Inlägg

Inlägg som Currabo har skrivit i forumet
Av Currabo
Skrivet av Ulf Carlsson:

Tack för svaret,Men jag menar hur man gör rally o kör mot kompisar? Det du visar är väl bara körning mot tider, inte utvalda förare?.

Har inte full koll på hur man gör, men du skulle kunna testa göra en League som dina vänner går med i: https://www.dirtgame.com/leagues. De är gratis och bör inte vara jättesvårt

Av Currabo

@Ulf Carlsson: Offline gör du såhär: Tryck på custom event, sen rally (eller hillclimb om du vill köra det), sedan är det bara att välja land, antal sträckor, svårighetsgrad och om du vill möta vanlig AI eller tider från nätet (community delta). Tryck enter och välj vilka sträckor du ska köra, sedan enter. Välj bilklass, sedan bil och sen är det bara att gasa på!

Av Currabo
Skrivet av Nisse-Tuta:

När du lägger dina 4h video på time linen i redigerings programet och sedan drar markören längs med.

Ahh, skulle faktiskt funka! Tack!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Currabo
Skrivet av Nisse-Tuta:

Aldrig hört om något sådant.
Men jag förstår heller inte problemet. Att skrubba genom 4h video tar ju 1 sekund beroende på hur inzoomat det är.
Jag hade skrubbat tills jag såg en bil, klipp klipp, skrubba vidare. 20 minuters jobb, max.

Aldrig hört uttrycket "skrubba". Kan du förklara vad du menar/vad det är?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Currabo

Automatisk markering i video vid rörelse

Hej! I lördags var de rally i Klevshult å jag filmade då med min GoPro HERO 2015 (AKA budget-varianten från gopro) å sitter nu med ca 4h rallyfilm. Problemet är att det är 90% dötid mellan bilarna (i rally kör du själv från A till B, snabbast tid vinner, och bilarna släpps med 1 minuts mellanrum). Idealiskt sett hade man ju bara kunnat kolla varje minut runt samma sekund (1.23 sedan 2.23 etc) men i ett rally är uppehåll vanliga, och förarna är olika snabba etc.

Jag skulle behöva ha ett program som kan upptäcka rörelse, markera tiden (eller på något sätt dokumentera det) och sedan kan jag gå in och plocka bort sånt jag inte vill med (tex åskådare som går förbi). Har försökt med VLC men den visar bara med vita rutor att de är en röresle, den dokumenterar inte det eller markerar det på något sätt.

Någon som har förslag på något som skulle kunna fungera? Tack för svar! (Sitter för övrigt just nu och lägger över ljudfilerna till audacity å kollar på kurvorna, men de tar en jäkla massa tid att leta igenom hela tiden:P)

Av Currabo

Han löste de tydligen, kom ut utan något större problem verkar det som

Av Currabo

@Waxinator: Ja, de va de jag kände med, men de kanske e så att de stänger portarna för att dra ner på personal under natten när de inte e så många som drar hem. Personal finns ju alltid där (Crew), men om de finns några vid entrén vet jag inte (dagspass gäller ju bara fram till runt 10 tror ja, å har som sagt ingen annan erfarenhet.

Av Currabo

[SOLVED] Ta med dator ut ur entrén på DreamHack

Tja! Fick precis ett meddelande från bror att han inte kommer orka natten på DH, så han bad om att bli hämtad. Men portarna är stängda, så jag undrar om man kan ta ut datorn genom entrén? De tar en timme att åka och känns jobbigt att behöva lägga dubbla resor till Jönköping. Tack för svar!

Av Currabo

Enligt "Timelinen" (https://www.dirtgame.com/uk/home , scrolla ner och håll musen över spel-kontollen 15 Juli samt 15 augusti) så kommer även rallycross, vilket jag själv tycker e awesome! Finns ju inget riktigt rallycross spel sen DiRT 3, men de va ju fruktansvärt mycket arcade. Hoppas de drar sig mer mot sitt ursprung som ni säger, men rallycross hade varit riktigt kul med!

Av Currabo

Nej, ingen IP-telefon eller TV.

Jag får väl prata med Telia då vår Thompson är väldigt ostabil som modem så antar att något är fel.

Av Currabo

Jo, men är rätt säker på att de är routern, det är ostabilt och när man rebootar routern blir det bättre en stund. Problemet är att jag inte litar på telia för 5 öre (tog 24 dagar att laga en ledning, fick internet igår) så kommer ju säkert få en lika ostabil. Skaffar hellre en egen som jag vet är stabil. Och skulle de inte funka så gör de inte så mycket, men det är typ det enda jag kan göra (bor på landet så har max jag kan ha, vilket är upp till 8 Mbit/s, får ca 6 Mbit/s).

Edit. Det som är segt är den trådade uppkopplingen på min och brorsans dator. Får ping-spikes varje 20-40 min som stör spelandet väldigt mycket

Av Currabo

Byta ut Thomson 789vn

Hej! Nu har routern börjat bli så seg här hemma att ja snart går i taket. Det är en Thompson 789vn som är kopplat till telejacket. Efter att ha sökt runt lite hittar ja nästan bara routrar som ser ut så här baktill:

http://www.kjell.com/image/Product_133120885853785437/full/3

Men min ser ut så här

http://i.imgur.com/n1TR5KO.jpg

Och där de röda ringarna är sitter det sladdar (och självklart i några andra som går in i datorerna). Finns det såna routrar jag behöver eller måste man byta ut något annat? Tack på förhand!

Av Currabo

Tack för all hjälp! Nu funkar det, HDD:n är som den ska och SSD:n är bootbar. Såg dessutom till att installera Steam på SSD:n för att vara säker på att den inte får problem med skrivskydd. Åter igen tack alla!

Av Currabo

Okej kör en fräsch installation nu med endast en nyformaterad SSD i burken, men hur gör jag med HHD:ns partitioner som jag inte fick bort? Kan man på något sätt fabriks-återställa en HHD?

Av Currabo

Skulle det möjligt vis kunna funka om jag drog ur HDD:n och ominstallera Windows på SSD:n? Skulle jag då få en bootable SSD?

Av Currabo
Skrivet av The-Architect:

Bootar inte datorn och frågar efter ett boot device när SSD'n är angiven som primary i BIOS så är SSD'n inte bootbar.

Jag undrar, och ber om ursäkt om det är en dum fråga, men har du möjligtvis "installerat windows" på din SSD genom att kopiera alla filer från HDD'n?

En korrekt installerad windows-disk har alltid en systempartition på 100-350mb, så att det är en sådan på din stora HDD är inget konstigt.

Nä, det tror jag inte iallafall inte. Körde i en Windows 7 disk och formatera diskarna, dock kunde ja inte göra det på hela HDD:n (tror de var den 18,58 gb partitionen), kunde helt enkelt inte trycka formatera.

Och det finns inga dumma frågor, är mest glad att folk svarar

Av Currabo

Jag tänkte testa att göra en factory reset (dvs trycka F9 vid boot) med HHD:n udragen för att tvinga Windows att installera på SSD:n, men får meddelandet "Select a proper boot device in Windows 7". Jag har kollat BiOS och där står SSD:n som primär. Så varför kräver den att HDD:n sitter i?

Edit. Ser nu att i Diskhantering så är det en liten (100 MB) partition i HHD:n som står som "Reserverad av systemet". Har det med detta att göra? Sedan har ja en partition på 18,58 GB som står som "inte allokerat", och det går inte utöka den stora partitionen (912,83 GB). Men det är ett mindre viktigt problem.

Av Currabo
Skrivet av Waxinator:

Foldrarnas egenskaper och just "Skrivskydd" är standard och kan aldrig ändras. Steams problem är just platsen du försöker använda vilken inte är din (och innehåller mellanslag i namnet ?).

Platsen "C:\Program Files (x86)..." med flera är skyddade foldrar dit du inte skall flytta 'personliga' programfiler utan i stället placera dem under egna användarens katalogstruktur (C:\Användare\Currabo\...).

Krympning av partitionen beror på andra förhållanden såsom diskens filers utbredning och TRIM justeringar. Ett par krympningar med ombooter emellan kan göra skillnad.

Verkar inte spela någon roll varken om de är mellanslag i namnet eller inte, och det hjälper inte att skapa en fil under "...\users\currabo" heller, de är fortfarande samma problem med skrivskyddet

Citat:

P.S.

Det beror på att platsen du anger innehåller mellanrum (space) vilket gör att delarna uppfattas som flera parametrar.
Använd "dubbelfnuttar" kring katalognamn T.ex.: CMD> attrib -r "C:\Program Files (x86)\Steam"

Fick meddelandet "Det gick inte hitta sökvägen - C:\Windows\system32\Program Files (x86)" efter att ha skrivit "attrib -r "C:\Program Files (x86)\Steam". Men det var ju inte den filen jag ville åt, jag vill ju åt C:\Program Files (x86)\Steam och inte C:\Windows\system32\Program Files (x86). Varför gör den såhär

Av Currabo
Skrivet av bobonolla:

Aha. Har du skapat filerna under en annan Windowsinstallation? Då måste du göra filerna till dina. Dvs ta ägarkontroll över dem.

Okej, men när jag försöker göra det via Egenskaper under fliken Säkerhet så kan jag inte klicka i varken tillåt eller neka. Dock verkar detta inte spela någon roll då de är ikryssade på filen (som gjordes som test)....\users\currabo\steam

Av Currabo
Skrivet av bobonolla:

http://m.instructables.com/id/3-Ways-to-Enable-Administrator-...

Window har ett gömt adminkonto. Testa aktivera det.

Får endast "Det gick inte hitta användarnamnet. Du kan få mer hjälp genom att skriva NET HELPMSG 2221" och när jag skriver "NET HELPMSG 2221" får jag åter igen "Det gick inte hitta användarnamnet"

Antar att de inte finns då?