Inlägg

Inlägg som mogalen har skrivit i forumet
Av mogalen

@CyberNerd: Den ser ju schysst ut med dem måtten, bra pris dessutom. Den skulle jag kunna tänka mig fungerar.

Av mogalen

@ågren: De chassin jag kollat på är främst Fractal Design Define Nano S, Fractal Design Core eller någon av Node modellerna, typ Node 304.

Av mogalen
Skrivet av ågren:

Tänk på att nästan alla mITX-chassin är begränsade till två expansionsplatser så det är väldigt få grafikkort som passar, är du säker på att ditt gör det? Det finns inte heller möjlighet till nätverkskort via pcie men många mITX-kort har inbyggd wifi och finns inte det så finns det olika lösningar som t.ex. USB-enheter.

Gällande vattenkylning så är denna formfaktor ofta anpassad för det eftersom tornkylare av bättre modell brukar vara för stora för att få plats. Jag är inte mycket för vattenkylning och skulle nog faktiskt rekommendera luftkylning ändå även om man då begränsas en del i sitt urval p.g.a. storleken.

Tänk över dina val noga då man som sagt blir väldigt begränsad med mITX och även får räkna med högre temperaturer, högre kostnad osv. Jag valde själv att gå upp till Define C för att slippa kompromissa och det är faktiskt väldigt kompakt för att vara ATX. Vill du komma ner ytterligare i storlek finns mATX som t.ex. Define C mini och då har du bl.a. fem expansionsplatser så att valfritt grafikkort samt nätverkskort får plats utan att chassin för den skull tar upp halva skrivbordet.

Skickades från m.sweclockers.com

Modellen av grafikkort är MSI GeForce GTX 1060 6GB GT OC, kan inte fysiskt mäta kortet förrän imorgon så kan inte vara helt säker. Just den modellen verkar vara utgången också.

Har väldigt lite plats där jag vill ha burken så det bästa hade varit ett mITX, men kanske får försöka kompromissa...

Av mogalen

mITX bygge

Hej! Planerar att bygga ihop en mITX dator som ska kunna hantera LoL och WoW samt musikredigeringsprogram såsom Maschine och Reaper. Har idag ett ATX men denna pjäs är för stor och ska istället användas till annat. Jag kommer att plocka 1060-kortet ur mitt ATX och använda detta i bygget.

Har inte mycket koll på komponentmarknaden idag, därav ber jag om hjälp. Budgeten på ett hela bygget utan GPU är 10,000. Har tyvärr inte möjlighet att dra internetkabel så moderkortet behöver ha WiFi. Alternativet är att inkludera ett nätverkskort i kostnaden...

Har ingen aning om vad vattenkylning kostar och innebär, är det ett alternativ i denna prisklass?

Tack!

Av mogalen
Skrivet av stelex:

Vad är nättras?

http://www.slangopedia.se/ordlista/?ord=N%E4ttras

Skickades från m.sweclockers.com

Av mogalen

Lyckades demolera skärmen på min mix 2S ordentligt i nättras. Chansade och drog en beställning, hoppas pixeln dyker upp snabbt.

Hur är intrycket för er andra? Fortfarande nöjda?

Skickades från m.sweclockers.com

Av mogalen

Har själv jobbat på elgiganten. Ett litet franchise förvisso. Journalerna skickas per automatik till verkstaden eftersom att hela serviceärendet som personalen knappar in på plats skickas över systemet med kopior i paketet tillsammans med produkten. Om det har gått över 30 dagar sedan köp får personalen inte byta den på plats, det är verkstaden som ska hantera ev. reklamation. Dock brukade aftersales manager bända lite på reglerna och byta ut produkter på plats för att sedan försöka få kredit för dem hos tillverkaren istället. Men en surfplatta är väldigt svårt att göra så på.

Det låter som om de gör vad de har tillåtelse att göra.

Av mogalen

@muSashi: Precis så. Någon timme efter att jag kontaktat paypal fick jag full refund. Rådar alla att använda paypal för liknande transaktioner.

Av mogalen

@killawife: Jadå, var lite osäker när jag beställde kontrollen. Kom dock på att jag ville ha en funktion till, därav återköp. Sedan blev det ju aldrig av med att köpa till av vissa anledningar. Jag har haft kontakt med paypal och det ska vara ordnat.

Av mogalen

Blåst av Sharqcontrollers...

Vet inte om jag kan göra något mot ett amerikanske företag, men har kontakt bank osv nu och väntar på svar.

Lade en order på en kontroll den 27 februari i år, och ångrade mig samma dag (får ej ångra efter 48 timmar). Skickade då en support ticket, tweet och skrev även detta på ordern. Inget svar. Sedan dess har jag försökt kontakta dem på alla möjliga vis, men har inte fått något svar. Det har alltså gått 75 dagar, kontrollen (som skulle vara färdig på max 2 veckor) "byggs fortfarande", och jag kan inte få någon kontakt med dem. Deras ticketsystem är helt värdelöst, men har lyckats hitta de "gamla" tickets jag skickat in. Då har någon alltså gått in, sett vad jag skrivit, och stängt ticketen utan att svara. Har tweetat och skickat ticket där jag skrivit att jag ska anmäla dem för bedrägeri osv för att försöka skrämma ur dem ett svar, men tvekar på att de kommer funka.

Har mailat swedbank för att kolla vad som kan göras. Någon som har liknande erfarenhet? Har ingen aning om hur jag ska hantera detta. Har screenshots på alla mina kommunikationsförsök, betalning, order, datum osv. Betalning var via paypal.

Tack!

Av mogalen

Äntligen har jag inhandlat en sekundär monitor och armar! Har inte haft en andra monitor sen jag flyttade från föräldrarna för två år sen. Vet dock inte om jag föredrar landscape-landscape eller landscape-portrait... Tror L-P ser bättre ut, dock ovant. Enda nackdelen med L-P för mig är att jag inte kan spela på 27" och se på någon video fullscreen på 24".

Ursäkta röran för övrigt. Nytt ljudkort + micarm påväg från tysken, så har inte orkat dra kablarna snyggt. Har dock fått upp kabelhållare på undersidan av bordet. De gör mycket!

http://i.imgur.com/l1qPYTV.jpg

http://i.imgur.com/x99bmAQ.jpg

Av mogalen

Ja då är ju inte ett grafikkort av hög prio. Jag hade satsat på en i5, 16gb ram och en ssd som du kör OS och DAW på. Sedan en större hdd där du förvarar VST och projektfiler.

Av mogalen

Start och komma åt datorn från andra sidan av landet

Hej! Jag pendlar mellan fastlandet och Gotland runt året, och orkar inte släpa med mig min stationära dator varje gång. Jag har en chromebook som jag använt remote desktop på (endast inom hemmet ännu) vilket har funkat bra. Jag har funderat på om det skulle vara möjligt att starta datorn via Wake on LAN från Gotland, och sedan komma åt denna med remote desktop? Hur skulle det fungera? Är det möjligt?

Tackar.

Av mogalen

Avundsjukan...

Av mogalen

Ny allt-i-allo, öppen för det mesta

Hej. Söker en ny allt-i-allo maskin, budgetens maxtak ligger på ca. 6000, men hamnar gärna runt 5000. Jag har tidigare haft en surface pro 3, men jag gillade INTE denna maskin. Hade väldigt lite användning för pennan, och när jag väl behövde använda den var det alltid problem. Antingen anslöt den inte, eller så var AAAA batteriet dött, eller till och med knappcellsbatteriet. Jag avskydde tangentbordet, och den gick inte att ha behagligt i knät för soffsurf/arbete... Så jag gav den till min sambo som var glad att byta ut sin uråldriga androidplatta.

Jag har varit inne på att skaffa en 2:1 chromebook i några veckor. De jag har kollat på har främst varit Samsung Chromebook Plus och Asus C302. Problemet här är att Samsungen inte säljs i Europa, och att Asus-datorn kostar 2500 mer i Sverige, hamnar då på 7500.
Min andra fundering har varit att skaffa en bärbar med hygglig hårdvara och installera en linuxdistro. Har aldrig provat linux, men jag vill liksom prova något nytt för min bärbara enhet. Jag lutar väldigt mycket åt chromebookhållet, och tänkte testa att köra linux på min rpi3 istället, så detta alternativ är endast om det på något sett blir MYCKET effektivare eller billigare än chromebook...

Användningsområden kommer främst att vara surf, text (både kreativt och arbete) och möjligtvis lätt spelande när jag är hemifrån ca. 3 månader om året. Då snackar vi väldigt lättdrivna spel, och om jag skulle skaffa en chromebook skulle det vara trevligt om den får androidstöd, så att jag kan kika lite på androidspel. Har en desktop jag sköter det hårdare arbetet på. Har kikat lite på 2:1 windowsmaskiner också, men jag tror inte att det är värt att kolla på i denna budget..

Kan det vara värt att inhandla en Samsung Chromebook Plus på amazon? Den kostar ca. 3500, men med frakt och tull verkar det hamna på ca. 5100. För dyrt för att berättiga hårdvaran? C302 lär tyvärr hamna över 6000 om jag köper från staterna...

Vad tycker ni på Sweclockers?

Av mogalen

Ojdå, råkade lägga tråden i stationära datorer istället för bärbara...

Av mogalen

Chromebook... De bra modellerna kostar mer/kommer inte till Sverige?

Hej. Vet inte om jag lade denna tråd på rätt ställe, om ej så ber jag om ursäkt.

Jag har snöat in mig på att skaffa en schysst chromebook för att komplettera min stationära och för att ersätta min surface pro 3 som kommer att gå till min sambo. Nu tänker ni säkerligen att jag är dum som vill ersätta en surface med en chromebook... Anledningarna är dock ganska simpla, och det handlar i grund och botten om mig som användare. Någon jag stör mig oerhört på är till exempel att jag inte kan ha min surface i knät om jag sitter i en soffa eller liknande. Jag avskyr tangentbordet som är typecover, och jag upplever att jag vill komma ifrån windows lite, iallafall med mina bärbara enheter. En av fördelarna med chromebook är att man kan dualboota linux distributioner, om jag skulle vilja ha något mer desktopliknande eller bli intresserad av att programmera.

Jag har fallit för två av de nyare chromebookmodellerna, Asus C302 och Samsung Chromebook Plus (och Pro). Men självklart ska Asusmodellen kosta 2500 kr mer i Sverige och helst ska den inte heller vara i lager någonstans. Samsungmodellerna ska tydligen inte säljas i Sverige alls. Jag är inte särskilt intresserad av äldre modeller då de ofta saknar USB-C och det är osäkert om vissa modeller kommer få androidstöd. Eftersom Samsungs modeller inte säljs i Sverige har jag varit inne på att skaffa Asusmodellen, men jag kan inte rättfärdiga att betala det absurda priset. Tror ni att priset kommer att sjunka med tiden?

Ingen som råkar befinna sig i staterna och kan köpa med en Samsung plus eller Asus C302 hem till övergivna Sverige?

Av mogalen

Har läst lite och vissa rekommenderar att göra egen VPN med en rpi. Rent spontant tänker jag att detta inte kan vara säkert? Visserligen kan jag ingenting om nätverk osv. Har endast använt Anonine i ett år och den tar slut om någon vecka, så sitter och letar nytt nu. Använder VPN vid viss typ av surf, samt torrents. Ska jag kika på VPN, proxy, seedbox..?

Av mogalen

Spelade förra testhelgen, sjukt roligt spel. Har lagt en preorder då jag var så jävla nöjd med allt jag provade. Kommer bli mysigt att sitta i soffan på kvällarna och slåss för mina vikingbröder!

Av mogalen

Powerlines lät sannerligen intressant. Dock skulle det ju vara surt att köpa hem ett pack och sedan märka att de inte fungerar så bra... Får helt enkelt läsa på lite. Finns det några andra lösningar?