det verkar inte ha något med det du nämnde att göra. Verkar vara något annat nu eftersom även medium settings i bf3 är samma sak. bara att jag har en konstant 60 fps, men spikesen som förekommer får upplevelsen att kännas värre än 40-45 fps gameplay. Oh god.

Av Xanwarrior
Skrivet av Heskeytime:

Ehh, ultra med ett 560ti? Dra ner inställningarna till medium och så kmr dina drops försvinna. 560ti är och har aldrig varit ett värstingkort som ska kunna driva de senaste spelen på max, när det lanserades var det till för mellanklassen för de som prioritera prisvärdhet framför råprestanda.

Hmm testade bf3 på medium settings med SSAO på nu. Spiksen är fortfarande där, och det är det enda jag vill bli av med. Fps dropsen är inget jag bryr mig om eftersom det bara droppar till runt 45 minst, vilket fortfarande är playable enligt mig. Väldigt konstigt nu.

Av Xanwarrior
Skrivet av filipcombat:

När jag testade BF3 igår så hade jag allt maxat i 1920x1080 och vramet var på 1500mb har jag för mig. Dock är det troligen AA som äter upp allt...

Det är AA som äter upp Vramet ja, men jag har det Disabled eftersom fps dropsen ökar lite. Men jag har 2GB Gddr5 så VRam är inget problem för mig. Hittils.

Av Xanwarrior
Skrivet av Poppu-chan:

Tror att det är där ditt största problem ligger. Visst är det ett kompetent kort för sitt pris, men det är nog lite väl optimistiskt att tro att det klarar av BF3 multiplayer på ultra utan några FPS-drops. Mitt 560ti gjorde iaf inte det.

Hur mycket minne har du? Det gjorde en ganska stor skillnad för mig i multiplayer när jag gick från 4GB till 8GB.

Jag har 8 GB DDR3. Borde räcka tillräckligt för dagens spel. Det är inte fps dropsen som skapar spiksen verkar det som, utan det verkar hända när jag kollar/springer mot en okrävande scen som inte använder upp hela 98/99% av min GPU, Brukar också hända när plötsliga explosioner, skott flyger omkring. Och det spikar speciellt när jag vänder mig fort, vilket är rätt störande. :/

Av Xanwarrior
Skrivet av Az1337:

Är det endast i bf3 detta händer? Testa om detta uppstår i MP/SP. Vilken upplösning kör du på?

Detta händer mest i bf3, multiplayer och mindre spikes i singleplayer, och ibland spikar det i andra spel som far cry 3, bfbc2, crysis 3. Tycker detta är rätt störande faktist när allting funkar som det ska, och att jag bara har runt 50 proccesser i bakgrunden vilket inte borde vara så farligt. Undrar vad det kan vara som orsakar detta. Spikesen blir lite värre med tiden när jag kör bf3 också. kör allting maxat på 1080p förutom att AA är disabled. AVG fps ligger runt 53-60 fps.

Av Xanwarrior

FX 8350 Spikar i BF3

Varför händer detta, och vad kan man göra för att minska/få bort spiksen helt?. Detta är rätt störande då allting ser ut att ''hacka''
när det egentligen skall vara 60 fps. CPU'n är klockad till 4.4 Ghz med stock coolern. Och klättrar aldrig över 59C i Bf3 & alla spel jag kört. Max Temp med Cinebench var 62. Fortfarande inte så farligt. Och GPU'n ligger runt 59-61C Max Temp.

Asus GTX 560 Ti DC2 2GBGD5 OC 975 mhz
Corsair Vengeance 1600mhz
Asus Sabertooth 990FX R2.0
Corsair TX 650 V2

EDIT FIX: Jag kom fram till att det som skapade alla dessa spikes på min CPU var alltså mest mina monitor program som t.ex Rivatuner från msi, Core Temp och Speedfan. Slå av dessa och njut av mycket mindre spikes i spelet. Men jag fick också dra ner alla mina settings från ultra till, high. Det enda jag fortfarande har på ultra är textures. Och jag downclockade min CPU från 4.5 Ghz (62C max temp) till 4.3 Ghz (48C max temp). Det här var alltså Fixen för mig, och det funkar till 99,9 %. Grafikkortets clock speed spelade ingen roll oavsett om den var på stock eller klockad till 975 mhz. So leave that aside. Men det var nog det jag kom fram till. Och PS: Slå av V sync och sätt på adaptive V sync i kontroll panelen så kan det hjälpa till lite mer!. Peace out!.

Av Xanwarrior
Skrivet av Esseboy:

Nej nej, Bioset funkar alltid! Men drivrutinerna kanske du får ladda ned skilt

PCI-E 3.0 är inget måste, då inte ens 7990 maxar en 16x 2.0 Så om du inte planerar att köpa ett framtida 8990,790 eller ett 9970 eller 880 så ska du väl klara dig

Det är just det jag planerar att köpa. En GTX 780 i framtiden. Så det blir väl bättre om jag gör det?. Eller tycker du att jag ska spara 400 kr och gå med den här sabertoothen som supportrar pci-e x15 2.0?. Spelar ingen stor roll alls för mig. Vill bara ha lite extra prestanda godis och som sagt.. bli av med min flaskhalsa

Av Xanwarrior
Skrivet av Esseboy:

Moderkortet brukar generellt sett inte vara ett problem när du funderar på OS kompatiblitet då företagen brukar uppdatera drivrutinerna Men det finns drivrutiner till Windows 8 på ASUS hemsida

Så du menar att jag måste flasha biosen innan ja startar den när ja köper? eller bara köra in CD skivan o installera win 8?. Är lite confused just nu :/ Är det värt tycker du att vänta på den nya sabertoothen som nyligen släpps och har pci-e x16 3.0? är det mer framtidssäkert?

Av Xanwarrior
Skrivet av Esseboy:

Får man fråga varför du inte väljer AMDs dito? FX-8350 + härligt moderkort är http://www.inet.se/kundvagn/visa/3137989/2013-03-22

Bara ett förslag

Har kollat benchmarks osv+ och jag blev faktist överraskad av AMD:n. Den är mycket mer framtidssäker och bättre än 3570K:n och kommer att bli mycket bättre senare. Så jag har bestämmt mig att gå med det här istället! Tack för ditt förslag!. Det enda jag undrar nu är om Sabertoothen är kompatibel med Win 8 x64.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/3140289/2013-03-23

Av Xanwarrior
Skrivet av Esseboy:

Får man fråga varför du inte väljer AMDs dito? FX-8350 + härligt moderkort är http://www.inet.se/kundvagn/visa/3137989/2013-03-22

Bara ett förslag

Nah, har alltid gillat Intel lite mer än AMD. Det spelar ingen stor roll för mig alls om jag ska betala lite extra, men man får det man betalar för tycker jag. Om jag har för mig rätt så drar den AMD:n mer ström än i5:an och är lika bra som i5 3570k när det gäller spel. Dom extra 4 Pseudocorsen gör ingen skillnad i spel idag. Och Intels är liite mer effektiva. Men har hört att den här är typ den enda som lyckats hamna ''on par'' med i5/i7 or. Så.. I dont know. Håller mig nog mer på den säkra sidan med bra support.

Av Xanwarrior
Skrivet av crilleee:

Jag har samma problem, dock i Guild Wars 2 och jag kör ändå en i7 2600k @ 3,4 Ghz med HD7950 OC 900Mhz och 1250Mhz . Säger att mitt graffe presterar 99% när jag får FPS drops. Vad kan det vara? Tror det är grafikkortet, men känns som att det inte borde göra det.

Pls help

Hmm.. Tror nog att Guild wars 2 inte är så bra optimerat än. Eller så är det nog ditt Grafikkort för.. damn din proccessor är mer än tillräckligt för att inte flaskhalsa. Pröva andra spel, som bf3, tomb raider, crysis 3 eller nån annan krävande spel och se om det händer samma grej där. Om det blir så är så det nog ditt grafikkort som är problemet. 90%. :/

Av Xanwarrior
Skrivet av jonataan.host:

Lät som en bra åsikt! istället för att göra som alla andra säger. Jag verkligen älskar Windows 8!!

Skönt o höra att folk älskar Win 8. Beställer grejjorna imorn, Så.. I CANT WAIT!. Och tack så mycket ni alla för era åsikter, och komplimanger. Det visar sig att min CPU flaskhalsar och därför kommer jag att uppgradera ASAP.

Om någon har mer åsikter, och orsaker till varför detta händer. Dela gärna med er isåfall!

Av Xanwarrior
Skrivet av osbo22:

Det är inget fel på windows 8, visst är det annorlunda än W7 på vissa sätt som främst startknappen då. Men istället finns metro som är väldigt effektivt att använda enligt min åsikt.

Spelar ingen roll för mig alls. Kommer nog bli roligare och mer intressant att smaka på den nya Win 8, Så varför inte?. Allrightie Då är det bestämmt!

Av Xanwarrior
Skrivet av Carl Jonsson:

Ser bra ut, jag själv har detta moderkort och herregud vad det har sjunkt i pris Kostade nästan 1500kr när jag köpte mitt Jag är väldigt nöjd med moderkortet, bra och fin BIOS osv. Processor och ram ser också grymt ut

Allright, tack så mycket för din åsikt!. Glad att höra att detta moderkort är grymmt!. Ser sjukt ut också bara att kolla på det.

Av Xanwarrior
Skrivet av someonekill:

Jag säger detta engång, Windows 8 är skit. Du kan fråga runt i forumet so kommer du få samma svar av dom flesta. Men har du inte Windows 7?

Hmm, har sett många som tycker att den är bra, att man kan byta till liknande Win 7 desktop, och att den tillomed bootar snabbare, och har jämn fps i de flesta spelen som släpps idag jämfört me Win 7. Bättre i de flesta fallen. Så jag vet ej. Har en vän som säger att den är ungefär lika bra, bara man vänjer sig vid den. Så.. I dont know ;P

Av Xanwarrior
Skrivet av someonekill:

Varför windows 8? Annars ser det bra ut.

Vet inte, verkar ungefär lika bra som win7, och kanske kommer att vara bättre i framtiden + att den är mycket billigare än Win 7 x64 för någon anledning.

Av Xanwarrior
Skrivet av someonekill:

Om du uppgraderar så kommer du slippa att din FPS droppar ja. Men om du nu ska uppgradera så kommer du få köpa nytt modderkort(Z77 1155)

Yup, har tänkt att köpa dom här delarna: http://www.inet.se/kundvagn/visa/3121073/2013-03-18 Har läst mycket om dom och dom verkar perfekta för att uppfylla mina Demandss. Vad tycks?

Av Xanwarrior
Skrivet av Esseboy:

Tja din dual core är i det klenaste laget, kanske dags att uppgradera till FX-8320 eller intels 3570K? Det är nämligen så att din CPU slår i taket i krävande scener,vilket leder till att FPS:n droppar rejält :/ Enda sättet är att uppgraderar om du nu inte klockar den Men den har väl inte upplåst multipel?

Jaha okej, jag tänkte väl det. Har nog tänkt på att gå med Intels 3570K och klocka den upp till 4 Ghz senare. Det dåliga är att jag inte kan klocka min nuvarande i5 650. Men Dual cores kommer nog endå dö ut snart endå. Så jag kommer väl att slippa den här irriterande Fps dropsen om jag uppgraderar proccessorn eller?

Av Xanwarrior

Flaskhals? HJÄLP

Hej, tänkte köra Tomb raider, och har nuligen märkt att varje gång det är krävande, dvs stora scener med mycket detaljer, depth of field, så droppar min GPU Usage från 99 till runt 30-40 och FPS'en sänks som in i h*lvete.. Kan det innebära flaskhals eller är spelet bara dåligt optimerat?. För det här är inte första gången jag märker detta utan har även sett detta i BF3, BC2, Crysis 2, Crysis 3 osv. Nästan alla krävande spel ger samma resultat vid krävande scener Vilket är riktigt störande. Kan en uppgradering till en i5 3570K lösa detta?.

http://i1300.photobucket.com/albums/ag92/snabb133/Tombraider_...

Asus GTX 560 Ti DCII 2GB GDDR5 OC 975 MHZ
Intel Core i5 650 Dual Core 3.3 Ghz (Hyper Threaded)
8 GB Kingston RAM
Corsair TX 650 PSU